Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : MSI laptop-kakav je???

koja
02.03.2011, 18:49
Zanima me laptop MSI CR610-216XEU.Da li neko zna nesto vise o ovom modelu?Cuo sam da MSI racunare bije los glas da se brzo kvare.Da li je to tacno ili ne?
Evo neke osnovne karakteristike o ovom modelu:
Model CR610-216XEU
Procesor Athlon II DC M320
Takt procesora 2.1GHz
Memorija 3GB, 2+1 DDR2
Kapacitet hard diska 320GB
Brzina rotacije hard diska 5400rpm
Dijagonala monitora 15.6"
Maksimalna rezolucija monitora 1366x768
Grafička kartica Radeon HD4200
Optički uređaji DVD-RW
Povezivanje HDMI, VGA D-sub, 2xUSB 2.0, RJ-45, eSATA II (USB 2.0 combo), (1x slušalice, 1x mikrofon), citac kartica
Mreža GLAN, WLAN 802.11 b/g/n
Modem nema
Kamera 1.3MPix
Unos Numerička tastatura
Baterija 6-to ćelijska Li-Ion
Operativni sistem Nema
Ostalo 2 godine FULL PROTECTED garancije ( garancija na sam uredjaj, bateriju I AC adapter) Servisna podrsk
Da li ga preporucujete i kakva su vasa iskustva sa ovom markom(MSI).
Unapred zahvalan.:)
Pozdrav...

petrikjan
02.03.2011, 22:35
druze ja imam ovaj MSI LAP-TOP
MODEL: EX610X-082EU
LCD: 15.4``WXGA(glare type)
CPU: AMD athlon64x2 TK55 1.8G
HDD: SATA 250GB- ali trenutno 320GB
memory: DDR II 3G(1G*1+2G*1)
ODD: DVD Super multi
Communication: 802.11b/g/BT V2.0+EDR
Baterija: 6 celija li-on

mene sluzi vec 2.5 godine odlicno... imao sam samo jednu popravku, crkao mi HDD od virusa, i garantnom roku, i njihov servis mi je tu popravku odradio za 8 dana, i to su mi ubacili HDD od 320 umesto starog od 250G.... ima i sve ostale komponente koje si i ti naveo.... ja bi ti preporucio da ga uzmes, mene sluzi odlicno

x3meSRB
03.03.2011, 00:57
Ja imam 2 godine msi vr630x i mogu ti reci da zavrsava lavovski posao, jer takva stvarcica kod mene se uvek opterecuje do maksimuma i retko kad gasi... padao mi je nekoliko puta, naravno ne jako, ali do sad nisam imao problema.... jedino mi se kuler punio prasinom pa dizao temperaturu ali to bi bilo koji model da sam ga nosio tu gde jesam... za novce koje msi daje svoje laptopove dosta su konkurentni, a nude dosta opcija, dok bi npr. za toshiba/hp ili nekog renomiranijeg proizvodjaca morao dosta vise da platis za iste karakteristike. I od mene preporuka za msi modele.

Dell
03.03.2011, 01:09
Vaxter ima iskustva s time, dace ti najkompetentniji odgovor ;)

Sto se mog iskustva tice, sta sam god pazario od MSI-a riknulo mi je, zvucnici 2 puta, mis 2 puta i mp4 display kojeg mi je najvise zao

Milan$
03.03.2011, 01:17
koja je cena ovog lap topa?pozz

just_be
03.03.2011, 10:13
imam i ja msi-ov laptop uzeo sam ga prije 2 godine.zna raditi po 4-5 dana dok downloadujem npr.HD filmove, pa dok igram igre nikada se nije pregrijao do te mjere da se ugasi (kao sto je slucaj kod jednog prijatelja kojem se acer stalno gasi dok igramo online) ja samo mogu preporuciti msi mene stvarno sluzi.

koja
03.03.2011, 10:24
Hvala drugari na ovim odgovorima.
@milan$
Cena nije velika za ovakve karakteristike koje nudi ovaj laptop.Cena je oko 37000 dinara.

Oasys
03.03.2011, 12:38
Moj savjet Toshiba. U sustini je sve to slicno ali u tom rangu Toshiba je no.1

muamersalihovic
03.03.2011, 13:19
Mogu ti rec da je odlican :DD

Vaxter
03.03.2011, 13:19
Jedno vreme je MSI bio najisplativija opcija.
Medju niskobudžetnim proizvođačima su imali najbolji odnos cena/kvalitet.
Sada su i oni podigli cene.
Trenutni best buy, i sa najdužom garancijom, je Dell.
Generalno MSI ima problema sa kulerima i pregrevanjem, ali redovno čišćenje i podmazivanje rešavaju stvar.
Neki modeli su imali probleme sa monitorima, ali kažu da je to rešeno.
Lično imam i jedan MSI, i dobro me služi.

hammers
03.03.2011, 13:55
Ja imam vec 3 godine 2 MSI lap-topa. Sa jednim sam imao problema oko napajanja. Naime, sestra je ostavila punjac ukljucen u lap-top i tako ga stavila u torbu i krenula na put..Kad je stigla kuci, slomljena iglica unutar napajanja..Bio u garanciji, nisu priznali garanciju (logicno). Popravka bila oko 5500 dinara u Leskovcu u radnji gde je i kupljen komp. Vozali su nas jedno 2 meseca dok ga nisu sredili (navodno su ga slali negde po Vojvodini, a pouzdano znam da su nesto budzili jer napajanje nije bilo zamenjeno nego popravljano:-O). Otad se zagrevao mnogo, ali je radio mozda godinu i vise dana...E onda je skoro crklo napajanje dok je bio prikljucen na adapter. Zamena 5900 din u glavnom MSI servisu na N. Beogradu (ljudi maksimalno poslovni i efikasni). I eno ga, sljaka kao leptir...:D
Na drugom nisam imao nikakav problem iako je non-stop ukljucen, jednom mi je ispao pa se malo klima monitor (naprsnula je ivica malo, to se moze srediti pa da se i ne klima opste vise).
Sve u svemu, zna se koja je namena lap-topa pa se tako i treba koristiti - kao prenosni komp. Za sve ostalo tu je desktop racunar. I tacka.:D

koja
04.03.2011, 12:51
Hvala svima na ovim brzim odgovorima.Pozzz.:)

KKND1666
11.03.2011, 14:09
Drug ja imam MSI CX500 vise od godinu i jos nikakvih problema nisam imao laptop radi odlicno

koja
12.03.2011, 18:23
:)
Pitam zbog toga sto neki kazu da nikad ne bi uzimali laptop tog proizvodjaca,neki da su imali puno problema sa njim,a neki da su zadovoljni radom svog laptopa.Sad ne znam sta da mislim?Da li se to nekome posreci da radi bez problem ili se stvarno cesto kvari,ne znam?

MarinkoCar
12.03.2011, 18:37
hp je tata za sve lap top racunare. Neko pomenu da hard moze da crkne od virusa sto je nemoguce :) ! Virus nikako ne moze da osteti hard tj da ga pokvari!

KKND1666
12.03.2011, 19:28
hp jeste tata za laptope ali ni MSI nije toliko los...Sve zavisi od toga ko i kako koristi laptop

koja
12.03.2011, 19:31
Naravno.Laptop,pa i sve ostalo ce trajati onoliko koliko ga cuvas.Hvala svima na odgovorima.Pozzzdrav.:D

stojdza
13.03.2011, 00:40
Ma druze, ljudi lupaju, malo ljudi zna, da je on 3. svetski prozivodjac Laptop racunara...:) Samo napred...:DD

koja
14.03.2011, 18:07
Znaci tako stoje stvari.:D
Pa vidim da neki sa ovim projzvodjacem imaju(ili su imali)problema pa me plasi da i mene tako ne snadje nesto.:">Bolje da uzmem neki malo slabiji laptop,pa da nemam problema,nego da uzmem neki jaci za male pare i da sam posle tog svake nedelje kod majstora na popravci.:DAli vidim da ga dosta ljudi ima i da je vecina njih zadovoljna.Hvala svima na pomoci oko ovoga.Pozdrav.

namik
15.03.2011, 13:27
Ako ces laptop za everyday use bez nekih pretjeranih zahtjeva MSI je prilicno dobar izbor. Koristio sam slican laptop kod frenda, eto vec 2 godina i super fercera i dalje, dok sam imao priliku da vidim gomilu Acer-a i Asus-a koji se pregrijavaju... Acer = nikad... Po mom msljenju to su laptopu najlosijeg kvaliteta < pricam iz svog iskustva.

KKND1666
15.03.2011, 17:07
Slobodno ga kupi , neces se pokajati ..I ja sam vidajo dosta Asus i Acer laptopa i mogu ti reci da je MSI za njih masina :)

koja
15.03.2011, 21:58
@namik
Pa da sa svaki dan.Nista nesto preterano.Net,filmovi,muzika.Pozzz...

miretalija
16.03.2011, 03:43
...ja ga imam 3 god. Odlican

koja
16.03.2011, 17:59
OK.Izgleda da ima dosta ljubitelja MSI laptopova,koji se ne zale kvalitetom.:D

jevtabg
21.03.2011, 23:13
Pa po kvalitetu je definitivno najgori , ali je i naj jeftiniji.
ja imam VR630X ali vise skuplja prasinu nego sto radi tako da mi je za sad super.Kupio ga cisto zbog servisiranja racunara.
Tastatura je dosta meka i kuleri prozuje posle dosta upotrebe , mada ako
mu nabacis postolje da se lepo hladi , mozda i potraju.

x3meSRB
21.03.2011, 23:28
Ja sam imao do pre neki dan taj vr630x i nisam ga gasio.... za 2 godine koliko sam ga imao ocistio sam ga nekoliko puta, jedini problem koji ima je sto skuplja dosta prljavstine na kuler pa onda slabije hladi, ali spas je redovno ciscenje kulera i to je to. Ko ima para preporucujem postolje koje hladi, jer preko leta zna bas da se poveca tepmeratura...

Pure Evil
22.03.2011, 20:38
MSI laptop uopste nisu losi mada im je dizajn malo siromasan. :)

jevtabg
24.03.2011, 21:26
Uvek je bilo koliko para toliko muzike.
Ko nema za bolje , MSI je dobar.

PS : Drugaru koj je trenutno u francuskoj crkla tastatura na laptopu , i kaze tamo nema da se nadje nego moraju da mu salju odavde :)

koja
26.03.2011, 15:44
Iako mi se svidjao taj model i MSI uopste,sada nisam tako zainteresovan kao sto sam bio.
Sada mi je paznju privukao laptop Acer Aspire 5738ZG.
Evo neke specifikacije o ovom modelu:
Procesor: Intel Pentium Dual Core T4500 2.3GHz, 1MB L2 cache, FSB, 800MHz, 45nm
Chipset: Intel GM45 Express
Memorija: 4GB DDR3 1066MHz
Hard disk: 500GB SATA II
Monitor: 15.6 incha 1366x768 WXGA HD CineCrystal
Graficka karta: ATI Mobility Radeon HD 560v 1GB DDR3
CD/DVD: DVD Super Multi DL
Zvucnici: High Definition Dolby-optimized surround zvucnici
Mrezna karta: 10/100/1000Mbps (Gigabit) LAN
Wireless: Acer InviLink Nplify IEEE 802.11b/g/n
Operativni sistem: Linux Linpus Lite Moblin
Baterija: 6-cell battery
Tezina: 2.8kg
Boja: Crno-plava
Dodaci i raspolozivi konektori: Bluetooth, citac kartica, HDMI, VGA D-sub, 4xUSB 2.0, RJ-45, 2x3.5mm audio (1x slusalice, 1x mikrofon), Web kamera sa integrisanim mikrofonom
Ostalo: Izdvojena numericka tastatura, Kensington Security slot
Garancija: 24 meseca

Da li neko zna nesto vise o ovom modelu i uopste o Acer laptopovima.Kako su se pokazali da li imaju neku stalnu manu kao sto je to slucaj kod MSI laptopova oko hladjenja itd?
Hvala svima na dosadasnjim kvalitetnim odgovorima i nadam se da ce biti jos takvih.Pozdrav za sve forumase.;)

Vaxter
26.03.2011, 16:12
Isto kao i MSI, samo su lepši.
I oni imaju problema sa grejanjem, samo što njima nisu problem cooleri kao MSI-u, već loše regulisano hlađenje.
Malo su to ispravili novijim modelima, ali generalno je problem tu.
Određene serije imaju česte problema sa pregorevanjem grafičkih kartica, baš zbog ovoga.
Kvalitet rada, inače, kao i kod MSI.
Kod generalne izrade je vaga kvaliteta nešto na strani Acera, ali i oni su ipak, kao i MSI, niša klasa.
Trenutni best buy na našem tržištu su DELL i HP, po odnosu cena/kvalitet, a daju trenutno i najduže garancije.

nesaband
26.03.2011, 16:17
Dell daje tri godine garanciju i nije skuplji od MSI.Ja ga ne gasim malte ne,radi ko sat i ima original Vistu u sebi.