Pokaži Full Verziju : Dva pitanja - KORG PA50
Pre nego sto sam se odlucio da uopste postavim ovo pitanje pregledao sam sve teme vezane za pa50 i nisam pronasao ono sto me zanima,pa ako sam slucajno napravio neki prekrsaj vezano za postavljanje tema ja se unapred izvinjavam.
Moje prvo pitanje je:
kako da u ritmu ili prelazu pojacam cinelu,bas ili bubanj,a drugo kako da spoim dve boje naprimer:harmoniku i saksofon i dobijem jednu boju i to sacuvam u klavijaturi.
za ritam pritisnes style play pa track selekt i tu sa desne strane displeja pojacavas i smanjujes bubanj i bas ides write disk in use pa oznacis curent style ......a za boju isto style play pa vidis desno na displeju odabires koje ces boje i isto pojacas i smanjis koliko hoces i ides na write disk in use pa prvo odozgo pritisnes da ga oznacis pa enter
Druze hvala ti za odgovor na moje pitanje ali kad tako uradim ne daje mi mogucnost da pojacam u ovom slucaju cinelu,a isto se desava i sa bojama ni njih nemogu da spoim ili ja to ne znam da uradim,daje mi mogucnost da editujem neki ritam,a ne da pojacam neku stavku iz tog ritma.
Ides druze u record style-meni-event edit-pa u drum...i tu ti daje po tonovima listu svih delova bubnja, a ti pronadjes cinelu i utisavaj, pojacavaj, brisi, dodaji...POZDRAV
druze da pojacas ili smanjus neku stavku moras pored te stavke da drzis dugme ...lijevo i desno od displeja nalaze se po dvije kolone dugmadi ...sta hoces da smanjis il pojacas u ritmu prvo pritisnes pored te stavke sa strane jedan od dva gumba ...kad ga oznacis onda duze drzis lijevo il desno dugme i vidjet ces da pokazuje koliko je pojacana ta stavka ...jednostavno druze samo malo prostudiraj klavijaturu ...inace pa 50 je prost za koristenje , barem ja tako mislim .-..pozzz
Nemanjam
23.02.2011, 21:12
Ides druze u record style-meni-event edit-pa u drum...i tu ti daje po tonovima listu svih delova bubnja, a ti pronadjes cinelu i utisavaj, pojacavaj, brisi, dodaji...POZDRAV
Ovo ti je jedina ispravna procedura ako hoces da menjas jacinu odredjenih delova u ritmu (cinele,dobos,bas bubanj)
Hmmm, posto nisam siguran necu da tvrdim 100%
Ali mislim da ima jos jedan nacin za podesavanje glasnocu na pojedinacne elemente bubnja.
To je da samo ides MENU pa Track edit. i tu za drum traku je imalo DRUM Volume i mozes podesavati glasnocu pojedinacno za Kick, Snare, Tom, HiHat, Cymbal, Perc 1 i 2 i SFX. Kod noviju PA seriju moze, a koliko se secam to je moguce i kod stariju zar ne ?
mile nikolic
23.02.2011, 22:59
sto setice pojacavanja cinela u ritmu slazem se sa kolegom NEMANJAM akod korga pa50 mozes da pomesas vise boja i napravis jednu-kad podesis medjusobnu jacinu i efekte za svaku boju moras da izmemorises sve to na WRITE DISK IN USE
driftkiller
24.02.2011, 09:41
@ Semirr kazes da je jednosavna klavijatura a ti blage veze neas o njoj, lupas ovdje o pojacavanjima i smanjivanjima. Isprava nacin za smanjvanje je kao sto kolega @ Acekorg rekao, i nakn sto sve nastimas ides na Save, current style i gotovo. A moze i nacin od kolege @ vujanov. A za boje, ako mislis boe iz programa, mozesh ih tri poredat i dodatim efekte i napravt performancu od njih. Mislim da je sve koliko toliko jasno. Pozdrav
Pozdrav i hvala svima sto su pokusali da pomognu u resavanju mog problema,samo da kazem da sam uspeo na nacin koji je predlozio kolega Vujanov,cisto ako nekom zatreba.
Imas i varijantu da u programu u drum kitu pojacas cinelu!
@driftkiller
Postoje kulturnije rece da se obratite kolegi. Niste novi clan pa da vas opominjemo. Spustite loptu malo!
A posto je kolega resio problem ... LOCK
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.