Pokaži Full Verziju : Korg X5D Bass
Uskoro ću da uzmem ovu solo klavijaturu te me interesuje da li na njoj može da se napravi čvrst i solidan picked i fretless bass, pošto ona nema ritmove.
Imam dobru ponudu za 50€ X5D ili Yamahu DX27, dobro očuvane.
@PA3XPro (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=17329)
ako je za te pare..uzimaj i ne razmisljaj!
na x5d mozes da napravis veoma dobar i konkretan bass,i sa njim mozes da sviras uglavnom sve stilove.
@simke:
Hoćeš li mi pomoći kad ga uzmem da to napravim ?
I još jedno pitanjce, imam poslije toga na umu, zamjenu za Yamahu DX11, klavijatura za klavijaturu :)
Dal' bi i to bio dobar potez?
Znam da je pitanje offtopic, al' eto da ne otvaram novu temu.
Dx 11 ima odlican bas ako hoces da sviras dvojke .Dok korg x5d ima semplovane boje.Zavisi koju muziku sviras ako sviras i zabavnu muziku x5d ce ti odlicno posluziti.
yamahapassion
22.02.2011, 23:19
@casi: kolega, moze i meni jedan x5d sa semplovanim bojama, dacu i 100e ako treba :)
Postovano sa mobilnog uređaja
milan8707
23.02.2011, 09:13
Ja se izvinjavam ako nisam dobro informisan,al od kad Korg x5d ima semplovane boje? Pozzz
driftkiller
23.02.2011, 10:11
Korg x5D nema semplovane boje, a niti ce ih ikada imati, niti ih je ikada imao ;)
Imam ja jedno stanje gde ima par dobrih boja za bass kontru , pozzzz
Sto mislite da nema.Prilikom proizvodnje svakog digitalnog sintisajzera sempluju se zvukovi.Samo sto su kod Korga x5d smesteni u integrisanom kolu i ne mogu se editovati.Svaki klavir na x5d je semplovan samo sto kvalitet ne odgovara danasnjim semplerima.
skoricnik
27.02.2011, 15:29
U pravu si @casi.
U ROM-u su boje koje su "semplovane", nekada davno, i zato zvuce relativno lose.
Ali kolege govore da on nema RAM memoriju za ubacivanje i reprodukovanje semplova (wav, ksf...)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.