Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : KORG PA1x Pro Chip

aleksandar72
17.02.2011, 16:30
Trebam za jednog prijatelja da nabavim neko prosirenje za PA1X Pro.Uslikao chipove(vidi prilozenu sliku)...ako moze neko da mi kaze tacnije,o kakvom chipu se radi, da bih mogao kod Korga da porucim delove.

Hvala unapred!

Igorčina
17.02.2011, 16:48
Radi se o integralima za ram memoriju, ako zameniš dva integrala sa ploče ovim, zapravo zameniš ona dva koja idu za ono proširenje, možeš dobiti 96mb rama, nemoj to sam raditi već se malo raspitaj.;)

aleksandar72
17.02.2011, 22:13
Ne cu ja to da radim a i nije moj Synth, treba samo da narucim delove.
Hvala na informacije!

Pozz

P.S. to radi momak iz Leskovca profesionalno...

casi
01.03.2011, 21:13
Samo da ispravim kolegu u pitanju je ROM cip.

korg18
08.03.2011, 09:29
to su ta dva cipa,kojima sam pricao zamijenis ih,i onda mozes povecati memoriju ,dobijas tacno 96 mb,kod mog druga set je 80 mb i nema problema,2,minute do ucitavanja mu treba da se upali klava eto toliko,stim da je te plocice malo teze nac,najbiolje sa korg pa800 ako ima negdje pokvaren,ili najbolje sa pa2x a tesko pozz.

x3meSRB
08.03.2011, 09:48
Sta jel ova dva treba da se zamene ili neka druga 2 sa ovim? Jel ima nekog da objasni ja mogu ovo da odradim i probao bi na mom pa1x...

casi
08.03.2011, 17:20
Ovi cipovi su ROM oni su vec ugradjeni na plocu i ne mogu se vaditi.Kolega verovatno treba da nabavi Ram memoriske cipove koji se nadogradjuju.

x3meSRB
08.03.2011, 23:42
Pa bas zato sto su ROM verovatno oni treba da se zamene sa nekim drugim.... rom znaci read only....

bucos145
09.03.2011, 01:14
A koliko je to sigurno, da ce klavijatura dobro raditi???

x3meSRB
09.03.2011, 01:40
Pa sigurno ce bolje da radi nego bilo koji pa800.... znam vec nekoliko kolega koji imaju 96mb ram na pa1x, i moj prethodni pa1x je toliko imao, i radi kao sat. Samo me zanima kako se to radi, jer bi da probam sam da odradim.

casi
09.03.2011, 15:07
Jeste to su cipovi samo za citanje ali ne moze nista da se upisuje u njih.U njima su fabricke boje.

x3meSRB
09.03.2011, 15:13
Pa onda ne treba oni da se diraju, nego cipovi gde je exb, oni treba da se zamene... ako neko hoce da ubaci ram umesto exb prosirenja.

nikolatucha
15.03.2011, 23:31
to 100 posto radi znam licno coveka koi radi to u leskovcu mogu vam dati br za vise informacije ...licno sam se uverio .

x3meSRB
16.03.2011, 01:32
Ma znam ja ko radi, on trazi 200 evra za to a tolike pare kad dam uzecu neku klavijaturu radije.

gogilo.cacanin
29.09.2012, 10:35
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
I mene interesuje ram prosirenje za pa1x. o ovome se prica vec godinama i cak sam kontaktirao coveka servisera za klavijature. i on je cuo za to ,ali nema nikakve potvrde o tome. moje pitanje je ,jer moze da se nabubji na 65mb.a ili vise. pa na koji nacin to moze ili ko to radi.200 eura je bas mnogo ako je postupak jednostavan. ako nesto mora da se prerabjuje onda i nije mnogo. da nebi tema isla iz pocetka, interesuje me od onih sto to imaju,sta su uradili ili ko vec to radi.
Pozdrav svima.

nikadvisekorg
29.09.2012, 15:36
definitivno može do 128mb i košta 250 evra, a da li možeš sam e to teško..... da je lako i da to može svako ne bi onaj lik naplaćivao toliko...... a i da neko zna definitivno da neće da oda tajnu, jer može to znanje dobro da unovči, zato što nema puno ljudi koji to rade, a i zbog "kvaliteta" pa800 ljudi se pre odlučuju za proširenje pa1x nego da razmišljaju dal će da im onaj krš stane na sred tezge...... da su pa800 napravili kako treba ovo proširenje pa800 nikog ne bi zanimalo.....

kontaktiraj me na pm da ti pošaljem broj čoveka koji to radi pa vidi s njim dal hoće da ti oda tajnu.......

Sasa82
07.10.2012, 16:13
Sreća da to neće funkcionisati samo tako,dok ne dodje klavijatura do mene,hahahaha...ja ih radim na 96mb i ja sam to reko svima da je caka da se skine EXB rom prosirenje i da se prepravlja na RAM i menjaju se 4 čipa a ne dva ali ima jos tu druge stvari nije samo to...trajna je garancija na taj rad. Pozdrav!
Dodato:
Ma znam ja ko radi, on trazi 200 evra za to a tolike pare kad dam uzecu neku klavijaturu radije.

ma traži on i više sada...hahahahaha

nikadvisekorg
07.10.2012, 17:30
a jel možeš da uradiš na 128mb i koliko će da košta?

tranzit
08.10.2012, 11:47
Sreća da to neće funkcionisati samo tako,dok ne dodje klavijatura do mene,hahahaha...Kakva je to sreca i za koga... za tebe... za njega sigurno nije. Ti mu sad dodjes kao nekakav Deda Mraz koji donosi (sebi) srecu. Cim dodjem do prvog PA1X napravicu detaljni tutorijal za prosirenje na 96 MB jer bez njega ne ide posto treba to sve slikati, da ne bi doslo do greske prilikom ugradnje. Uzgred, to sve ide vrlo lako i brzo, nikakva mudrost i filozofija, kako bi to oni koji uzimaju veliki novac na to, da prikazu. Skrate te za 250 eura za manje od pola sata posla. Stvarno je velika sreca.

DinO74
08.10.2012, 12:51
@tranzit ... Da znam da ne zivis puno daleko od mene i da nije druga drzava dao bi ti ja svoj 1xPRO bez ikakvih problema :)

tranzit
08.10.2012, 12:56
Hahahaha... vjerujem Dino, vjerujem. Nadam se da ce mi doci neki pod ruke, mada ih je sve manje u opticaju.

DinO74
08.10.2012, 13:00
Na zalost finansijski vise nisam mocan da pratim "nove trendove" :) 1xpro imam od 2007 i nije zakazao nikada. Meni sasvim ok ali nebi mi smetalo jos koji MB :)

nemanja 1982
08.10.2012, 13:21
I mene bi ovo interesovalo,posto i ja imam Pa1xpro. Ajde Gosn.Tranzite vidite nekako da nadjete neki pa1x i uslikate to :)

tranzit
08.10.2012, 13:25
@DinO74
To je dobra masina, narocito poslije izlaska OS 2.xx i u sustini daleko mocnija nego bilo koji Triton sto se sounda tice. Neces dobiti bas previse ako se ponovo ispraznis za 3.500 eura za najnoviji PA3X. Poboljsanja naravno ima ali nisu vrijedna tog novca ako vec imas PA1X.

@nemanja 1982
Cim dodjem i ako dodjem do nekog PA1X bice postavljen detaljni tutorijal.

DinO74
08.10.2012, 13:31
@tranzit .. Potpisujem to sto si rekao !

tranzit
08.10.2012, 13:34
Sasvim sigurno je to tako jer sa onim dodatnim oscilatorima PA1X je bar dva i po puta mocniji od bilo kojeg Tritona, pa i od Extreme. Korg je tu pobrkao loncice na radost vlasnika PA1X.

Ovo je totalno van teme, Dino vidim da ti treba FireWire Controller. Pokusao sam ti poslati PP ali ti je Box pun. Mozda imam rjesenje za tebe.

daliborkorg
29.10.2012, 19:30
Tranzit, jel možes da barem u kratkim crtama kažeš kako se nadograđuje,
šta je sve potrebno itd. Verujem da mnoge vlasnike pa1x ovo zanima. Hvala.

nikadvisekorg
29.10.2012, 20:12
veruj mi da i mene prvog zanima, čak sam i ponovo kupio jedan pa1x da bi to odradio, samo čekamo kolegu @tranzita da nam objasni proceduru, pa da ako nije previše komplikovano za odraditi, snimim ceo postupak i okačim na forum......

buraz
30.10.2012, 01:43
Samo da pitam jeli se to RAM prosirenje moze ugraditi u svaki model PA1x/
PA1xPro ili je samo u Pro verziju moguce.

daliborkorg
30.10.2012, 03:13
Moguće je proširenje na oba modela, umesto fabrickih proširenja (PaX-EXB01 Concert Grand Piano Expansion Board i PaX-EXB02 Latin & Latin Dance Expansion Board) se ubaci edo ram 2x32mb i uradi se neka pepravka da bi klavijatura koristila tu memoriju. E sad je se jedino čeka objašnenje kako to sve uraditi.

nikadvisekorg
30.10.2012, 15:19
Samo da pitam jeli se to RAM prosirenje moze ugraditi u svaki model PA1x/
PA1xPro ili je samo u Pro verziju moguce.

Naravno da može, to mogu da ti kažem kao neko ko malo poznaje elektroniku, jer su klavijature potpuno iste, razlika je u pakovanju i onom delu koji napaja zvučnike..... zar misliš da bi korg dozvolio sebi da pravi različite delove za istu klavijaturu? Onaj deo koji je bitan za prepravku je isti....

Moguće je proširenje na oba modela, umesto fabrickih proširenja (PaX-EXB01 Concert Grand Piano Expansion Board i PaX-EXB02 Latin & Latin Dance Expansion Board) se ubaci edo ram 2x32mb i uradi se neka pepravka da bi klavijatura koristila tu memoriju. E sad je se jedino čeka objašnenje kako to sve uraditi.

Naravno da je tako, drugačije ne može, jer je na standardnim ram slotovima softverski (a ne hardverski) ograničeno od strane korg-a da klavijatura prepoznaje maksimum 16mb po modulu. To možete proveriti tako što ubacite bilo koji modul od 32mb u samo jedan slot, klavijatura će se ponašati kao da ima samo 16mb.

E sad je glavno pitanje, šta se prepravi da bi klavijatura EXB ROM (slotove prepoznavala kao RAM?

marko87
31.10.2012, 11:41
Najverovatnije treba da se edituje OS od klavijature, jer ogranicenje je u software.

Sent from my LT18i using Tapatalk

nikadvisekorg
31.10.2012, 12:35
Najverovatnije treba da se edituje OS od klavijature, jer ogranicenje je u software.

Nije tačno, čime to da se edituje sw od klavijature? To ko uradi a da nema veze s korgom garant može odmah da se nada poslu kod njih....

daliborkorg
31.10.2012, 14:09
Izgleda da od ovoga nema ništa, prosto je nemoguće da niko ništa konkretno ne zna o toj prepravci.

nikadvisekorg
31.10.2012, 17:51
ko ti je to prijatelju rekao da nema ništa od ovoga?

Kolega @tranzit je obećao kad bude ima vremena da će to da uradi i slika postupak, ne možeš da očekuješ da čovek ostavi svoje obaveze i radi da bi ja ili ti uštedeli 100-tinjak evra...

imaš onog iz okoline Leskovca koji naplaćuje 250 evra za to proširenje, ako hoćeš odradi, pa nam postavi slike ukoliko nećeš da sačekaš @tranzitovo objašnjenje.

p.s. a i ne možeš da očekuješ da taj koji naplaćuje 250e dođe ovde i pokloni svoje znanje koje debelo naplaćuje, i odrekne se svoje zarade radi nekoga koga ni ne poznaje.... 99% vas na forumu bi isto postupilo da zna tako nešto, ne verujem da bi podelili svoje znanje na forumu oko takvih stvari. A i čovek od toga živi, ne može svako da bude serviser, ne razumem ni ljude koji imaju 3000e za klavijature, a žao ih da ulože koji evro u klavijaturu, ili pogotovo kad treba setove da plate nekome da im kvalitetno odrade, u stanju su da ne daju ni dinara.....

daliborkorg
01.11.2012, 00:13
Ok @nikadvisekorg, smiri strasti, priznajem da jesam malo prenaglio. Nije meni toliko hitno za tih 96mb već me zaintrigirala tema. Mislim da bi temi trebalo promeniti ime kako bi se jos ljudi priključilo.

p.s. ne tražim da meni niko otkiva nikakve tajne, ako je zahvat prost kao sto pričate to će kad tad procuriti u narod.

nikadvisekorg
01.11.2012, 00:22
pogrešno si protumačio moj post nemam što da smirim strasti, nego sam hteo da objasnim zašto do sad niko nije objavio to...... isto kao kad se pojavi neki nov set, svi u početku gledaju da naplate debelo od drugih pa onda kad skoro svi imaju set, tad može da se nađe gde hoćeš....

daliborkorg
01.11.2012, 00:25
Nadam se da će uskoro kosnici pa1x znati vise o ovome.

gogilo.cacanin
02.11.2012, 09:50
Dodato:
Pre par dana sam se cuo sa ovim iz okoline leskovca.220 eura trazi.za mene se isplati investicija.navodno on garantuje za njegov rad.ali jedini moj problem je ,da je daleko od mene ,i on kaze da klavijatura mora 3 dana da bude kod njega. Zar stvarno ima toliko posla? Bar da je jedan dan. odnesem ,setam se po gradu,uvece dodjem uzmem klavijaturu i picim kuci.
Ali 3 dana???? imali toliko posla????

brajo456
03.11.2012, 14:11
i mene to jako interesira, da tranzit nije tako daleko dao bi mu mog :)

zanima me jeli se taj isti postupak moze primjenit i na triton classic posto i on ima EXB slotove?

ЂолеПФК
03.11.2012, 16:19
Dodato:
Pre par dana sam se cuo sa ovim iz okoline leskovca.220 eura trazi.za mene se isplati investicija.navodno on garantuje za njegov rad.ali jedini moj problem je ,da je daleko od mene ,i on kaze da klavijatura mora 3 dana da bude kod njega. Zar stvarno ima toliko posla? Bar da je jedan dan. odnesem ,setam se po gradu,uvece dodjem uzmem klavijaturu i picim kuci.
Ali 3 dana???? imali toliko posla????

Iz kog je mesta? Ja sam iz Leskovca, a nisam cuo da se neko bavi tim stvarima.

nikadvisekorg
03.11.2012, 16:21
poslaću ti na pm, da ne ispadne da ga reklamiramo, jer ne zaslužuje ako nije platio reklamu :p

ella 85
04.11.2012, 04:54
evo i mene zanima,isprobao sam sve pa aranzere i solo mi ne pase nikako,i na kraju nosim na svirke pa800 i triton rack,a ponekad i extreme,ali ovo da pa1x dva puta bolje zvuci od tritona,to me pravo zanima,najlakse bi mi bilo sve rasprodat i kupit stari pa1x,al to meni nesto ne stima,bas bi volio da me neko uvjeri,volio bih na svirku sa jednom klavijaturom,ali jos ju nisam nasao,eto ja bi rado dao nekom 250 eura da mi to zavrsi sa ramom ako tako zvuci klavijatura kako rece tranzit

nikadvisekorg
04.11.2012, 14:41
čovek ti je objasnio kakve su karakteristike klavijature, a to kako će da zvuči zavisi isključivo od onoga ko rukuje s njom.

ella 85
04.11.2012, 16:08
ako neko nesto kaze zar moram bas slijepo vjerovati da je tako,ja bi volio da je tako,jer cu to odma nabavit,ali moram to poslusat isprobat pa onda vjerovat,ne moze neko znat izvuc sto mu treba iz jedne klavijature a ne znat iz druge,pogotovo tako slicne,ili zna ili ne zna

brajo456
17.11.2012, 20:52
kada kolega tranzit kaze da je moguce. onda cu mu slijepo vjerovati. jer ako ko zna onda on! :) a vi kako hocete!

tranzit nemoj nas slucajno zaboravit! :D