Pokaži Full Verziju : Triton Le- kontrolna ploča
pozdrav svima, u zadnje vrijeme mi se dešava da mi pojedini tasteri se slabo odazivlju na pritiskanje, tj sve teže i teže, konkretno tasteri: program i bank B. znači reagiraju ali baš kad malo jače pritisnem. Šta mi je činiti?
Hvala!
Pa verovatno su propali i treba da se zamene.
Ako je klavijatura dugo ˝ležala˝ desi se da oslabe kontakti.Probaj ih malo razraditi,a ako i dalje ne rade,na servis.Pozdrav!
Samo zamena i nikakvo prskanje kontakt sprejovima , i ja sam imo te probleme .
nije ležala, nikako ne leži, nisu ni propali gumbi. a šta treba da zamjenim kompletnu ploču ili samo ta 2 tastera.
Imao isti problem, rastavio kljavu, štapićem za uši očistio sve konatakte, sprej kontakt 75 na štapić pa onda dalje i od onda evo godinu i pol sve ko beba radi. Malo previše lufta ima između samog dugmeta i otvora na samom oklopu klavijature i nakupi se puno prašine to je problem br 1 a problem br 2. zbog tog povećeg otvora sad kad je hladno klavijatura užasno kondenzira kad ju izvana doneseš unutra. Bilo bi idealno da stoji bar sat-dva na sobnoj temperaturi i tek data je palit...
ma jučer sam rastavio, ima preko 20 vijaka na donjoj ploči, a poslje mi se nije dalo čeprkat po onim kablovima i pločicam strah me da nešto ne zeznem. dali je netko imao iskustva s ovakvim kvarom, tj. cijenu servisa za navedeni kvar, pošto sam imao namjeru da ga prodam.
Ako nisi siguran nemoj dirati nista.Bolje odnesi klavijaturu na servis,a za cenu ne znam.
muzicar054
07.01.2011, 16:31
Sve zavisi od toga kakvi su tasteri,,, znam da se oni sa grafitima ispod mogu cistiti,, a npr. na pa 50/60/80 tasteri pored displeja su zalemljeni na plocu, i nisam siguran da se mogu na taj nacin cititi...
RIDICK_XxX
13.01.2011, 17:26
...meni su bili propali tasteri, a neki mi slabije rade trenutno, sam nemozes puno uradit, najbolje sto su neke kolege rekle -> SERVIS!
Sto se tice cene Mikroprekidaci su jeftini ako ih kupujes u prodavnici.U servisu bi ti uzeli najmanje 10 evra za zamenu jednog.Ako znas nekog elektronicara ko dobro radi mozes sam kupiti i neka ti on zameni.Tako ces najeftinije proci.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.