PDA

Pokaži Full Verziju : Harmonika-Scandalli


mkorgpa500
07.12.2010, 16:22
Pozdrav kolege harmonikasi,ako ima neko a mi kaze malo o poreklu ove marke,gde se proizvodila itd. posto je ja imam Scandalli vec 8 godina i veoma sam zadovoljan na dirku i na zvuk.... :D

eko_77
07.12.2010, 16:45
Evo ti nakratko historija Silvia Scandalli


SIlvio Scandalli, oko 1900, počeo proizvoditi harmonike uz pomoć svoje obitelji.

U nekoliko godina, između 1915 i 1920, iz malog laboratorija Camerano, mala tvrtka dolazi prvi, a zatim pravi industrije koji zaposleno više od 700 radnika u '41.

Nakon 1945, kad harmonika konačno osvaja američko tržište, u tvornici braće Scandalli je jedan od najpoznatijih i inozemstvo. Zahvaljujući genijalnosti Silvio i njegove mnoge izume i patente koji instrumenti, nametnuti Scandalli brand je postao sinonim za kvalitetu.

Godine 1946, bolje na adresu velike izglede novih tržišta, dolazi Farfisa, naime Tvornice Riunite harmoniku.

F.lli Scandalli Camerano i Septimije Soprani Castelfidardo kombiniraju za stvaranje velike industrije u nadolazećim godinama koji će igrati vodeću ulogu u svijetu glazbenih instrumenata, kako bi više od 180 harmonike dan!

Na poticaj tvrtka je rođen CDMI (talijanski glazbeno obrazovanje Centar) i glavni skladatelji pisali metode za harmoniku, i različitim sastavima i obrazovne djela Edizioni Musicali Farfisa.



Godine 1900 Silvio Scandalli harmonike počeo proizvoditi uz pomoć svoje obitelji nositi.

U nekoliko godina između 1915 i 1921, od male radionice u sobi s male tvrtke je stvoreno koji je postao industrijska sila, da bi u 1941 zaposleno više od 700 radnika.

Nakon završetka Drugog svjetskog rata, harmonika postao iznimno popularan u SAD-u i tvornice braće Scandalli je među najpoznatije i prestižnu.

Zahvaljujući genijalnosti Silvio i Njegove mnoge izume i patente koji su primijenjene na Njegov harmonike, Scandalli postala sinonim za brand za kvalitetu i klupa znak za druge instrumente.

Godine 1946 u susret izazovima i mogućnostima novih tržišta, F.lli Scandalli kamere i Septimije Soprani Castelfidardo kombiniraju u obliku Farfisa (iz Skupi Tvornice harmonika). Je li to društvo pak da postane jedan od svjetova 'najveće glazbene instrumente tvornice te u ovom trenutku je proizvodila 180 harmonike dan.

Poticaj ove nove tvrtke je dovelo do formiranja CDMI (talijanski Musical edukacijski centar) i mnogi poznati skladatelji pisali djela za harmoniku i nastavnih metoda za Edizioni Musicali Farfisa.