Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Pesme koje vredjaju zdrav razum!

Boban010
25.11.2010, 13:35
Pretrazivajuci ovaj forum nasao sam par slicnih tema,a ova bi mogla da bude posebna po tome sto bi smo ukratko analizirali tekstove pesama koje svojim neukusom,nekulturom ili nelogicnostima vredjaju zdrav razum.Pisite samo o pesmama koje ste primorani da svirate,jer ih namece muzicka industrija.Recimo pesme pisane ulicnim zargonom koji ne zasluzuje da se nadje u pesmi.Evo ja cu dati nekoliko primera.
Pesma-Meshaj mala meshaj,
po mom nekom kriterijumu,ne zasluzuje da se svira i peva a kamo li da se emituje na televiziji.Reci devojci da "mesha" je u najmanju ruku uvreda za devojku izuzev jedino ukoliko se doticna bavi "poslom" koji je ispod granice ljudskog dostojanstva.
Pesma-Usne boje vina
"...glavu gore gledaj pravo,u oblake,u simsire....."
Ako neko gleda u oblake ili u simsire ne moze se reci da gleda pravo!
Pesma-Gas gas
" Joj sto volim miris kamiona...."
Mislim da uopste ne mozemo govoriti o mirisu kamiona vec samo o njegovom smradu!
itd....
Ne mora da ta analiza bude samo jedna recenica ali i da ne bude vise od par njih i da o jednoj pesmi razni ucesnici mogu razmatrati sa vise razlicitih gledista.

Vule
25.11.2010, 14:03
@ Bobane,da se ne uvredite ali tema je $%^*& kao i primeri u istoj,a evo i zasto:

Primer br 1:
Ne znam o kakvim moralnim kriterijumima je rec (mozda je vasa sredina patrijarhalna pa je tako ) ako smatrate da je nekoj devojci reci "da mesa" uvreda ili ponizenje onda ne znam kako bi joj trebalo reci da zaigra nesto nalik trbusnom plesu modifikovanom u nasim kafanama. Rec se "odomacila" u jeziku i tacno se zna na sta se misli. Ne vidim nista ruzno u tome...nije da je bas slatka rec ali nije ni ruzna,u crtanim filmovima za decu postoje vulgarniji izrazi pa nista.

Primer br 2:

"Gledaj pravo gore ili gore pravo,u oblake , u simsire"...ne znam ni ovde sta postoji nelogicno,covek se obraca devojci,govori da gleda pravo u nebo,pa u oblake i simsire ( Mozda ona lezi na ledjima,i tada joj je nebo pravo :)) )...rimuje se rec "pravo",mozda bi joj rekao i da gleda "krivo" ali se u ovoj pesmi to ne rimuje

Primer br 3:

Za nekoga nesto mirise,a za nekoga smrdi,sve je stvar ukusa. Tekstopiscu verovatno kamion mirise i to postujem i opet ne vidim nista neobicno u tome (stavio covek misrisljavu jelkicu i resio problem). Za mene je gora stvar slusati takve pesme i razmisljati o besmislju smisla reci iste nego bilo sta drugo...gubljenje vremena

P.S. ako se predomislite mogu ja temu i da obrisem kao $%*&^# :)

misa1265
25.11.2010, 14:32
Pa gde bi nam bio kraj kad bi i o ovome razmisljali? :rolleyes:
90% pesama ima neobicnosti u tekstu tako da,a i bezveze bi vodili raspravku kad mi tu ne mozemo nista da promenimo...Pozdrav ;)

Boban010
25.11.2010, 16:51
Kolega Vule,
uz svo postovanje to sto ste citirali moje primere i rekli svoje misljenje ne znaci automatski da je sve u redu,jer nikoga niste ubedili u to,a ponajmanje sebe.Smatram da ni vi a ni ja nisam prosta masina za interpretaciju muzike,vec imamo svoja,iskustvom izgradjena osecanja za lepo i ruzno,kvalitetno i manje kvalitetno te sam u tu svrhu postavio ovu temu.Vase je pravo da istu obrisete,zakljucate ili kako vec.
Pitate o kojim moralnim nacelima je rec,pa evo reci cu vam rec je o nepisanim nacelima koja odlikuju kulturu jednog naroda.E sad to sto je kod nas poremecen sistem vrednosti pa nekima ne smeta da im njihove devojke mesaju na stolovima,da je krivo pravo ili da nafta mirise umesto sto smrdi,to ne mozemo momentalno ispraviti ali se mozemo boriti protiv toga,a jedan od nacina je ova tema sa spiskom pesama koje ne zavredjuju da se slusaju a kamoli da budu hitovi i sastavni deo repertoara jednog muzicara.Iz prostog razloga sto predstavljaju samo jedan mali i minoran deo nase,slobodno receno nekulture.
Siguran sam da i vi imate bar jednu pesmu koju morate da svirate,a ciji tekst iritira vasa osecanja,pa eto prilike da olaksate dusu.

EmirTotic
25.11.2010, 17:04
Puno sam mladji od vas i ne znam da li je u redu sto se mesam u raspravu ali moram da kazem nesto.
Tema je ok, ali je ovde muzika u centru paznje a mislim da u zivotu ima mnogo bitnijih stvari koje vredjaju nas razum. Narod je zatrovan i ubijen glupostima iz medija poput sapunica i slicnih stvari pa do nekih sitnih reklama za prasak i sl. Sto se muzike tice, tone se sve vise. Svaki muzicar ce pre odsvirati nesto od Tome, Tozovca, Harisa, Halida i izvodjaca tog tipa nego nesto od Karleuse, Seke, Cece itd.
Svaki dan slusam komentare starijih koji kazu : "U moje vreme nije ovako bilo..." Vremena se menjaju, ja mislim na gore.

Vule
25.11.2010, 17:24
Siguran sam da i vi imate bar jednu pesmu koju morate da svirate,a ciji tekst iritira vasa osecanja,pa eto prilike da olaksate dusu.

Mnogo pesama sviram i pevam koje ne da mi se ne dopadaju,ne da mi nesto vredjaju,nego brate ako si profesionalac prvo je sto naucis da na gluposti ne obracas paznju. Ja te pesme ni ne cujem ni ne dozivljavam ako me razumete?

Ono sto bi meni smetalo,sto bi sigurno dozivljavao je moj autorski rad,prema njemu sam duzan da budem emotivan i da ga dozivim i interpretiram kako je potrebno a kafana,to me ne zanima ni malo...kao stolar prema svakoj dasci koju je obradio,verovatno ne gaji nikakve emocije.

Postoji muzika koju volim i koju slusam ali ona i nije pronasla svoje mesto u nekom mom profesionalnom radu tako da...nadam se da me razumete. Kad bi svaku odsviranu pesmu dozivljavao i emotivno i mentalno verovatno bi posle prvog izvedenog bloka u kafani zavrsio u ludari. :)

Dell
25.11.2010, 17:31
da citiram naslov, vise bi zdrav razum trebali da vrijedjaju farma, seherzada i jos ona jedna turska sapunica sto bude, sto je neko pametan napisao, kad ono vidis reknes joooooj gdje su oni spanjolci, bolji su mi oni bili :lol:

Vule
25.11.2010, 17:45
Kasandra,Kasandra...lepotice ti bez mana,Kasandra,Kasandra...odrasla si ti u cirkus :lol:

Ace
25.11.2010, 17:46
Slazem se 100% sa Delboya

A sto se tice teme .... Ok hajde da kazemo i da ima pesme koje su pomalo nelogicne al ne mislim da vredjaju zdrav razum. Tako da, hajde i tema neka ima neka smisla, al naslov nema (bar pored meni) :)

Boban010
25.11.2010, 18:13
Na stranu profesionalizam,pa i mi Cigani imamo dusu.
Uostalom "Nisam ja Supermen" mada sto rece Dell moglo je i gore da bude "Zagore,Zagore przeno ti zagore",sreca pa naidje neka pesma "Ljepsa od noci" da se malo odmorimo jer zna se da je neko ruzan ko noc a kad je ona lepsa od noci onda to i nije tako lose!=))=))=))

Dejan
25.11.2010, 18:24
Ona je ljepsa PO noci!!!haha

Boban010
25.11.2010, 18:56
Takodje sumnjam da i kardiohirurzi svojim lepsim polovinama tepaju sa-Moj "By pas"-u,ali ne sumnjam da bi se pripadnici jedne druge populacije odusevili pesmi koja bi se zvala "Klistiru moj"!=))=))=))

nesaband
25.11.2010, 19:44
tema je odlicna,bas se lepo zabavljam citajuci postove.
Drage moje kolege,da je vise posla manje bi mi ovde raspravljali o nekim nebitnim stvarima za ovaj nas zemaljski zivot.
Manje bi imali vremena da blejimo ovde na forumu nego bi gledali da se sto vise odmorimo za sledecu tezgu.

Ovako ne znamo sta cemo sami sa sobom.

u jednu ruku slazem se sa Vuletom da mi treba da smo profesionalci i da to ne treba da nas iritira,kakav je tekst u pesmi,ali se takodje slazem i sa Bobanom koji misli da nam ispiraju mozak,polako ali sigurno.

Bobane,na zalost sve je ovo pocelo sa pojavom juznog vetra 80* godina a mislim da su ovi ostali samo nastavili da nas truju nekvalitetnim tekstovima i ostalim glupostima.

Vule
25.11.2010, 19:50
O neeee,samo neee Ju-Veeeee =)):lol:

nesaband
25.11.2010, 19:56
=)),sto brate,pa oni su ponovo u modi!!!!:mad:

negovan
25.11.2010, 20:08
pa ok je tema. Evo od jelene karleuse, zovi me nocas u 5, a ono jutro svanulo.:)) Ima jos takvih, sto nemaju veze s vezom, ali publika se lozi.. Tako da, cuti i sviraj, mozak na pasu i boli te uvo.Pozzz

Dell
25.11.2010, 20:49
negovane, zavisi jel se sat pomjerio :D

Boban010
25.11.2010, 22:10
"Udara u glavu ko sampanjac,njeno malo,glatko crno koleno"
Ovo moze da se desi jedino ako te istom flasom odvali u glavu ili tim kolenom sto ga je umazala klecheci ko zna u kakvom blatu!:lol:

Dell
25.11.2010, 22:46
ni ja nisam znao dugo smisao te pjesme, dok nisam skontao udara u glavu kako dobru nogu ima, e sad sto je crno, jos nisam uspio da odgonetnem :lol:

Vule
25.11.2010, 23:25
Pa od crnkinje je koleno :lol:

simonovic
25.11.2010, 23:29
Ja sam skoro i prestao da prati textove pjesama.
Danas pjesma postaje popularna,sto je jednostavnija.
Recimo,malo viski malo cocacola,text nula,ali svako je trazi...
Daj,da,daj da se pije,isto tako,BMW,Mecka,Audi,kao da reklamiraju auto kucu neku itd.
Ali to je ulaznica ze pjevaca medju odredjenu publiku,znaci pjesme se prave namjenski.
To mi je jedan od izvodjaca navedenih pjesama i sam priznao.

Dell
25.11.2010, 23:44
Vule, mozda bijelkinja ima crne hulahopke ili se jednostavno ne pere? :lol:

Dare 82
25.11.2010, 23:47
Pesma "Srna i jelen"!Kaze u jednom delu:Izgubila srna jelena.Koliko ja znam zenka od jelena je kosuta a ne srna.A mozda je to pesnicka sloboda nekako lepse zvuci izgubila srna jelena nego izgubila srna srndaca!

Vule
25.11.2010, 23:49
Dare,mislis da je u pitanju incest ili protivprirodni blud? :lol:

Dare 82
25.11.2010, 23:52
Kad nema kise dobar i grad.Nije nasao kosutu pa daj sta das,moze i srna da zavrsi posao.

Vaxter
26.11.2010, 00:03
Bobane, "Hej, ljepotice glavu gore gledaj pravo u oblake, u simsire", zaista nema smisla kao zasebna rečemica, ali sa ostatkom teksta dobija isti.
Hej, ljepotice glavu gore gledaj pravo u oblake, u simsire ne gledaj u mene samo.
Poenta:"Gledaj gde hoćeš, ne gledaj u mene...".
On daje predloge gde sve ona može da gleda. :)
Lično, većinu tekstova koji se vrte smatram besmislenim, ali mi je nekako poseban naš najpoznatiji "kompozitor".
Tekstovi koji se kod Bregovića provlače uglavnom ili nemaju nikakvog smisla, ili su lupetanje u kome se može prepoznati priča, ali to nije nešto što bih nazvao pesmom, a još manje umetnošću.
Opet, sve to zavisi kome se šta sviđa.

Boban010
26.11.2010, 00:13
Pesma "Idi drugome,ja imam svoje drugove"
"...nocu lutacu,drugoj srce ukrascu,opet iz mrtvih ustacu!"
-Grof Darko Lazic of Transilvania-
@Vaxter
Ako sme da gleda i pravo i gore i dole,gde se onda on nalazi?:lol:

Vule
26.11.2010, 00:13
a ono "Mambole ,mambole...red bul,seksi bul" :lol:

Boban010
26.11.2010, 00:21
Bul na romskom-to je onaj deo tela gde sunce ne sija..........

Beethoven
26.11.2010, 01:01
Necu braniti Bobana010, smatram da nije ni trebao da otvara ovakvu temu jer znam da se niko nece sloziti sa njim. :) Medjutim, pesme kao sto su "Malo viski...", "Red bull", i slicne sa takvim tekstovima. To vam nikada niko nece potraziti u Pirotu, ljudi takve pesme ovde preziru, i hvala im na tome. Primetio sam da se takve pesme po Srbiji sviraju mnogo, zadovoljan sam ukusom pirocanaca i mislim da mi koji ovde radimo imamo najmanje problema i potrebe da skidamo takve pesme prema tome Bobane druze nemoj da se zalis jer nemas zasto. ;) :) Ko ti je ikad potrazio takve "hitove"? Mozda tu i tamo ali znas da se takve pesme retko traze cak se i brane...

U Pirotu se svira odlicna muzika, mozda i najbolja u celoj Srbiji (bez namere da omalovazavam neki kraj, daleko bilo). Takav utisak sam stekao druzeci se sa muzicarima iz cele Srbije pa i dijaspore, gledajuci setove iz klavijatura mnogih, pricajuci sa kolegama. Ne mogu da objasnim kako i zasto ali ovde narod zna da oceni sta je dobra muzika a sta nije. Ima li nekog da se slaze samnom? :) Ajmo, ima dosta bendova koji rade u Pirotu, dajte svoja iskustva sa pirotskom publikom?

To da ne daju pare, to znamo...ahahahahahaha... :)

Pozzz

negovan
26.11.2010, 01:02
od igora popovica bmw, pogledom gledas me, sama za sank si sela, ne moras da mi pricas, znam ja sta bi htela. dah mi oduzima ta noga gola, sto kao slucajno me dira ispod stola, a sedi za sankom.:P Ali koga to zanima, vazno da je ritam extra, a da pitas nekoga da ti objasni o cemu se radi u pesmi zagrli me ti i oprosti mi od gordane stoicevic, niko ne zna. Jednostavno, sta god da odpeva jelena k, seka ili bas poznati pevaci to mora da bude dobro, pa makar pesme bila katastrofa, gledano sa muzicke strane.

Dell
26.11.2010, 03:17
kad je Vax spomenuo naseg najveceg "kompozitora" samo cu ovo rec:

Ljubav nije musaka :D

grandia
26.11.2010, 06:53
:lol:

ko bajage tema nije ok, a vidi kolko postova :D

da pozelim dobro jutro svima a specialno za nesu sa pesmom "obrij mala nogice" - a za druga simketa "a gde zuriiiis" :D

izvini simke, al da si slusao ovu pesmu dok si vozao 90 umesto 60 na sat, sad ne bi imao onu frku s pandurima :)

pozdrav

neconix
26.11.2010, 08:28
Guci Guci Dolce&Gabana(Dule&Gorance):lol:

Boban010
26.11.2010, 12:21
@Beethoven
"Gresis,ovaj gresis silno sinak"!:lol:
Hoces da kazes da nikada nisi svirao-pevao "Ne smem s'tobom kume,celave ti gume" ili "Plavog slona od hiljadu tona"?
Licno sam cuo da pevas i sviras poznati HIP-HOP-narodnjak "Ovo je Balkan" od naseg istaknutog kompozitora!=))=))
Ne znam kakav izazov za jednog pravog muzicara treba da predstavljaju pesme koje vrte 2-3 akorda samo drugacijim redosledom?Ako je to najbolje,sta je najgore?
U Pirotu mozes da sviras svakakvu muziku,Pirot je lokalna pomijara(a bice i regionalna deponija)niko ti nece zameriti dok je dzaba!=))=))

Beethoven
26.11.2010, 12:57
"Hoces da kazes da nikada nisi svirao-pevao "Ne smem s'tobom kume,celave ti gume" ili "Plavog slona od hiljadu tona"?"

Svirao sam ali ne kao pesmu koja je nekom draga ili ga pogadja pa pada u trans... Takve pesme se sviraju iz zezanja, to ne racunam (kao Zmija i Zaba recimo...).

"Licno sam cuo da pevas i sviras poznati HIP-HOP-narodnjak "Ovo je Balkan" od naseg istaknutog kompozitora!"

Ne svirati pesmu Srbije na Evroviziji i to pred samu manifestaciju, mladima? Do nesme da mi se dogodi... :)

" U Pirotu mozes da sviras svakakvu muziku,Pirot je lokalna pomijara(a bice i regionalna deponija)niko ti nece zameriti dok je dzaba! "

Apsolutno netacno sto se Pirota kao scene tice a sto se tice sviranja dzaba, to mi se jos uvek nije dogodilo. Pa posto ne sviram dzabe (naprotiv, cena mi je odlicna), onda im je vazno sta sviram. Jel tako? :)

U nasem gradu je milina raditi. Pokazes da znas sta radis, odusevis ljude svojim izborom pesama, ucinis da se odlicno provedu i mozes im traziti koliko para hoces, platice. Ali, ne mozes svirati sve i svasta, nece te angazovati ako nemas dovoljno prefinjen repertoar (barem za oficijalni deo ili za celu svirku ako je ozbiljna varijanta u pitanju). A kad se izponapiju, onda krecemo sa svim bljuvotinama koje znamo... :) Nije tajna, tako je... :)

Potrebno je samo da ih odusevis dok su trezni (i one koji ostanu trezni), imaces posla garant.

Pozzz

Vule
26.11.2010, 13:02
Al kad Nole rece u jednoj svojoj pesmi: "ko u minska polja da sam bio ja..."

...tu mi je bio kraj slusanja tekstova u kafani :lol:

P.S. Evo jedne pesme koju sam i ja odsvirao nebrojeno puta po kafanama a vi procenite da li vredja zdrav razum ili sam promasio temu :lol:

Klip postavljam jer je tekst duzi pa da ne bi kucao toliko. Hvala

http://www.youtube.com/watch?v=KyN4AU7DbUg

nesaband
26.11.2010, 14:48
Grandia:
nemoj da mislis da ja imam samo jedan takav hit.
evo poslusajte kolege kakva je ovo bruka!!!!
oni imaju pare da snimaju spotove a ja nemam.
Gde ide ovaj narod,u kom smeru?
Ka Evropi? Tesko!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=y6eS16aZJZM

tranzit
26.11.2010, 15:27
Al kad Nole rece u jednoj svojoj pesmi: "ko u minska polja da sam bio ja..."

...tu mi je bio kraj slusanja tekstova u kafani :lol:A pjesma je bila debeli hit. Ima Nole u istoj pjesmi jos jedan biser "da u svemu djavo prste umesa". Nole je legenda. Sto je najgore, uglavnom to niko i ne primjecuje, svi se deru i svi se gadjaju "s padezi i gramatiku".

Boban010
26.11.2010, 16:29
@Beethoven
A znaci pevao si,eto toliko o kvalitetnim pesmama koje se sviraju u Pirotu.Povrh svega nepotrebno si me citirao jer nisi izneo nijedan argument protiv.
Kad kazem dzaba muzika,ne mislim da si ti svirao dzaba,nego je vecina gostiju slusala i veselila se "dzabalesku"-gazda je platio(Vule je iskusio na svojoj kozi sve cari juga Srbije),a od baksisa ni slovo B.
Ako su dva seoska orkestra(made in Babusnica) glavni u Pirotu mislim sta reci........
"U Pirotu je milina raditi,ako imas veliku familiju ili veliki broj prijatelja koji lobiraju za tebe,ne moras ni da znas da pevas a pogotovu da sviras.Uostalom ko to jos uvek radi sad su pevaci glavni u orkestru,stavise oni su ceo orkestar!":lol:p.s.ovo je mala sala da ne bude zabune!
Elem ti meni "Budi uvek kao zmaj" i ne sekiraj se,kad pocnemo da se osecamo "Fenomenalno" sve do Nisa onda cemo da shvatimo gde smo pogresili.

Vule
26.11.2010, 16:37
U Pirotu se oseca miris baruta :lol:

Momci nemojte da izbije incident na lokalnom nivou :lol: ja kad sam procitao post od Kolege Betovena dobih zelju da malo svratim u Pirot i zasviram to "lepo" sto se svira...i sad ste me pokolebali :lol:

psssss
26.11.2010, 16:40
ma tih pjesama koje vrijedjaju zdrav rasum ima na hiljade youtube je pun doticnih pjesama...primjer Zoka Bosanac ne krunisani kralj pjesama sto bi se reklo "nidje veze"
samo jedan primjer njegove pjesme..."vrati se vrati Kristina tako ti naseg malog sina...nas sin ima 7 zubica a ja ti se mila ne trijeznim od pica"...nidje veze

milanceshow
26.11.2010, 16:43
@Boban010
Jel dolaze ovi iz Babusnice u Pirot,a?

Boban010
26.11.2010, 17:23
@Milanceshow
Od mogucih tri,njihova dva orkestra sviraju sve vaznije i vece tezge u Pirotu.Nemam nista protiv,ljudi rade poso,samo ne treba zatvarati oci pred ovom vaznom cinjenicom i uopste spominjati Pirotsku muziku i njen repertoar.
Pa Pirocanci su izmislili ono "Ako me pogodis,ce padne baksis" ili "Steta sto ne znate neku od AC&DC sa' bi uzeli paru" ili onaj zez sa maramicom umesto novcanika.Nije vazno sta sviras,trazice ti ono sto ne znas samo da ne bi platio.Ko zeli da da pare muzici,dace i nece traziti nista ili "sviraj sto najvise volis"!
Kod nas je u modi "muzika iz mesta" iliti sto rece Vule "pa moja sestra je platila".Sviras sta mislis da je dobro,ako padne neka kinta nije lose,ako ne,nema veze dosta mi je 50 eura!Ja svakog vikenda po 50 eura a ti svaki treci za 80-cela filozofija!
Nego...tema,voleo bi neko da mi objasni-analizira "To sve mirise kao da ce dugo,gde tope pahulje tvoja stopala"?

Beethoven
26.11.2010, 18:37
@Boban010

Ja nemam vise komentara na tvoje postove, ocigledno ne radimo u istom gradu.

Btw, "To SVE mirise kao da ce dugo,gde tope pahulje tvoja stopala"?... Nije SVE nego sneg. :)

Pozdrav.

Dell
26.11.2010, 19:15
Ne znam bili obukao kupaci kostim i iznio karton na kojem pise broj runde ili bi jednostavno iznio samo karton(e) za nepridrzavanje teme :)

Beethoven
26.11.2010, 19:48
Nemo ga vadis, vracamo se na temu... :)

Ima groznih pesama, stras Boza...Ali sta cemo, ako se mora - nije tesko.

Pozzz

Boban010
27.11.2010, 02:15
Sneg,naravno ja sam pogresio u brzini,jer sam mislio da kazem da bi bilo logicnije da "sve mirise kao da ce dugo".
U pesmi "Skini tu haljinu"
"sada kao nekada pevaj ko golubica",golubovi guchu a slavuji pevaju!:lol:

Vule
27.11.2010, 04:00
A ona od Bilje Jeftic,kako bese? Plitak potok a voda duboka...:lol:

Dare 82
27.11.2010, 04:43
Ili ono "Kroz sanduke pruzicemo ruke"!

Boban010
27.11.2010, 14:33
Pesma "Med i slatko grozdje"
"Umrem li bice to od srca....." valjda je hteo da kaze od "smrta"!=))

Dell
27.11.2010, 16:56
a ono ooooooo sto plavo oko? :D

Vule
27.11.2010, 17:15
meni je ovaj stih vrhunsko ludilo:

idem putem oka bistra,
Vazniji sam od ministra...

:lol:

bokivelik
27.11.2010, 18:43
Ili ona Gay:
"Dali se momci u selu zene pita li neko za mene":lol::lol:
Saban (Kako si majko kako si oce)

misa1265
27.11.2010, 21:57
Sta je poenta ove strofe,a i cele pesme?sto bi rekli nidje veze...;)

Bahata i besna
pomalo bezobrazna
oduvek sam bila
gay ikona
A kad on me ljubi
a kad on me zagrli
kao mala maca sam pitoma

negovan
27.11.2010, 22:06
Pa, pasma ima smisla. Hoce da kaze da nijedan muskarac ne moze da je osvoji, a da samo tog lika koga vidi, moze da je osvoji. Znaci da je lik smeker. Hehe..:) zanimljiva tema.:)
Postovano sa mobilnog uređaja

Boban010
28.11.2010, 00:33
Ja to vidim ovako,ona je gay ikona,odnosno simbol ljubavi prema istom polu,sto ce reci da je lezbos ali u isto vreme i nije jer uziva sa suprotnim polom,tako da opet nema smisla!

Dell
28.11.2010, 00:50
svekar? :lol:

gitar
28.11.2010, 19:01
Ili ona Gay:
"Dali se momci u selu zene pita li neko za mene":lol::lol:
Saban (Kako si majko kako si oce)

U to vreme gay-ovi nisu bili tako popularni kao danas ;)...

Boban010
28.11.2010, 21:11
Pesma "Sezam",Indira i Azis,najnoviji "hit"!
"Sezame otvori pecinu jos danas...."
Svaki komentar je suvisan,taman kad pomislimo ovo je dno,nema vise,potonemo jos dublje!

lagunabend
28.11.2010, 21:28
Natasa Bekvalac-Nikotin

"...Na svakih pet minuta
nova ti cigareta zatreba
dodji preko puta
u mom je srcu jedna kutija

O zasto nisam
i ja cigareta bez filtera
samo da setam
od prstiju tvojih do usana..."

Milica Todorovic-Zasto cura sedi sama

"...On je vetar u mojoj glavi
cas me przi, cas me hladi
neka hladi, neka przi
sve ce srce da izdrzi
jer on, on je zvezda
sto i danju sja i odgovor zna...
On je leptir u mojoj kosi
cas odleti, cas doleti
neka ide, neka leti
vrati ce se kad se seti
jer on, on je zvezda
sto i danju sja i odgovor zna..."
Aca Lukas-Pesma od bola

"...Sva moja pesma je od bola
a ta je pesma zivot moj
i ove case oko stola
drugovi moji dajte njoj"
(Mozda devojci fale case a on nema love da joj kupi....?)=))

itd.....