Pokaži Full Verziju : Konvertovanje za Fantoma
Zanima me dali se mogu konvertovati fabricke boje od nekog starijeg Rolanda kao npr Roland Xp 30 , i prebaciti u Roland Fantom .????
milanceshow
13.11.2010, 06:03
Pomocu software-a exportujes boju sa XP30 u midi formatu i onda pomocu software-a inportujes boju u fantoma!
Nisam bas razumeo pomocu kog softwera?
milanceshow
13.11.2010, 06:24
Naprimer:Sa Midi Quest eksportujes,a sa Fantom-G Editor inportujes!Naravno ako se radi o Fantomu G!Za X nisam siguran,ali sigurno postoji program koji si dobio uz Fantoma.Sa tim programom sigurno mozes!Nalazi se na CD-u!
Imam Fantom X ali neznam dali je to moguce .Jedino da probam da skinem softver za G seriju pa da probam.?
milanceshow
13.11.2010, 07:13
Morao si da dobijes neki editor uz Fantom X.U editoru postoji funkcija za inport boja u midi (sys) formatu.
Napomena: "midi" nije midi ili ti karaoke fajl. :)
Postovano sa mobilnog uređaja
Ja licno ne znam da li moze da se izvede kako Milance kaze ali postoji kolekcija svih xv rolandovih boja(ukljucuje i xp)preradjenih za fantom s,xa,x
pa cu njih da ti ubacim u download sekciju.....
Dodato:
Ubacio u download sekciju.Imas sve boje osim onih sa prosirenja...
Hteo bih jos nesto da pitam.Kako da sacuvam boje na fantomu X6 .tjs. PACH ,PERFORMANS i podesavanja iz klavijature.
kolega potrazi na youtube.ima za JunoG ali moze da posluzi.Ja imam Xa i uradio sam bez problema.i na X6 bi trebalo barem slicno da bude.evo ti link http://www.youtube.com/watch?v=GUP8-UVHRGk
fantom x,xa i juno-g su 90 posto iste sprave.Kada nemam uputstvo za juno-g uvek trazim slicno za fantom x,xa.Fantom xa i Juno-g imaju isti waveform i operativni sistem.Fantom xa ima multisampling a kod juna se to radi preko ritam seta.Juno-g ima i 4 audio kanala i nekoliko waveformova sa b-seta od fantoma-x(sint boje).Ostalo je sve apsolutno isto
junog hvala puno uspeo sam da ubacim neke boje sa Xv kolekcije koju si mi poslao .
Dodato:
Skino sam taj Midi Qwest kao sto mi je rekao Milanche ali nikako jos uvek nemogu da prebacim boje od Xp30 na Fantom X .Ako neko nesto zna o tome neka mi pomogne .Znaci kako da konvertujem Boje od Rolanda XP30 na Fantom X6 Ako neko zna Ceo postupak neka mi to napise .Unapred Hvala
Vrlo sam skeptican po pitanju ubacivanja original boja sa xp30 na fantoma.Samo ako imas isti waveform mozes u teoriji da ubacis iz jedne klavijature u drugu boje i da se nadas da ce zvucati isto.Ova xv kolekcija je nesto najpribliznije sto moze da se uradi izmedju te dve masine.Sa druge strane kao vlasnik juno-g uspeo sam da ubacim fabricke boje sa fantoma xa i da ih sredim jer imaju isti waveform(fabricke semplove).Inace ovo ti govori bivsi vlasnik xp-50.Postoji srx prosirenje sa nekim od boja xp serije srx-96(nekih 60),ali ni to nije nekakvo kvalitetno resenje....
Znaci najbolje Resenje Trenutno po meni je da kupim neki spakovan set za fantoma X.Nemogu nemam vise zivce za prvljenje Boja uff..............
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.