Pokaži Full Verziju : Ritmovi po varijacijama
Pozdrav svima! Potreban mi je ritam za korg pa50 da bude po varijacijama poredjano rumba-begine-dvojka- grcki. U download sekciji sam nasao nesto ali je vrlo prazan ritam ili nije dobro po brzini naredjan. Ako je neko dobro volje da stavi takav ritam ili da mi kaze u kom setu postoj takav ritam bio bih mu zahvalan!
Koliko se secam pricalo se i ranije da tempo nemozes podesiti po varijacijama na pa50.
A sto se tice ritma mozes ga sam kopirati od razne ritmove koje imas. Mozes naci na foruma uputstvo kako se kopira ako neznas.
Moze se to uraditi, ali nije to to. NPR: tempo Begine je 120 (tako je napravljen ritam), a dvojke su pravljene ili na 90 ili 140 i vise. Kad sve to sastavis u jedan ritam to ispadne vasar. Svako tera za sebe. Zato treba da se napravi ritam sa jednim tempom a na svim varijacijama da su razliciti. To mogu samo kolege koje prave ritam na klavijaturi. Ja sam probao ali mi bas ne ide jer treba biti precizan u taktu :) ! Mislim da ovaj problem ima vecina muzicara koji koriste aranzera, tako da nije lose da ko ima vreme sedne i napravi to.
Menanje tempo po varijacijama nije moguce zato jedini nacin na koji mozes to uraditi je recimo da kucas Dvojku u 4/4 takt a begina na var2 da bude u 3/4 takt. Najverojatno neces moci da kvantizujes tako da moras pazljivo kucati. Tako malo ga zbijes u 3/4 takt i bice dobar sa brzinom (primer ritam "Ciganine ti sto sviras" je tako uradjen")
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.