PDA

Pokaži Full Verziju : Roland EM2000


Amelo
29.01.2007, 20:06
Pozz raja imam rolanda EM2000 do sada je bilo sve ok super je radio u zadnje vrijeme pocinje da mi ledi mislim da kad sviram ton ostane ako je neko svirao Yamahu Dx ili V serije pa kad se potrosi memory baterija isto tako je i kod mog rolanda.>Moje pitanje je da li neko zna da li roladn posedije takvu bateriju u sebi ili je ovo neki software problem.Za svaku pomoc sam zahvalan pozzzzz :cry:

DinO74
29.01.2007, 22:09
Pozdrav! Ja sam imao takav problem na svom Korgu 01W pa sam dobio info da bi trebao zamijeniti bateriju, sve kablove unutar klavijature otpojiti sa maticne ploce i ostalih ploca te ih ocistiti kontakt sprejom. Takodje sam morao vaditi i memorijske chipove da i njih ocistim. Uspio sam da ga osposobim ali tek toliko da ga mogu prodati pod "nepouzdan" sint :(. Desavalo mi se to i na G-800 kada se osteti disketa na kojoj su ritmovi ali to je do diskete. Uzmi izvijac..odvrni sve sarafe i malo pregledaj kablove...Pokusaj! :roll:

DinO74
29.01.2007, 22:13
Zaboravio sam ti reci da i ako postoji baterija u EM2000, prvo se raspitaj sta se moze izgubiti kada se ona izvadi odn. kakve posljedice mozes da imas. Kod Korga sam imao inicijalizaciju fabrickih sounda pa i nije bilo strasno sto sam ga resetovo vadjenjem baterije !!!

Amelo
29.01.2007, 22:19
Hvala na odgovoru da li je to i na Em 2000 ko na korgu dje su rolandovci jel imao neko ovaj problem sta ce da se desi ako izvadim tu bateriju hocu li imati neke posledice na klavijaturi

Alix
29.01.2007, 22:33
Pozdrav druže i dobro došo na Yu-midi!
Ja koliko znam kod DX i V-serije ako ode baterija napišu se neka bezvezna slova i sve nešto zuji ili krešti...Zamjeni se 3V baterija,isklopiš memory protect,naloadaš boje i imaš mir...E G-serija NEMA baterije...Dakle 100% smijem tvrditi da je nema jer sam ga lično otvaro...U njega je FLASH ROM i baterija je odviše,dakle ionako ritmove moraš svaki put kad ga upališ ponovo loadati...E sad kod mene se dešavalo da je G-800 zakočio,one lampice za ritam (kod točka) sve 4 svjetle i ništa ne svira...Rešenja nisam našo pa sam ga samo ugasio,upalio i naloado...Moraš znati prijatelju da su to stare klaviature i spojevi na elementima (zalotani kontakti) kroz par godina oksidiraju i nemaju više takvog kontakta ko na početku...Moguće je u tome problem ili jednostavno da je neki dio kontrolnog čipa odkazo...Stvarno ti nebi znao više napisati osim toga da ga prodaš polako i skontaš neki noviji sinth-da je kompjuter odmah bi znao...pozdrav!

DinO74
29.01.2007, 22:39
Djesi Alix stari As-u! To sam i ja rekao... meni je uspjelo na Korgu sa ciscenjem i ponovnim sigurnijim spajanjem konektora unutar klavijature i to je vjerovatno bio razlog tumbanja po kombiju prilikom transporta, ali ni ja nisam siguran za Rolanda. Evo iz znatizelje gledam po netu i ima objasnjen nacin resetovanja za masu Rolanda ali za EM2000 na svakom mjestu stoji broj ovlastenog servisa...Znaci ne treba se zaj.... :?

Alix
29.01.2007, 23:05
Ma da ali ipak staro je staro...Prelotavanje je jedno od rješenja al šta ti koristi kad Integracije (čipove) ne možeš da lotaš sa običnom lemilicom...Dakle SME (Surface Mounted Elements) se lotaju sa ekstra preciznim soldering-om i sa lupom za povećavanje a s običnom lemilicom samo napraviš kratki spoj između nožica jer je špica predebela...Amko kad budeš u prilici javi mi se na MSN...Pozdrav!

Amelo
29.01.2007, 23:28
Joj raja znam da je stara klavijatura ali nije to bas toliko imas starijih klaviatura od moje pa super rade ja sam jedva dosao do nje jer sam trazio da bude u dobrom i ocuvanom stanju tami se klavijatura svidja nebi da je menjam imao sam i Pa 80 ali ova mi je bolja nekako navikao sam na nju ritmovi su mi bolji od korga neznam mozda grijesim ali ja sam jednostavno navikao na tu klavijaturu evo moj msn pa ako ima neko jos neku ideju molio bi da mi se javi muzicar28_de@hotmail.com

crni4
30.01.2007, 00:08
Pogledaj sta ima na ovoj stranici za EM 2000 mislim da ce pomoci

http://www.rkca.be/engels.htm

Alix
30.01.2007, 10:06
"Amelo"-Druže sinth je BOMBA!...Nikad ga nisam imo ali kolege mi kažu da je to G-1000 u malom formatu...Ionako je za mene pored PA1X G-1000 NAJBOLJI aranžer naokolo pa nek ko šta priča...A što se tiče starenja klaviaturi-zavisi jarane ko je imo klaviaturu i kako je čuvo instrument...Evo ja sam s jednim jaranom zamjnio V50 za PA50...Moja V50 je stara bila bar jedno 15godina a sve na njoj radilo jer sam je redovno čistio i čuvo...Njegova (sad moj) PA50 je star možda godinu i po a već mu ne rade programne tipke kod ekrana (za izabiranje ritmova i boja)...E sad kako je o logično?Ja mislim da nije bila čuvana već da se je nešto prosipalo po njoj il slično,al ko će znati...U svakom slučaju spojevi kod svakog sintha oksidiraju-e sad ako oksidira jedan odpor (što služi za stabilizacije tranzisora) onda nije neki problem kao kad bi neki ČIP ili druga integracija oksirala na kontaktu...Dakle nikad se ne zna...A ako ti nekad sinth zakoči-pa brate mili ugasiš,ponovo upališ i star završena,ja koliko znam G-serija ne omogućava FLASH-iranje ROMA preko floopy-ja kao i PA-serija tako da mislim da nije do software-a...Pozdrav!

Amelo
01.02.2007, 07:09
Danas sam otvrao rolanda da bas vidim kako je stanje unutra mogu da stavim slike sve je cisto ko da je sad iz prodavnice izasao nigdje nema ni oksidacije ni praske kablovi svi ok zanimam me samo da nije mozda do nekih ritmova u zadnje vrijeme sam puno stavi novih ritmova na njega mozda nije odgovarajuci format jel neko zna kako se moze resetovati roland pa cu staviti ponovo ritmove i boje znam ja kako je to kod G800 imao sam i ja njega ali ovo je skroz druga klavijatra jedna od najboljih od rolanda sto je do sad izasla cak bi mogao rec bolja i od G1000 da li moze bit neki software problem.

Alix
01.02.2007, 09:38
Za reset ja mislim da je isto ko kod svir ranijih Rolanda (kad ga pališ držiš WRITE,bar se tako meni čini,a ako to ne upali probaj držati write i shift)...A do softwera sumnjam da je-dakle taj nema sad nekog komplikovanog softwera za flash-iranje kao noviji sinthovi pa sad da je nešto pokvareno...A moli boga da nije do softwera...Aja što se tiče oksidacije,klaviatura može biti odlična iznutra i sve to ali fali ti samo JEDAN mali spoj (četvrtina milimetra kod kontrolnih čipova) da nije kako treba i dođe do greške...Ali svakako bi da sam na tvom mjestu naloado par prijašnjih setova što si ih imo pa ćeš odmah znati jel do ritmova il do sintha...Pozdrav!

neconix
03.02.2007, 18:25
Jesi uspeo da resetujes klavijaturu,ja sam nesto gledao po netu i nisam uspeo da nadjem kako to ide kod EM 2000!

Amelo
03.02.2007, 23:44
Nisam uspio da je resetujem probao sam na sve moguce nacine ali neide ja ipak mislim da je to do Ritmova il boja jel kad koristim orginal njegove ritove i boje radi fantasticno bez ikakvih prekida>Skidao sam u zadje vreme ritmove po pjesmama mislim napravljene ritmome za pjesme i kada pustim Intro ili prelaz onda mi zaledi klavijatura a recimo kad uzimam obicni ritam npr.rumba dvojka itd onda radi bez problema tako da mislim da je stvar do ritmova.Sad sam pobriso sve ritmove i boje sa klavijature ono sto sam ja ubacivo pa cu ponovo da probam da instaliram pa cemo da vidimo kakav ce da bude rezultat hvala na pomoci :)

elvir
04.02.2007, 00:57
DRUŽE AMELO NISAM PRIJE VIDIO OVAJ POST ODMA BI TI ODGOVORIO TO ŠTO TI ZAMRZNE TO JE DO RITMOVA ILI PERFORMANCE,TAJ RITAM NA KOJEM TI ZABLOKIRA KLAVA ODMA BRIŠI JER ĆE TE UVJEK ZAJEBAVATI A TAKOĐER PREGLEDAJ NA KOJOJ TI SE PERFORMANCE MEMORIJI TO ISTO DEŠAVA I NA TO MJESTO SA NEKOG DRUGOG SETA UČITAJ SAMO JEDNU DRUGU BOJU.I NESIKIRAJ SE IMA DA ČANDRKA KAO I KAD JE BILA NOVA.AKO SE OPET POČNU DEŠAVATI ISTA SRANJA UČITAJ NOVI OS I TO JE TO.ZBOG TOGA NEMOJ DŽABA OTVARATI KLAVIATURU JER ROLAND G I E SERIJI SE NE DEŠAVAJU BAŠ TAKO LAKO KVAROVI TOG TIPA NAJ ČEŠĆI SU IM KVAROVI MREŽA(napajanje)ILI IZLAZ :wink:

Amelo
04.02.2007, 22:29
Hvala care za mene je to dobar odgovor nadam se da ce biti samo do toga jer nemam zelju da prodajem tu klavijturu jedva sam dosao do nje mislim ima kalvijaturua ali nisu dobro ocuvane a ova je stvarno ko nova zato bi mi bilo zao da je dam.Hvala jos jednom.