Pokaži Full Verziju : Transpose terce - Tyros
EmirTotic
30.10.2010, 19:27
Pozdrav kolege. Zanima me mogu li midi terce da se vezu za transposer i kada hocu da povisim ili smanjim tonalitet, da se terca automatski sama promeni ili moram rucno da verglam stalno oko toga?
Bilo bi nelogicno da transpozer ne pomera i terce.Ajde probaj .
mladenkom
30.10.2010, 20:34
ne znam bas,ja sam doduse probavao preko one man band programa,ubacim u njega vsampler u kome imam odradjene terce za amol,transponujem one man band u npr gmol,terce ne rade kako treba,brljave,bilo bi lepo kad bi moglo tako kako Emir rece,i mene to zanima
EmirTotic
30.10.2010, 20:51
Ne menja je definitivno. Izaberem Dm i sviram forspil ok je, onda transpose promenim na +2 ali terca ostaje na Dm iako je sada tonalitet Em i moram rucno da izaberem Em tercu. Kako je to glupavo odradjeno.
Emire, kad pravis tercu C dur ti podesis recimo da svira ton C na +4. Kad transponiras klavijaturu na +1, ton C dodje na dirka H al terca opet ostaje C dur iako si sad namestio da pocinje skala iz H. Klavijatura ne prepoznaje koja je dirka nego koji ton, ako je ton C taj koji treba da bude +4 bice toliko, pa transponiraj ga ti i na dirka G ako hoces.
Tacno da je mozda neprakticno uradjeno .... al je sasvim logicno sto je tako.
EmirTotic
31.10.2010, 00:09
Nista ne dobijam time. Ako sviras iz Am i podesis AmDmG up tercu i nisko ti je da pevas, povisis za +1 terca ostaje na AmDmG up a tonalitet klavijature je otisao za polustepen gore tj. u Bm. Onda moram rucno da promenim tercu sa AmDmG up na BmEbmAb up.
emire znam sta te muci i u mene je tako isto terca uvijek ostaje ista....
ajd pokusaj u funkcijama od transpose da kada mjenjas transpozu da ti i song mjenja posto su terce midi tj songovi... pokusaj... ja nisam probao pa javi jesil sta uspio
EmirTotic
31.10.2010, 00:18
Pokusao sam, pretresao sam tyrosa oko toga do kraja. Nista nasao nisam, ali je vrlo moguce da ima caka da se i song veze za transpose.
U podesavanjima ima da cekiras sta sve transponujes, i to je kod mene sve cekirano, left, right i song, ali ne vredi, ne radi kako treba. Mora onako, rucno. Npr, hoces da sviras pesmu iz C a treba ti A, postavis tercu na A i transpose na -3 i sviras iz C. Onda radi. Malo komplikovano, ali cini mi se jedino moguce. Nisam nasao nacina.
danijel011
31.10.2010, 11:52
Na žalost nema načina da se terca transponuje, jednostavno je tako napravljena...:confused: Jedini način da to učiniš praktičnijim je da podesiš sve za pesmu (tercu, transpose) i snimiš u registraciju, mada verovatno svi već tako i rade ;)
Evo usput nešto vezano za ovu temu....da li se mogu koristiti midi fajlovi a da su istovremeno podešene i midi terce na tyrosu...nisam probao,možda neko je pa da mi ukratko odgovori...inače koristim samo usemplovane terce...hvala
danijel011
31.10.2010, 14:09
Mislim da to neće moći jer bi to bilo kao da puštaš 2 MIDI fajla odjednom.
Pa dva midi fajla mogu da se puste odjednom,ali ovo sto kolega lole hoce nemoze .Nisam siguran zasto,znam da ima veze sa kanalima koji koriste terce.
Tercu biras kao midi song. Kad odaberes midi fajl, mozes da ga pustis, ali onda nemas tercu, i obratno. Moja preporuka - ako pustas fajlove, u midi postavkama izaberi onaj profil "no terca" ili vec sta slicno imas, jer kad je u midi postavkama ukljucena terca, hoce fajl da brlja.
Ako koristiš usemplovane terce,onda nemaš potrebu za midi tercama,oslobodiš taj prostor za midi fajlove...Pozdrav!
sta ce ti terce sviraj ihimas 5 prsitju na ruci :P :D
vidim da je tema malo starija ali mozda pomognem nekom. Ja sam uspeo da napravim terce koje mogu da transponujem, samo naravno da ima mana. Posto u ovom slucaju terca mora da ide preko LEFT parta, automatski gubimo lower. Mada meni licno lower puno i ne treba, ali mi treba manual bas, kojeg isto gubim. Ove terce bi isle preko skala. E sad ako nekog interesuje mogu napisati postupak kako sam dosao do te terce.
viktor011
17.05.2011, 23:34
ajde molim te objasni to,voleo bih da imam i tu mugucnost?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.