PDA

Pokaži Full Verziju : studio,bubanj u pa800?


bass
24.09.2010, 20:09
zdravo.kolega mi ima studio i ima bubnjeve,e sad te bubnjeve bih da semplujemo i da stavimo u pa800,nije nikad to radio,pa jel moze neko da pojasni sta je potrebno od programa,kako da poredja semplove,da kad ubacim u klavijatura ne treba nista da stelujem?

svrakan
24.09.2010, 20:38
Ako ti drugar ima i studio i opremu i ne zna u obicnom wav formatu da snimi udarce onda meni tu sad nije nista jasno.

bass
24.09.2010, 20:52
zna da snimi,nego kako da poredja elemente?

svrakan
24.09.2010, 21:06
Pa to ima objasnjeno samo trebas da pronadjes kako se redjaju semplovi u user dk.Kad snimite semplove,lepo ih isecete ,normalizujete i onda ides u sound pa user dk uzmes,neki drum,onda meni pa basic,pa udaris npr,nogu i tamo ti pise rom,prebacis na ram i pozoves sempl koji si ubacio u sint,i tako redom sve elemente,nogu,okvir,dobos,pa hand claps pa drugi dobos.A semplove ubacujes sound,record,padajuci meni load sempl,pa kad loadujes onda padajuci meni ali levi write,tamo mu das ime i odredis da li je bas,snar,hihat,cymbals ili tom.
Ovo je vec sto puta objasnjavano,i nikad kraja,sve lepo imas u korg sekciji objasnjeno.

riba_72
03.10.2010, 11:37
zdravo.kolega mi ima studio i ima bubnjeve,e sad te bubnjeve bih da semplujemo i da stavimo u pa800,nije nikad to radio,pa jel moze neko da pojasni sta je potrebno od programa,kako da poredja semplove,da kad ubacim u klavijatura ne treba nista da stelujem?
to ti se prijatelju ne isplati jer sve to već možeš naći puno kvalitetnije nego što ćeš ti to uraditi jer ikad skontaš način ubacivanja da bi to dobro zvučalo pored mikrofona koji bi trebali biti što kvalitetniji i namjenski za bubanj treba dosta znanja da bi se to umiksalo da dobro zvuči gdje god da to pustiš

milanceshow
03.10.2010, 16:48
Mislim da nista neces postici sa tim snimanjem.Ima vec dovoljno kvalitetnih semplova bubnja na netu.
Ako zelis da snimas lupove onda OK!!!

alfaholic
18.10.2010, 12:09
Zasto bi semplovali neku domacu radinost, ako mozes da uzmes Avatar, Neshville, ili sta slicno?

Ako se vec upustate u to, nemojte praviti gresku sa overhead mikrofonima, svi ih smanje, pa naprave komplet koji pucketa, nemaju ljudi predstavu o zvuku...

namrgodjen
22.12.2010, 04:29
Ne zelim da ispadne da vas odvracam od tog poduhvata, ali bolje da to ne radite jer vidim da niste bas iskusni u semplovanju...bolje to prepustite drugima, kao sto neko vec rece ima dosta kvalitetnih kompleta bubnja samo malo potrazite po netu jer je to instrumenat koji mora bas dosta pazljivo da se uradi. Pozdrav.

gocopica
29.11.2011, 22:24
Pozdrav svima,

kolega namrgodjen (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=17705) je u pravu.

U uzbiljnom studiu je svaki mikrofon određen za specifično snimanje.

Za vokal je taj i taj mikrofon, tačnije za ženski taj, a muški taj, čak za svaki instrument nije svaki mikrofon,... itd.

Ja u te stvari nisam verovao dok nisam sam čuo na svoje uši.

To je jako naporna stvar da se radi, a po mojem mišljenju raditi nešto na pola je samo šteta vremena, jer na netu kao što je rekao kolega ima mnogo kvalitenih stvari.

nikadvisekorg
29.11.2011, 23:02
A zar mislite da je Z set rađen u nekom kvalitetnom studiju, pa ipak je bio hit kad se pojavio, hteli da priznate to ili ne. A toliko šumova, grešaka i loše sečenih ritmova, pa ipak i ja koristim par ritmova odatle.... ja sam pre par godina radio tako nešto i lepo je ispalo, kako je na brzinu rađeno. Nek proba čovek da vidim šta i kako, pa će sam da skapira ovo što mu vi pričate kad uporedi sa semplovima koji već kruže.

jasmink
16.12.2011, 21:29
Neslazem se sa nekim misljenima da je bolje traziti semplove, ja sam usemplovao DW komplet buanj radi bolje od sve jednog sempla sa neta a skinuo sam ih bas pozamasno. Jedino sam se za*ebo kod timpana pa cu morati opet ali se isplati.

ella 85
03.02.2012, 22:05
ja mislim da neko ko pita na forumu kako se to radi uopce taj nece to napravit kako treba,ipak radije nek uzme ono sto su neki profici vec uradili,a da se moze uradit moze i to najbolje sam sebi po svom ukusu,ali neko ko ima studio pita na forumu kako se to radi,ni ja ne kontam,odakle mu studio onda