PDA

Pokaži Full Verziju : PA60 - problem sa memorisanjem ritmova.

Tishaa
21.09.2010, 12:13
Zdravo drustvo

Ne znam da li je neko imao problem sa ovim, trazio sam sa search-om ali nisam uspio nista pronaci.
Inace, imam problem sa ritmovima koji se nalaze na useru. Ucitam neki ritam npr na user 3 i prilikom gasenja klavijature on se ponisti i ostaje uvijek isti koji je vec postojeci. Na komplet Useru 3 samo dva mjesta koji se ne poniste nakon ucitavanja kad ugasim klavijaturu. Na Useru 2 ostanu mi 4 ritma dok sa Userom 1 nemam problema. Da li neko zna u cemu je problem.

Hvala!!!

zlajakorisnik
21.09.2010, 13:11
ako sam dobro razumeo ti ucitavas od nekuda ritam npr,kako si naveo na npr.Useru3 da sacuvas ides na write pa enter

Tishaa
21.09.2010, 14:13
E ovako, znaci upalim klavijaturu, ocu da povucem sa diskete ili hard diska neki set ili eventualno samo ritam. Nakon sto ga load-iram, mogu da ga koristim i sve noramalno funkcionise. Medjutim kad ugasim pa onda upalim klavijaturu taj ritam se izbrise i na tom mjestu gdje sam load-iro uvijek stoji isti ritam. Nadam se da smo se sporazumili. Znaci npr. na User 3 banka 1 stoji ajmo rec neki ritam npr. Estam, i sad ja hocu da load-iram ritam npr. Rumba. Uspijem ga snimit, medjutim ugasim klavijaturu i opet upalim, nestane "Rumba" i opet stoji "Estam"

just_be
21.09.2010, 14:18
pokusaj jednostavno save(sacuvati) cijeli set. Kada poslazes one ritmove koje zelis jednostavno prepisi set!

Tishaa
21.09.2010, 15:22
Nisam te bas najbolje shvatio. Sta god da uradim i kad ugasim klavijaturu opet mi se sve ponisti

Damir_Coma
21.09.2010, 15:31
Ono sto je kolega htio reci je da, nakon sto loadujes tu npr. rumbu na mjesto estama, ides na tipku DISK-MENU-SAVE-ALL tj. snimis na disketu to stanje takvo kakvo jeste sa novim ritmom, onda ugasis klavijaturu, upalis je ponovo i loadujes kompletan set koji si snimio na disketu.. Ako to ne uspije, onda probaj neki drugi set loadovati, i na isto mjesto staviti neki drugi ritam, ako ne bude problema onda imas problem sa setom koji koristis, ako ipak bude problema i ponovi se ista stvar onda je vjerovatno do OS-a, trebao bi ga reinstalirati. Eto pozz..

Tishaa
21.09.2010, 15:50
Probao sam i to takodjer medjutim nema pomoci. Ovaj problem mi se odavno povlaci i mislim da je nastao nakon ucitavanja jednog seta i tako su ti ritmovi zauvijek ostali tu, koje nazalost ne koristim nikad :(

zlajakorisnik
21.09.2010, 15:59
Jesi pokusao da obrises te ritmove koje ne koristis,a na njihovo mjesto ucitas neke svoje??

DaCappo
21.09.2010, 16:12
Mislim da bi trebao pogledati u ssd memoriji user bankove i tamo izbrisati stilove koji zezaju, ili mozda cijeli bank, pa tek onda ucitati nove. Najbolje bi bilo izbrisati sve, pa ucitati jedan po jedan ...

nemanja 1982
21.09.2010, 16:15
Ja bih ti preporucio formatiranje klavjature jer su mi mnogo kolega odavde to preporucili tako da ces 99 % resiti problem!;)

DaCappo
21.09.2010, 16:16
Formatiranje je najbolje, ali eto, moze se i ovo probat prije formatiranja ...

nemanja 1982
21.09.2010, 16:18
To je najbolji nacin da resis problem imas dosta pisano o tome,meni su kolege objasnjavali!

Tishaa
22.09.2010, 08:27
Hvala svima na odgovorima!!!

Probat cu ovo sa brisanjem banke, samo ne znam kako se to radi, a vjerujem da ima na forumu pa cu malo pregledat. Interesuje me kad se reinstalira klavijatura da li se vrate fabricki ritmovi, jer mi je jedan kolega snimio neke svoje ritmove preko fabrickih, a imam hard disk pa mi to nije potrebno, a dosta fabrickih se moze preradit pa da zvuce korektno

zlajakorisnik
22.09.2010, 08:59
Da prilikom ucitavanja OS. i restora brise ti sve i vraca klavijaturu na fabricko stanje znaci prije svga uradi beckup SETOVA .evo ti adresa :http://www.korgpa.com/pa_root/en/extra/korgstory_Pa60.html?en, skini OS.1.3 mb i Preload data 3.9mb raspakujes ih win rarom,prvo OS.ucitavas ubacis floppy pokrenes ikonicu koju si raspakovao na racunaru ,ugasis klavijaturu ubacis floppy klavijatura ce sama butati sa floppy samo moras da odaberes ENTER kad te bude pitala.A zatim pripremis 5 floppy i isto uradis da ih raspakujes sa restore.Zatim odes na menu odabers restore opciju odaberes floppy trezice da ubacis prvi floppy zatim 2.3.4.5 kad zavrsi ugasis aranzer i sve bi trebalo da bude OK proveri sa fabrickim ritmovima,nekeda zna de ne odradi meni bar je bilo zbog losih floppya .Prilikom vracanja svog seta nikako ucitavati GLOBAL.
Sretno a imas i u njenom prirucniku kako se radi ako zapne.

Tishaa
22.09.2010, 09:13
Da li se onda brisu i stvari sa hard diska, ili je najbolje da ga izvadim (mislim na hard disk ;)

zlajakorisnik
22.09.2010, 10:53
Ne nemas potrebe vaditi Hard Disk!!.Meni se cak poslije uradjenog restor vratili ritmovi sa direct HD.Jedino sam moro ucitati glavni set

zabac86
22.09.2010, 12:30
a zasto jednostavno ne obrises ritmove koji ti se stalno vracaju..
erase - pa ritam koji ti pravi probl.
imaces cist slot u banci pa memorisi onda sta zelis.
kada ga obrises nece moci da se vrati nikako

blatusan
22.09.2010, 12:37
Pozdrav, formatiranje klavijure je tu glavno. Dakle imas neki set ili neku USER banku koja je da kazem pokvarena i ne saradjuje sa globalom onako kako je namjesten. Mnogo posla tu ima da se obrise tek tako taj USER i da radi kako bi trebo. Vrati aranger u fabricko stanje i pazi sta LOADAS u klavijturu jer ima nekih sto namjerno to rade iz Bog zna kojeg razloga. Pozdrav, Alen.

Tishaa
22.09.2010, 14:49
Pokuso sam da pobrisem banke, medjutim udjem u DISK pa ERSE i u ponudi imam samo da brisem sa hard diska i floppy-a, ne znam kako da pobrisem Usere

zlajakorisnik
22.09.2010, 20:04
Ako nisi skontao ovak kao sto si krenuo disk menu pa odaberes u ovom nasem slucaju erse pojavice ti se HD pa sa F1 biras ponudece ti onda floppy a ti jos jedanput lupi F1 i tu smo :)
vrtis na TEMPO sa F3 otvaras dodjes do ritmova uvjek nastelas jer brise prvog koji je oznacen sa pa kazes F2 del i enter i to bi trebalo biti too. Pozdrav

qqqqq
22.09.2010, 20:11
A jel ti se to desava samo na tvom setu ili stalno,bilo koji set da ucitas pa hoces da ubacis neki ritam?Najbolje da probas da ubacis novi OS.

vladimir68
22.09.2010, 20:23
ma ˝zabagovan˝ -(učitao si nešto što je poremetilo ...,global,....-predhodno opisano od kolega).Vrati na fabrično, pa sve šta ti treba lepo od početka učitaj ponovo.Jbg malo više posla ali mora se;)

Tishaa
23.09.2010, 11:18
Ah volio bi ne moram reinstalirat klav. ali cini mi se da cu morat. Naso sam kako da brisem stylove medjutim nista nisam dobio, opet cim ugasim pa upalim vrati se na isto, tako da cu morat da instaliram ponovo OS.

HVALA svima na savjetima

Pozdrav!!!

dekiciric
23.09.2010, 12:55
Probaj ovako:Ubaci diketu,udji u DISK mode i izaberi ERASE,zatim pomocu F1 izaberi da ti u donjem levom uglu displeja pise SSD.Pomocu tockica dodji na STYLE banku,pa klikni OPEN.Ukoliko imas vise od tri user banke obrisi viskove,znaci samo neka ostanu user01,user02 i user03 banke,ako postoje user04,user05 itd. njih obrisi.Zatim iskljuci klavijaturu pa je ukljuci ponovo i probaj da ucitas zeljene ritmove.Ako se i tada javlja problem instaliraj OS.Pozz.

Tishaa
23.09.2010, 15:04
Ne moze kolega, samo 3 usera ima za brisanje. Kad udjem u Usere tu stoje ritmovi koji bi trebali i njih mogu da brisem, a kad ih biram sa sviranje onda su sasvim drugi ritmovi.

dekiciric
23.09.2010, 15:17
Uh..ne znam,onda najbolje da instaliras OS ponovo..postoje setovi sa vise banki ritmova i boja od predvidjenog broja,pa sam pomislio da si mozda ucitao neki takav set,ali to nije slucaj..u svakom slucaju ucitaj novi OS,nadam se da ces resiti problem.Pozz!

DaCappo
23.09.2010, 20:39
Prije formata, probaj jos tu u ssd obrisati global, pa ucitati neki drugi, da nije iz tog seta koji ti je napravio problem, ili probaj izbrisati sve iz ssd memorije, pa ubaciti neki set koji ti je prije normalno radio. Naravno, imas hd, uradi sebi neki backup direktno na hd, ako nesto izgubis ....

eliteband
11.10.2010, 00:26
pozzdrav, ,, druze to je kod korga normalno ,,da bi mogao da vuces ritmove sa harda moras ih pre svake svirke ucitati

Todorgm
11.10.2010, 13:09
Nije tacno!!! Ja imam pa 50 HD i kad upalim kl sve mogu sa harda da vucem odmah bez ikakvog ucitavanja...Mislim da moras da mu uradis OS 3.06 ili global ponovo da ucitas