Pokaži Full Verziju : Korg PA1X boje i Ram???
mladen.lav
14.09.2010, 22:19
Pozdrav dragi muzicari!!!
Moze li Korg PA1X citati boje od Tritona boje???
I sta je sa tim Ramom neko kaze da moze, a neko da nemoze pa1x sa 64mb??? Ima li mozda neko na ovoj stranici (forumu) ko ima pa1x sa zvucnicima, a da ima 64mb semplova ili je to nemoguce i samo jedna izmisljotina???
Hvala dragi muzicari??? :D
Mozda moze , a ono za memoriu ne 64 vec 63,99 ........
mladen.lav
14.09.2010, 22:41
Izvini, ali to mi i nije neki odgovor kako prvi tako ni drugi ali ipak hvala
Pa1x moze samo procitati semplove od Tritona a ne sounde.Sto se tice ram-a on je 32 mb max i tu je kraj price.Ko god kaze da je prepravljao da ima vise-0 bodova.Ne mozes uvuci sve semplove,vec jedan po jedan.pozz
mladen.lav
14.09.2010, 22:55
Hvala
Sad mi je jasno!!!
Moze da cita boje ROM sa tritona.Za to ti treba program Alchemist.Ako ces da citas sa Tritona LE,TR onda njihov PCG sa Alchemistom konvertujes u format Extrema ili Classic-a,ne znam sad tacno pa iz tog novog fajla vadis sta ti treba.
@ gagy očigledno nisi upućen da je moguće prepraviti ram do 96mb, nije jeftino skoro 200e ali radi bez problema.
Minicevac
20.05.2011, 02:27
Jedan od mojih kolega kupio skoro pa1x(onaj sa zvucnicima) sa 64mb rama,tako da je to moguce!
Hteo sam da ti napišem pm, ali pun ti je inbox @minicevac
reci mi jel ima 64mb na standardnim ram slotovima ili na prepravljenim exb taj tvoj drug sa pa1x?
Možda sam se kasno uključio u ovu temu, ali može li neko da kaže ko radi to proširivanje memorije.Čitao sam neke postove o tome, i bilo je kolega koji su to osporavali kao nemoguće.Ako neko zna majstora koji to radi, ja bih rado platio za taj posao.
ja imam pa1x sa zvucnicima kojeg koristim za studio i sve ostalo,imam 64 rama moze da stane 96,ali opterecenost je ploci,zato sam ubacio 64 rama,duze mi se pali sto me zeza ali ok je,jedan po jedan sempl moras uvlacit ne mozes set sa pa800 ucitat ne ide,ja sam platio 250 eura sve dijelove i ruke i zadovoljan sam ali sta je tu je opet ne mogu ga prodat onoliko koliko bi htjeo pozz.
nikadvisekorg
02.08.2011, 13:42
Gde si to radio daj i nama ostalima neki savet....
bucos145
10.08.2011, 22:07
Koliko se duze pali klavijatura??? i jel moze da se napravi npr set od 50mb i da se ucita ili se mora jedan po jedan sempl... ajd malo objasni ako ti nije problem... pozdrav
nikadvisekorg
11.08.2011, 00:23
Naravno da se pali duže, kad ima više semplova, izbrišite sve semplove ima da se pali brže nego pa800. Ne može i jare i pare. I nije potrebno da se bilo šta učitava posebno ako se sredi set. Učita odjednom klavijatura. Moj drugar ima na 96mb pa1x set ok preko 60mb i učitava odjednom. Jes duže, al opet brže nego ja na tyrosu, meni klavijatura učitava skoro 10 minuta.
Pozdrav kolege sad sam se nakacio ima li taj broj od covjeka tj. servisa da prosirim svoj korg pa1x na 64 mb.Unapred hvala !!
MikiPa1x
07.02.2012, 06:07
ja imam pa1x sa zvucnicima kojeg koristim za studio i sve ostalo,imam 64 rama moze da stane 96,ali opterecenost je ploci,zato sam ubacio 64 rama,duze mi se pali sto me zeza ali ok je,jedan po jedan sempl moras uvlacit ne mozes set sa pa800 ucitat ne ide,ja sam platio 250 eura sve dijelove i ruke i zadovoljan sam ali sta je tu je opet ne mogu ga prodat onoliko koliko bi htjeo pozz.
tako je, slazem se da radi sa 64mb i tacno je da moze da radi i na 96mb, ali opterecenost je ploci
nikadvisekorg
07.02.2012, 14:46
Svi ste tajanstveni ne znam zbog čega tolika tajanstvenost ako nećete da objasnite u čemu je fora ne znam zašto, ja sam radio na 96mb i u nekom drugom postu sam objasnio da čovek prepravi onaj deo sa exb proširenjima da se na ta dva slota ubace 2 pločice od po 32mb i da sa fabričkim 2 x 16mb ima 96mb. Nema nikakvog opterećenja za proču jer se samo rom slotovi naprave da budu ram, čovek to radi već odavno.
Ja odavno nemam pa1x baš bi voleo da slikam prepravku, pojedinci izgleda misle ako odaju kako se to radi da će neko da im uzme posao u kafani....
ja mislim da forum treba da bude mesto gde jedni drugima dajemo savete kako bolje da radimo svoj posao, ali nisu izgleda svi tog mišljenja, več se kod nekih svodi na lovačke priče.
Acatramvaj
07.02.2012, 15:41
Meni je nesto klavijaturu sredjivao majstor Miki iz Kragujevca pa mi je rekao da se bavi i tim prosirivanjem memorije. Imas ga na forumu kao mikikg pa ga potrazi.
nikadvisekorg
07.02.2012, 18:53
Pitao sam ga pre nekog vremena dok sam imao pa1x, rekao je da ne radi proširenje za njega.
ajte ljudi daj te vise informacija kako i ko to moze prepravit...ako moze sema uradi sam ako nije komplicirano....ili ko moze da u radi ako ga necete reklamirat dajte u private i da se pomogne ljudima koji imaju pa1x jer 200-250 nije neka para a isplati se investirat u taj zahvat.....zato sluzi ovaj sajt pozzz i ne budite ŠKRTI na informacijama ako i ovdje napisete ko radi mislim da to nije reklama nego pomoc korisnicima pa1x...
pa ako ima neko da zna sta i kako,neka podeli s nama..ja znam za nekog lika iz blizine Leskovca,covek uspesno prepravlja na 96 mb rama, zna ga i kolega "nikadvisekorg", covek trazi 230 evra za prepravku na 96 mb rama..malo previse,ja bih pre dodao te pare i preso na tyrosa...pozz
bilo bi dobro ako neko zna mozda blize nekog majstora blize HR
nikadvisekorg
08.02.2012, 00:11
Nije poenta da li ja znam nekoga ko to radi, nego da ako je neko proširio ram, objasni ostalima o čemu je reč, šta se menja, koji deo se prepravlja, možda neko proba to sam da odradi.... ali izgleda oni koji su odradili ljubomorno čuvaju tajnu..... mene lično ne pogađa jer sam prodao pa1.... ali mi je dosadilo da slušam jedno te isto....
p.s. @milan$
pa1xpro 1000e + 200e = 1200e a tyros 1400-1500e s tim što tyros učitava set od 256 minuta čitavu večnost. Neupotrebljiva je sva ta memorija ako treba da dođem 3 sata pre svirke da je uključim da učitava....
ja ga imam za pa1x+200 e samo nikako da mu se odlucim dal da ga uzmem:D..kad me vec cacnu,pa kolko mu treba otprilike vremena da ucita set od 300 mb??? pozz
nikadvisekorg
08.02.2012, 00:38
Sigurno ne manje od 12 minuta.... ali neka me ispravi neko ko ima tyrosa, ja sam ga prodao odavno.....
uh pa dobro nije to tako strasno,ja pomislio sad trebu mu preko 20 min..kad pogledas recimo pa800,za njega moras da dodjes ranije pola sata nego inace, da se privikne na tempreraturu lokala,pa posle tek da ga upalis i cekas da ucita i to celih 64 mb..tako da s te strane tyros ne mari:D..salim se malo,ne zamerite,ali dobro opet mislim da nije ni malo ni previse 12 min,za pa1x treba nekih 4,5 min za 32mb,tyrosu za 10 puta vise megabajta,treba tek malo vise nego duplo minuta,tako da je po meni za toliku kolicinu rama,ipak prihvataljivo vreme,da ne pricam tek o tome,kolko tih 300 mb semplove zvuci 3000 puta bolje nego bilo koji korg sa 32,64 pa mozda i 256 mb:D..nek se ne ljute korgovci ,i ja sviram korga,ali to je istina..pozzB-)
Dodato:
i sory za malo oftopic:">
Sad sam merio, i meni ucitava 13m 10s 306mb semplova. Od toga je oko 200mb na hdd-u, ostalo je na usb flash-u koji je veoma spor.
Od tih 61 semplova najduze mi ucitava dva drum kita, oni su po oko 80mb svaki...
to je istina prijatelju sto si reko i vise te kavkulacije ako nadodam jos 200 eura mogu kupit ovo ili ono....nekom je mozda Pa1x bolji od nekog naj novijeg modela klavijature sta znas...ja imam pa2x meni to ne treba...al evo moj kolega je primjer on ima pa1x i nebi ga dao za nisto na svijetu al memorija je problem za to ako ovo se uspije odradit to mu je sint za zivota.....pozzz i ne budite sebicni jer i vama se pomagalo...
drug ja sviram pa1x sa 32 mb rama,i do sada jedino sto sam cuo je,za tog lika 30 km-a udaljenog od mene da povecava ram na 96 i trazi za to 230 e..drugo nista o tome ne znam,i ja sam citao milion tema o tome,ali nigde nista konretno sta i kako da se uradi,i mene zanima,ali nema,niko nece da kaze..tako da jedino sto mogu da pomognem je da ti dam broj tog lika za kog sam cuo da to popravlja,i da ga kontaktirate..drugo nista konkretnije o ovom ne znam,da znam veruj mi ja bi prvi poveco ram u mom pa1x,al ne znam,tako da cekam da se neko istrci i kaze nesto:D,jer mi se ne daju 230e za prosirenje rama,pre cu uzeti tyrosa za te pare:">..pozz
zocy8888
08.02.2012, 19:59
ima neki majstor u leskovcu kako sam ja cuo,i cena jeste oko 200e,ako nadjem e.maill javicu vam,pozdrav
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.