Pokaži Full Verziju : Ufc
balkanac09
07.09.2010, 00:36
Pozz svima dali pratite UFC i dali smatrate da je u opste sport ?
Ultimate Fighting Championship a mislim da svi znamo o cemu se radi .
U gradu u kojem ja zivim Tj Vancouver Canada bilo je zestoke borbe dali u poste dopuste da se ova vrsta sport odrzi u gradu .
Dok u Montreal canada jedno stavno su ludi za sportom pa bih zamolio sve da kazu sta misle o ovom sport i dali uopste smatrate sportom
Pratim ga redovno,ali sam ipak vise za K1,mnogo je agresivan sport ,ali realno gledajuci svi ti momci su dobro utrenirani,pa kad covek pocne da razmislja vidi da u drugim sportovima ima mnogo vise opasnijih povreda,a ti sportovi su bez agresivnosti...tako da podrzavam ,a i volim dobar fight da pogledam.
Takodje pratim ovaj sport samo sto bih ja izmenio neke stvari tu.Najvise me nervira kad se valjaju po podu pa ga onaj nisani i nikako da ga udari.To bih definitivno izbacio ili bar skratio na 30 sekundi.
a jbg i to na podu je vjestina, jiu jitsu, hrvanje, poluge, ali i meni izgleda malo fegetski, jbg nije muski, sjecam se Mirka Filipovica dok je bio u K1 i uvijek je izbjegavao taj klinc na podu, jbg muski je muski :)
Naravno da je vestina al necu da gledam kako ga uvrce nego kako ga bije.Zato i kazem da bih ogranicio vreme jer necu da gledam celu rundu kako ga onaj obgrlio nogama.
Pa sad se i prekida,ako je borba pasivna,tj.ako se nista ne desava sem grljenja,zato su i krace borbe.
balkanac09
07.09.2010, 23:21
to jeste i meni najmrze kada se valjaju po podu mjesto da se bore ali kao sto jedan od kolega navede i to je vjestina jednostavno treba psihicki i fizicki umoriti protivnika
gogi-japanac
18.09.2010, 11:18
U klinch borbi (parter) to sto kazete na podu.....e tu se najvise vidi ko je majstor,odatle se najvise i najcesce resavaju borbe u korist onog ko zna Brazilsku Dziu Dzicu (Obicno je to borac koji je ledjima na zemlji).
UFC je inace trenutno najelitnije takmicenje u MMA,zatim sledi Strikeforce,PRIDE pa sve ostalo.
Pogledajte na You Tube borce Georges St-Pierre,Lyoto Machida,Fedor Emilianenko...pa i Mirko Cro Cop u svoje najbolje dane....bicete impresionirani kakvi su to majstori.
jel netko gledao ufc borbu courtea i vere u manchesteru. Strasna borba a i odlično što je UFC odlučio napraviti još jedan dobar MMA event u Europi.
balkanac09
10.03.2011, 03:51
evo bas sada su najavli u mom gradu jos jedan spektakl koji ce biti odrzan u junu ove godine jedva cekam
Evo sam pogledao posljednju borbu našeg Mirka. Naljutio me je dobro s ovakvim izdanjem jer je mogao pobjedit. Žalosno.
defjem_KORG
08.11.2011, 22:09
Go obazavam ovoj sport... Ali za moje misljenje e mnogu opasan sport... i mnogu nastradat
Ovie 3 za mene se najboljite
:
1.Lyoto machida
2.shance carwin
3. brock lesnar
gogi-japanac
08.11.2011, 23:53
1. Mirko Filipovic CRO-COP
2. Frank Mir
3. Lyoto Machida
4. Georges St.Pierre
nema borca do alistaira overrema,moje misljenje
QWERT123
08.01.2012, 20:13
Pozdrav,
Evo nekih pojedinosti o treninzima Seal tima.
Dakle, SEAL (Sea Air Land commando) je trening za US diverzante za bilo koju vrstu napada.
Kvalifikacijski uvjeti za pristupanje treningu su slijedeci:
500yards (452m) plivanja - max 14 minuta
1.5mile (2.8km) trcanja - max 14 minuta
minimalno 42 skleka unutar 2:00 minuta
minimalno 50 trbusnjaka unutar 2:00 minuta (dlanovi na ramena, doticati koljena laktovima)
minimalno 13 zgibova, vrijeme se ne mjeri ali se sipka ne smije pustiti
"Kompetitivni" uvjeti, tj. uvjeti koji vam "osiguravaju" pristup treningu su:
500yards (452m) plivanja - max 9 minuta
1.5mile (2.8km) trcanja - max 9 minuta
minimalno 100 sklekova unutar 2:00 minuta
minimalno 100 trbusnjaka unutar 2:00 minuta (dlanovi na ramena, doticati koljena laktovima)
minimalno 25 zgibova, vrijeme se ne mjeri ali se sipka ne smije pustiti
Šta mislite?
nema borca do alistaira overrema,moje misljenje
Druze ... Sta mislis za Badr Hari,i Buakaw Por Pramuk???
kao borci u svojoj kategoriji su dobri,,ali Alistair je u daleko vecem rangu od njih...pozz
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.