Pokaži Full Verziju : Tyros 4 od 17 septembra?
Boban010
01.09.2010, 22:40
Jeste li videli najnoviju animaciju na Yamahinom sajtu za Tyros?
Jasno se vidi natpis Yamaha Tyros 4,zna li neko nesto vise o ovome?
Navodno ce vise informacija biti od 17 septembra!
simonovic
01.09.2010, 22:55
Gdje ima dima ima i vatre.
danijel011
01.09.2010, 22:59
Definitivno je Tyros 4 @-) Čitao sam po nekim stranim forumima štošta o tome ali su sve neproverene priče, da će biti 76 dirki i isti fazon kao na Motifu XF sa čuvanjem semplova u FLASH RAM memoriji...
Znači Roland je danas završio odbrojavanje a Yamaha počinje :D
EmirTotic
01.09.2010, 23:04
Napisao sam u nekoj temi nedavno da se strpite do jeseni. Definitivno izlazi i bice jezivo dobar. Samo ga se plasim jako da mi ne zastari mnogo dvojka. Videcemo sta su sada smislili.
danijel011
01.09.2010, 23:07
Emire, samo ti sviraj tu dvojku, šta tek ja da kažem [-O<
simonovic
01.09.2010, 23:16
Za Emira,Tyros 2 je jos uvijek top instrument,za Tyros 3 jos da i ne govorimo.
Tako po meni dolazak novog modela Tyros 4 uopste nije opravdan,ali zna se o cemu se radi,Money Talk.
oj boze a ja nikako bar na keca da predjem... Ono kad me pitaju sta sviras a ja ponosno TYROSa hahaha, a ovako kad me pitaju ja krenem izgovoriti psr.. odmah prekinu kaze znam znam... :D
EmirTotic
02.09.2010, 13:21
I kad bih planirao da uzimam nesto novije ne bih mogao. Imam mnogo obaveza pored toga, fakultet i te stvarcice no ostavimo to.
Sto se tice toga sta ko svira, verujte da ima bolje sredjenih PSR modela od tyrosa kojih sam ja cuo. Ne treba se kompleksirati, ipak je tehnika sviranja ispred tehnologije (jer masina dodje i prodje ali tehnika i znanje ostaje). Mene je eto pogodila sreca da kupim T2 iako sam se mnogo toga odrekao ali znam da ima puno boljih muzicara od mene koji imaju godine iskustva u svetu muzike.
No da se vratimo na temu. Evo je i slicica:
http://www.jazzhooves.com/wp-content/themes/arras-theme/library/timthumb.php?src=http://www.jazzhooves.com/wp-content/uploads/2010/03/ddeck02small.jpg&w=630&h=225&zc=1
Iskreno, meni se dizajn i ne svidja toliko. Ali videcemo sta nudi od opcija. Sve najbolje. ;)
danijel011
02.09.2010, 13:45
Mislim da je ova slika neki fake, na onoj animaciji na Yamahinom sajtu se vidi da je prilično sličan prethodnim modelima, ekran je kao i na trojci i nigde se ne vidi ta druga klavijatura....
EmirTotic
02.09.2010, 13:50
Daj Boze da si u pravu, ova je uzasno loseg dizajna.
b.o.Y.c.h. ČK
02.09.2010, 14:10
Ovo su neke orgulje, vide se i registri, nema pitch band, nema polovice tastera potrebnih jednom poštenom arrangeru, a nema ni display da bi se preko njega baratalo..
Kakav god model da izađe, ne sviđa mi se ta yamahina politika, opet će promjeniti extenzije, opet novi konverteri, neke male izmjene na sintu, a opet će privući dovoljno ljudi da kupi "inovaciju"..Meni će biti dovoljno da pokupim nove samplove i nove ritmove iz 4, za ostalo sam vjeran trojci, još sa trojkom nisam došao na kraj, već je 4 stigla, bem ti japančeke :)
VUNIMRAV
02.09.2010, 19:03
Ma ajde Emire,kupuj trojku,pa cu ja od tebe dvojku!;)
@armin
Kolega tvoja klavijatura je trenutno vrednija od tyrosa 1 koji je vec pao u zaborav :D Dobro si je sredio...a i ne bi pravio korak unapred menjanjem za Ty 1.
@emir
Emire ti si jako puno napredovao sto se poznavanja dvojke tice i radis na njoj ...drzi se nje dok je skroz ne,,skuzis,,vidim imas i jako dobre ritmove i boje za nju ,nije ti prekopotrebno menjanje jer i na trojci se samo svira...;)
Sto se cetvorke tice....suska se da ce izaci uskoro,ali sve je to nekako tajanstveno...
Ako bude izgledala kao na slici (sto ne verujem)necu je nikada imati jer ni po cemu nije korak napred...fali tu jos x stvarcica..a ruku na srce.. i jedinica bolje izgleda.:D
Evo je i slicica:
http://www.jazzhooves.com/wp-content/themes/arras-theme/library/timthumb.php?src=http://www.jazzhooves.com/wp-content/uploads/2010/03/ddeck02small.jpg&w=630&h=225&zc=1
Iskreno, meni se dizajn i ne svidja toliko. Ali videcemo sta nudi od opcija. Sve najbolje. ;)Ama kakav Tyros 4 to je Yamaha D-Deck i postoji vec nekoliko godina.
EmirTotic
02.09.2010, 19:28
Hvala na komplimentu Gega. :)
Ako stvarno ovako izgleda jako je nepraktican dizajn. Kad bi stajala gore jos jedna solo klavijatura (neki tr ili LE) ne bi se moglo komotno svirati na ovoj njenoj gornjoj klavijaturi. Kao sto Gega kaze, nedostaje ovakvom dizajnu jos x stvarcica, ako ovako izgleda eto prvog i velikog minusa.
Samo lagano Vunimrav, daj nam Boze zdravlja, svega ce biti. ;)
Tek sam sada video post od Tranzita, oprostite zbog zabune, izgleda da sam bas promasio i pogresio u pretrazi na internetu. Izvinjavam se.
brnjeuska74
02.09.2010, 19:36
Kolege muzicari, nije nikakva dezinformacija nego je u pitanju novi Tyros4 kao i sto je gore navedeno. Info koji dobijamo je tacan do te mere sto jos za sada nema konkretnih informacija o samoj strukturi novog OS ili bilo kakvih promena. To sledi kao sto je navedeno pocevsi od 17 Septembra.
Evo malo da se cuje Tyros4
http://www.tudou.com/programs/view/LKSd3tvbnEA/
Pa ako je ovo tyros4 onda je sve isto osim lampica... Ove su sada plave... Opet 5 oktava isto sve... ??????????????
@ Tranzit...samo polako ... na onoj osakacenoj slici se nije moglo razanati ni marka ni model...ali ipak hvala na informacijama.
Po izgledu na postu od milana ne vidim nikakve drasticne promene na prvi pogled osim plavo osvetljenih dugmica umesto zelenih....nije valjda to...to...:lol:
EmirTotic
02.09.2010, 20:12
E sad sam se pogubio ovde, ne znam gde se nalazim. Zbunjen sam totalno. Najbolje je da sacekamo i vidimo sta ce biti.
Definitivno izlazi, spremajte parice drugari..... :)))
http://music-tyros.com/
Pa moram vas sve poamlo razocarati :D Posto vidim da ste digli prasinu neverovatnu oko ove klavijature onda da vam kazem sta sam sad procitao . . . 17. septembra samo najavljuju i obavestavaju da ce biti Tyros 4 koji ce biti u probnom radu i nece ga biti na trzistu do daljnjeg . . . Spretmie se da vas opet klepe kao i za T3 koji je bio 3500-3600 pa mu je zadnja cena bila oko 2450 za nepune dve godine :))a polovne mozete prodati po 2000e dok T2 i dalje drzi visoko rangiranu cenu u odnosu na to kad se pojavila a to je 1700-1800e . . . Nemojte da mislite da imam nesto protiv ovog brenda posto sam i sam njen korisnik ali ne aranzera ;)
b.o.Y.c.h. ČK
02.09.2010, 22:12
Ako je tako ja svoj T3 prodam, kupim novi za 2450 i još ću dobre pare zaraditi :)
Kod nas je nov još uvjek 3400, što je lopovluk..
Ali ovo što si rekao mi nije jasno da je polovni T2 toliko blizu cijeni T3, u HR još nema na prodaju rabljenog t3, a nedavno sam prvi put vidio da se T2 prodaje...Pa nikad nebi dao za dvojku ni slićnu cijenu kao za trojku, naravno zbog dovoljnih razlika između njih!
Pa do pre neki dan T3 ti je u Srbiji u Mitros Music-u imao cenu 260000 dinara a to ti je negde oko 2500e a sada ga vise uopste nema u prodaji jer su najavili novi model :)) Ako ne verujete meni pozovite firmu koju sam vam naveo i pitajte koja je zadnja cena Tyros3 :)
i kod nas ovde u austriji je konstantno 3499€ tyros3... ili polovan za samo malo manje ali ih skoro pa nema polovnih... a jos nisam nigdje procitao polovan da je 2000EUR
@ Tranzit...samo polako ... na onoj osakacenoj slici se nije moglo razanati ni marka ni modelAma nisam ja nigdje ni pozurio a sto se tice marke to se i sa one osakacene slike moglo zakljuciti, ako ni po cemu drugom a ono po dizajnu i stalku. Model se i na toj slici mogao procitati na displeju gdje povelikim slovima pise D-Deck, osim toga, klavijatura je stara sigurno 4 do 5 godina pa mislim da bi trebalo da se za nju zna. D-Deck je jedan od zescih Yamahinih aranzera. Ima dvije klavijature i jedna i druga sa aftertouchom. Ima i touchscreen koji jos nema nijedan Tyros a i jos bruku stvari koje ovi danasnji aranzeri jos sanjaju.
http://www.youtube.com/watch?v=7u4nHH1cloc
O slici uopste nisam hteo da komentarisem :))
b.o.Y.c.h. ČK
02.09.2010, 22:33
Ko je bio bliže pogotku, ja koji sam rekao da su to orgulje ili dečki koji su rekli da je T4? :lol:
Dodato:
JOš sam htio reć da je pa2x nešto malo jeftiniji od T3, ali s vremenom se dođe na isto, dok riknu žarulje, ram i to u kompletu :D šalim se, naravno
EmirTotic
02.09.2010, 22:40
Nisam znao za taj model yamahe a izgooglao sam to na tyros 4... Ajde drugari, zezajte me jos malo pa da idem da spavam... :P
Da, i ja sam malo googlao. Bit će. No, više nisu fora. Svako malo novi model koji je kompatibilan s svojom generacijom slabijih psr-a... Ja se im osobno divim što uspjevaju rasprodati svaki novi model. Osobno, u našem kraju se svira sve manje i manje, tako da ću kupiti četvorku kad izađe npr. sedmica.
-Ma gluposti, dečki.
Pozdrav!
Kod nas u holandiji ljudi vec prodaju T3 za € 2.700,00 (razlog za prodaju je T4)..
tyros 4 ce sigurno donijeti pomak u odnosu na trojku al ipak je prerano da prodajemo klavijaure dok model ne izadje i dok licno ne probamo...ja sviram na dvojci a trojku sam prodao cim sam vidio da su ipak premale razlike izmedju ta 2 modela barem sto se tice zive svirke sasvim dovoljno i dobro zvuci i dvojka
A oni to pozurili a uopste ne znaju sta nudi T4?U srbiji imas nov da kupis za te pare i nize :))
realno sada se neke firme rijesavaju modela sa lagera narocito ako ih imaju dosta i zato su cijene spustene maksimalno dok u thomannu jos uvijek drzi cijenu...realna cijena je oko 3000 eura kompletom zvucnika i onim packom koji se nudi uz T3...
klavijatura vrijedi tih para bez ikakve sumnje !!!!
Ama nisam ja nigdje ni pozurio a sto se tice marke to se i sa one osakacene slike moglo zakljuciti, ako ni po cemu drugom a ono po dizajnu i stalku. Model se i na toj slici mogao procitati na displeju gdje povelikim slovima pise D-Deck, osim toga, klavijatura je stara sigurno 4 do 5 godina pa mislim da bi trebalo da se za nju zna. D-Deck je jedan od zescih Yamahinih aranzera. Ima dvije klavijature i jedna i druga sa aftertouchom. Ima i touchscreen koji jos nema nijedan Tyros a i jos bruku stvari koje ovi danasnji aranzeri jos sanjaju.
http://www.youtube.com/watch?v=7u4nHH1cloc
Kolega tranzit...
Moguce je da je klavijatura vec par godina na trzistu ali kao sto ste sami mogli da se uverite nije model sa prodzom posto je skoro nepoznat ...i meni moram priznati posto u Austriji nije prodavan...pa sam se potrudio da skinem sa zvanicnog sajta uputstvo i usporedio sa Tyrosom. Posto osim touchscreen displej- a kao,,prednost,, nisam nasao nijednu karakteristiku koja prevazilazi mogucnosti i osobine Tyrosa...zamolio bih vas da mi navedete par primera,posto ste napisali da ima ,,bruku stvari,, o kojima danasnji aranzeri jos sanjaju,pa pretpostavljam da ste znalac ovog modela. Samim time tvrdite da Yamaha pet godina nakon plasiranja navedenog modela plasira novije aranzere i puno skuplje modele koji ne poseduje ni priblizno karateristike prethodnika .Molim vas da vase tvrdnje potkrepite argumentima i ne sirite informacije tipa,,cula,rekla,kazala,,
djurica77
09.09.2010, 08:09
Valjda nece biti ruzan kao prethodni tyrosi i valjda ce imati jednostavniji i brzi editor
Realno ja posto radim u radnji koja zastupa Yamahu testirao sam do sada T2,i T3,zao mi je sto evo gledam i T4 ce piti plastikaner,ali ajd nema veze,bar da ubace opciju za time slice,da mogu loopovi da se odrade kako treba i da se tempo moze menjati,i da rece problem akordacije da se mogu na odredjeni hvat odsvirati sta zelis,i naravno touch screen,kad bi ga odradili kao psr 9000,da bude ozbiljan...To je samo moje subjektivno misljenje,cetvorka ako izadje ove godine to ce biti veoma prebrzo i svima koji imaju iole pameti jasno ce biti o cemu je rec...
Ja sam danas dobio ,,ulaznicu,,za Workshop,,u Traunu.
Sestog Oktobra ce Tyros 4 biti predstavljen yamahinim partnerima i pusten u prodaju..barem ovde.
Zasada nema nikakvih zvanicnih informacija o izgledu ,osobinama ili ceni novog T4 ali se sapuce da se krece oko 3900 E
Povoljan sa cenom,kao i uvek :lol:
ehhehe :)) stvarno... mislim svakom ce biti pristupacan...
Kolega tranzit...
Moguce je da je klavijatura vec par godina na trzistu ali kao sto ste sami mogli da se uverite nije model sa prodzom posto je skoro nepoznat ...i meni moram priznati posto u Austriji nije prodavan...pa sam se potrudio da skinem sa zvanicnog sajta uputstvo i usporedio sa Tyrosom. Posto osim touchscreen displej- a kao,,prednost,, nisam nasao nijednu karakteristiku koja prevazilazi mogucnosti i osobine Tyrosa...zamolio bih vas da mi navedete par primera,posto ste napisali da ima ,,bruku stvari,, o kojima danasnji aranzeri jos sanjaju,pa pretpostavljam da ste znalac ovog modela. Samim time tvrdite da Yamaha pet godina nakon plasiranja navedenog modela plasira novije aranzere i puno skuplje modele koji ne poseduje ni priblizno karateristike prethodnika .Molim vas da vase tvrdnje potkrepite argumentima i ne sirite informacije tipa,,cula,rekla,kazala,,
Nisu to nikakve informacije tipa rekla-kazala a nisam ni imao namjeru da dajem ikakve posebne informacije jer nije bilo interesovanja. Ama bas kad hoces da saznas nesto vise o D-decku udri:
D-deck je izasao na trziste 2004. godine i prevashodno je namjenjen istocnoj polulopti jer je Yamaha smatrala da na zapadu nema odvoljan kupovni potencijal i prije svega, interesovanje za ovakav instrument. Medjutim i pored toga je bilo dosta uvoznika iz Evrope preko kojih se ovaj instrument mogao nabaviti a ni Yamahi to nije bilo bas mrsko. Cijena se kretala oko 8.000 eura. Sta to ima D-Deck jos 2004. godine sto ni danasnji aranzeri nemaju ? Kao prvo i najvaznije, ima neuporedivo bolji sound jer je kod D-Decka Yamaha igrala na kvalitet umjesto na kvantitet. Nema 6 miliona sounda, kao na danasnjim aranzerima vec svega 415 ali svaki od tih 415 je prica ili jos bolje, pjesma za sebe. Medju njima su i Organ Voices koji se bez pardona mogu mjeriti sa NI B4 sa svim efektima koji su potrebni za pravi Organ Feeling (Rotary Speakers Emulation, Feder Hall, Distortion, Overdrive, AMP Emulation). Inace, efekti za D-Deck poticu sa istog procesora koji se nalazi i u Yamahinim digitalnim mikserima vise klase sto znaci da odskacu kvalitetom od danasnjih aranzera i to pozamasno. Jos onda je D-Deck imao oba USB (USB to Device i Midi USB) kao i Smart Media kartu. Touch Display sam vec pomenuo, kao i dual klavijaturu sa aftertouchom ali ni to nije sve, to jest, to je samo pocetak. D-Deck pored aftertouch klavijatura, koje su uzgred, bar pet puta bolje nego sto je ona kod Tyrosa 3, ima i FSV kontrolu na klavijaturi. FSV kontrola omogucava da se sound modulise ne samo pritiskom na dirku (kao kod normalnog aftertoucha) vec i pritiskom lijevo-desno po dirci. Ne treba mnogo maste da bi se zamislilo za sta sve moze da se iskoristi ova kontrola. Mozes pogledati na prilozenim slikama kako funkcionise FSV. Ovi danasnji plastikaneri koji imaju bezobrazno lose klavijature sa uzasnim odzivom i bljutavim aftertouchom se ne mogu uporediti ni sa Rolandovim ili ne daj Boze Korgovim prosjecnim sintijima i aranzerima iz ranih 90tih. D-Deck pored normalnih ritmova ima i 274 ritam paterna koji su audio loopovi (realni bubanj u realnom vremenu odsviran) koji se cuju kao grom. Cista studijska produkcija najboljeg kvaliteta. D-Deck ima izmedju svoje dvije klavijature 18 tastera (na vertikalnom kratkom zidu ispod gornje klavijature), kojima se mogu dati kontrole po potrebi i zelji. D-Deck ima Voice Editor preko koga se moze doci do svakog parametra i nije potrebno to raditi na softveru (kao kod Tyrosa). Uz D-Deck ide i Pedal klavijatura najboljeg kvaliteta, monitori (12 incha) i Mix-Processor sa debelo dobrim efektima. Stavio sam nekoliko slika pa pogledaj kako to sve izgleda
Ukucajte na youtube Tyros 4 Ima neki Tyros3 sa plavim dugmicima, ako je to to onda nije dobro! :-O Ja mislim da je neki kinez promenuo led svetiljke u plavo i napisao Tyros4. A ona slika od kolege def nije. To su neke kao orgulje imju i dole dirke za noge (valjda mi nece zameriti neki orguljas ne ovoj odvali). Uglavnom ja ocekujem nesto revolucionarno! Iako moj Tyros2 ne planiram da promenim. PozZ
Cijena se kretala OD 8.000 eura. Sta to ima D-Deck jos 2004. godine sto ni danasnji aranzeri nemaju ?
Za cenu od 8000 Eura koliko je kostala 2004. godine.....ocekujem da ima bar jos dve expresne ringle za kuvanje i da moze da sushi ves :lol:
Nema 6 miliona sounda, kao na danasnjim aranzerima vec svega 415 ali svaki od tih 415 je prica ili jos bolje, pjesma za sebe.
Tyros nema 6 miliona soundova vec ukupno oko 1200 koji su prvorazredni i mogu se doradzivati na samoj klavijaturi kao i na racunaru (custom voice)
Navedeni Organ efekti se mogu i na Novijem modelu po potrebi doradzivati pomocu isturenih slidera.
Jos onda je D-Deck imao oba USB (USB to Device i Midi USB) kao i Smart Media kartu.
Vec 1999 godine je psr 9000 imao usb to device a tyros 1 od 2001 i midi usb.
Smart card je PSR 3000 isto vec imao 2004. godine
Touch Display sam vec pomenuo
Tu ste u pravu
D-Deck pored aftertouch klavijatura, koje su uzgred, bar pet puta bolje nego sto je ona kod Tyrosa
tastatura Tyrosa 3 je jedna od najkvalitetnije izradzenih kao i kod psr 9000 pro i Roland G generacije..zaista ima 5 puta boljih ??
Ovi danasnji plastikaneri koji imaju bezobrazno lose klavijature sa uzasnim odzivom i bljutavim aftertouchom se ne mogu uporediti ni sa Rolandovim ili ne daj Boze Korgovim prosjecnim sintijima i aranzerima iz ranih 90tih.
Modele koje nazivate plastikanerima su predvidzeni za ljubitelje klavijatura sa ne tako dubokim dzepom i proizvodi ih svaka marka.
Ako usporedimo mogucnosti ,,plastikanera ,,sa gore navedenim modelom kao i cene...Vrednije su tog novca visestruko nego model D
Time je usporedba neprikladna.
D-Deck ima izmedju svoje dvije klavijature 18 tastera (na vertikalnom kratkom zidu ispod gornje klavijature
Na tyrosu 3 je nedostatak od jedne i pol oktave ocit,ali pre no sto postave ovaj ruzni dvored tipicnih crkvenih orgulja ,radze cu se pomiriti sa ovim nedostatkom.
D-Deck ima Voice Editor preko koga se moze doci do svakog parametra i nije potrebno to raditi na softveru (kao kod Tyrosa).
I na samom tyrosu mozete obraditi voiceove ...A Custom voice i drumov-e je sigurno komotnije obraditi na racunaru iz vise razloga.
Uz D-Deck ide i Pedal klavijatura najboljeg kvaliteta, monitori (12 incha) i Mix-Processor sa debelo dobrim efektima.
Pedale su se prodavale extra i niposto u ceni klavijature cena se kretala oko 800 Eura. Tyros ima MFC 10 pedalu (multifunktion) koja kosta u najskupljoj radnji 270 Eura sa neusporedivo kompleksnijim mogucnostima od pedala na D.
rezime ovog dialoga:
Tyros je stvarno skup ali gore navedeni model je prevazisao sve mere i tvrdim da cena i tehnicke mogucnosti ne stoje u relaciji. Nemojmo usporedzivati jabuku sa kruskoma jer im je jedino zajednicko da se radi o vocu :D Ovu razmenu vidzenja ne smatram podstrekom za svadzu ili slicnom pa ga tako i shvatite.
jeste da kolega tranzit malo radikalno upada na temu - al je u ovom slucaju sasvim u pravu - barem sa time sto je jedini prepoznao da je to D-Deck ...
nemoguce da josh niko od vas nije video to cudo na jutubu :confused:
mislim, nemoj da se ljutite
ja sam cak onoj japanki, koja demonstrira te aranzere, pisao da hocu da je zenim, reko "minoko, i want to marry u and this yamaha keyboard" :lol:
da je hebem, josh se nije javila :mad:
verovatno je tranzit dao sve podatke o tim spravama za koje mi samo mozemo da sanjamo :D
Boban010
10.09.2010, 10:59
@grandia
E jesi ***!=))=))=))
samo da ti odgovorim:
jesaaaam b-(
sto brate? pa da vidish koja lepotica ta japanka, i josh kako ume da svira na kljave ... kakav cortan, kakav kemish? cepa zena i sa ruke i sa noge ;)
a reko sam vec jednom da volim i sushi i mushi :">
neces da mi verujes, nije se javila ona vec neki idiot il ludak kao sto sam i ja, pa kaze da se ubacim u red i da cupam broj za cekaonicu. kaze ima nas vise koji su imali istu nameru kao i ja =))
izvinjavam se za malo offtopic al eto priznao sam da sam lud :lol:
@gega
druze, hvala za **** al ja se ne ljutim na moje drugove, a nikako na bobana .. ipak hvala ;)
odoh ja sad, dok jos mogu - da ne dobijem ja jednu po glavi ...
Boban010
10.09.2010, 11:40
@grandia
:lol::lol::lol:Ne zove se Minoko nego Yuki!
Verujem ti...ali to znate samo vas dvojica... :)
jeste "yuki" ...bobane, da joj nisi i ti pisao da hoces da je zenis? imas da cekas na red! nema nista preko reda ...
da se vratim i ja temi:
definitivno ce T4 jos ove godine da izadje na trzistu i to negde pocetak oktobar.
u frankfurtu ce 04.10.2010 MICHAEL VONCKEN da demonstrira T4. Verovatno je michael voncken takodje bio involviran u produkciji T4 sta je vrlo dobro, jel covek najbolje zna sta je korisnicima bitno a sta manje ...
Tyros nema 6 miliona soundova vec ukupno oko 1200 koji su prvorazredni i mogu se doradzivati na samoj klavijaturi kao i na racunaru (custom voice)
Navedeni Organ efekti se mogu i na Novijem modelu po potrebi doradzivati pomocu isturenih slidera."6 miliona" je figurativno, ne treba shvatati to bukvalno. Organ efekti na Tyrosu su samo pusta imitacija. Kod D-Decka je to druga pjesma ili bolje, prva pjesma.
Vec 1999 godine je psr 9000 imao usb to device a tyros 1 od 2001 i midi usb.
Smart card je PSR 3000 isto vec imao 2004. godine.
Nikada PSR 9000 a ni 9000Pro nisu imali USB vec samo Floppy Disk. Tyros 1 je imao Midi USB (USB to Host) ali ne i USB to Device (sto je daleko vaznije za muzicara na bini). Ne treba da tvrdis ono u sta nisi siguran.
tastatura Tyrosa 3 je jedna od najkvalitetnije izradzenih kao i kod psr 9000 pro i Roland G generacije..zaista ima 5 puta boljih ??
Tastatura Tyrosa 3 nije ni blizu one na 9000 Pro, ama nije ni u najdaljoj galaksiji. Tastatura 9000 Pro je totalno drugacija i potice od sasvim drugog proizvodjaca nego ona na Tyrosu 3. To je bez konkurencije najkvalitetnija tastatura kojom je Yamaha ikada opremila jedan svoj instrument. Napravio je Fatar a Yamaha je ubacila samo u dva instrumenta do sada, u 9000 Pro i EX5. Roland G serija nema sva istu tastaturu. Tastatura G1000 je potpuno drugacija od one na G600 i ne samo po broju oktava a sve one nemaju ni blage veze sa tastaturom Tyrosa 3. Tastatura Tyrosa 3 je cista plastika, vrlo nesretno otezana sa ocajnim odzivom, jednom rijecju, "zali Boze para".
Modele koje nazivate plastikanerima su predvidzeni za ljubitelje klavijatura sa ne tako dubokim dzepom i proizvodi ih svaka marka.
Upravo "ljubitelji" klavijatura ocekuju najkvalitetniju mogucu tastaturu. Dzaba i sav sound, pa da je i najbolji, kada se on mora svirati na tarabama. Ovo je sramota sta se danas prodaje pod nazivom aranzeri. Jos Korg i3 pa onda i i30 su sa svojom klavijaturom mogli da sahrane sve ove danasnje, nazovi "instrumente za sviranje". Nije tacno ni da takve tastature nudi svaka marka. Treba probati Wersi Abacusa ili neki od Böhm instrumenata pa onda donositi sud. Od aranzera koji su najvise u opticaju jedino Korg PA2X ima sasvim zadovoljavajucu tastaturu koja je potpuno profesionalna.
Na tyrosu 3 je nedostatak od jedne i pol oktave ocit,ali pre no sto postave ovaj ruzni dvored tipicnih crkvenih orgulja ,radze cu se pomiriti sa ovim nedostatkom.Da li je nesto ruzno ili lijepo je samo stvar ukusa a na kraju i totalno nevazno jer necemo se zeniti instrumentom nego svirati na njemu. Zadnja rupa na svirali je da li je instrument nasminkan ili nije.
I na samom tyrosu mozete obraditi voiceove ...A Custom voice i drumov-e je sigurno komotnije obraditi na racunaru iz vise razloga.
Na Tyrosu postoji samo globalni editor, sve ostalo se mora uraditi putem softvera. D-Deck ima u sebi kompletan editor.
Pedale su se prodavale extra i niposto u ceni klavijature cena se kretala oko 800 Eura. Cijena od 8.000 eura koju sam naveo, obuhvata i sve sto sam naveo. I pedal keyboard i monitore a i mixer.
rezime ovog dialoga:
Tyros je stvarno skup ali gore navedeni model je prevazisao sve mere i tvrdim da cena i tehnicke mogucnosti ne stoje u relaciji. Nemojmo usporedzivati jabuku sa kruskoma jer im je jedino zajednicko da se radi o vocu :D Ovu razmenu vidzenja ne smatram podstrekom za svadzu ili slicnom pa ga tako i shvatite.
Razmjenu vidjenja uopste ne smatram podstrekom za svadju a i nisam nesto bas raspolozen za svadju. Diskusija je razmjena iskustava a ne poziv na dvoboj. Sigurno je samo da ta razmjena vidjenja treba biti podkrepljena i poznavanjem cinjenica. Kako se moze tvrditi da cijena i tehnicke mogucnosti D-Decka ne stoje u relaciji ako se instrument nije detaljno testirao i zasto se neko ko nabraja tehnicke osobine i realne mogucnosti instrumenta demantuje argumentima koji su netacni. U tom slucaju diskusija stvarno nema nikakvog smisla.
Ja sam licno posedovao psr 9000Pro i imao je usb prikljucak i HD dali to nekome svidzalo ili ne :)
Nema veze odakle tastatura potice...ja sam napisao da pripada medzu najbolje uradzene kao i Roland G serije usporedite G1000 i G 8000 zasto ste se zakacili za G600?? Koja koliko oktava ima znamo svi ne radi se o oktavama vec o izradi.
Vidim da ste iz nekog razloga mnogo gnevni na Tastauru Tyrosa ...nadam se da ste imali i prilike da svirate na njemu.
Sta je po vama OK Aranzer ?? ako je sve ovo sto se prodaje za sramotu??
Da sktratim repliku jer vidim da ste ubacili u rikverc brzinu i bilo sta da se ovde napise ne vodi nicemu jer reagujete jako emotivno ...to sam primetio i u prijasnjim postovima da niste raspolozeni za dijalog ...
,,Da li je nesto ruzno ili lijepo je samo stvar ukusa a na kraju i totalno nevazno jer necemo se zeniti instrumentom nego svirati na njemu. Zadnja rupa na svirali je da li je instrument nasminkan ili nije.,,
Pa meni nije zadnja rupa na svirali ako kosta 8000 Eura
,,Na Tyrosu postoji samo globalni editor, sve ostalo se mora uraditi putem softvera. D-Deck ima u sebi kompletan editor.,,
Sasvim je dovoljan
Cijena od 8.000 eura koju sam naveo, obuhvata i sve sto sam naveo. I pedal keyboard i monitore a i mixer.
Razmjenu vidjenja uopste ne smatram podstrekom za svadju a i nisam nesto bas raspolozen za svadju. Diskusija je razmjena iskustava a ne poziv na dvoboj. Sigurno je samo da ta razmjena vidjenja treba biti podkrepljena i poznavanjem cinjenica.
,,Kako se moze tvrditi da cijena i tehnicke mogucnosti D-Decka ne stoje u relaciji ako se instrument nije detaljno testirao i zasto se neko ko nabraja tehnicke osobine i realne mogucnosti instrumenta demantuje argumentima koji su netacni. U tom slucaju diskusija stvarno nema nikakvog smisla.
Ne mora se testirati da bi se znalo koje osobine poseduje i da li su mi te osobine uopste potrebne i vredne tih para... sam siguran da vi niste Tyrosa testirali.
Da stavimo tacku na kraj.
Vidzenja stvari su nam sasvim razlicita i to je tako OK.:)
Pozdrav
Gospodo,ljubazno vas molim da se vratite na temu,ovde je rec o izlasku T4,a ne o izradama,kvalitetima,uporedbama.Pogotovo sto ste poceli da se prepucavate,ako hocete otvorite novu temu pa tamo izlozite sta imate ,a ovde je rec o T4.Hvala.
Pozdrav za tranzita , druze ti mora da si neki tonac ili producent . Vidim jako dobro umes da analiziras frevencije i ostale parametre u tonu odnosno u wav-u .
Imas pravo svrakane...malo sam se zaneo.
Izvinjavam se kolegama.
Razmjenu vidjenja uopste ne smatram podstrekom za svadju a i nisam nesto bas raspolozen za svadju. Diskusija je razmjena iskustava a ne poziv na dvoboj.
Kolega @Tranzit je inače poznat kao miroljubiv diskutant
Dobro je dok je razgovor konstruktivan i bez svadje inače mora da delim banane a nisam baš za to danas raspoložen B-)
milanceshow
10.09.2010, 18:59
Ja sam raspolozen!!!!!
Nastavljamo sa temom!!!!
EmirTotic
10.09.2010, 19:15
Hahahahaah Milance!!! =))
Ja bi prvi trebao da dobijem bananu ovde jer sam postavio pogresnu sliku, nisam znao da je to daj D-Deck model, sta god. Sirim dezinformacije, al dobro izvinio sam se. :)
Sacekacemo da izadje pa cemo videti, a za ovu astronomsku cenu stvarno je svaka rec suvisna. Videcemo, mozda je i opravdao cenu za razliku od tyros 3.
Nema potrebe za uzbudjivanjem, ovo nije nikakva svadja vec samo razmjena misljenja i iskustava. Nije pala nijedna teska rijec a da ljudi imaju razlicita misljenja je sasvim normalno.
@gagan
Jeste gagane, jedino zanimanje mi je upravo tonac.
@gega
Gego, jos jednom, ni psr9000 ni 9000pro u fabrickom stanju nemaju nikakav USB i jedina veza sa "spoljnim svijetom" im je bio Floppy Disk i sto se tice ritmova i sto se tice samplova. Firma Musitronics je nudila USB za ove aranzere ali to nije bio predmet diskusije. Vjerovatno si imao PSR9000 sa ugradjenim Musitronics USB. I naravno da imam prilike da radim na svim tim Yamahinim aranzerima jer inace ne bih imao ni razloga a ni prava da pisem o tome.
@Tranzit ja malocas napisah tj,zamolih da se vratite na temu,Kakve veze tvoj odgovor Gegi ima sa naslovom teme?Nikakve.Lepo napisah da otvorite drugu temu za to,ovo nije tema o psr9000,niti da li ima usb,niti da li ima floppy.Ja ne kazem da ste se svadjali,ali ste otisli mnogo off topic,evo i sada nastavljeate.
Evo nekih novijih podataka o performansama T4 u odnosu na prošle modele... Vijest od Martina Harrisa:
Hardware
Double Wave Memory 512Mb ROM
Faster processor - So it's faster in navigating and tighter in sound
Flash memory - instead of the DIMMs
VH2 - new vocal harmony technology and Synth Vocoder
XLR Mic input
Software
Slightly changed Organ Flutes GUI with the inclusion of a Euro type
Drum Mixer - make and balance your own Drum Kits
Wave Cycling - For vocals
New Vocal Harmony Interface
'Ambient' Sampling
Improved SA2 voicing technology with additional layer.
SA2 Voices in Styles
Content
Better Pianos - Using CLP technology including Key off and Damper samples.
new Strings - 70 piece Seattle Symphony Orchestra Mega.
new Orchestral Brass - highly dynamic
new Tuned Percussion - Glock, Xylo, Marimba and Vibes (with motor on)
new Mega guitars - telecaster with Finger and Plectrum
new Drums - Real Brushes and Real Drums plus 4 Dance Kits
SA2 Celtic Violin
SA2 Jazz Violin
SA2 Ballad Soprano Sax
SA2 Pop Soprano Sax
new Organs - Vox continental and Wersi Helios included
new Synth Voices - from Motif XF
new Classical Choir - Men and Boys Choirs. Very expressive with the ambience of the Cathedral
new Gospel Choir - Various articulations and Ad libs
new Pop Vocals - 4 session singers, 2 male and 2 female.
Singing many dynamics and many articulations. Wave cycling enables this to work
500 styles, many completely new.
All styles upgraded with new voices including SA2 voices.
plus more...
the sound is the biggest upgrade we have ever offered.
Živi bili....
Tyros ZAKON... Steta sto se nema kinte :mad:
Mislim da mi je iscekivanje Tyros4 zasenilo smak sveta 2112. godine! :)))))
KLIK (http://www.yu-midi.org/forum/faq.php)
Davidovic
17.09.2010, 12:30
Evo upravo sam gledao Tyros 4 na zvanicnoj stranici. Ono sto sam video, iskreno nista koliko se pricalo o tome! Nadao sam se kad izadje da cu prodati i mamu i tatu zbog njega, a na kraju ipak nista...
cecaparis
17.09.2010, 13:49
U sustini ista stvar kao i sa Motifom XF na izgled isto...Nista nam ne preostaje dok ga neko
ne proba.Da li zana neko cenu i kad ce stici u Evropu?
b.o.Y.c.h. ČK
17.09.2010, 18:33
T4 me nije fascinirao!! :(
Očekivao sam neke je..čke drum kitove, međutim došao je samo "real brush kit" - za jazzere, šta će mi to..Neki novi stylovi, čudni, soundovi koje neću koristiti, nema 6 oktava..Cijena je bezobrazna, neko je spomenuo 3900e
Ako nekog interesuje ovdje vam je direktno poredjenje t3 vs t4:confused:
pogledajte glavnu zvanicnu stranicu yamahe. (http://de.yamaha.com/de/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/?page=1&mode=series&mode=compare&selected=151817_70548)
Koliko sam mogao da primetim malo više memorije,lakši za pola kile,dodat Wav i MP3 player neka farba više i to je sve...fantomsko napajanje za mic su verovatno ostavili za Tyros 5,ako dobro vidim ovde ga opet nema
volio bih samo znati jesul vise jednom normalan vocalist ugradili???
Niikkola
17.09.2010, 23:12
Mislim da je velika razlika u samoj ritam sekciji izmedju t3 i t4 koliko sam uspeo da cujem na t4 je mnogo realniji bubanj!
b.o.Y.c.h. ČK
17.09.2010, 23:32
Stavili su vocal harmony II, samo koliko će biti bolji otom potom...Ili da nisu stavili samo neke nove vocal preset-ove pa su to nazvali vocal harmony II :)
Kako Vule mozes tak oda pricas da nisu nista uradili sram te bilo???Pa promenili su boju lampica iz zelenih u plave :))
Koliko sam mogao da primetim malo više memorije,lakši za pola kile,dodat Wav i MP3 player neka farba više i to je sve...fantomsko napajanje za mic su verovatno ostavili za Tyros 5,ako dobro vidim ovde ga opet nema
To je trebalo biti na Tyros3 ...
A boja lampica je bila ok,
to i nisu trebali mjenjati ...
EmirTotic
18.09.2010, 10:41
Jedva cekam da stigne u Srbiju da ga probam, ali za sada ovo sto sam video i procitao, malo sam razocaran jer sam mislio da ce biti nesto vece iznenadjenje. Mislim da je kupovina tyrosa 4 cisto bacanje para. Kao sto je T3 presminkan T2, tako je i T4 presminkan T3.
Opet, kad se covek zapita sta ustvari ocekuje i sta bi po njemu trebalo da ima aranzer, retko ko moze da kaze nesto pametno. U ovim aranzerima koje sada sviramo imamo i vise nego dovoljno i mislim da nijedna firma ne moze da izmisli nista novo a da to bude bas krupna revolucionarna stvar.
Samo sad cu biti ozbiljan :) Sto se zvuka tice stvarno nemam komentara,odlican izlaz svega sto sam cuo!Bubanj je toliko dobar da to nije normalno i ne treba da se ubaci vise ni jedan drum semp u njega ali opet kazem da im zameram sto odmah nisu stavili u T3 ili su mozda pozurili sa izbacivanjem T3 pa su onda videli da nisu napravili nista pa daj da ga slozimo u T4 . . . Samo se pitam zasto jos ni jedan proizvodjac nije napravio aranzer sa 8 ili 6 Out-a?
cim dodje kod kolege Alena u radnju idem da ga probam :)
Ja prosto ne mogu da verujem da je samo tolika razlika u odnosu na trojku:B..... zar treba izbaciti novi model samo da bi citao mp3 ?????
Roland e- osamdeset je to resio apdejtom softvera.
Sacekajmo dok pocnu sa prodajom pa cemo videti i dizajn i mogucnosti...ovi dosadsnji podaci me nisu nimalo odusevili.
mislim da je osnovna razlika u dosta novih super articulation voice koje je prakticno nemoguce uraditi sa obicnim semplom
poslusajte primjer gothic violine i sl to je stvarno uradjeno do savrsenstva
Na kojoj stranici čuti navedenu violinu?
Može link, Hvala!
@ Alenmo
Da li misliš da je to dovoljno opravdanje da sprava košta toliko novaca?
Mislim da Tyros-u nedostaju one potrebnije stvari za kafanskog svirača a da su ubacili gomilu nepotrebnih stvari,kao i nekad sa Roland aranžerima...ipak su te zvučne artikulacije i real bubnjevi manje bitna stavka za slušaoce u restoranima koliko zadovoljavaju neke naše muzikantske "prohteve"
Evo da se oglasim povodom ove hot new i zanimljive teme. Iskreno bas sam iscekivao dugo 4ku da vidim sta ce se to novo dogoditi sa Yamahinim aranzerima i sledeci su utisci. Ono sto je za mene najbitnije a to je ritam sekcija ( boje ne komentarisem, uvek su bile vrh i na predjasnjim modelima a tek na ovom), cuje se prilican pomak, na oficijalnom demou cuo sam jedan dobos koji ono otkida koliko je dobar, realan i upotrebljiv. Cini mi se da se na 4ci moze napraviti odlican kit za live, al dok ne probam bicu rezervisan. Vidim da se pominje neka funkcija drum editora i mixera, ukoliko su dodali opciju kao na korgovim aranzerima sa lejerima u drum seemplovanim setovima i povecali broj mesta kako za custom tako i za drum kitove uz ovakvu produkciju, to vec omogucava veliku kreativnost sto se tice ritam sekcije. Konacno Xlr ulaz za mic, mada trebalo je i fantomsko napajanje dodati ali sta mi tu mozemo. Ovaj novi vokoder ostaje nepoznanica to bi moralo da je dosta bolje nego ranije, Korg je tu dosta ispred. Sto se tice dizajna gotovo nikakvih pomaka u odnosu na 3ku. Da sumiram jedva cekam da stigne u Srbiju, jer sama produkcija i zvuk veoma obecava e sad ostaje da se proba i naravno cena kao najbitniji faktor u celoj prici ovih poredjenja.
Posto radim u muzickoj prodavnici koja je zastupnik za Yamahu,cim stigne napisacu moje misljenje,a ovako na slepo cu samo reci da vec sa T2 gde je ubacena mogucnost uvodjenja semplova,nije bitno vise da li je interni bubanj dobar ili ne kad se moze ubaciti sta se hoce,e sad ja sam ocekivao sa cetvorkom bar izradu kao npr,psr 9000 sto je uradjen,eventualno touch screen,tockic za tempo,opciju Time slice,da mogu loopovi ne smetano raditi na bilo kom tempu,chord varijacije da mogu npr da uhvatim neki akord i da nakucam sta hocu da mi svira,sve bi to olaksalo mnogo posao,a ovako da li je stavljeno dodatnih real drum-ova ili artikulacija,to nije vredno para za koje ce se prodavati,da ne kazem razmislite koliko je malo vremena proslo od izlaska T3 do T4.
Opet da me neko ne shvati pogresno nisam protivnik Yamahe,naprotiv,ali cena u odnosu na to sto daje po mome nije opravdana,ovako na prvo,citajuci specifikaciju i gledajuci demo.
PS-demo na oficajalnom sajtu je sjajan,tu nema price,i vokal harm. je poboljsan.
tema jeste jako zanimljiva,ne znam sta da kazem,mislim da 4ka mnogo lici na trojku mozda cak i previse,jeste tu su neke prednosti ali mislim da su to nedovoljno da bi se izbacila nova serija,ne znam kakva ce biti uzivo,ali mi je ovako slusajuci prezentacije,previse isproducirana,kao da je radjena za studijske potrebe a ne za live svirke...sve je tu,naravno najvise je zastupljen taj british american sound ali ne znam nekako u sve u svemu nisam zadovoljan onim sto cujem (mislim na novine,tyros je odlicna klavijatura),sve je vec vidjeno...
uostalom sacekacemo dolazak pa cemo dati krajnji sud...
Prelistao sam "Owners manual" i takodje osnovne karakteristike:
Nema sta da se kaze osim da je masina sigurno EXTRA.
Zasigurno bolji od Tyros3 (kojeg trenutno imam).
1 gb samplinga u flash-u,do sada nevidjeno(Kao korg pa800 sa 64mb),znaci upali i odmah je tu sve.
Preslusao sam demo i vidi se da su puno uradili na drum sekciji i na ostalim stvarima...
Sve u svemu za onoga ko je u mogucnosti odlican aranzer!
Yamaha je promjenila poslovnu politiku i od sada ce izbacivati novi aranzer svake dvije godine!Oni koji odluce da ostanu na starijim Tyrosima,nece dugo cekati a Tyros5 ce veoma brzo izaci (za dvije godine) i naravno bice bolji od T4!
Slagali se mi ili ne,mislili pozitivno ili negativno njima izgleda posao cvjeta cim su odlucili da u ovako kratkim rokovima izdaju nove klavijature....
Pozdrav!
Ne mogu da verujem da ni na tyros 4 nisu stavili ili half bar ili Reset dugme :mad:bez toga meni je aranzer za nase podneblje neupotrebljiv na svirci...da dam tolike pare pa da se patim,da improvizujem (sa synchro stop recimo) ne zelim...voleo bih da znam kako kolege sa foruma koji sviraju tyros izlaze na kraj s time...i vidim da se prizeljkuju funkcije koje korg vec odavno ima...Nema price,tyros 4 se neosporno lepo cuje,ali ipak,kvalitet jednog aranzera ne treba meriti samo zvukom,ogromnu ulogu igraju prakticnost i njegove unutrasnje funkcije ;) ...tako da se apsolutno slazem sa Vuletovim postom iznad! i da,mali mi je bez veze demo za tyros 4...sve neki jazz,demonstracija brush kitova,kao da je brush kit ko zna sta..,scat voices??? Koj' ce nama to? To treba na 5% sviraca...trebali su da stave akcenat na neki tvrdi rock,dance,techno - a ti demo-i su skroz oskudni,samo se naslucuje sta sa te strane yamaha nudi i moze...
Ne mogu da verujem da ni na tyros 4 nisu stavili ili half bar ili Reset dugme :mad:bez toga meni je aranzer za nase podneblje neupotrebljiv na svirci... ...
Mana na osnovu Korga ili Rolanda jeste ,,,,ali nije nerjesiva....
Za one ritmove gdje je potreban half bar(Prelaz) ja ih pravim u 2/4 i za mene problem je rijesen!
Druga opcija je programcic koji se zove "Half bar creator" i pomocu njega se na bilo kojem ritmu jednostavno napravi half bar!
Drugo:Nisam imao namjeru da se tema zakuhava ali sam stvarno mislio da je na pa800 flash(imao sam ga godinu dana).
Medjutim kod mene je pa800 ucitavao 64 mb za paar sekundi posle paljenja stoga sam i mislio da je u njemu flash!Izvinjavam se zbog toga!
Pozdrav!
Da upravo sam mislio na reset dugme koje je kolega tyros2 objasnio,ne Emire za reset dugme cele klavijature,za to ako je bas za ne daj Boze neophodni "power on-off" odlicno vrsi posao :)
Jeste resivo,gde treba moze da se odradi hal bar prelaz...ali ipak govorimo o T4,yamahin top aranzer (doduse ni jedan tyros nema reset,ali svaki kad se pojavio je bio najjaci u klasi) i da nema dugme koje zivot znaci za tezgu i LIVE svirku...za mene neoprostivo.
EmirTotic
20.09.2010, 23:18
Aha sad sam skontao na sta mislis. Nisam imao bas puno dodirnih tacaka sa Korgom i Rolandom pa zato i ne znam za te stvarcice. Sorry. Al eto, za sve postoji resenje, samo se treba snaci i dosetiti. ;)
Pa i korgu je "half bar" dugme nedostatak tako da ne bi to uzimao Yamahi za "veliko zlo",reset jeste problem, sećam se i na Rolandu VA76 je taj reset išao preko touch screen-a pa je i tu bilo dosta stresa kad treba da se stisne :lol:
Mislim da su njihovi osnovni minusi prvo cena, a zatim i nedostatak verzije za 76 dirki (nekome je baš ovo presudno). Kad budu roknuli cenu za T4 od jedno 4 soma evra :( pitam se za koju lovu oni misle da se danas svira u kafani :(
EmirTotic
20.09.2010, 23:34
Pravo da ti kazem Vule, sumnjam da oni to uopste i prave za kafansku svirku. Nekako mi nerealno deluje. Opet, mozda se po inostranstvu vise zaradjuje, tipa jazz i to... Ali tamo su valjda sve bendovi ne i aranzeri.
Sto se tice dirki, kao sto rece Dare, to je izgleda postalo obelezje tyrosa, da ostane na 5 oktava. Stvarno je steta sto nema vise. Brate, jedva cekam da probam ovo. :D
Da sad ne odemo sa temom u krivom smeru,ali jedna mala ispravka oko te svirke u inostranstvu. Novac ni tamo nije sjajan,čak mislim da naši svirači zaradjuju više,svadbe,veselja,narodnjaci i to...a ti što sviraju džez ili po Piano barovima sigurno neće svirati na takvoj dirci. Nedavno sam upoznao čoveka koji radi na Korgu PA588,svira po Las Vegasu i tim lokacijama,hoteli i to,animir svirka...klavirska dirka je njima br 1.
Moj jedini utisak što se Yamahe tiče je da su išli na varijantu što lakše sprave u koju će da stane što više muzike (vrlo pirivlačnih 14 kg),nemam drugo objašnjenje...četvrta generacija TYROS-a,videćemo...
GOKOARSOV33
21.09.2010, 00:33
Video sam Novi TYROS 4 sve je ok ali neka mi se ne ljute oni koje sviraju YAMAHA arangeri ali po meni KORG je korg Yamahine arangere n ikad nece bidi kao korgove a cim je izasao novi Tyros onda ce korg garantovano sa nesto drugo jos mnogi bolje od pa2x.
ja kako mogu zakljuciti a nemora biti tako, ova tema vise nema smisla... tyros izisao moze ga probati ko hoce imaju specifikacije i sad ovdje 30 postova u kojima pise sta tyros ima sta nema.... koga interesuje neka ode na zvanicnu stranicu ili trgovinu pa nek cita proba itd...
milanceshow
21.09.2010, 01:03
@Armin
Tema ima smisla!!Nastavljamo sa temom!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=dON9rFsZDTQ&feature=player_embedded#!
cecaparis
24.09.2010, 15:06
Koliko sam uspeo da cujem par prezntacija sa novog Tyros 4 cini mi se da to sto su ubacili novo je 'Deja Vu' ili ti vec vidjeno,na primer oni 'bi bap' volkali koji su bili na Rolandu Va7,opcija da moze da pusta MP3 i waw fajlove kao kod Korg Pa serije...Nadam se da su ubacili opciju da moze se direktno na klavijaturi ubaciti loop.Bez obzir ajedva cekam da je probam i kako god ostajem veran Tyrosu...
Dodato:
I jos da dodam memorija kod novog Tyrosa i novog Motifa nije vise klasicna ram memorija nego je kao prosirenje koje ce verovatno kostati preko 150 eura i samo ce ono moci da radi u klavijatui,neki slican fazon kao kod Korga M3.
boris_ilic
24.09.2010, 16:53
@cecaparis
Pošto si svirao(la) i Korga i Yamahu - šta je po tebi bolji izbor?
milanceshow
24.09.2010, 17:39
@boris_ilic
Ovde u temi nije rec o korgu!
Interesantno da neko spominje D-DECK koji je zasigurno vrlo interesantan instrument.
Imao sam ga priliku probati u kuci jednog prijatelja iz Taiwan-a.
On se selio nazad za Taiwan pa ga je zelio prodati za vrlo povoljnu cijenu(svega$1000Cdn, a za mene i nize...).
Ja ga nisam uzeo jer mi ne treba taj tip instrumenta zbog fizicke velicine.
Samo mogu da kazem da je kvalitet zvuka sa njega bolji nego ijedan Yamahin arranger.
Osobito organ section je nesto posebno sto me je vrlo impresioniralo, efekti kao i vrlo kvalitetna izrada.
Steta sto ne ugradjuju takav soundset u "obicne" arrangere...
djurica77
27.09.2010, 17:12
Cast svakoj klavijaturi i svakom sviracu ali imajuci u vidu da znam kako mnogima rade klavijature,veci problem je u nama nego li u tome sta i kako nudi tyros 4. Zasigurno nece ni jedan proizvodjac napraviti klavijaturu sa dvojkom koja ima onu stvar i hard bras,tako da sta god da imate kuci sedite i radite i cekajde da to sve postane jeftino pa kupite sebi igracke....:D
klavijatura ne moze biti skupa ako covjek radi konstantno jer svi mi vrlo dobro zaradimo i isplatimo svaku ulozenu marku u opremu...tyros 4 jos nisam probao a s obzirom da dugo sviram na tyros 2 imam samo rijeci pohvale
Vidim da ovdje ima dosta Tyros stručnjaka, pa me interesira da li mi netko može odgovoriti kako da jednostavno natjeram Tyros da mi pokazuje akorde iznad teksta pjesme. Vidim da originalne pjesme na njemu uredno pokazuju te akorde, a ono što snimim sa sekvencerom u kompjutoru nema nikako da pokaže akorde. Radim sa Sonarom i ne mogu naći te akorde zapisane u pjesmi.
Zahvaljujem na odgovoru
Mislim da je to velika pljuska ljudima koji su kupili T3 i dali toliko novaca ,a da budemo iskteni malo novog softwera malo dizajn i opet cijena oho ,a vidjet cemo sto je u njemu takvoga dali vrijedi tu cijenu . U Frankfurtu je 04.10 velika prezentacija od Michela Voncken-a.
b.o.Y.c.h. ČK
28.09.2010, 11:53
@Jura
Zašto bi meni sad to bila pljuska? Pred par godina razmišljao sam o T2, sljedila je priliku za t3, savršena prilika, prije toga dok sam uspoređivao našao sam se u T3, i to je to, neću T2..
Ako nekome nisu jasne razlike neka ne pišu napamet, postoji tema SUŠTINSKE RAZLIKE!
Evo danas sam dobio katalog od jedne muzicke prodavnice iz Minhena. Cijena Tyros 4 je 3.697 eura bez zvucnika,a komplet sa zvucnicima i stalkom je 4.167 eura.
milanceshow
14.10.2010, 20:22
Bezobrazno skupo!!!!!!Ali prodavace se.....e sad koliko.....?????!!!!!!
ako se smije reklamirati evo iz prve ruke cijena TYROS 4 u nasim radnjama ce biti 3167 eura...prakticno po toj cijeni smo prodavali i tyros 3
cecaparis
18.10.2010, 19:27
Mislim da su prebrzo izbacili novi Tyros 4....
Nemanja88
18.10.2010, 19:32
Ne znam zasto bih pre za 4000 i kusur eura uzeo Ketron Audya i odvojio vreme i zivce da ga napakujem ;)... Mnogo je to para za Tyros.
Minicevac
18.10.2010, 21:56
Prebrzo izbacen tyros 4 nema price...Bas danas gledao neke klipove na youtube ali nema neka konkretna demonstracija vec neki snimci od 2-5 minuta...Ako neko zna bas me zanima koja je razlika ono sustinska izmedju tyros 3 i tyros 4?
T4 zadrzaje u sebi 1gb samplova,dok T3 mora da se naloda!
Vokalizer na T4 totalno novi
6mb internog roma za ritmove ,T3 4mb
4-5 novih drum kitova
Puno puno novih CHORD Vocala i jos nekih sitnica!
Custom ostao isti 128 i 20 custom drum kits!Da su kojim slucajem i ovo poduplali ja bih vec sad imao T4,ovako cekacu T5!
Pozdrav!
@nemanja
Tema je Tyros a ne Audya .
ja sam bio pre dve nedelje na prezentaciji od T4 snimio sam par klipova za mene je nista narucito jedino sta mi se svidja je da ima taj flashrom od 512Mb ili 1Gb
@barni
Za to postoje free softveri na net-u.....jedan od tih se zove text formater
skini ga i probaj :D
Evo sad gledam neke snimke za tyros 4,pa samo joj fale jos krila i da poleti:lol:.
nema tu neke promjene sto se tice dizajna pa i tyros 1 je ovako izgledao ..bitne su promjene u kvalitetu zvuka i semplova ...mozda neki sumnjaju u kvalitet izrade a ja sviram tyros 2 vec skoro 4 godine i svaki taster mi radi uredno a odradila je gomilu svirki vjerujte mi...to nije bio slucaj sa prijasnjim klavijaturama gdje sam svako pola godine morao mjenjati gumice i tastere
cisto informativno za kolege gastarbajtere iz austrije :D
4.11. u 19:00 prezentacija TY4 u Klangfarbe Gasometer 1030 Bec
hebiga, ja radim do 18:00 van beca pa dok stignem ...
robertos
31.10.2010, 21:10
ja sam bio pre dve nedelje na prezentaciji od T4 snimio sam par klipova za mene je nista narucito jedino sta mi se svidja je da ima taj flashrom od 512Mb ili 1Gb
pa zar nejde u t4 običan ram,tj ako nečeš flash opciju imaš 1gb ram za semplove
Dodato:
T4 zadrzaje u sebi 1gb samplova,dok T3 mora da se naloda!
Vokalizer na T4 totalno novi
6mb internog roma za ritmove ,T3 4mb
4-5 novih drum kitova
Puno puno novih CHORD Vocala i jos nekih sitnica!
Custom ostao isti 128 i 20 custom drum kits!Da su kojim slucajem i ovo poduplali ja bih vec sad imao T4,ovako cekacu T5!
Pozdrav!
ima tu još razlika,cca 200 novih zvukova,44 drum sfx kit,i t d,ima na music tiros,pa pročitaj,po tim razlikama koje sam uočio,bit će oko 20/30 % bolji od t3
ima tu još razlika,cca 200 novih zvukova,44 drum sfx kit,i t d,ima na music tiros,pa pročitaj,po tim razlikama koje sam uočio,bit će oko 20/30 % bolji od t3
Znam da ima,procitao sam naravno ali za mene nebitno,jer 90% koristim "Custom stuff".
Imati opciju 1gb za samplove a nemati bar 2 banka po 128 custom voices i bar 50-ak USER drum kits za mene nije onda neko poboljsanje.
Sve dok to ne urade na novoj klavijaturi ja ostajem na t3.U svakom slucaju si u pravu da je T4 bolji od T3!To stoji!
Pozdrav!
a ima mp3,player rekorder,.tayros-4
???
vedran.tyros2
02.11.2010, 22:45
Pozdrav svima!!!!!!!
Moje mišljenje za one koji imaju tyros3 je da ga se ne žure prodavati i mjenjati za novi model jer po meni i nepruža baš nešto pretjerano novo.... novac svakako uložit u nešto drugo... inače posjedujem tyros3 i po meni izuzetno hvalitetna i vrhunska sprava
ivanovic025
03.11.2010, 03:17
Prebrzo izbacena, lova je tu u pitanju.
robertos
04.11.2010, 10:00
evo koliko sam uspio čuti,ty4 će moć prebacivat elemente bubnja iz jednog seta u drugi,znaći moći će se mješati i birati koj kick,snare želiš svirati,a to prethodni modeli nisu imali
EmirTotic
04.11.2010, 10:47
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13189&highlight=elemenata
vau! ja sam ga danas slusao i video live :D
pre nego sto padaju pitanja: to je bila cista prezentacija, znaci covek je svirao neki svoji program. nazalost boje za narodnjake nije upotrebio. :(
pitao sam ga u vezi toga, i kaze da ce da bude i neki balkan-paket sa super bojama i ritmovima - da se kupi extra
snimao sam nesto sa moj mobilini (za decu) pa kvalitet nije ispao nikakav i ne bi da se brukam da to ubacim na yutrube ...
najvise sam bio odusevljen kad je ubacio mp3 neke pesme od mihajla dzeksona (znaci samo njegov glas! tj. pevanje) uz jedan style iz T4 ... kako je on to sinhronizovao da pevanje i style budu u taktu? - nisam skontao - valjda tempo tap? ... zamislite da saban zapeva neku njegovu pesmu, pa vi ubacite taj audio na usb-stik i uz njegovo pevanje svirate solo a sa levom vatate akorde (style) ...
sa tom funkcijom ce verovatno pevaci da gube posao kao sto su fajlasi napali livemuzicare :D (bez da vredjam nekoga!)
da ... nemam pojma kako je vocal harmony na T2,T3 al ovaj na T4 je katastrasno dobar!
bilo je malo i smesno kad se pojavio stari deda shvaba i pitao zasto T4 nema flopi =)) veli, njegov KN7000 je mnogo mocniji i bolji od T4 ... samo sto nismo se popisali od smeha ...
ne pada mi na mozak sta vise da vam pisem, podatke o mashini mislim da ima na zvanicnoj stranici yamahe. za svaki slucaj poneo sam neki folder sa podatcima ...
Grandia nisi rekao imal sempler i kakve su mu tipke jesul bjele ili su sarene??? :D
pa kad je covek tako zaostao kao ja ... stidio sam se da ga pitam dal smem ja malo da roknem po kljave :lol: sad se kajem sto ga nisam pitao barem da uvatim a-mol =))
a nisu bile sarene - jednostavno crno/bele ko nasi stari televizori u ranih 80ih godina :lol:
ako se ne varam, na pocetku je sampler veoma siromasan - 4 mb? al uz onaj 1gb flash, tu vec cepa semplove a prednost je sto semplove samo jednom ucitavas i nikad vise - tj. ostaju u memoriji
E, to je jedna od značajnijih prednosti.
evo koliko sam uspio čuti,ty4 će moć prebacivat elemente bubnja iz jednog seta u drugi,znaći moći će se mješati i birati koj kick,snare želiš svirati,a to prethodni modeli nisu imali
zar tyros 3 klavijatura koja kosta toliko para ne moze to,svasta!!!
EmirTotic
06.11.2010, 11:36
To moze i tyros 1. Procitajte 125. post u ovoj temi.
Ty4 je vec izasao i cene prethodnih modela su osetljivo pale...
b.o.Y.c.h. ČK
11.11.2010, 12:39
Pozdrav!
Svirao sam dobrih sat vremena na Tyros 4, pa ću utiske podeliti sa vama.
Čitajući karakteristike T4 prije 2 mjeseca, nisam baš bio zadovoljan novitetima na njoj, ali ko je nebi volio isprobati!!?
Dvije stvari su mi zapale u uho, prva je savršen novi REAL drum kit baš po mom ukusu i volio bih da ga imam..
Pitao sam u trgovini dali prodaju USB-ejeve da snimim taj real drum kit, ali nisu imali :lol: Doći ću koji dan pa da
ga prebacim sebi u trojku..Brush kit radi fino, no na njemu se nisam zadržavao jer ga neću nikad koristiti...
Druga stvar je Vocal harmony, iako ga nisam mogao sprobati jer nije bilo spojeno sa mic-om, mislim da su ga pogodili i u effectima
i u harmony presetovima, ima jako puno mogućnosti editiranja + original VOICE hallovi za pjevanje - supeeeer zvuče (probao na soundovima)
Ima jako puno novih choir-ova, sve to fino zvuči, ali neznam ko će to koristiti!!? Od soundova, jaako malo noviteta, neke gitarice,
uglavnom ništa posebno...Jedna nova stvar koju sam uočio, možda i najbolja na T4 jest EXPANSION MODULE (nisam siguran točno dali je
to modul za snimanje samplova), samo to nije u paketu, a nisu ništa ni znali o tome..
Tasteri rade jako fino, kvaliteta je i dalje na prvom mjestu!
Cijena klavijature: 3835 eur
Moj zaključak: Svi koji imaju T3 nemaju potrebe kupovati T4, jer se ne isplati, mi sa 3-ojkom čekat ćemo 5-icu :)
evo proslo je dosta vremena, pa pisite utiske :) evo danas sam bio u radnji kod naseg kolege Alena i probao taj famozni Tyros4 i zahvaljujem mu sto me je proveo kroz njegove mogucnosti ;) , mogu vam rec da sam se odusevio zvukom, najvise me odusevio cassoto registar, skoro pa vam ne treba usamplovana harmonika :) drum kitovi su mi se isto jako dopali, pogotovo rock i house drum kitovi, steta pa kolega Alen nije ponjeo flash pa nismo mogli loadat samplove, ali nema veze, uglavnom da imam puno para uzeo bih sebi :)
mirandess
11.01.2011, 21:45
eh kad smo kod toga, svirao sam i ja na njemu al nije radio alen :D nego zlaja...... odlican je, doduse tipke su meni se cini za mrrrrvicu teze od onih na tyrosu 3, sveeee na tyrosu za 10, ali onaj pitch ona trzalica sa strane mi se ne svidja, ((sto boze nije ko na korgu) :P ehhehehehe ma zezam se, yamaha, zakon!!!!!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.