PDA

Pokaži Full Verziju : Pa500 kvar i servis


caki007
30.08.2010, 13:32
Dakle imam problema sa navedenom klavijaturom pa ako mi mozete pomoci savjetima i prijedlozima!
Zivim u Hrvatskoj (zadarska županija) i htio sam poslati klavijature na servis, no dućan u kojem sam ih kupio mora ih slati najblize u zagreb i rekli mi da ce trajati oko mjesec dana :-O a trosak da bi iznosio od 700-1000 kn!?

Sad ne znam sto bih napravio, ugl. kvar je u tome sto mi jedna strana zvucnika ne radi, a evo i druga je pocela stekati, odnosno kad tipku za pojačavanje pomaknem malo u stranu onda radi i naravno kad otpustim tipku onda opet ne radi.
A drugi problem je u tome sto mi ni yojstick ne valja, znaci pomaknem ga gore, odnosno dolje i zvuk mi ostane u tom visokom odnosno niskom tonu!

Znaci sad me zanima, da li je normalno da to traje po mjesec dana i da moram slati u zagreb klavijature i da li navedeni kvarovi stvarno toliko kostaju?

Hvala!

svirko
30.08.2010, 15:18
Ovako prijatelju,

ja bi ti preporučio, ako ti nije klavijatura pod garancijom, a očito nije jel ti ne bi trebali onda naplatit ništa, da probaš najprije dobro ispuhat one utore od volumena, i čak malo poprskat sa nekim električarskim kontakt sprejem.
Ili jednostavno odvrni sve vijke sa donje strane klavijature, skini donji poklopac, i malo prekontroliraj kontakte.
Nije komplicirano ništa.
Samim tim češ moć i prekokontrolirat i joystick ( možda je upala kakva mrvica, ili tako nešto ) ili je greška možda u postavkama same klavijature.
S obzirom da kažeš da ti hoće uzeti 100-150 eura za popravak, mislim da bi onda trebali stavit i pozlaćene zvučnike i žice:D:D
pretjerano, stvarno...i još u Zagreb....
A isto tako, probaj, ako imaš kakvog dobrog elektroničara, ili neki dobar RTV servis,da pitaš i njih. Garantiram da će ti to složit, ako će trebat, barem u pola manje cijene.

jaskooo
03.09.2010, 22:44
Sto se tice toga o gubitku tona, to se meni desilo na pa50. Jednostavno rjesenje : kupis potenciometar koji kosta max 10 eur i sam ga sebi zamijenis, kao i ja. A na pitch bend sto zaglavljuje, to sam popravljao slicno jaranu, desilo se da je saraf koji drzi potenciometar na pitch bendu popustio i malo ispao iz lezista. Otvori klavijaturu i pogledaj kontakte da nije od udara ispao kontakt koji veze pitch bend sa plocom ili ovo maloprije sto rekoh. Pozzz