Pokaži Full Verziju : k2000 konvertovanje semplova
virtualni
20.08.2010, 02:56
Pozz ljudi zanimam me kako iz triton ili nekog drugog formata da konvertujem semplove za k2000?koju on format cita? I da li je moguce ako je sempl veci od 1.44 mb da se ubaci sa vise disketa
Unapred se zahvaljujem
Eh, tako sam se ja patio neke godine kad sam imao Kurz!
Eextenziju koju k2000 cita je .krz i komotno mozes da
ga iskonvertujes sa Awave prog.
Znaci u Awave ubacis tritonov sempl i na "save as" ga
prebacis u k2000 - .krz.
Samo pazi, Awave treba da ti je registrovan!
Dalje, ako nemas HD u Kurz-u, sto je preporucljivo
upravo zbog takve vece fajlive, onda ces fajl koji je
veci od 1,44 podeliti na dva dela opet sa Awave Studio
i ucitati u k2000, nakon toga ga slozis u samoj klav...
Samo to je bas zeznuto i treba dosta vremena dok
se sve to sredi!
I na kraju, stavljao sam ovde na forumu semplove bas
za k2000 (original kurzweil-ove i konvertovane sa tritona)
pa potazi da se ne patis ko ja...
virtualni
20.08.2010, 15:04
Hvala na odgovoru
Imam hdd i 40 mb memorije
da li moze na postojeci set da ubacim jos neke semplove koje mi trebaju
Zavisi od RAMa, ako ti nije pun onda mozes,
msm odgovor je taj :confused:
I sve sto ubacis ide ti mislim od 300 i nesto pa na gore.
opet je tu ram u pitanju, moraces da ga proveris
koliki je da izvinis :lol:
sulejman
27.08.2010, 01:06
ram mu je dosta mali ali ima opciju prosirenja sa P ramom ali se dosta tesko nalazi...poz
Mislim da je P-ram bio samo za programe, ne za semplove. Ram za K2000 je bio 30-pin SIMM , jos se mogu naci u specijalizovanim radnjama, to je normalna RAM memorija iz kompjutera prije 15 godine, ako se dobro sjecam. Ako nadjes neki srotirani prastari komp, lako je moguce da su unutra SIMM-ovi koje mozes iskoristiti.
Neće sve 30 pinske memorije raditi od kompa na Kurzweilu. Ja sam probao gdje su bili čipovi sa dvije strane i nisu radili.
virtualni
06.10.2010, 19:31
Da li neko zna kako da na ubaceni set ucitam jos neki sempl,kako da skinem dinamiku sa boje i kako se skida sustejn sa boje tj. sempla na samoj klavijaturi
Mulisampl moras lodirati u onu banku u kojoj su ostali msamplovi,ako su ti msamplovi u banci 200,lodiraj taj msampl u 200 i pritisni append
Dinamiku skines da ides u edit pa pritisni more nekoliko puta dok ne vidis onaj F4 tu dolje u dnu sa ljeve strane displaya provrti te brojke, naci ces
Sustain ces skinuti da ides u edit,pa onda stisni more nekoliko puta dok ne vidis da pise ampevnu ili tako nekako,onda tu negdje pise natural,okreni kotac za jedan zub,tu ces dobiti krivulju zvuka i vidjet ces relise ili tako nekako,se zove,uglavnom to stavi na nulu,nece bit sustaina
pisem ovo napamet,nemam k2000 vec 6 godina,pa ako sam nesto zahebo,snaci ces se
pozzz
baltik79
31.10.2010, 14:07
Na pitanje za sustain ti je odgovorio Daree (dobar cova). Ja cu ti odgovoriti vezano za dinamiku:
Nadjes boju koju hoces raditi,kliknes Edit,odmah ti se vidi desno "Amp".Udji na to "Amp".Spusti se dolje na "VelTrk" i podesi si dinamiku.Ako sta zaskripi,javi.
Pozdrav,i da klikni na Thanks!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.