PDA

Pokaži Full Verziju : Tyros 1, 2 i 3 - suštinske razlike


djlabomi
03.08.2010, 14:30
Evo prilike za sve koji su imali prilike da koriste sva tri modela da iznesu lična iskustva, prednosti i eventualne mane u odnosu na stariji model. Ujedno prilika za sve, koji su zainteresovani da to i nauče. Ja sam valsnik T1, tako da jedva čekam da čujem iskustva nprednijih korisnika.
Ukratko:
Tyros 1 - ne čita semplove, ali ima mogućnost ugradnje HD-a. Ja imam od 40Gb, ali ne znam šta bih tu stavio osim muzike u .wav formatu, da je puštam u vreme pauze. Sa obzirom da nema semplovane zvuke, boje su poprilično upotrebljive. Što se mene tiče, aranžer zvuči odlično, konkretno, čisto.
Tyros 2 - čita semplove. Nailazio sam na neke komentare da ritmovi manje-više isto zvuče kao i na T1...?
Tyros 3 - Kaže mi jedan kolega da je dosta brži za programiranje od T2. Koliko se zvučno razlikuje od T2, ako se uopšte razlikuje?

Da li je više unapređen T2 u odnosu na T1 ili T3 u odnosu na T2. Šta treba da bude ključni argument prilikom prelaska sa T1 na T2, ili sa T2 na T3? Sredstvo za odvraćanje od toga je nedostak novca. Za to nije potreban ničiji komentar.:D
Dodato:
'Ajde opet ja...
Ima li (bitnih) razlika u zvuku semplova sa T2 i T3 u odnosu na zvuk i boju semplova sa Yamahinih aktuelnih top sintisajzera?

Bokic
03.08.2010, 17:49
Razlika u zvuku izmedju T2 i T3 je oko 30 - 40 % sto se tice fabrickih ritmova i boja.
Semplovi izlaze skoro isto, ako ne i isto. Ja bar nisam primetio razliku, a i koliko mi rekose serviseri, hardverski se ne razlikuju po pitanju semplova. Znaci isti citac, convertor ili sta vec rekose.
Sto se tice sintisajzera, slusao sam paralelno Motif XS i moj T2. Motif zvuci dosta ozbiljnije, a za obradu da i ne govorim, nazalost. Pricam o fabrickim presetima.
T3 nisam imao prilike da uporedim sa Motif-om.

EmirTotic
04.08.2010, 08:25
Izmedju T1 i T2 je razlika sempler i USB, ima jos tu sitnijih stvari ali samo ono najbitnije izdvajam. A izmedju T2 i T3 ja zaista ne vidim neku veliku razliku. Naravno, trojka je bolja i lepsa (display), ima ona 2 dugmeta pored pitch benda koji dvojka nema, ima potenciometre i dugmice za ekvilajzer a dvojka samo dugmice, i sto je mnogo bitnije moze da spaja u jednu boju interne i externe boje (semplove) sto T2 ne moze. Ostalo je sve potpuno isto koliko ja znam. Ima nesto novih ritmova i boja na T3 ali mislim da ko ima dvojku ne treba mu trojka.

Iskreno, nisu trebali jos da izbacuju trojku jer nema neke razlike a svi su ocekivali puno, puno vise. Kao sto vec neko rece na forumu, presminkan T2. Voleo bih da nisam u pravu.

djlabomi
04.08.2010, 14:03
Ti neki smešni propusti su svakako deo dobro osmišljene ekonomske politike (svih) proizvođača. I na T2 su 'ladno mogli da omoguće da mogu da se kombinuju interni i eksterni semplovi. Ali, treba ostaviti nešto i za naredni model. Jer, kako bi se inače prodavao u dovoljnom broju.
I biće tako sve dok RIZ i EI NIŠ ne izbace svoje modele!:surprise:

b.o.Y.c.h. ČK
04.08.2010, 20:26
O tim nekim razlikama se već nešto pisalo baš, točnije o tyrosu 1..Tyros 1 je ko psr, i to stoji..
Trojka ima više ritmova, više soundova, više superarticulation soundova, više drum kitova, a to ipak nešto znaći..
Zatim, 3 ima 128 mjesta za custom voice, 20 za drum kitove i premium, e sad neznam koliko ima dvojka...
Kod trojke mi se sviđaju oni potenciometri pri displayu, može se puno brže raditi, praktičnije je, pogotovo za LIVE svirku..
Davno sam imao prospekte tih dviju klavijatura i sjećam se da je u puno funkcija trojka proširenija...
Evo demo sa tyrosa 3, mala usporedba 2. vs. 3, čuje se masniji zvuk trojke

http://www.youtube.com/watch?v=ATTKyW3Y5QU

tyros2
07.08.2010, 19:32
Par glavnih razloga zbog kojih sam presao na Trojku sa Dvojke:

20 Custom drum kit's u kojima je moguce mixati interne i samplovane udarce.Na T2 to nije moguce i ima ih samo 10.

Set koji mi se lodao na T2 15-ak minuta na T3 ide za 4 minuta.Znaci dosta brza opcija lodanja samplova.Tyros3 takodje ima mogucnost istog momenta da svira interne stvari kada se upali ,,dok se samplovi pune,, dok na T2 to nije moguce.Na T2 moras sacekati da se samplovi napune pa da pocnes da sviras.

Dodatni efekti za drum trake

Duplo brzi rad HD

Za mene su ovo bile presudne stvari posto skoro nista ne koristim interno.

Pozdrav!

djurica77
09.09.2010, 12:06
samo navedi da sempl bubnja ne mozes slagati po layerima...na zalost ali mnogo para a nema tu opciju...mozda tyros 4?

djlabomi
09.09.2010, 12:38
To su namerni, ekonomski proračunati, nedostaci. Da bi imali prostora da pravdaju i veličaju sledeći skuplji model. To je vrhunski bezobrazluk svih vodećih proizvođača...

romario
09.09.2010, 21:17
Da je meni u tyros3 uletiti ;),

a četvorka ima vremena ...

Samo ,tyros3 je predobar,predobar...

I ima te neke glupe nedostatke,
ali valjda to tako biti mora .

po meni je jedina mana što ne podržavaju mp3 .

EmirTotic
09.09.2010, 21:21
Da, to sto ne podrzava mp3 jeste nedostatak. A sta mislis, da li moze da se konvertuje mp3 fajl u wma fajl pa da ga reprodukuje tyros? Nisam probao, sad mi nesto pade na pamet...

romario
09.09.2010, 21:24
Ne znam,

ja sam radio samo s vawe.

Ubacio pjesme za pauzu i slično .

Može li možda cda s usb očitati ? ( cd audio )

EmirTotic
09.09.2010, 21:29
Super je to za pauzu pesmice da se ubace, moze dobro da posluzi.
To za taj audio (CD) format ne znam, probacu sutra pa ti javljam moze li.

Bokic
10.09.2010, 02:47
Emire, pa CD audio format i WAVE su ti isti djavo (u nasem slucaju). Pravno-tehnicki ne znam.Konvertujes mp3 u Wave, i to ti je to. Ili sa CD-a rip-uj direktno u Wave format ( znaci bez konvertovanja u mp3, .wma i slicno) pa na USB.

gega
10.09.2010, 04:11
Pomocu besplatnog programa ABC Amber Audio Conwerter V1.03 je moguce Mp3 u WAV i obratno konvertovati.

A ako si mislio na mp3 u wam format...to mozes sa Nero Smart programom
pod Audio files entcode.
Ali potpuno interesantna ideja Emire...ovo moram probati.

romario
10.09.2010, 15:20
Nije problem ubaciti vawe (pjesmu) u tyros...

Može li tyros sa sticka reproducirati cda ,to je kvaka (pjesme).
Mada ni to nije rješenje.
Opet se mora iz mp3 konvertirati u cda...

Da očitava mp3,to bi bio pun pogodak ...

EmirTotic
10.09.2010, 15:29
Opet, ne vidim tu neki problem osim sto je wave fajl veci mnogo od mp3 (znaci do memorije) ali sa hard diskom to je zanemarljivo. Pri konvertovanju iz mp3 formata u wave format (ili kao sto vi kazete cd rip u winodws media playeru) ne gubi se na kvalitetu fajla (snimka). Tako da pesme mogu da se puste, mp3 matrice (kad se konvertuju) mogu da se puste itd.

Romario, verovatno da moze ali ne moze automatski da ima cross izmedju pesama nego za svaku posebno stiskas play, stop itd. Ovo pricam neprovereno, kao pretpostavku ali ubrzo cu probati pa cu reci tacno da li moze ili ne.

danijel011
10.09.2010, 17:23
CDA (CD Audio) je format audio fajlova na CD-u i ne može se kopirati niti snimiti na bilo koji drugi medij niti reprodukovati sa bilo čega osim sa CD-a ;) Samo koncertovanje pomaže. Svi verovatno imate Sound Forge na kompu, samo pogledajte šta vam sve nudi kada kliknete na Save As i rešen problem ;)
Dodato:
koncertovanje = konvertovanje :D

romario
11.09.2010, 14:11
Danijele,
to me je kopkalo ( o cda ) što si napisao .
Znači taj zapis ide samo sa cd medija .Ne sa usb i sl.

Emire ,
jesi ti importovao kad pjesmu u tyros-a?
Znaš da to i ne traje baš malo vremena ...

Ideja je to odraditi na brzaka na kompu ,
i jednostavno koristiti sa usb stick .

Mada jednu stvar smo preskočili .
Treba napraviti export jedne pjesme iz tyros-a
i vidjeti koji je to uopće format .
Ja sam pretpostavio da je neki audio,
jer tako piše u sintu (new audio )

Ovih dana sviram pa baš i nemam vremena za ovo.
Kome se da,neka proba...

BasariStudios
11.09.2010, 14:14
Pa da vidimo sada sta ce novoofarbani T3 doneti...mislim T4...bas danas se po prvi put prikazuje.

romario
11.09.2010, 14:20
gde si rista ;)

Ako ga probaš,napiši nešto ...

ja ću ga vidjeti za jedno dvije godine;)

BasariStudios
11.09.2010, 14:24
Hahahaha...gdjes ti, nema te nigdje.

EmirTotic
11.09.2010, 15:27
Emire ,
jesi ti importovao kad pjesmu u tyros-a?
Znaš da to i ne traje baš malo vremena ...


Jesam i znam koliko to traje! Sad sta hoces nemam pojma uglavnom cita Microsoft Wave Sound Format (.WAV). Tog su formata i fajlovi koje snimis u hard disc recorderu. Pozdrav.

Zilavi, nisam moderator da ti sugerisem i da te opominjem, ali odgovaraj u skladu sa temom.

gega
11.09.2010, 16:22
@Romario
New audio se zove svaki fajl koji snimis na Tyrosa...Tako ga naziva automatski pa ti treba da tom fajlu nadenes ime koje ti zelis. Inace snima u WAV formatu.

romario
12.09.2010, 13:01
Odlično,


možeš li praviti play listu sa usb
ili moraš sa hard diska ?

gega
12.09.2010, 13:11
Ja koliko znam Tyros snima direktno samo na HD,a na USB stick snima S900 posto nema intgrisani HD.Nisam jos proba da pustam sa Sticka-a WAV fajl ali mislim da je moguce samo pojedinacno....nisam jos proverio

gega
12.09.2010, 14:53
Moze,proverio sam.
Sve sto snimis na HD recording,mozes ubaciti na playlist i automatski pustati. Znaci sve sto se snima sa MIC.ulaza ili AUDIO IN (instrument nprm)slazes kao WAV fajl u foldere.Opcijom NEW snimas nove fajlove kojima prvo moras dati ime a mozes i dosnimavati na vec uradzeni fajl (opcija SELECT).
Playlist mozes editovati i sam odrediti redosled,duzinu i nacin pustanja fajlova. Mora se napomenuti da se kod WAV fajlova radi o WAV 44,1KH semplingfrekvenci i rezoluciji od 16 bit-a i duzina trajanja je maximalno 80 minuta ( za jednu minutu je potrebno oko 10 MB)
Jos jedan znacajan pomak u odnosu na prethodne generacije.

romario
12.09.2010, 20:16
Napokon sam završio svirku za ovaj tjedan,
pa ću i sam provjeriti ono što me zanima ...

Spomenuo sam nedostatak kod tyros-a,
nepodržavanje mp3 ...

To i neće biti neki nedostatak,ako može sa usb očitati
recimo 10 pjesama u vawe( npr. Mileta Kitića ;)) i
i tako napraviti playlist .

Ako to nije moguće,ako se pjesme moraju importirati
u hdd ,i tek s njega reproducirati to onda nije to .
Dodato:
Nema učitavanja s usb .
Samo sa hdd . Govorim o vawe . Pjesmama,matricama .

Znači,mora se prvo loadat u sint i onda tek koristiti .
I da se složim s gegom ,tyros exportuje vawe file .