PDA

Pokaži Full Verziju : Kako učiniti Windows 7 moćnijim?


Vule
26.06.2010, 03:16
Evo jednog kratkog spiska programčića uz pomoć kojih ćete učiniti vaš Windows 7 još moćnijim. Svi programi su besplatni!

1. Ultimate Windows Tweaker (http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-v2-a-tweak-ui-for-windows-7-vista) je jedan od najpotrebnijih programa za optimizaciju Windows 7 i Windows Vista operativnog sistema. Možete da ga preuzmete u portabilnoj verziji. Uz pomoć ovog programa, vaš sistem će biti brži, sigurniji, stabilniji. Program detektuje da li imate Win 7 ili Vistu i na osnovu toga prilagođava svoje opcije.


2. Fences (http://www.stardock.com/products/fences/index.asp) je besplatan program firme Stardock koji vam omogućava da podesite vaš Desktop, sakrijete ikonice koje ne koristite itd.


3. Right Click Extender (http://www.thewindowsclub.com/right-click-context-menu-extender-for-windows-7-released) je još jedan besplatan program uz pomoć koga možete da proširite opcije na vašem desnom kliku miša.



4. Oxelon Media Converter (http://www.oxelon.com/media_converter.html) je programčić koji se integriše u Windows Explorer i omogućava vam brzo konvertovanje multimedijalnih fajlova. Program omogućava konvertovanje audio i video fajlova u nekoliko formata uz pomoć samo jednog klika.



5. Logon Changer (http://tweaks.com/software/tweakslogon/download/tweakslogon.zip) je program koji vam omogućava da promenite pozadinu u Windows 7 prilikom prijavljivanja.



6. FolderIco (http://eng.softq.org/folderico) vam dozvoljava da promenite boje i ikonice vaših Windows direktorijuma.



7. Windows 7 Start Button Changer (http://www.thewindowsclub.com/windows-7-start-button-changer-released) je program koji vam omogućava promenu izgleda Start dugmeta.



8. Folder Guide (http://www.freeware365.com/download/FGSetup.exe) je koristan a besplatan program koji vam omogućava brz pristup direktorijumima koje najčešće koristite.



9. 7-Zip (http://www.7-zip.org/) služi za pakovanje i otpakivanje arhiva. Podržane arhive su: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 TAR ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM, XAR i Z.



Napominjem da su ovi programi besplatni,ako neko želi da doda još neki interesantan program obavezno neka vodi računa da su to free programi i nekomercijalne varijante da se ne bi povredila tačka Pravilnika o pirateriji. U slučaju da niste sigurni najbolje je kontaktirati Moderatora i obaviti konsultacije. Hvala