Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : AUTOMOBIL (problemi i saveti)

Simke
23.06.2010, 13:42
Evo posto niko nije postavio slicnu temu(a ako jeste,izvinjavam se adminima),kao iz naslova ako neko ima neki problem sa autom,neka ovde napise i iznese problematiku.

Ja trenutno muku mucim jer mi magle stakla,probao sam toplo i hladno izduvavanje na stakla,otvaranje prozora(delimicno pomaze,ali nije resenje)znaci nista ne pomaze.To se desava najvise kad je velika vlaznost vazduha napolje,kad pada kisa itd.
Kako da resim taj problem?!:(Jel ima neka tecnost da se kupi i kako se zove.Ako neko ima neki trik u vezi toga...svaki savet je dobrodosao!!:)

armin
23.06.2010, 13:45
Isti problem sam imao.... zamjeni zracni filter ili ako imas klimu klima filter i nema maglenja vise....

Milan$
23.06.2010, 14:04
Imam ja problem...treba da se nabavi neki auto uskoro to 4000,4500 hiljade,a nikako da odlucim koji..pa ajd preporucite nesto..pozz

milanceshow
23.06.2010, 14:12
Kao sto su vec rekli.....promeni filtere za vazduh.

Sale-roland
23.06.2010, 14:16
@Simkers...ne mora da bude da je od klime,moze da bude guma koja zaptiva,sa strane na vratima,e sada ja se ne secam kako se tacno zove,ali postoji sprej koji poprskas,znaci na onoj gumi gore i dole po "kederima"...ako ti to ne resi problem onda je verovatno kao sto kolega kaze od klime(ako je imas),a pogledaj i otvore za dovod vazduha napred,jel se oni vremenom zapuse!
Dodato:
@ Milan
za te pare ja bi punto 1.2 ali pogledaj da nadjes sa 16v motorom,oni su neunistivi,keva je imala presao je 180 000,bez problema,a i extra vuce 86 konja je motor u njemu! 8v verzija jeste da manje trosi ali ne traju puno.E sada imas i svabe,ali za taj novac :confused: samo nesto starije,pa bi opet morao da ulazes u njega.Ili da ti neko proda neki noviji auto po manjoj ceni a unutra je ustvari "raspad" ...obvezeno pogledaj i Japance,ali samo tojotu,hondu&mazdu
to je moje misljenje,pozz ;)

Vule
23.06.2010, 14:42
@ Simkeres

nema tu Brate spasa osim ventiliranje svežim vazduhom...znači podesiš neku temperaturu (da ti baš ne greje leti ili hladi zimi)i rokneš duvanje...druga bitna stvar je da podesiš protok vazduha da ulazi spoljni a ne da stoji ono da vrti unutrašnji,ako znaš na šta mislim,to imaju svi automobili sa klimom i nema treće...znači kad hladiš klimom auto ok je da ti vrti unutrašnji vazduh,naravno opet kad ne pada kiša,ali tad nećeš ni hladiti :lol: ali kad greje,magliće uvek,bila kiša ili ne,to je to...filter za klimu nema veze s tim

Beše neka tečnost kojom se briše unutrašnje staklo kao da ne magli ali to mi je sve neprovereno

Sale-roland
23.06.2010, 14:47
Naravno i ovo sto ti je Vule rekao,ali sam predpostavio da si to vec proverio!

aZZo
23.06.2010, 14:50
Proveri klapnu za ulaz svezeg vazduha. Zna da ode onaj motoric sto je otvara. Ako ti je klapna zatvorena, nema ulaza svezeg vazduha i stakla se magle zbog velike vlaznosti u automobilu. Jos ako je climatronic onda je to 100%. Znam jer je i tako kod mene. A za tecnosti, sve je to slabo. Uzmi limun, preseci na pola i premazi stakla. Ja sam koristio sprej ali nista ne pomaze.

Moje pitanje, Da li je neko od vas blokirao EGR ventil?

Sale-roland
23.06.2010, 14:54
Ja i to na audiju A8 :D ...oko 1200e je bila steta,jel nije uopste usisavao vazduh pa je polomio sedmi cilindar,ventile,hidropodizace...covek u servisu kaze da je za 15 god. rada samo jednom video to!Ali desava se...to hoce od loseg goriva!

Sejox
23.06.2010, 15:13
Ova tema bi bila izuzetno atraktivna,da smo recimo u 80-tim godinama
proslog vijeka,kada je veliki broj vozaca bio "sam svoj majstor".
Naravno oni koje je to zanimalo....

Tada su se uglavnom vozili Stojadini,Skode,Lade,stari Renault-i,Ford-ovi,Opel-i....itd.
E onda bi smo se raspisali o popravkama odredjenih kvarova,i te kako.;)

U to vrijeme se dosta stvari za koje se danas mora ici majstorima ili u servise,moglo popraviti samostalno.
To sam radio sa uzivanjem,amaterski.

Danas kod novih vozila dignes haubu,i sto prije je zatvoris,jer kad pogledas
u motor nista ti nije jasno,i ne smijes nista da dirnes.
Sve je elektronika i sistem "uradi sam" pada u vodu.

Sad je cini mi se doslo vrijeme,da covjek sam na automobilu,moze zamijeniti
gumu,filtere i metlice brisaca.;)
Govorim o prosjecnom vozacu-majstoru.....

Milan$
23.06.2010, 16:42
Ma ok je punto...ali treba mi nesto malo vece....licno sam razmisljao o Stilu 1.6 16V ili Lancia Lybri 1.8 ...Ima li neko iskustva sa ovim automobilima?

mladenkom
23.06.2010, 17:26
Milan$

za te novce mozes solidnog golfa 3 naci,mozda cak i neku 4 benzinjaru,ili passata..moj rodjak je prosle nedelje u sapcu uzeo uvezenu opel vectru,2.0 dizel,2003 godiste,za 5000 eura u extra stanju...pitanje je sta bi uzeo,benzin ili neki tdi,ja licno vise volim tdi motore,a italijanska auta nikad nisam vozio,tako da neznam kakvi su..drugar ima punta,kaze ok je,al slabasno je to,kubikazu kao yugo ima,a i malo je auto..ipak je svabo svabo

Simke
23.06.2010, 17:58
Milane pitanje je dal volis limuzine,karavane,veliki ili manji auto.Za te pare imas solidan izbor,ipak bi izdvojio :VW passat,skoda oktavija,reno clio,megane,scanic!e sad...benzinac ili dizel pitanje je sad,stvar ukusa!

amavrenski
23.06.2010, 18:00
ja vozim japanca, cale vozi japanca, iskljucivo mazdu... sledeci ce biti opet japanac, kad se steknu uslovi, citaj bude para... jeste da je odrzavanje, tj kad treba da se promeni deo, malo (ali jako malo) skuplje, ali i traje... zasto ne pogledas nesto od 323 ili 626 oko 2000-te? sad je skoro jedan poznanik prodao 626 2000. 2.0i 16v za 3500e, u jako dobrom stanju... trebale mu pare...

armin
23.06.2010, 19:15
evo danas ostavio auto ugasio zakljucao otisao u stan kad odjednom komsija zove da se alarm upalio ja izisao, vidim da je napamet ja se primako autu kad ono radio radi i sve blica na instrumentalnoj tabli....

otisao kod majstora kaze da je brava gdje se pali auto... da neko nije slucajno imao slican probem...

dejantb15
23.06.2010, 19:42
@milane moja ti je preporuka passat ili golf (karavan).Za pare koje imas mozes naci dobru trojku,a cetvorku malo teze.;)

bokivelik
23.06.2010, 20:09
Milan$ za 4000 do 5000 hiljada ako hoces kvalitet a novije vozilo samo japanca jer su nemci na ceni a nista vise kvalitetniji. Recimo Nisan primera je kvalitetan auto za te pare cak i u dizel varijanti a noviji od Pasata ili Golfa.
Italijane licno ti nebi savetovao osim ako ne uzmes nov auto jer su veoma nezni za nase uslove puta i odrzavanja.

Dell
23.06.2010, 21:41
amavrenski, ti ko Jare volis japance :lol: Inace i ja hocu da za koji mjesec uzemem neko auto do 4000 € i moj favorit je golf 3 , sta inace jos preporucujete :)

Sale-roland
23.06.2010, 21:57
Ok su japanci,pouzdani su,stedljivi ne dobija dzabe tojota vec 2-3 godine za redom nagradu za auto godine!Ali muka je kada s njima treba na servis,a i u vecinu slucaja umeju da budu skupi...Sto se svaba tice njihovi dizeli su majka pocevsi od 1.9 pa do novijih,ako se odlucite za taj 1.9 motor potrazite onaj sa 90 ks,ovo sa 110,130 je isto to samo je promenjen njegov glavni ECU(chip),pa te verzije umeju i da brljave,to sto je meni pricao covek kod koga stalno servisiram koji samo njih i radi(skoda,vw,audi) i sa svabama obavezno mora redovno servisiranje!TJ. to treba sa svakim autom ali smo nazalost mi takvi,teraj pa koliko moze,a kad se nesto desi,onda je hvatanje za glavu :D

U zadnje vreme i francuzi rade dosta dobre automobile pre svega reno&pezo,dosta su unapredili ove svoje HDI dizelas pa kad kupujete uzimajte i njih u obzir.
Neko je spomenuo stilo,extra auto pogotovo ovi sa multijet motorima!Ali su nezni za nase puteve i uvek im fale neke sitnice(sijalica,elektronika...itd)
Evo pa nadam se da sam nekom pomogao ;)

zeljko
23.06.2010, 22:33
evo danas ostavio auto ugasio zakljucao otisao u stan kad odjednom komsija zove da se alarm upalio ja izisao, vidim da je napamet ja se primako autu kad ono radio radi i sve blica na instrumentalnoj tabli....

otisao kod majstora kaze da je brava gdje se pali auto... da neko nije slucajno imao slican probem...Imao sam ja i uz to dobio jos kaznu 150 eura od policije posto je se cesce sam palio navece i nekom zasmetalo od stanara a svabo ko svabo:rolleyes:Sve je kriv vlasnik kao da sam ja namjerno palio alarm ali jbg policija nece u tim slucajevima da dzaba dolazi pa sam im morao platiti za gorivo:)

Milan$
23.06.2010, 22:48
e ovako...hteo bih limuzinu,ne karavana,vise idem na benzin+gas,nego na dizel...dizeli su u startu u malo losijem stanju nego benzinci,jer se u inostranstvu kupuju da prelaze ogromne kilometraze,inace sad vec dosta velika cena za dizel gorivo,i u globalu skuplje odrzavanje za dizela...dobri su to motori,tdi,ali ako pogledate oglase nema nije dnog ispod 300000 km da je presao,sto znaci da je "pecen" da pocnu da mu otkazuju neke "zezalice" na motoru..tipa recimo turbina i dizne..recimo remont turbine i dizne kod renoa od 2000. godista na ovamo-BRUKA--turbina oko 350 e remont,jedna nova dizna cak 300 evra(govorim o DCI motorima),a 4 dizne:-O,pa vidite...Dalje sad vec svaki moderni dizelas nakon 2000 godine ima famozni plivajuci zamajac koji je papren(oko 500 e najjeftiniji),a uz njega se obavezno menja i set kvacila..jednom recju preskupo...Za passata b5 remont turbine je oko 250,300 evra,bar koliko sam ja cuo..Dalje on ima,neko komplikovano aluminijumsko vesanje,kojem bas ne odgovaraju nasi "kvalitetni putevi"..remont tog vesanja i nekih ramena na njemu,bez malo oko 1000 e...Ford takodje ima skupe dizne,oko 400 e jedna,naravno plivajuci zamajac...nemci u sustini nemaju toliko problema sa elektronikom,i raznim elektronskiom bugovima,za francuze je to ko dobar dan...Benzinca bih hteo jer do nekle je pre svega jos uvek isplativija ta voznja na gas,dalje kao sto rekoh,uvezena auta(benzinci) su uglavnom u boljem pocetnom stanju nego dizelasi(ako ne gledamo auta iz javnih sluzbi,taxi vozila i sl. vec iskljuicvo privatna vozila iz inostranstva)...Benzinci uglavnom imaju problema sa bobinama kojim ima i po 4 ili 6 komada.i komad se krece od 40,50 evra komad pa navise..na nekim kolima mogu da se menjaju jedna po jedna na nekim moraju sve odjednom da se menjaju...plivajuci zamajac za benzince preko 110 konja...U sustini jeftinije je odrzavanje za modernog benzinca nego za modernog dizelasa...nisu to oni golfovi 2 od pre 20 godina u koje sipas gorivo i ne mislis...ovo je jednostavno napravljeno da se kvari,jedan kvar povlaci drugi,i tera te da kupujes delove od fabrike,ili u eventualnom slucaju predjes na nov auto,jer samo tako autoindustrija i opstaje...Do 5000 evra imate na oglasima bar 20 passata b5 i bar 30,40 golfa 4,bilo dizelasa bilo benzinaca...70 % njih je uvezeno,i niko ne moze da vam garantuje da ne kupujete :"macku u dzaku"...A s rekao sam cene nekih intervencija..mali servis na tim novijim kolima kosta od 100 e pa navise zavisi cije delove, ulje uzimate..Veliki servis ide od 200,250 evra pa do preko 500,600 evra,opet zavisi od auta do auta i od delova koje uzimate...Francuzi recimo-njima ne mozete nista ama bas nista da uradite sami po principu "uradi sam",vec za svaku sitnicu mora u servis,jer se na njima koristi specijalan renoov alat,kljucevi i sl..tako da sami nemate pristup bas nicemu..kod nemaca je malo drugacije..ako se iole razumete nesto i mozete sami da uradite...Meni se licno najvise svidjaju francuzi od 2001. godista,konkretno laguna i megan 2003. godista..laguna ima na kilo koji ulaze u navedenu sumu,imaju brdo opreme za te pare,vrlo lep dizajn..ali se kvare ko navijene..(doduze benzinci malo manje)...rekoh vec diza od 300 e:-O...zato sam se na kraju nekako preorijentisao na italijane...uskoro ako se ne varam krece proizvodja delova za Fiate kod nas..nece biti nekog kvaliteta verovatno,ali nece biti ni astronomske cene,kao sto sam rekao za neke modele..dalje imate servis za fiat-a na svakom koraku,majstori se dosad izucili za fiata dobro,i u sustini nisam cuo od nekog da je odrzavanje za fiata tako skupo kao za neki drugi brend..u principu nemate komfor kao kod francuza,nemate motore kao kod nemaca,ali nemate ni toliko glavobolja oko cena za delove...fiat mi je nekako kopromis izmedju svega toga..ok dizajn(stilo sa 5 vrata),brdo opreme za te pare(svaki ima klimu,podizace,asr,elektronski paket,u sustini imaju sve od opreme)...motori-jtd motori su se dosta dobro pokazali,uporedjuju ih sa WV tdi motorima,stvarno su dobrog kvaliteta...a eto njima ulozak dizne kosta celih 25 evra,sto je mizerno kad pogledate cenu dizne kod renoa..a da remont dizne kod pasata je oko 70 evra komad...dalje godiste...WV za te pare su passati i golfovi od '97 do max 2000. godista..stilo za te pare imate ca ki 2004,2005 godiste(doduze ti su verovatno bili sluzbeni,ali eto ima)...ipak je to auto mladji 4,5 pa i 6 godina od passata,a to nije malo(krece zamor materijala i sl..)..za lancie sam iskreno cuo samo reci hvale..delovi nista skuplji od ostatka ponude tog godista i te klase...vrlo udobni bar po prici vlasnika...ne kvare se nista preterano(kao vazi i za pouzdane automobile),enterijer posebna prica,super je uradjen,uz sve to imate BOSE ozvucenje,navigaciju,telefon,i jos milon sitnica,koje osvajaju jedna po jedna...dizajn ne tako atraktivan(mada se meni svidja)ali opet uradjen dosta kulturno..zovu ih inace italijanski mercedes zbog dizajna prednjih svetala...po meni za taj novac a njih ima i za 4000,godista 2001,2002,i sa tom opremom najbolja kupovina u toj klasi...dobro podnose plin,ja konkertno gledam motor 1,8 sa 135 konja...mana mu je varijator faze,zna da zeza,ali ako se redovno menja ulje,sipa kvalitetno i dobar filter,i ulozak varijatira koji kosta 10 eura na svakom malom servisu zameni,onda se i ovaj problem iskljucuje...nema elektronskih bagova kao francuzi recimo,a sa druge strane udoban koliko i francuzi...jos uvek nisam odlucio..naravno jos uvek su u opticaju sve marke,i WV i audi i ostalo...ali mi nekako stilo i lybra deluju za taj novac kao best buy,za ulozeno-dobijeno,s tim ako i gledamo naknadno odrzavanje,i izdatke oko ovih automobila...inace u vezi stila konkretno gledam motor 1.6 16v sa plinom,moze i bez ako je u boljem stanju pa naknadna ugradnja...kazem jos uvek su sve opcije otvorene,ali ova 2 modela pomno pratim,cene i kakva je ponuda...

izvinjavam se na malo opsirnije postu,ali eto rekoh da podelim ono sto sam saznao,nacuo za ovo vreme otkad resio da kupim auto,otkad pratim ponudu auta,od majstora,vlasnika vozila, "analiticara" :D,i raznih ljudi...tu su neki opsti utisci o par modela,i generalno izvucena prica za te modele,koja je ista kod nekoliko vlasnika tih auta,i kod nekoliko razlicitih masjora i servisa...

vi preporucite i dalje,i kazete sta mislite...hvala i pozdrav
Dodato:
A da zaboravih i to da pitam...Sta mislite o hyundaiu?Konkretno me zanima sonata od 2002 godista...malo se teze nalazi ali ima...Kakvi su ti korejski automobili?ima li neko iskustva s njima ili konkretno s pomenutim modelom?hvala i pozdrav jos jednom

amavrenski
23.06.2010, 23:07
a vidim sve si gledao osim japanaca... nisana jedino izbegavaj jer su mu bas papreni delovi, mitcubishi onako, a ostali su sasvim podnosljivi...

Milan$
23.06.2010, 23:08
pa ko ostaje onda?toyota i honda?

Dell
23.06.2010, 23:11
nema potrebe za izvinjavanjem, ali rekorder si po velicini posta na forumu ja mislim :lol: :lol: :lol:

Milan$
23.06.2010, 23:17
:D...Sleduje li neka nagrada za to?=))=)):">

dejantb15
23.06.2010, 23:21
Japancima svaka cast to su kvaalitetna auta ^:)^,ali je i golf 2 kvalitetan i ostali iz te generacije passat,....Mozemo mi davati milion prijedloga ali nista od toga.Novo je novo;).Npr uzmes novo auto i uz manje servise (redovne) moze dobro da sluzi,a ako uzmes polovno uvjek neke komplikacije,veliki troskovi u startu,nije to to,ali ne kazem da se ne mogu naci dobri polovnjaci u velikom broju slucajeva.

amavrenski
24.06.2010, 01:04
ostaje i mazda jos. :)

milanceshow
24.06.2010, 01:35
Sto se francuza tice........... :)
http://www.dodaj.rs/f/14/12M/2SznfCyR/mailgooglecom.jpg

amavrenski
24.06.2010, 02:46
ha ha ha...

Milan$
24.06.2010, 03:04
xixixixixixixixixi

o tome vam pricam:D=))

yamahapassion
24.06.2010, 07:40
Ma francuzi su dobri prvih 5 godina, a dalje gledaj sta ces. Evo ja imam renault senic megane 1.9 dizelas 2003 godina. Radio je super od kad sam ga kupio, i jedno 2 godine unazad pocela da se desavaju sranja, prvo pocelo ulje iz motora da curi, pa menjaj deo, onda otiso katalizator, menjaj, dalje kocnice, takodje zamena, za klimu da ne pricam. Jedino sto je dobro sto sam sve menjao na vreme tako da nema problema, i sto se svake godine obavi redovan detaljni tehnicki pregled, pa bez problema sednem i uradim svako leto oko 3000 km, bez cimanja.

milanche007
25.06.2010, 03:54
@sale roland,batali limuzine,hehhe.kupi neku japansku zujalicu za te pare i da budes glavna faca u kraju ako nisi ozenjen.npr mitsubishi eclipse (mk2) 2.0 150ks,imas i turbace 200ks i teraj.pusti limuzine:-)pozrav

Sale-roland
25.06.2010, 04:53
Batalio sam ;) sada je tu a6 2.7TDI milina! ...kucni u drvo daleko sam ja od porodice,tek mi je 20 :D ...

zeljko
25.06.2010, 05:25
Uuuuuuuuuuuuuuu A6 je super auto imam ga i ja samo sto zena sad voza:">:rolleyes::lol:

dejantb15
25.06.2010, 09:16
A6 je stvarno komotan limuzina,a tek karavan;)

banex
25.06.2010, 09:50

Evo sprej protiv zamagljivanja.

Linkovanje tudjih komercijalnih sajtova,nije dozvoljeno.

Sejox
25.06.2010, 09:50
Kada se kupuje automobil,mora se prvo znati u koje svrhe ce se koristiti.
Takodje zavisi i sta vozac od automobila ocekuje,kakav stil voznje preferira,
koliko mu je dubok novcanik za odrzavanje i sipanje goriva,da li hoce nesto
sminkersko ili klasicno.......itd.
Da li diesel ili benzin.
Ovo sto se pominje TDI ili obicni diesel,opet zavisi kakav je vozac i da li hoce nesto mocnije ili nesto obicno i po meni dugotrajnije i jeftinije za odrzavanje.

Takodje se mora imati u vidu i buducnost,odnosno njegova prodaja nekada.

Pomenuta japanska vozila (Mazda,Nissan,Mitsubishi,Honda...) i korejanski
Hundai,recimo u BiH nisu nesto popularni,osim sto ih ljudi kupuju jer su
relativno jeftini.
Medjutim,onda se javlja onaj "faktor novcanika",u smislu da li je vlasnik
dovoljno mocan da ih odrzava.
Neke od ovih marki su se pokazale kvalitetnim-tu mislim na Hundai.
Takodje i korejanska "Kia" trazi svoje mjesto na trzistu.

Ali japanska i korejanska vozila kod nas su automobili koje kada kupite
mozete odmah da zapjevate "Vencajte me sa njenom lepotom".;)
Ne mozete to prodati ili ce te ih prodati i na njima golemo izgubiti u novcu.

Vozila na kojima se najmanje gubi pri prodaji je Volkswagen-ova "ergela."

Francuska vozila Renault,Citroen su u posljednjih 10-tak godina napravili ogroman pomak,ali u smislu dizajna i izgleda svojih automobila.
Dobro su nasminkani,prilicno mocno izgledaju ali nisu se bas pokazali.

Naravno u ovom postu nisam pominjao Mercedes ili BMW jer je to nesto
drugo u odnosu na ovo gore pomenuto.

Talijanska vozila bih zaobisao u sirokom luku,iako ih koliko vidim kod nas
u nekim gradovima ima solidan broj.

Inace ja sam ljubitelj VW vozila,bez obzira o kojem se modelu radi.

Sale-roland
25.06.2010, 13:11
Ma ok su japanci,mozda i najpouzadniji automobili,ali sto kaze Sejo,kupis ih i kod maticara odmah :D ...npr. gledajte jedna honda accord koja je u klasi,pa mogu komotno da je poredim recimo sa audijem a4-a5...kosta ovde u Srbiji oko 19000e uz jaci paket do 250000...a dobijes isto sto dobijes u jednom audiju,ja jesam veliki njihov fan,ali nekad sto je mnogo,mnogo je...ali sada,audi ima ime...pa to i prodaje.Svabe su imale oduvek cenu i slabo im tokom godina opada.Bmw je tokom zadnjih godina dosta poceo da fuserise auta...cak je mislim fabriku u Kini preselio.Znam brdo njih koji su se zalili na njihove dizele,benzinci su iole dobre masine...ali dizel katastrofa,drugaru je na 530 posle 60 000,otisla glava motora,jos je on morao da placa deo novca za zamenu kompletnog motora jel je navodno sipao neodgovarajuce gorivo.Mislim krajnji bezobrazluk.Meckine masine su isto pouzadne i dobre ali takva im je i cena ;)
VW ima jako dobre dizelase,u opste da grupacija (VW,SEAT,AUDI,SKODA) to su sve jedni te isti motori,samo malo prepravljeni u zavisnosti od proizvodjaca

Evo nasao sam jedan klip...pa ce te se uveriti i sami ;) 800 milja jednim rezervoarom...a uz to je motor 4.0 tdi ...stvarno rade te dizele vrhunski!

http://www.youtube.com/watch?v=GIHdpmTIrFw

http://www.youtube.com/watch?v=yeIp72KvQcA
Dodato:
Pardon 800 milja u jednom i 800 milja u drugom,kaze na kraju ;)

Simke
26.06.2010, 17:21
Posto je sad "fix it PRO"aktuelan kod nas,da li ima neko iskustva sa tim,da li stvarno popunjava ogrebotine onako kako je na reklami?...Imam par ogrebotina na autu i kupio bi,pa me zanima dal je stvarno toliko dobar ili je samo fora!?
evo i video
http://www.youtube.com/watch?v=0Ct6lWh6jKY

amavrenski
26.06.2010, 17:53
hm pa izgleda stvano cool spravica, e sad da li stvrano tako uklanja ogrebotine, ne znam...
pretpostavljam da ako je zagrebano do metala nece skinuti, vec je to za metelik boje, jer tu ide farba pa lak, pa u slucaju da je lak zagreban, on samo popunjava... tj, menja taj sloj laka...

caka012
27.06.2010, 14:02
Iz licnog iskustva znam da nista nije kao sto na reklami izgleda. Mozda ovo jeste, ali...

Simke
28.06.2010, 13:06
FIX IT PRO je upravo opravdao moje nadanje!!
Stvari stoje ovako: Za dublje ogrebotine gde je skunut i lak i farba(skoro do lima)tu nema pomoci i ne pomaze,ali zato za sitne povrsinske ogrebotine gde je samo recimo lak skinut...e tu j...e kewu!!! Mnogo dobra stvar i bas je onako kao na reklami, i moj je savet,da to treba svako imati u kolima! Svakome se desilo da mu neko ogrebao dal namerno ili ne auto,ali ume da bude mnogo iritirajuce za oci,takodje od udaraca sitnih kamencica,za te stvari je extra!!
Na teleshopu kosta oko 2300din(23e),ja ga nasao na oglasu za 400din(4e)...naravno original!! Malo izgooglajte i naci cete sigurno negde na oglasima,mnogo povoljnije jer dosta svercuju i ne placaju pdv drzavi!U svakom slucaju ja sam bas lepo i prijatno iznenadjen sa ovim prozvodom!:D
Dodato:
P.S.upravo sam procitao izjavu nekog autolimara,koji kaze da je kao"magija"kao da nikad nije ni bila ogrebotina!

yamahapassion
27.07.2010, 23:46
Ljudi, moze li neko da mi kaze kakav je ovaj novi model KIA automobila, konkretno mislim na KIA ceed sw? Ubi me ovaj renault, ne mozes para da se nadajes za popravke, ne vredi dalje, hebem ti reno, nikad vise necu ni pomisliti na tu marku. Gledao sam nesto ovu kiu i deluje mi interesantno, nije neka nabudzena cena, a garancija dobra 7 godina ili 150 000km, a 12 godina na rdju. Tako nesto dugotrajno nisam nasao da je neki proizvodjac ponudio. Bio sam i u auto salonu, i pogledao malo, seo, provezao, meni deluje sasvim ok, ali bi voleo da neko ko se malo bolje razume u automobile da svoje misljenje.

Vaxter
27.07.2010, 23:50
Njega nisam vozio, ali sam vozio KIA Pro Ceed, i mogu slobodno reći da bi mogao da stane na crtu sa evropskim kolima.

yamahapassion
27.07.2010, 23:57
Meni pro ceed ne odgovara zbog gepeka, pa sam zato i gledao ceed sw posto ima veci gepek (porodicni auto). Pro ceed ima jedan moj drugar i cini mi se isto da je dobra masina. To je maltene jedno isto, samo sto je ovaj malo duzi.

Sejox
28.07.2010, 00:41
Koliko sam negdje procitao,sto se cijena tice,one se krecu od oko 15000
pa do oko 20000 Eura.
Naravno zavisno koji je motor u pitanju-benzin ili dizel i koja je kubikaza.
Na nasim prostorima,posto je "Korejanac" gubitak na cijeni prilikom
eventualne prodaje je dosta veliki.
Ako to nije bitno-OK.

Vec sam pisao da se KIA probija na trziste automobila,a da bi bila konkurentna,osim cijene morala je da ponudi i jos nesto.

A to je tih 7 godina garancije ili 150000 predjenih kilometara.
Ta garancija se odnosi,koliko vidjeh,samo na motor i mjenjac,ako sam dobro shvatio.

Kada su u pitanju redovni servisi,u garantnom roku,to se trebas raspitati,
jer mislim da oni nisu bas jeftini za ovo vozilo.

Neznam koja mu je tezina,ali vidim da benzinski motori su od 1,4 i od 1,6 l.
Posto je karavanska verzija,pitanje je kako se nosi motor s njom.

Vjerovatno u prodajnim centrima postoje ta vozila koja se mogu probati,
pa mozda onda donositi neke zakljucke na licu mjesta.

Inace kao porodican automobil ima cini mi se sve sto mu treba.

yamahapassion
28.07.2010, 01:15
Videcu jos, oticicu jos par puta u predstavnistvo, pa cu da vidim sve otprilike kako ide, sto se tice gubitka na ceni to mora pa mora, ali bi ga ja vozio bar dok mu ta garancija ne istekne, znaci minimum 5 godina, a kasnije nek izgubi kolko oce na ceni. Sto se tice redovnog servisa to se podrazuemva, to mora da se radi, a opet, jeftinije je servisirati auto neke jeftinije marke, nego npr bmw ili audi. Sve to ima prednosti i mane, meni je najvaznije da imam jedan odredjen stepen komfora, i naravno da je motor ok, sto ti sejo rece da je dobar za jedan karavan, tj. porodicni auto. Za sada u odnosu cena-kvalitet ovo mi je najubedljiviji kandidat do sada, posto za tu cenu nudi stvarno puno.

goran07
28.07.2010, 13:27
namazite stakla sa pjenom za brijanje i nece se magliti,,,
nije zajebancija,,probajte u kupaoni,!!!
pozdrav

Simke
28.09.2010, 11:14
Sinoc mi se moj renault "clio"iz cista mira ugasio za vreme voznje...situacija izgleda isto kao kad ostanete bez goriva,pa dodajete gas,a on nece da primi.Cim sam stao skinuo kljuc sa kontakta i ponovo ga upalio posle je bilo sve OK!:s.....
Da napomenem da mu radim mali servis redovno na 7-8000 km,i menjam mu sve sto se menja(ulje,filtere,itd),jedino ne znam dal mu i filter za gorivo spada u taj servis!?
Da li neko zna sta mu se tog mometa desilo?

danijel011
28.09.2010, 17:04
To mi se jednom desilo na Loganu, mada se i "check lampica" upalila odmah posle toga. U servisu su mi rekli da je uzrok voda u filteru goriva... Neki senzor koji gasi motor kada registruje vodu :-O Kod mene nije zahtevalo nikakvu intervenciju, a rekli su ki da ako neće da upali posle toga samo raskačim akumulator na par minuta i teram dalje ;)

Simke
28.09.2010, 17:20
meni se ta lampica nije upalila,jednostavno se ugasio,i posle je upalio bez problema...valjda je progutao vodu i bilo je onda sve ok...

Sejox
28.09.2010, 17:28
@simkeres

Uzrok je tesko utvrditi,posto je vozilo odmah nakon toga radilo kako treba.
Obicno svi majstori u takvim slucajevima traze da to pogledaju i rjesavaju
u trenutku kada se takav kvar desi,a ne kada auto radi i u voznom je stanju.

Filter za gorivo spada u redovan servis,ali ne tako cesto.
Preporucuje se,a ja tako radim,da se filter za gorivo promijeni prije zime,
i poslije zime.Kupim neki skuplji i nisam imao nikad problema.

Pozdrav,

nemanja 1982
28.09.2010, 18:01
@Danijel 011 kad skines kleme sa akumulatora i vratis automobil pali odmah iz razloga sto resetujes kompijuter,to pretpostavljam da znas!
@Simke moguce da ti je do kompijutera,mom drugaru na Passatu B5 blokirao ABS i nije hteo da se pomeri jer mu je crkao sitan deo koji kosta 35 000 dinara:-O, u ovom slucaju ne znam,vidi kod nekog majstora ako opet budes imao problema,moj savet!pozz

zeljko
28.09.2010, 18:31
Kod mene je takav slucaj davno bio kod golfa dvojke i bio je problem karburator...prvo vrijeme je se tako desavalo kao kod tebe,samo ponekad da se ugasi a nakon duzeg vremena sam imao problema cim stanem hoce da se ugasi...I to bas kada sam se vracao iz bosne nazad za Minhen....cijeli put nisam smeo stati koc covjek odma se ugasi,pa sam morao cijelo vrijeme brzo hvatati kljuc i ponovo paliti.....uhhh sto sam se iscimo tih 900 kilometara..ne mora da znaci da je i kod tebe tako..to je samo bio moj slucaj.....Poooz

Simke
30.09.2010, 11:38
kako da izracunam prosecnu potrosnju goriva?

milanche007
30.09.2010, 13:35
najprostije ti je kad ti se upali rezerva(tog trenutka) sipas 10 litara i teras dok se ne upali ponovo ,to ti je to bez matematike:-)

Simke
30.09.2010, 13:54
ma ok to...nego hocu na primer: sipam za 2000din,predjem 325km,i na osnovu toga hocu da izracunam prosecnu potrosnju!
Dodato:
znam da ima neka fora oko izracunavanja +-x=...

cvrca
30.09.2010, 14:42
(lit./km) x 100=potrosnja

Sejox
30.09.2010, 15:08
@simkeres

Potrosnja goriva na vozilu s uvijek racuna tako sto se broj litara pomnozi
sa 100 i podijeli sa predjenim kilometrima.

Na primjer:

Nasuo si 25 litara a presao 325 km:
25x100 : 325 = 7,69 Litara na 100 km

Ovo je pod uslovom da si stvarno potrosio svih 25 litara koje si nasuo.
To je tesko provjeriti.

Najtacniji nacin da se odredi potrosnja goriva,a to rade u transportnim
firmama je sljedeci:

-naspe se pun rezervoar goriva
-predje se odredjen broj kilometara
-ode se na pumpu i dopuni se rezervoar da opet bude pun
-e onda se upotrijebi ona formula - litri x 100 : predjeni kilometri

Ovaj pojam pun rezervoar,moze znaciti recimo,da se sipa gorivo dok pistolj
sa pumpe ne skljocne i prestane tociti.
Prilikom dopunjavanja postupiti po istom principu punjenja,zbog tacnosti.

Naravno da znas da je razlicita potrosnja goriva po gradu i na otvorenom putu,kao i ljeti i zimi.

Pozdrav,

kufi
30.09.2010, 15:23
A ima dobra fora da vam ne magle iznutra stakla samo namazete tecnoscu za sudje iz nutra stakla i to ona tecnost sa limunom i resen problem provereno :D

Simke
30.09.2010, 18:36
to je to!!!
@cvrca @Sejox hvala Vam ljudi!!!:)

cvrca
30.09.2010, 19:36
sejox
Upravo sam to i reko lit/km pa puta 100.Vozio sam taxi 5 god tako da znam sta pricam!

Sejox
30.09.2010, 19:45
@cvrca

Nisam ja Vas zaista nista ispravljao.Sve je OK.;)
Samo sam malo nadopunio,....a inace i ja sam dobro upoznat s tim.

Pozdrav,

Burli
08.11.2010, 18:56
Sledeća investicija je automobil!

Trenutno vozim pasata karavana starog ravno 20 godina, izbor je sužen na 2 modela, prvi pik mi je Seat Alhambra a drugi je VW Sharan!
Smatram da ovim izborom jednim udarcem "ubijam dvije muhe", tj. da kompletan bend(nas 5) i ozvučenje može stati a koristiće se naravno i kao porodičan auto.
Alhambra mi se više sviđa i jeftinija je u startu, ali VW drži cijenu i vjerovatno ga je lakše prodati...
Znam da se i Ford Galaxy proizvodi u istoj fabrici i na istoj traci kao ova 2 modela, ali mi se ne sviđa.
S' obzirom da od sredine ovog mjeseca u BiH će biti omogućen uvoz i starijih vozila sa Euro3 normom, razmišljam o uvozu gdje u obzir dolazi 2001 godište i mlađe. Naravno, tražim Tdi motor...
Da li neko od Vas ima jedan od ova 2 modela, kakva su iskustva?
Takođe me zanima da li postoji još neki sajtovi osim mobile.de i autoscout.de gdje bi se mogli pogledati oglasi?

Danas nam rekoše da od polovine decembra ukidaju vize, pa postoji i opcija odlaska recimo u Njemačku ili Austriju po auto, mada mislim da ove auto kuće imaju već dobro uhodane kanale, tj. jeftinije prođu na carini i prilikom plaćanja PDV-a nego kad pojedinac to radi, ali se može recimo kod njih naručiti auto?!

Da kažem kako se trenutno u Bosni kreću cijene ovih vozila, za godišta 2001 do 2003 registrovano je oko 16 do 18 hiljada KM.

Svaki savjet i preporuka su dobro došli

mdelectronic
08.11.2010, 19:17
Ja bih se odlucio za seata,malo je lepsi po izgledu ali unutrasnjost oko vozaca je dosta skucena.Sto se tice cene u BiH mislim da su OK,jer odlazak u Njemacku za auto te vrste ne bi puno ustedeo novca,moras uzeti u obzir sve putne troskove i same voznje do tamo i nazad,pa cak i neka kaznica.Tako da bolje pregledati neke oglase.

Sale-roland
08.11.2010, 19:23
Na taj Galaxy ni ne pomisljaj,ima gresku u spojnici menjaca...evo drugar je vec drugi zamenio:(...
Sto se ova dva tice ja ti predlazem VW,em ces da ga lakse prodas,em drze cenu,a seat takodje radi sa njihovim motorima,a sto se sajtova tice samo googlaj na mobile.de,ako tu ne nadjes onda :D ...

zeljko
08.11.2010, 19:28
I ja ne bih nikada kupio forda,pa taman da je lijep ko curica....mene nece vise zahebat:lol:Ja bih ti predlozio VW pa nije vazno koji....Poooz

armin
08.11.2010, 20:40
U austriji i njemackoj su skupa auta za uvoz jedino ako imas neko drugo rjesenje (potvrde itd, veze, auto kuce..)... a cjene nemozezs porediti u bosni srbiji ili u bivsoj jugi sa gore navedenim zemljama...

u austriji su skuplja nego u njemackoj, najjeftinija za sad je slovenija sto se auta tice...

a sto se tice tih auta vozio sam sva tri modela, seat vw jedno te isto, ford je takodje dobar nemoj da mislis da nevaljaju samo sto mi balkanci volimo njemacka auta...

moja preporuka je normalno sharan on je uvijek na cijeni sto je dobro kad prodajes a lose kad kupujes...

e sad zavisi sve kakvog ti hoces do koliko konja, km, stanje itd...

pozdrav....

Sale-roland
08.11.2010, 22:27
VAZNO!!!
Ovo sam zaboravio da napomenem,ako se neko vec odluci da ikesira auto,a nasao ga je preko internet stranica,pazite se,ima dosta prevaranata...u Srbiji je bilo 2x slucaja do sada,koliko sam cuo iz nekih prica (pitanje je koliko su tacne)...Ali i na samom sajtu administracija kaze da se obrati paznja na prevare!
Znaci nista dok se ne vidi,jel su toliko daleko otisli da znaci i da proverite,sve postoji,i firma i racun i plac,adresa(NA PAPIRU)! A u stvarnosti na toj adresi je neki stambeni blok i slicno...

Burli
08.11.2010, 23:46
Ljudi hvala na odgovorima, naravno da treba biti oprezan jer su prevare česte u svim porama života pa tako i u ovoj...

Interesantna mi je informacija da su vozila u Sloveniji jeftinija nego u zemljama u okruženju pa ako ima neki sajt koji se bavi prodajom da mi pošalje na pp ili ovdje javno(ako ne remeti pravilnik)?

zeljko
02.12.2010, 11:53
Ufff jesam se ovih dana isprepado zbog auta....Jedno jutro ode zena do benziske i sve u redu pali kao mina...vrati se parkira i dosla u stan da meni donese cigare prije posla,pa se opet vrati do auta jer ide autom na posao...Da upali..nece i sta biva kao i svaka zena dodje gore i dreka :lol:Sidjem ja dole reko da se pokazem kako se ja razumem oko auta...kljuc ustekam okrenem...nece ni da mrdne.
Sta je sad hebem li ga reko....Otvorim haubu pogledam i opet zatvorim hahah....Nista kazem zovem ADAC....Dodje frajer prikljuci neke kablove i kaze da je akumulator dotrajao i da ne duzim pricu.....Odem ja kupim novi i dam 120 eura...Spojim ga i upali i tako se citav dan vozam heheh nikakvih problema...Kad smo stigli do stana blizu ugasi se auto....Uf sta je sad u P.M reko...Tako od tog dana me zezao 3 naredna dana i gasio se uvijek iznenada....Koga god pitam sta je..Jedan ovako drugi onako i ja se ukenjao,jer ako moram u Audi na popravak ode hiljadarka ko nista samo sto udjes u audi...Sinoc pregeledam bateriju nakon 3 dana i vidim kad sam spajao da nisam jedan mali kabal sto ide takodje na plus na bateriji zavrnuo do kraja,jer me je onaj tamo gdje sam kupio bateriju nesto pitao i ja tako zaboravim taj treci kabal da zavrnem,pa je valjda pravio smetnju kad se mrda auto i gasio ga:lol:Nista sad je valjda sve uredu jos ne gasi,samo me jos uvjek zanima sta mu je onaj tanki treci kabel na akumulatoru i zar je moguce da je on pravio smetnju i gasio mi auto???Dobro da sam primetio,inace mogao sam da nasjednem za nikakav kvar i da mi uzmu ovi lopovi iz audi lovu....Poooz

Sale-roland
02.12.2010, 12:39
Meni je na A6 akumulator nazad u gepeku,ali znam da imas samo 2x kabla crveni&crni,plus&minus...ne znam da postoji treci,mozda ti je nesto prevezano pa dodatno vuce struju :confused:

armin
02.12.2010, 13:08
A moze svasta biti... u mene na malom vw poli ima milion kablova sa akumulatora povuceni po motoru, a zasto su neam pojma... ali mi je tako pregorio steuergerät neznam na naski kako se kaze, mozak auta znate na sta mislim, samo zbog slabog kontakta... tako da bi sada najradje zavario plus minus kabal za akumulator... :))

zeljko
02.12.2010, 13:17
Pa i ja imam A6 ali quatro 2400 kombi....Kod mene je akumulator napreijed i ima dva debela kabla kao i svaki auto i jos jedan tanki kabal koji takodje ide na plus pol...Mislim da je do njega bio problem jer jutos je zena otisla bez problema a posle idemo jos u kupovinu pa cu da vidim...Od kada sam taj tanki kabal pritegao sada i tamo gdje pokazuje lampu za akumulator sve je uredu ne mrda se kao prije i stoji da je pun..pali kao mina hehhe

LOPOVSKA-POSLA
02.12.2010, 13:48
tri kabla na akumulatoru

1 . crni kabal<<<<<<MINUS ILI KOD NAS MASA
2. crveni kabal<<<<PLUS I IDE DIREKTNO NA ALANSER DA KOLA MOGU DA ALANSUJU

3. treci kabal<<<< IDE DIREKTNO NA ALTERNATOR DA DRZI (akumulator u zivotu i da ga dopunjava)

treci kabal je tanji od ova dva predhodna to jeste (od crnog i crvenog):lol:

mimiki
10.12.2010, 12:55
Doslo vreme ljudi da menjam auto ali naravno kao i za sve imam velike nedoumice koji da uzmem ima par automobila u opticaju ,pa sad ko ima neki od ovih koje cu navesti ne bi bilo lose da mi da neki savet i podeli neka iskustva i da me informise o potosnji koliko se kvari kako se krecu cene delova itd.
U opticaju su A4 npr oko 2000.god ,pasat b5 2001,2002 godiste ,reno scenic i megan oko 2003.god u sutini cifra otprilike do 6000e

armin
10.12.2010, 13:18
Zavisi kakav motor hoces. Benzin dizel, vise konja manje konja, do koliko kilometara itd...

Sto se svabi tice provjerena roba... U audija su malo skuplji djelovi nego vw ali sto se ta dva modela tice audi je vise kvarljiv... sve zavisi kako je ocuvano auto...

a francuzi ko francuzi, dizajn ruzan... za renoa tih godina korozija zna problem biti... a motori su robustni...

Eh sad za nas balkance zna se da je svabo zakon, sto se nabavke djelova, opravke i servisa tice...

nadam se da sam ti pomogao malo a mozda i odmogao hehe

mimiki
10.12.2010, 13:54
sto vise citam forume itd gledam oglase pitam razne ljude sve sam zbunjeniji :) .Mada je B5 od ovih po meni najbolji ali nisam ih ja poredjao po klasi nego sta bi bilo pametno kupiti ,pa ssam zato naveo da ne bi bilo lose da podelite sa mnom neka iskustva....

bokivelik
10.12.2010, 17:38
samo Audi nista drugo. Sve zavisi u kakvom je stanju ali moje misljenje je da i ako je stariji za 2-3 godine ipak je naj kvalitenije i naj pouzdanije napravljen.;)
Opet navodim misljenje proistaklo iz iskustva.:D

http://www.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM

mimiki
10.12.2010, 21:08
dobro ,tvoje misljenje voleo bi da cujem neke detalje npr potrosnje itd ,odrzavanje...ja inace sad vozim Audi 80 jaje 1.8b ,i ne mogu da se pozalim 4 godine je kod mene a auto je 1988 godiste,i sto je najvaznije slabo se kvari ali vreme mu je :)

Sokannp
11.12.2010, 13:30
Za " koreance" uopsteno vazi pravilo da kao polovnjaci gube mnogo na vrednosti, tako da ih se isplati kupiti i voziti ih dok se ne "poderu".Inace servisna mreza im je dosta losa barem u Srbiji, kazu oni koji su ih vozili da im se cesto kvari elektronika.Sto se tice limarije i motora nisam cuo neke posebno lose komentare.

mladenkom
11.12.2010, 17:02
audi a4 ti je isto sto i vw passat,imaju iste motore,samo druga karoserija,malo skuplji,luksuzniji enterijer, ali isto tako skuplji za odrzavanje.e sad,ne znam kakav motor zelis,od dizela najbolje se pokazao 1.9 tdi a od benzinaca 1.8t,mala potrosnja a dobre performanse,i ja ga imam na passatu.sto se odrzavanja tice,sve zavisi kakvog ces ga uzeti,odnosno kako ga je prethodni vlasnik odrzavao,mada tu i nema neke velike mudrosti sto se tice odrzavanja,redovne zamene ulja(naravno sinteticko),ne akaj ga puno i to ti to,uglavnom sve ostalo ne zavisi od tebe...imaju dosta elektronike i to su najcesci kvarovi,bar ovde u usa,senzor za ovo za ono,milion senzora.proveri kada mu je menjan zupcasti kais,ako ima servisnu knjizicu trebalo bi da pise,on se obicno menja na oko120-150000 km.delovi su tu i tamo,ali verujem da tu u srbiji audi ima bolju "podrsku" sto se tice opravki,delova i drugog,u odnosu na korejce japance i francuze,tako da moj glas ide za audi a4.pozzzz

bokivelik
11.12.2010, 22:32
dobro ,tvoje misljenje voleo bi da cujem neke detalje npr potrosnje itd ,odrzavanje...ja inace sad vozim Audi 80 jaje 1.8b ,i ne mogu da se pozalim 4 godine je kod mene a auto je 1988 godiste,i sto je najvaznije slabo se kvari ali vreme mu je :)

Mimiki ja vozim 100-ku stariju dve godine od tvog i isto ga vozim 4 godine.:D Nisam imao nikakve krupne kvarove trosi manje nego ovi novi modeli a i duplo manje se kvari. I nebrini nije vreme tom tvom da se kvari jer nema sta da se pokvari. ;)

mimiki
13.12.2010, 16:38
mrtva trka,izgleda da cu na kraju da uzmem na prvi od ta dva koji mi naleti kao dobra ponuda

bokivelik
13.12.2010, 21:30
U principu nema greske na sa Audi-jem ni sa Passatom biraj onoga koje manje presao i koji je u boljem stanju.

yamahapassion
23.12.2010, 14:53
Da li mi je pametnije uzeti: 1. skodu feliciju 97 godiste, 1300ccm benzinc presla oko 170000km prefarbana (ne znam zbog cega, moguce da je i rdja) (900e), 2. Ford ka 98 god u solidnom stanju ne znam kubikazu ni koje gorivo koristi znam samo da je savrseno ispravan jel je prosao komplet tehnicki presao oko 160000km (1000e), ili 3. pezo 306 95 godiste, takodje obavljen tehnicki presao takodje oko 160000km (1500e). Treba mi neki tako stariji auto da ne habam novu kiu dok udjem malo u stos, znaci da teram jedno godinu dve. Ford ka mi se svidja sto je mali, mozes ga svagde uterati, a i jako je stedljiv auto, ali hteo bi cuti vase misjenje koji bi auto bilo najbolje uzeti.

djukapfc
23.12.2010, 15:39
@ yamahapassion (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=8573)
Sad 306 mislim da je tu najkvalitetniji, ali i nasjkuplji.Ja bi forda preskocio to sigruno znam.Sad skoda je najmladja, ti kazes farbana, mozda je udarana negde ...Mozda da pogledas i citroen saxo, moze da se nadje za tu cenu oko 1.5 eura siguran sam da je bolji od Forda ka.Sad ako bi da drndas uzmi ficu ba se fickaj ili juga :)ee da nisi napisao koji su motori za 306 i ka .

yamahapassion
23.12.2010, 17:47
e brate djuka di da nadjem u austriji ficu i juga, hehe... Ne znam za kubikaze ova dva automobila, ne pise u oglasima, ali sam sad nasao i jednog audija a4 za 1800e, pa cu i to da pogledam. Velika je ponuda, a ne bi isao vise od 2000e, pogledacu jos sta i kako.
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
evo sad sam pogledao, audi a4, 1.8, 95god, presao 230000, opticki dobar, uradjen veliki servis, cova trazi 1700e, sta kazete na to, ako je u dobrom stanju, jel vredi tih para? Malo ne brine ova kilometraza...

bokivelik
23.12.2010, 23:15
Druze za Audi je 230000 km nista ali ako su samo toliko da nije vracan sat unazad. Za 1700e Audija uzimaj definitivno.;)
Moj savet!:D

djukapfc
23.12.2010, 23:26
Jel imas neki sajt za polovne automobile tamo u austriji da pogledam, da vidim kako se krecu cene.Jel postoje neka ogranicenja jos ,tipa euro 3 motor ili sta ti ja znam kakvi su zakoni tamo.

yamahapassion
24.12.2010, 10:01
@Bokivelik: Hvala brate na informaciji, brinula me ta kilometraza, ali ako ti kazes da to nema veze onda cu ozbiljno razmisliti o ovom audiju. Sat nije vracan sigurno, mada, ako ga budem kupovao odvescu ga prvo u ÖAMTC da mu izvrse detaljnu proveru, platim 30-40e ali mirna glava, znam onda za sigurno da li je sve ok sa autom. A na kraju krajeva 2-3 godine ce mi sigurno potrajati da ga vozam.

@djukapfc: Ja sve gledam na lokalnom sajtu koji je vezan za pokrajinu u kojoj sam ja (vorarlberg), jel mi je to najblize kada nesto kupujem da mogu i otici po to a da se ne cimam. E sad, fora je u tome sto je moja pokrajina najdalja (u odnosu na jugu), na samoj granici sa svajcarskom, pa ljudi iz srbije (i bivse YU) nece da se cimaju npr. zbog auta da prelaze taj put. Ovde sto se tice ogranicenja na tip motora itd jos uvek nema. Srecem ljude koji jos voze golfove keceve, pa cak i stare bube, ali to vise radi fazona (oldtimeri) ali moze svasta da se vozi i ima da se kupi svasta po oglasima, po solidnim cenama (sto se vozila tice). Ne znam samo koja pravila vaze za srbiju, mislim da je jos uvek euro 3 standard za uvoz, posto se i ja razmisljam nesto da oteram u srbiju, pa mora da se raspitm. Ako te bude zanimalo na koji sajt konkretno gledam pusti mi poruku na pp pa cu ti poslati link sajta, da ne pisem ovde na javno zbog reklame.
Dodato:
hajde ako mi neko kaze ako zna, na koliko se hiljada km mora menjati zupcasti remen kod opela? U pitanju je opel corsa 1997 god.

mkorgpa500
04.03.2011, 23:14
Poz kolege,razmisljam o kupovini 156,ili 147 modela od 2001 do 2004,jel moze neko da mi kaze iskustvo sa ovim automobilima,ja sam gledao na netu,ima ih dosta jeftino sa obzirom na opremu,sve su full,koza,klima,asr,esp... :) jesu li skupi za odrzavanje? :confused:

armin
05.03.2011, 02:56
Alfa kao alfa... jedinstveni dizajn... motori su dobri... ali djelovi zali boze skupi... sve zavisi u kakvom stanju nadjes, znaci sto manje km i sto mladje bolje za tebe... i zavisi sta ti vise volis karavan, coupe, limuzinu, jace, slabije itd...

zeljko
05.03.2011, 05:34
Sve je to ok,samo gledam gorivo opet poskupilo bilo jucer 1,45 eura Litar,a danas 1,62...tako da ce izgleda postati moda sto slabije i manje auto,ako ne i biciklo kao u kini heheh..Pozzz

mirandess
05.03.2011, 11:05
prijatelju, moj ti je savijet, nadji je u dobrom stanju (alfu) i da je dizel po mogucnosti :D gledaj odose cijene gorivaa u nebo........ ko ce ga tocit..... Kod mene ima jedan momak, ima golfa 2 dohc 2.0. turbo i izvukao iz njega 750 Konja, e sad zamisli ti kolko to trosi... Trka se po ovim streetraceovima, trenutno najbrzi u bih, a mozda i hr.....10.2 mu vrijeme na 402........ kaze da mu potrosi na 100 km oko 30 litara :S pa sad gledaj i zamisli to cudo :D Prijatelju dizel je zakon, a danasnji dizelasi su ti dosli kao benzinci sto se tice ubrzanja i maksimalne brzine....

yamahapassion
05.03.2011, 11:35
@Zeljko: kako bre tolika cena, ja danas tankam i kod mene 1.38

zeljko
05.03.2011, 11:46
Pa rekoh ja da svaki dan je druga cijena heheh....A ustvari ti koliko znam zivis u austriji i tamo je uvijek bilo malo jeftinije gorivo ili si potrefio dan kad su spustene cijene.....Druze ni ja ne razumijem sta se dogadja u zadnje vrijeme pa non stop druga cijena,to nekad nije bilo bas tako u njemackoj i znao se neki standard cent dole..cent gore ali ne brate tolike razlike cijena,pa moras da se prepustis sreci i da potrefis dan kada je 50 centi jeftiniji Litar goriva,a to nije malo kad pogledas da u tank stane 70 litara.pa ja

yamahapassion
05.03.2011, 12:59
@Zeljko: to je zbog Libije drug, dok god bude sranje u Libiji, i cena ce da varira.

mkorgpa500
05.03.2011, 16:43
pa ja sam hteo 147 sa petora vrata,e sad moze ii ja sam za diesel al oni su skupi,a nekako nije ni los onaj 1.6 ts moze da se ubaci plin...hocu sa full opremom,nego gledao sam na netu neke oglase,i nisu mnogo skupi,delovi,lupam amortizeri,lezajevi,letva,nije to preterano skupo,e sad oko motora nisam mogaio da nadjem neke podatke.... :)

Simke
30.03.2011, 13:11
Posto su mi podosta matirali farovi,i dosta utice nocu,gledam malo po forumima za odrzavanje auta,svakakve stvari preporucuju za skidanje,od vodenih smirgli p1000,1500.2000,u kombinaciji sa nekim namenskim polir pastama koji kostaju cak i po 20e.Sve u svemu kad se sabere treba manje-vise oko 25-30e za uspeh i da dobijete kao nove farove.Medjutim neki lik kaze da je sasvim dovoljno i cak preporucuje svima da se koristi neki stari pamucni peskir, i.....*"PASTA ZA ZUBE"* :-OPosto sam mislio ,i vec resio da puknem tolke pare za svu tu hemiju,rekoh nista ne kosta pa da probam. Nisam verovao ....moji farovi su progledali,i sad su ko novi.Prosto neverovatno,za ono sto se treba odvojiti pozamasan novac,ovde se prodje sa jednom pastom za zube .Koga zanima nek se pridrzava sledeceg uputstva.
-dobro oprati far i osusiti ga
-uzeti parce pamucne krpe(peskira,vate),naneti pastu za zube,i trljati oko 10-15 min
po faru,naravno ne pritiskati jer moze doci do pucanja,vec onako sa osecajem trljati.
-kad se lepo sve ispolira,isprati lepo sa vodom
-pasta za zube mora biti iskljucivo bela,bez onih dodataka zelene,plave,crvene ili bilo koje druge boje,znaci iskljucivo bela pasta,po mogucstvu kolynus,ali i ne mora,bitno je da je bela pasta za zube.
Posto su mi plasticni farovi,ne znam dal ce isto da ima efekat na stakleni far,i za to nisam siguran i ne odgovaram.Verovatno to neko i zna od vas,ali eto hteo sam da podelim to iskustvo.
Rezultat je vise nego zadovoljavajuc.Ko proba nek se javi sa rezultatom! :)

bokivelik
30.03.2011, 23:30
simke daj baci neku sliku znas ono pre i posle da se uverimo.;) Zaintrigirao si me ovom pastom za zube?:confused: Bas me zanima kako izgleda far?:D

nesaband
30.03.2011, 23:54
probacu ja ovih dana da tto uradim posto su moji farovi plasticni i malo su matirali pa cu postaviti slike pre i posle.
kod mene u kraju neki klinac to sredjuje sa nekim poliranjem i to kosta 10 eura po faru i kaze da mu treba 1 sat po faru da to uradi i da izgleda kao da je nov.

Simke
31.03.2011, 10:09
Boki nisam se setio da slikam pre nego sto sam ispolirao far.
@nesaband
Ajde ti stavi sliku pre i posle poliranja.

Simke
04.05.2011, 13:40
...da li neko koristi LED poziciona svetla?
Pitam se da li moze da zameni(zamaskira)kratka svetla preko dana sa svojom jacinom?
Ako neko ima takva iskustva,neka napise rec-dve.

mimiki
04.05.2011, 15:07
Ljudi uzimam Renault scenic neki otprilike 2006 godiste samo ne znam dal da uzmem 1.5 dizel ili 1.9 ,ima li neko iskustva s ovim autom?

armin
04.05.2011, 15:24
Simke (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=10685) imao sam ja LED poziciona svjetla na svom proslom autu...
Naravno da mogu da zamjene kratka...
Jako dobra stvar, dobro uocljiva zbog LED-a (bijela), a bom i lijepo izgleda...
Ja sam ih zakacio bio preko pozicioni lampi...
Ma da po pravilu trebaju da se kace tako da imaju svoj prekidac da kad ona gore negore stoperi i pozicija, ali meni bilo skupo da mi tako ugrade i zao da kopaju po autu pa sam odlucio sam to odraditi... et

Nautica
04.05.2011, 19:00
@mimiki ja sam uzeo tj treba da mi stigne isto renault scenic trenutno je na carini, samo sto sam ja uzeo 2001 god toliko sam imao para, nego nikako nemoj 1.5 da uzimas jer je to slab motor za taj auto, 1.9 je idealan motor za scenica. veruj mi kolega mesecima sam gledao i pitao sve po redu sto se scenica tice i svi su mi rekli da je dizel najbolji sa 1.9 motorom. srecno u odabiru :)

Simke
04.05.2011, 19:40
@armin (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=12187)
hvala puno!!;)

markonato
04.05.2011, 20:09
Sto se tice auta Miki Renault Scenic ima sa 5 i 7 sedista, e sada sto se kubikaze tice ovi od 1.5 dci motori su se bas dosta lose pokazali, barem je bilo dosta prigovora. Ovo znam iz iz iskustva, jer mi se prijatelj bavi uvozom stranaca, tako da ako ipak zelis taj auto, samo 1,9 dci, to ti je moj prijateljski savet. Mada ako si za neku drugu varijantu, a da je Francuz u obzir dolaze Pezo i Citroen, njihovi HDI motori su se dosta bolje pokazali u odnosu na Renoov DCI motor. Pozdrav

mimiki
04.05.2011, 21:38
ovaj reno mi se svidja jer je unutra dizajn super i gepek za opremu kao stvoren :) kad bih uzimao citroen ili pežo nemam pojma koji bi ,inače sam otpisao modele sa dvoje vrata to mi je bzv.sad gledam i ovaj megan karavan i on mi odgovara

Burli
07.05.2011, 15:29
Ima li neko od kolega iz Slovenije voljan da mi pomogne?

Već neko vrijeme na avto.net gledam vozila i naišao sam na nešto što mi je privuklo pažnju ali nemam nikoga da mi to provjeri? Inače u pitanju je privatna prodaja, tj. nije u pitanju auto kuća pa ne mogu da im pošaljem e-mail a slovenački jezik mi baš ne ide od ruke...:">
Vozilo se nalazi u Mariboru.

tarikroland
07.05.2011, 15:32
Promijeni zracni i klima filter,i sve ok (barem meni)

alen248
07.05.2011, 16:02
Ja sam kupio auto, u pitanju je Astra F i imao sam tolikih problema sa magljenjem da sam je htio prodati poslije 5 dana. I rijesio sam problem tako sto sam promjenio filter klime koji je bio navlazen i praljv ali mi se isti problem javio poslije prve kise i sad je problem u tome sto mi se filter kvasi i onda magli. E sad sto se to desava neznam (sto se kvasi) da li neko ima isti problem sa Astrom?

armin
08.05.2011, 15:44
Ja jesam sa astrom g imao problem sa maglenjem ali zamijenio filter i sve ok... U tebe onda samo mora da je problem u klimaleitung-u...

yamahapassion
17.08.2011, 03:07
Moram da ozivim ovu staru temu. Nadam se da ce neko znati da mi kaze pravo resenje. Skoro sam menjao auto, i posto je u ovom autu sto sam kupio bio neki krs od kasetofona (neki kasetas), ja kazem serviseru da mi prebaci cd player iz starog auta koji ima sve, cd , mp3, usb... I sad, on mi je to odradio, prebacio player u novi auto, ali nije namestio da mi se player pali "na kljuc", tj, kad ubacim kljuc da pocne sam da radi. i kada ugasim auto i okrenem kljuc da se sam gasi. Na starom mi je autu tako radilo, i nisam morao da se cimam i gasim rucno da ne bi slucajno zaboravio, pa da ne vuce akumulator, a ovo me sad nervira sto uvek moram da se cimam i da razmisljam da li sam ugasio ili ne. Serviser mi je samo rekao da je kao "komplikovano" spajati to u autu pa da mi zbog toga nije mogao uraditi. E sad, pitam ja vas, da li je moguce da je to stvarno toliko komplikovano da se ne isplati cimati i raditi to spajanje, ili me je on samo skinuo sa k.... jel mu se nije dalo da radi to? Da li bi ja to mogao sam uraditi, i da li je taj postupak univerzalan, ili se razlikuje od marke do marke (autia a i playera)? Ako bih mogao to sam uraditi, molim da mi neko kaze kako se to radi, i na sta treba obratiti paznju. Hvala puno unapred.

smuchac
17.08.2011, 10:53
Šema je jednostavna ako u pripremi kablova u samom autu postoji žica koja tome služi. Ako je majstor dobar koji ti je to radio onda je vrlo vjerojatno da se ne može bez većih "operacija". Da si bliže.rado bih ti to sredio jer time se bavim već godinama.
Svejedno,napisati ću ti što i kako:

U pripremi ilitiga u ISO konektoru na koji se spaja autoradio moraš pronaći žicu koja dobija napon akomulatora kada se okrene ključ na poziciju ACC (prije samog "kontakta") koja je tebi dosad palila i gasila radio ovisno o položaju ključa. Tvoj majstor to nije spojio tako već direktno na žicu koja je stalno pod naponom od 12V iz akomulatora. Tu se sada mogu desiti problemi ako ti radio ostane upaljen pa da ti isprazni bateriju.

Boje žica su žuta i crvena kako u autu u pripremi tako i na samom radiu samo o marki vozila i radia ovisi koja što znači.
Najbolja moguća kombinacija je da se spoje crvena s auta na žutu iz radia i žuta s auta na crvenu na radiu. Zašto? E pa zato da se radio pali na ključ i gasi na ključ,a da ona druga žica koja je stalno pod naponom da "drži" memoriju radia kao što su sat,podešeni ekvilajzeri,radio stanice i slično.
Da budeš siguran,kombiniraj s žicama dok ne uspiješ. Radi to bez straha jer kombiniranje cvrene i žute nije opasno samo može imati dva efekta. Jedan trenutno ti imaš a treba ti drugi i za njega sam ti dao upute. Sretno! ;)

yamahapassion
17.08.2011, 12:09
@smuchac: Hvala ti druze na ovom iscrpnom objasnjenju, probacu danas da uradim to po tvojim uputama, pa se nadam da cu uspeti nesto. Inace zaboravio sam napisati model auta je fiat punto sx, a player je pioneer.

smuchac
17.08.2011, 13:26
Onda ću ti odmah reći da sam ne radiš ništa jer sam imao u glavi pretpostavku da se radi o Fiat Puntu. Već znam da si iščupao stari kasetaš s onom velikom i širokom maskom,kupio drugi radio i plastični adapter za "zakrpat" rupu koja je ostala nakon originalnog radia i znam kakve su žice unutra i znam da te žute žice tamo nema koja tebi služi. Jedina,ali jako mala šansa postoji da je ima ako je to kasnije od strane Fiata sređeno u Punto vozilima novijih godišta što za tvoj slučaj ne vjerujem jer mislim da imaš auto do 2003. godine proizvodnje.

Za pravo riješenje trebaš pomoć dobrog autoelektričara koji će već znati odakle dovući jednu žicu koja će u sebi imati napon samo nakon okretanja ključa kao što si imao na prijašnjem autu. Nažalost,kod tvog Punta,jedino ćeš tako dobiti to što želiš pa eto da ti uštedim vrijeme da se ne mučiš ukoliko sam nemaš znanje da to središ bez neke stručne pomoći. Pozdrav! ;)

yamahapassion
17.08.2011, 13:56
@smuchac: vidi, meni je mehanicar stavio taj noviji radio, ali nema nikakve plastike da pokriva rupu, novi radio je taman legao u tu rupu gde je bio stari na knap. znaci nije moralo nista da se krpa, nego je samo radio nariktan u vec postojece leziste. E sad, u pravu si sto se tice elektronike nemam iskustva nimalo, i necu ni pokusavati, palicu na dugme, sve dok ne nadjem vremena da opet odem kod tog coveka pa ga namolim da mi namesti. U svakom slucaju hvala tebi na savetu. ziv bio.

smuchac
17.08.2011, 14:11
Onda je tu igru s plastikom netko već odradio jer kad se skida originalni kasetaš,ostane poprilično ružne praznina oko novog radia kojeg metneš na mijesto staroga.. Ona se skrpa s plastičnim adapterom kao što imaš na slici dolje. Prva slika je originalan radio (pa sad zamisli rupu kad se on skine) a druga novi adapter i onda nov radio fino upadne i fino izgleda u ovoj plastici.

yamahapassion
17.08.2011, 17:24
@smuchac: U pravu si, evo sad sam isao da pogledam kako je u autu, i ima ta plastika okolo.

Burli
02.09.2011, 15:08
Treba mi savjet oko kupovine krovnog kofera!?

Na Sharana treba da se namontira kofer u kojeg će stati 2 Spyder Pro stalka i 3 stalka za zvučnik!
Vidim da u zadnje vrijeme većina gastabajtera na svojim vozilima imaju ove kofere i uglavnom je Thule vodeća firma, uostalom i po cijenama su u samom vrhu.
Zanima me da li neko od Vas koristi ove kofere i kakva su iskustva, eventualno da pokušam negdje polovno pronaći naravno zbog finansija i uopšte na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira?

Hvala

VUNIMRAV
30.11.2011, 15:05
Postovane kolege,imam problem sa nabavkom rezervnog dela za audi a4 1.9tdi 80kw iz 96g,pa rkoh da i forumase ukljucim.
Naime, potreban mi je plivajuci zamajac, i ali polovan,narvno u dobrom stanju.Ako neko ima,ili zna da neko ima, ili,zna gde ima, neka se javi.Bicu mu zahvalan.
Nadam se da nisam prekrsio pravila rouma.

Dell
30.11.2011, 17:28
Nisi, sve dok se kontakt brojevi i kontakt osobe ne pisu ovdje javno na forumu, vec preko pp.

Marco7
30.11.2011, 17:57
Burli uzmes Thule i to onaj veci ali moras i stalke uzeti!Oni su ti skuplji nego Thule i tu nemoj da stedis!Original Thule ti ima nosivost 80-90kg i vrlo se lako montira i skida a posto znam i da si skijas ima da ti odradi i tu svaku potrebu ;)

Burli
02.12.2011, 13:30
Išao sam u međuvremenu kod ovlaštenog uvoznika Thulea za BiH i otprilike znam šta mi odgovara i završava posao. Aluminijumski nosači su oko 300 maraka dok su čelični malo jeftiniji. Kofer mi treba veći što zbog gabarita auta što zbog potreba, i on se otprilike može pazariti za nekih 700-tinjak maraka, mada ih ima i višestruko skupljih, u svakom slučaju hvala na odgovoru.

mlinar
02.12.2011, 15:19
caka je da sa sokom od limuna namazes stakla iznutra,,aa moze biti da ti je crkao i radijator grejanja,koji stoji ispod konzole.imao sam taj slucaj na golfu 2,,a to je za promeniti nedaj boze,sve mora napolje,ali ako ti ne fali voda u boci od hladnjaka,onda nije to.proveri vodu,,i namazi stakla.stvarno je proverena caka,

skoricnik
02.05.2013, 22:47
6108 Evo drugari sta ja vozim. U pitanju je Focus sa 1.6 16V Zetec SE benzinac sa svojih 101KS. Malo usminkan, da bude drugaciji od svih sivij, monotonih Focusa :) Na satu ima 160k, ja sam ga uzeo sa 150. Za sad, samo reci hvale. Pored ovoga imam i karavana ali TDDI verziju. Ono je nepoderivo. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Dell
03.05.2013, 01:01
Sjecas se kad sam izasao iz njega u Zablju, pa kad sam otresao mokru granu na sebe slucajno :lol: :lol: :lol:

skoricnik
03.05.2013, 10:26
Hahahahh secam se, samo sto je to bio karavan :D Cekamo da vidimo tvoju mecku :P

Dell
03.05.2013, 15:15
Pa sta imas na 190-ki posebno da vidis :)

zeljko
03.05.2013, 15:32
Cini mi se lanac umjesto zubcastog remena koliko se sjecam i ako se ne varam:lol:Jednom sam kod nekog mercedesa vidio hehe

skoricnik
03.05.2013, 16:12
Lanac imam i ja na TDDi-ju :D

zeljko
03.05.2013, 17:56
Ma ja dobra auta su to a ne kao sad ova Nova,jos malo pravice dijelove od kartona:)

Dell
03.05.2013, 20:03
Zadnji dobar Mercedes je 124-ka, ovo mladje nista ne valja. Sad mi u Njemackoj govori taksist da B-klasi branik prave od plastike. Ne bi mi dobro kad sam cuo...

zeljko
03.05.2013, 20:07
Ma nek se gone u P.M.:DJos ne mozes sam polako ni kocnice da mjenjas:lol:
Dodato:
Ja prije golfa 2.rastavim na komade i ponovo sastavim i to iz dosade a sad ne mogu ni da pridjem wasserpumpi od motora:lol:

bokivelik
05.05.2013, 22:07
Zeljko verovao ili ne kod nas se ljudi sve vise vracaju na gofa 2 i mogu da kazem da jos drze cenu oko 1500e za dobar primerak. Iz tih razloga sto si naveo. Jos kad ima klimu taj vlasnik ga nece dati ispod 2000e. Ja sam imao Mondea 2 1.8 zteck motor jedva sam ga prodao za 2000 i to sa gija opremom u fulu. Jbg ali veliki servis za forda 22000rsd a za golfa 5500rsd pa ti vidi.;)

yamahapassion
06.05.2013, 06:51
Moze li mi neko napisati ko se razume, ili ko poseduje kakav je auto golf 5. nesto mi je zadnjih dana zapao za oko, mozda bih ga i uzimao, ali nemam bas nikoga ovde od poznatih ko vozi peticu pa da se raspitam malo. znaci interesuje me kakav je kao auto, jel je puno kvarljiv, sta mu najcesce riknjava, i koja mu je realna cena u odnosu na godiste. Na oko mi izgleda super, samo opet ponavljam ne bih da se zeznem, pa zato i postavljam ovo pitanje jel sigurno ima neko od kolega koji ima taj auto ili je radio na njemu nekada.

zeljko
06.05.2013, 08:22
Boki druze ja sam imao dva komada i uvijek se navozao i jos prodao..Ko god je kupio od nasih i odvukao dole kaze da je sretan kako ga sluzi.Pozz

yamahapassion
06.05.2013, 10:35
Zeljo, a kako mu se krece cena kod tebe u nemackoj, npr 2004-2005 god.?

zeljko
06.05.2013, 11:08
Nemam pojma sad druze posto nisam odavno u toku oko auta,jer sam prije 5 godina uzeo Audi i niisu me zanimale kako se vrte cijene ostalih auta a moracu jos malo i ja pocet traziti drugog audija cim istekne stari Kredit i namirim se na jos nesto bolje a to ce opet biti Audi 6 jos mozda zu to da bude disel.

Ja sam imao druze golfa 2.prije dva komada i njih sam davno prodao,zato Kazem da su bili super auta.E sad kakvi su ovi noviji ne znam tacno ali mislim isto sranje samo drugo pakovanje:lol:Uzmes i navozas se:)Poz
Dodato:
I manje glava boli i ostane puniji dzep :)

yamahapassion
06.05.2013, 18:16
Ma imam ja novu novcijatu KIA sportage, uzeo ju prosle godine novu iz fabrike. Nismo 10 hiljada km napravili jos s njom. Za urlaub dusu dalo :D Ali ja bi hteo jos jedan auto jel treba meni za firmu itd itd... neki manji. Sad teram nekog punta, ali neverujem da ce on dugo, pa sam zato mislio da menjam.

bokivelik
06.05.2013, 20:53
yamahapassion gledaj golfa 5 ali samo 1.9 tdi ili nekog benzinca da se navozas a od 2.0 tdi bezi jer su losa iskustva oko odrzavanja. Taj 2.0 tdi je odlican ide kao metak ali mnogo skupo odrzavanje i kratak vek exploatacije. 200 000 km pa remont motora dok 1.9 tdi uz dobro odrzavanje prelazi do 500 000km. Tako sam barem cuo.;)

yamahapassion
07.05.2013, 07:07
E hvala ti Boki na informacijama, to sam i hteoda cujem iskustva, koji konkretno model valja a koji nevalja, jel ne bih da uzmem nesto lose pa da se kajem, hocu da me sluzi sad kad kupim bar 4-5 godina onako za moje potrebe.

yamahapassion
26.05.2013, 21:08
Da li moze neko nesto da mi kaze o automobilu Seat Vario. Imam priliku da ga kupim za smesno male pare, bas sam isao da ga vidim, opticki je u super stanju, a vozio bi ga jos i na komplet pregled u drzavnu ustanovu da se uverim da je sve ok. Mene zanima da li ga je neko vozio, i kakav je sto se tice voznje i odrzavanja, da li je puno zahtevan? Model je 2003god, 1.9 TDI, karavan, presao 170 000. Mislim da je puno ime modela Seat cordoba vario.

smuchac
27.05.2013, 00:41
Sta reci o njemu... Spanjolac s njemackom mehanikom. Mali potrosac,neudoban i dugotrajan. Vrlo lako onaj iz golfa trojke s 90 konja Cijenu ne drzi jer se ne zove Golf pa je cifra smijesna kako kazes. Povuci vezu s policijom i vidi jel bio udaren,obavezno se uvjeri u istinitost kilometara,neka ga neki mehanicar provjeri i to je to.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

yamahapassion
27.05.2013, 15:13
@smuchac: to cu ja sve da uradim, jel ne bih da kupujem macku u dzaku ma koliko bio jeftin. Hvala na brzom odgovoru

zeljko
09.11.2013, 11:45
Kupio Kiu Cerato 2.0:D

smuchac
09.11.2013, 14:16
Nova?

pickedbass
09.11.2013, 19:09
Ja sam automehanicar. Zavrsio sam 93 ce u Porsche-u i od tad radim kao mehanicar. Ovo sa filterom za kabinu je tacno. Ja bi ipak jos pregledao dali je tepih negde vlazan. Kod nekih automobila ulazi vlaga preko vrata u kabinu jer je folia ostecena koja je nalepljena ispod tapacirunga vrata. Jedan model na kome je se to stalno desavalo je Golf II.

skoricnik
17.11.2013, 23:00
http://i175.photobucket.com/albums/w156/skoricnik/Photo161113140715_zps25377af6.jpg

Ponovio sam se pre mesec dana.
Mondeo TDDi 2002. godiste, 115ks, standardna oprema (digitalna klima, elektronsko podesavanje sedista, retrovizora, 6 CD fabricki plejer, 17" alufelne, daljinsko zakljucavanje...).

Na satu 153 000, vrlo moguce da su prave, bar tako majstor kaze, po delovima.

Za sad, nemam lose reci za njega. Potrosnja 7,5l grad, 5,5l otvoreno, prosek 6,5l.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

mladenkom
18.11.2013, 00:53
Nek je sa srecom!

smuchac
18.11.2013, 08:14
Kolega je imao problema dosta s njim pa se nadam da ti neces. Puno sretnih kilometara zelim!

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

sale_band
18.11.2013, 08:52
Srećno, i da te podsetim, sedišta se obaraju sa strane a noge se dižu na ramena... :D

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

skoricnik
18.11.2013, 09:25
@smuchac

Slucaj 1/10. Ali sve zavisi koji motor je u pitanju, zbog toga sam gledao da izbegnem TDCi, koji je vise podlozan kvarenju.

pickedbass
18.11.2013, 17:00
Nebih rekao. I Reno pravi dobre dizel motore. Mercedes trenutno koristi reno motore u A i B klasi. Ja sam dugo godina vozio Reno. (R5 Alpine Turbo, R5 GT Turbo, R21 Turbo, R19 16V i Clio 16V) Samo Francusima je generalna mana da su delovi jako skupi.

skoricnik
18.11.2013, 17:48
Nisam mislio na renoov DCi nego na Fordov TDCi, koji najcesce strada zbog loseg goriva u nasoj zemlji.

pickedbass
18.11.2013, 22:03
I ja vozim Fokusa sa TDCI Motorom ali je u mome motor od Pezoa HDI 135. Treba cesto ispustati vodu iz kucista gde stoji filter za gorivo i dodati svaki put kad sipas dizel malo dvotaktno ulje u rezervoar. Imas i proizvode od LIQUI MOLLY koji su bolji samo ne znam dali to mozes u Srbiji da nadjes.

formula95
25.01.2014, 14:40
Strucnjaci, koja kola bi preporucili do 2500e? Da nisu bas neka porodicna tipa renault scenic, vise neki sportski model..

skoricnik
25.01.2014, 14:59
Ford Focus, 3 vrata, 2002-2003 godiste, za te pare ne moze bolje.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Milan$
25.01.2014, 18:38
Napregnes jos koji din i uzmes Seat Leon 1.6 16v ili 1.9 tdi, super izgleda,ima sportsku crtu, sve na njemu od WV,od motora,preko elektronike do limarije i vesanja, ide ko zmaj, mali potrocas,pouzdan a lepsi od wv,konkretno lepsi od golfa4,na cijoj je platformi radjen,lepsi sportski diazajn,i lepse enterijer,jedino je unutra zavrsna obrada za nijansu losija nego kod golfa,sve ostalo po meni bolje od gofla i provereno ima vise mesta nego u golfu,dosta veci gepek..ja voizm Leona 1.6 16v i za sada nemam nikakvih zamerki, ide extra,potrosnja mi je oko 6,7 litara kombinovane,samo sipaj i vozi...preporuka

Milan$
25.01.2014, 18:40
Evo slicice

smuchac
26.01.2014, 19:47
Megane Coach,Ford Focus,Honda Civic obavezno s 1.5 motorom,Volkswagen Polo,Ford Fiesta....

formula95
27.01.2014, 17:37
dzaba predlozi, zapeli moji za renault scenic pa to ti je, sta mislite o tom autu inace? trenutni vlasnik je moj ujak pa znamo da je auto odrzavan, a skoro je radio i veliki servis, a i registrovao ga pre 30-ak dana..

yamahapassion
27.01.2014, 20:19
Koji model? koje god? ja sam dugo vozio scenic 2003god 1.9 dizelas, pa ti mogu ukratko napisati ako se o tom modelu radi.

casper
27.01.2014, 21:40
Za renaulte ti je smuchac tata - mata, samo reci o kojem se modelu radi i dobit ćeš info iz prve ruke.

formula95
27.01.2014, 23:44
Mislim da je renault scenic 1.6, godiste 2003, cena 2600e

smuchac
28.01.2014, 07:36
@ casper: :D
Ako je 2003 onda je 1.6 16v. sa skoro 115ks. Javi koliko je prosao. Mane su mu bobine i varijabilna remenica. Trosit ce ti nikad ispod 9 litara po gradu a vani dosta manje. Takav motor imam ja u Meganeu iz 2003. Vidi kako je servisiran i sto je radeno na njemu. Zahtjevaj obje kartice od bivseg gazde. Ako nema obje,odmah 200€ dolje. Provjeri sve podizace stakala jel zapinju. Svaki je 200€ u servisu. Servise izbjegavaj jer su skupi a privatno je duplo jeftinije. Sve sto neznas,pitaj.

bokivelik
31.01.2014, 14:11
smuchac imao bih da dodam jos sto si zaboravio da kazes da na tim benzincima slaba tacka je jos i menjac koji cesto strada. formula95 proveri obavezno kako radi menjac mislim kako rade brzine pogotovu rikverc.

smuchac
31.01.2014, 15:35
Nikad problema s njime. Frend ima i scenic s istim motorom i getribom i također nikad problema. Na mome se je doduše desilo,dok još nije bio moj, da je na niti 40 kilometara tj. isti dan kad je kupljen,mijenjana getriba jer je bila tvornička greška. Od tad je na njemu nova getriba i sad na 130 000km sve štima...

bokivelik
31.01.2014, 22:39
ja sam imao Lagunu 2.0 16v sa 103kw-139ks i crko je menjac doduse na 210 hiljada kilometara ali znam jos par njih koji su se zalili na menjac kod 16v motora.:p Citao sam na forumima dosta o tome pre nego da kupim drugi menjac i svima se isto dogadja.:confused: To je samo moje iskustvo sto nemora da znaci da ce i kod njega to da se desi. Prodao sam lagunu i rekao francuskim autima zbogom i nikad vise. Vozio sam nemca pre toga i sad sam opet kupio nemca. Prezadovoljan sam. Jeste da su francuzi udobni ali su vrlo osetljivi.:D;)