Pokaži Full Verziju : korg pa 800 blokirao
zdravo svima. imam korg pa 800, pre par dana blokirao.kad ga upalim stoi samo ono plavo svetlo na displeju i nishta vishe.jel bi mogo neko da mi pomogne ? hvala
Reinstaliraj operativni sistem. Mozes skinuti njega i resurse sa korgovu stranu. Imas uputstvo tamo kako se to radi, a ako neznas engleski pretrazi postare teme na foruma, sigurno je negde objasnjeno.
hvala na savet. probao sam, preinstalirao operativni sistem, promenio kabel za struju, opet ponavlja isto. poludechu !!
Da li si ubacivao nesto pre toga u klav?
nisam nishta ubacivao, pre sat vremena sam uspeo da ga startujem, ali blokirao mi nakon toga, znachi ne radi nishta, kao da je zaledjen !
Možda je RAM memorija u pitanju.To je čest problem kad je PA 800 serija u pitanju.Proveri RAM memoriju,za svaki slučaj.
Pozdrav!
@mdenik
I meni se isto to desilo,samo na Rolandu.Ubacivao sam nesto u klav i posla kada sam upalio klavijaturu na displeju se pojavio samo naziv klavijature i vise se nista nije desavalo.Kao sto je Jolly rekao proveri RAM kod njih se to cesto kvari.Pozzz
danas je startovao bez ikakvog problema, ubacio sam set koji vech dugo koristim... i nakon pola sata svirke... blokirao...
...maticna ploca verovatno. Ne bi bilom lose da ga odneses u neki servis na pregled. Takav isti slucaj je imao moj drugar.
Prethodono uradi test RAM memorije u BIOS modu klavijature (STYLE+ MEDIA tasteri pritisnuti prilikom ukljucenja...), cisto da budes siguran da nije ona.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.