Pokaži Full Verziju : problem kod korga-pa1xpro
korgovic
30.04.2010, 22:41
drugari evo ubime moj problem pa reko da se malo zalim . naime, kad sviram na korgu u sred svirke menjam ritmove, ili boje , od jednom mi sve stopira i samo daje neki cudan zvuk kao zzzzzrrrrrrr i ukoci nece nista dalje dokle ga ne iskljucim i opet upalim.E sad me interesuje, dali je imao neko slican problem ko ja, i dali moze da mi kaze neko sta bi moglo da bude pozdrav
Stisni Shift + Start/Stop da vidis dali ce prekine taj zvuk.
Desavalo mi se nekada, kad ima neki loso uradjen Drum kit da zaglavi sa zujanje. Sa shift + Start/Stop treba da prekine. Ako opet ne prestaje onda je nesto drugo.
A ako nista drugo mozes probati preinstalaciju OSa. (naravno prethodno zacuvas svoj set)
dejantb15
30.04.2010, 23:21
Ja sam imao problem na jednom style-u ,kada ga upalim cudno radi i kada prekinem ostaje to zzzz...(dok nisam saznao za SHIFT + START/STOP gasio sam klavijaturu i cekao da se ponovo upali).Problem sam rijesio tako sto sam promjenio drum kit.Sad je sve ok.
ja sam imo slican problem dok nisam skonto da je jedan multisempl bio lose uradzen njega izbriso naso bolji i rijesen problem .To je isto jedna od mogucnosti a mozda je i sa drum kitom slicno ovo sto kolege kazu da su imali probleme .
pozdrav
proveri dal su ti semplovi u redu, ustvari obrisi sve semplove sa RAM memorije pa pusti nek svira klavijatura i vidi kako se ponasa ako nije i to ok preinstaliraj OS i kad budes ucitavao set nemoj ucitavati global nego sam namesti postavke za global.
korgovic
01.05.2010, 10:13
e drugari multisempl mi je u korgu bio lose uradzen njega sam izbriso i naso bolji i rijeseio problem a bas sam se uplasio hvala svima za pomoc ;)
Aj kad je vec tema da neotvaram novu dali je neko imao problem sa gutanjem cinele znaci kad u isto vreme stisnem akord leva desna ruka ali ne na svim bojama proguta mi cinelu zna neko sto ?
@jasmink
Mislim da je zbog harmonije. Kad stisnes akord, sa neka masivna boja kako strings na sve tri upper-e i lower, + 8 kanala iz ritma, eventualno neki Pad i sve to klavijatura nije sposobna da izbaci, pa se neki ton, ili neki kanal prigusi, i snema ga.
Meni se tako nekad desava stisava ritam sekcija, i zato izbegavam jake i masivne stringsove
Pozz
To je polifonija u pitanju!U trenutku bude preopterecen sa bojama koje rade na trakovima i na upperima.Ili koristi jednostavniju boju na jednom upperu ili brisi neki trak sa ritma koji smatras da ti nije bitan.
Proveri da nemaš u ritmu slučajno ukucane dve činele na istom mestu
Nema dve cinele a to radi na nekim fabrickim ritmovima.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.