Pokaži Full Verziju : PA2xPro - Podjela klavijature
matrix_mo
18.04.2010, 22:52
prije par dana sam stavio temu koliko bi trebalo nadoplatit za Pa2XPro kada bi dao svoj PA800, pa dok se natežem s drugom stranom oko novca, zanima me može li se u PA2XPro, klaviatura podjeliti npr. da jedna oktava bude strings, druga tambure, treća harmonika, kao što mogu sve solo klavijature; ili se samo može kao i kod PA800 na lower i upper??
nadam se da ste me razumjeli;)
hvala!!!
Moze sve tri upper-e da podelis da rade na razne oktave + lower na prvu oktavu.
Dodato:
Da se dopunim jos nesto, jer poceo sam razmislati da nisam bio konkretan... Ako si mislio samo jedan upper t.j. samo jedna boja dali moze da se podeli, moguce je i to, preko oscilatore sa keyboard range (a to je moguce i na pa800) :)
pozz
matrix_mo
18.04.2010, 23:14
mislio sam npr. da staviš jednu boju samo ne jednu tipku!!!
Druze moze kako god hoces da je podelis. Sam da odredis od koju do koju tipku koja boja da bude. Pa makar to bila i samo jedna tipka. Znaci isto kao na pa800! Nema razlike. Imas tri upper-a ... znaci tri boje i za svaku mozes da podesis od koju do koju tipku da svira.
matrix_mo
18.04.2010, 23:41
možeš li mi objasnit postupak, ako ti nije problem, i ako imaš vremena!!!!
hvala ti puno!!
Znaci postavis 3 boje koje hoces na upper 1, 2 i 3. Onda stisnes "MENU" i odberes "Keyboard Ensemble" i odberes "Key Velocity" i tu imas za svaki upper da podesis "Top Key" i "Bottom Key". Tu upisi vrednoste t.j. od koju do koju dirku koja boja od upper-e da bude. Top key ti je zadnja dirka do koja ce svira ta boja, a bottom key je prvi dirka od gde ce pocinja ta boja na klavijaturu. I podesis recimo upper1 od C1 do C5, pa upper 2 od C5 do C6 i treci upper od C6 do kraja i tako.
P.S. Mislim da je ovo vec pisano negde na foruma.... ako se ne varam. :)
Pozdrav
matrix_mo
19.04.2010, 00:01
hvala puno, tražio sam po forumu (priznajem nisam se previše razgulio) al svedno.... hvala ti puno!!!!!!
bokivelik
19.04.2010, 00:03
Evo prosta matematika nisam 100% siguran ali bi trebalo:
16 oscilatora na jednom upper-u i 16 oscilatora na lower-u.
Znaci 16*3 upper-a + 16 u lover-u sto je 64.
Mozes 64 boje da stavis u jednu performansu.
To sve moze i na pa800 i na pa2x stim sto na pa800 nema toliko dirki.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.