Pokaži Full Verziju : Kada ste se prvi put u zivotu napili i od cega?
yamahapassion
29.03.2010, 00:16
Evo resih da postavim ovu temu jel ruku na srce muzika i slavlja ne idu bez dobrog pica ( a Bogami i ica :) ), a posto smo mi ti koji su uvek "na prvoj liniji" siguran sam da ima dosta kolega koji vole da se osveze dobrom casicom. E sad, interesuje me da li se secate vaseg prvog pijanstva i koje je pice bilo u pitanju. Konkretno ja sam se prvi put ozderao sa svojih 16 godina, neki rodjendan je bio u pitanju, i ja i jos jedan moj drugar ubijemo litru votke. Toliko smo se otkinuli da nismo znali za sebe, pa jos takvi otisli u diskoteku, a napolju bila zima, a u diskoteci normalno topao vazduh, i kad nas sastavilo...... Mozete pretpostaviti kakav je bio epilog. Sutradan sam ceo dan bio mrtvo telo, i pio celi dan kiselu vodu :lol:
Sad vi...
osmi razred, znaci 13 godina, litra pive, a jos ne podnosim alkohol auuuuuuuuuuuu :)
mladenkom
29.03.2010, 00:30
3.godina srednje,17 godina nekoliko vinjaka i kraj,tablerona :)
8 razred, kraj godine, diskoteka, 7-8 piva... Ne secam se kako sam dosao kuci, pricali su mi da su me vodili :)
Sutra dan me je pitao deda, jel lako kad se napijes ? :D
osmi razred, znaci 13 godina, litra pive, a jos ne podnosim alkohol auuuuuuuuuuuu :)
A na slici izgledas tako opasno sa tom prangijom :lol:=))
hehehehhe ja sam se rodio tako reci s flasom:lol:
bokivelik
29.03.2010, 00:42
Nisam pio 7 godina i onda me uhvatilo lose drustvo u prvom razredu osnovne skole.:lol:=))
Ma nesecam se kad sam se prvi put napio bio sam pijan...:lol:=))
Salim se ali se stvarno nesecam kad je to bilo. A sad nepijem. Sa malom kolicinom neumem jer nemam kocnicu a kad preteram onda prvim gluposti pa zato ne stavljam ni jedan kap u usta osim kad moram.;)
Na svirkama takodje nepijem jer prestanem da cujem.
Ja na svirci sto vise pijem tako mi sve vise fale visoki...kad se napijem mogu da radim samo na hornama i opet bi mi bilo mutno :lol:
Salu na stranu,svoje prvo pijanstvo ne pamtim zaista ali ovog poslednjeg se dobro secam...tri dana je trajao oporavak :(
bokivelik
29.03.2010, 00:54
ma to je super Rolandinjos meni kad se napijem da stave i 2 kw snage opet bih ga budzio do kraja.:lol:
EmirTotic
29.03.2010, 00:55
U sedmom razredu od Apsinthe-a (absent). To mi definitivno nije trebalo. :)
Prvo opijanje je bilo za novu godinu 1998. Jedna ženska me kao izvela vani da uzmem friški zrak jer sam bio kao svijeća blijed u licu.Pijan kao truba! Umjesto da mi pomogne, ona me skoro silovala. Ja se malo čega sjećam ali oni koji su vidjeli su mi rekli. Ružna kao porezna markica! Ženska je katastrofa, ali šta da radim. Nisam bio u stanju da se branim.=)) Užas!::">
yamahapassion
29.03.2010, 01:18
@Emir: Covece gde nadje absynth..... I to za prvo pijanstvo... auuuuu. Cuo sam da je to opako pice, nesto kao droga. Svakakva pica sam probao, ali za to ne bi imao muda.
nikadvisekorg
29.03.2010, 01:25
to je pice umetnika.... nije kao droga al te otkine, ja sam jedno celo leto pokusavao da ga pobedim al na kraju sam odustao....
@bokivelik a ovo "Na svirkama takodje nepijem jer prestanem da cujem." ide u moj potpis, iskidao sam se od smeha, a i meni je to mana...
meni rece rodjak koji je bio na eksurziji u Pragu da popijeni jedan cep od pravog orginal absyntha moze tako da te rokne da imas haluncinacije
nikadvisekorg
29.03.2010, 01:37
uf nije bash tako, pice ko svako pice... e sad ima i ona jaca vaijanta...
EmirTotic
29.03.2010, 01:38
Absinthe cesto pijem i volim ga. Ne verujem da ima neka dejstva kao lake droge ali i da ima - to je zanemarljivo. Gotivno je kad se zapali pa dok gori na slamcicu ga vuces, ima tih fora milion. Ipak, pivchuga je pivchuga! :)
Dell, imam 2 boce originalnog britanskog absinthe-a u bifeu kuci i veruj mi da te taj slagao.
nikadvisekorg
29.03.2010, 01:49
koliko ja znam absint nije britanski...
EmirTotic
29.03.2010, 01:52
Mislim da je Svajcarsko pice (nisam siguran) ali covek koji je mom matorom doneo to je rekao da je ovaj from England. E sad je*em li ga, ne znam. :P
Smaragdni napitak sumnjivog porekla simbol je boemskog života u beogradskim kafićima i noćnim klubovima. Zovu ga flaširano ludilo ili piće genija. Cenjeno, obožavano i zabranjeno. Absint je bio muza umetnicima Pariza 19. veka. Mone, Verlen, Dega, Tuluz-Lotrek, Van Gog, Vajld i Pikaso predavali su se eliksiru, čak i kada ih je dovodio do ivice samouništenja. Zakonom zabranjen od Prvog svetskog rata, smaragdni napitak se vratio da obeleži početak trećeg milenijuma. Absint, koji sadrži 70 odsto alkohola, THC, sastojak koji jedino ima još marihuana, i opijata u tragovima, legalizovan je prvo, gde drugde, nego u Holandiji, a zatim se histerija proširila na ostatak sveta. ;)
Apsint je francusko pice, t.j francuzi ga najvise proizvode i vole a pravi se od svajcarska biljka, negde pre pocetku prvog svetskog rata je bio zabranjeno bas zato sto se mislilo da je kao driga i da stvara halucinacije. Oko 1990 godina je opet dozvoljeno za prodazbu. Vise je dokazano da ne stvara halucinacije al opet je fakt da ima mnogo jace dejstvo od obicne rakije, vina... itd. Citao sam da olaksava svest i stvara neki vid "cist razum", ne razmislja covek o nista. Znam da Oskar Vajld i Vinsent Van Gog su ga pili mislejuci da povecava kreativnost.
Jbg.... volim da citam wikipediju :D
Inace ja nisam ljubitel na alkohola. Popijem par casa sa drustvo a pijanstvo je tudjo za mene. Cist sam jos :D
pozz
EmirTotic
29.03.2010, 02:02
Sad kontam zasto samo burazer i ja pijemo to u kuci... =))
Jbt. jos ce cale da nas navuce hahahaha :))
P.S. Prodajem 2 flashe absinthe-a, javite se na pp! :)
nikadvisekorg
29.03.2010, 02:04
tacnije Van Gog je odsekao sebi uvo u za vreme konzumiranja istog :D ee odosmo u offtopic, daj da pravimo posebnu temu za ovo hehehe...
yamahapassion
29.03.2010, 02:20
Ja inace slabo i pijem zestoka pica. Volim pivo, belo vino (spricer), radler (pivo i sprite), eto to mi je nekako omiljeno...
Prvo pijanstvo...
Hm, zavisi shta se podrazumeva pod pijanstvo...
Recimo da je prvo razvaljivanje od alkohola bilo od chetvrt litre votke na docheku 1998. godine.
Prvi dochek koji sam svirao.
7. razred osnovne.
Ljudi placali, a meni bilo zao da odbijem.
Votku nikad vishe nisam pio chistu... :))
Za one koji vole absinth.
Probajte ga u kombinaciji 50-50 sa After Shock Cimet.
Zapali se i razbija tako da se zalepi za dlan, mucka na dlanu pa eksira.
Shooter koktel pod imenim Crveni zmaj.
Mnogo gud i dobro roka. :D
Inache, jeste Shvajcarski. :)
yamahapassion
29.03.2010, 02:39
vax brate, pa i ti od votke.... auuuuuuu, znaci nisam jedini :D
Pa vecina kao klinci rokaju votku jer se "najmanje oseca miris". :))
yamahapassion
29.03.2010, 02:44
Hahahaha, ova ti je dobra. Ali mogu ti reci da ima logike kad malo bolje razmislis.
spasoje88
29.03.2010, 03:40
Eeeeee.... Jel vidite vi moji muzicari sa kojim se znanjem ide u kafanu! =))
Inace, prvo pijanstvo na pocetku prve godine....od pivkana! pozzz
ja sa 17 na jednoj svadbi ... kazu bio sam pijan ko p..a a i tako dosadan =))
to mi je mana, ma da mislim da nisam losh kad pijem - tj. nisam nikako agresivan kao sto ih ima dosta, al zbog toga volim da grlim i da ljubim svakog koga dobro poznajem
sta se tice absintha, i ja se plasim da ga pijem, ma da ovaj sto se u danasnje vreme toci nema mnogo zajednicki sa onim iz 18./19. veka ...
od onog starog, mogao covek i da ocoravi B-)
Ovaj shto se sad pije nema THC-a.
Moze se naci sa THC-om.
Svi mogu pretpostaviti gde... :))
14.g sam ima,ispracaj mog brata od tetke u vojsku,ovi stariji me napili sa Stock-om,ubio sam se ko mali majmun,3 dana su me lecili.Sad izbegavam alkohol,na svirkama nikad ne pijem,a privatno uz drustvo nije problem,ali znam granicu.Viljamovka mi je zakon i Pivo u letenjem peridu.
tooo svrakane! STOCK 84! al ne PUR nego sa kokakolu, led i parce limuna ...= uzivancija!
a sa 14 si bio heroj ako si ga cist pio :lol: respekt
Ma cist,ja ne mesam nikad pica.i bio sam vec 14g,sramota.
Prvi razred srednje, gasio sam vodku pivom i prvi put saznao da covek moze da povrati 8 puta vise tecnosti nego sto je uneo u sebe. Odakle - *e*em li ga.
bokivelik
30.03.2010, 23:14
Caka012 dobro je kad nisi povratio 8 litra tecnosti vise nego sto si uneo. Sigurno nebi bio medju zivima.;):lol:
Ma ja to simbolicno, cedio sam se celu noc, pomislio sam da mi nema spasa.
bokivelik
30.03.2010, 23:42
Ne boj se od toga se ne umire.;)
b.o.Y.c.h. ČK
26.04.2010, 21:17
Kako to da nisam uočio ovu temu :D
Kad bi gosti otišli, ja bi drmao sve što su ostavili u čašama, to je bilo i sa 5godina, nisam ni znao što me to vrti po kući...
Eh a pravo lokanje, negdje 7-8razred, znam da je bilo vino u pitanju, a detalja se ne sjećam
Prvo ozderavanje, 6 ili 7 razred osnovne.
Flasa "Miliona" i to crvenog,ispovracao rusku salatu oko wc solje,legao u kadu vrele vode i zaspao.
Eh,kad se setim batina koje sam dobio kad su me probudili.....:lol:
MuzicarJasko
07.09.2010, 22:33
sa 13 godina u 8 razredu sa jaranima na eskurziji ja ponijo rakije i gruhaj dok na kraju nisam znao ni gdje sam ni sta sam :D
korg forever
02.10.2010, 19:15
Jedno 7-8 razred, Novi sad, 4 krigle od pola litre piva, kuci krevet na sprat, zemlja se okrece, a majka govori umri stoko balava, a ja sa visine pokusavam da pogodim lavor za povracanje!!!! Grozno:lol:
jazo1981
03.10.2010, 10:27
pa kod mene nije bio slucaj prvo pijanstvo,vec negdje sto i prvo..
sa 14 sam poceo pomalo iskusavat,ali to nije ostalo u pamcenju ko jedna betonaza,kad sam imao oko 18..
bila je nedjelja,kasna jesen vrijeme trulo,onako bezveze,magla..itd..
sastali se kod prijatelja,tak malo da zasviramo na 2 kljave,2 tri sata..
skupi se mala ekipica,i tako malo zamezili,malo vina nista previse docekali cca 7 navecer, i da podjemo malo vanka..
na pice..
bio neki party pica sjecam se tequilla i mentol,zestoko pice,za mladice..
i startamo mi po tome,na casice,jedna, dvije,treca...petnaesta,i tu nam ponestane para,a ovaj jedan imao neku nokiu mislim 5130 bila skup mobitel prije 12,13 godina i kaze idemo ga popit..i dobijemo u disku 2 litre tequille i litru mentola..
od tog trena,ne sjecam se nista, samo znam,jer su mi drugi rekli da sam hodao ko fliper kugla okolo..
kad su vidjeli da nema od mene nista,odveli me kuci,ostave kod vrata,pozvonili i bjez...
stari me spremio u krevet,sa jednom kantom kraj kreveta,a stara drugi dan 2 sata jezikove juhe odrzala..
muke na zeludac i glavu nije bilo,jer u to vrijeme,dosta sam treniro i forma je bila ok,ali me malo prevarila kolicina..hehehe..
Nemanja88
03.10.2010, 15:08
Meni su secanja toliko izbrisana, da stvarno ne znam kada sam se prvi put napio, ali stvarno... Pivo pijem bukvalno od malena, posto je moj pokojni deda pio po jedan "zidarac" dnevno - pod obavezno, pa mi je vec sa 5-6 godina sipao u casu po malo. Ali stvarno ne znam kada sam se bas onako prvi put odvalio, najverovatnije neki 5. ili 6. razred... A da me neko pita koliko sam se puta napio - e, to je vec misterija :D. Samo znam da vinjak vise ne pijem (makar ne u kombinaciji sa pivom), lozu i pivo i dalje mogu da mesam (proverio preksinoc), crno vino ne volem (kao ni crno grozdje), al' zato spricer izuvam, kao i kleku, a i mastiku, i Manastirku... Sljivu vise ne pijem (od preproslog leta, popio 4-5 piva, pa oko 1.3l sljive, pa jos 2 piva, i zablokirao ceo, 3 dana nisam znao dal' sam mrtav ili ziv), a i ne treznim se Schweppes Tonic Water-om (muka mi je i kad ga pomirisem). Vodku nikada nisam pio cistu, vec uvek u kombinaciji sa borovnicom, guaranom i sl. Vise sam sa "seljacke" varijante - domaca rakija, belo vino, pivo, a kad bas moram da budem kulturan, onda popijem Johnny Walker Red ili Black, naravno sa ledom. Inace, ne znam od cega se sve nisam opio i sta sve nisam probao, pa cak i Vermut, razne Brendije, likere, i ostala cuda... Sto bi reko moj ortak "Nije vazno sta se pije - vazno je da se preteruje" :).
Inace, mozda je bolje da se tema zove "Od cega ste se poslednji put napili", posto nam uglavnom dotle seze secanje... Ili "Kada ste poslednji put bili trezni", tako nesto :D...
vidis Nemanja, nije losa ideja, posto najcesce od zadnjih puta kad se napijemo odlucimo da "od sutra ne pijemo" :lol: moje zadnje ozderavanje je bilo prije neka 3 tjedna, petkom mi u gradu, a sutradan svatovi. Inace ne podnosim alkohol, ali popio sam neke dvije pive 0.3 -ce u gradu i kontao dosta. Ali navukose me prijatelji, ajmo kod "Ljube" u kafanu. I odem ja, kontam popicu colu i palim kuci na spavanje. I tamo zateknemo jednu nasu ekipicu i samo krecu ture loza. Samo jedna, ae druga, mozes i trecu, cetvrta i peta. Kako sam se ja slagirao tada :lol: Bio sam svjestan svega, ali osjecaj koda sam sanjao, samo me nosalo. A ovaj moj najbolji prijatelj koliko se "puk'o" razbio city light reklamu (da da predizbornu :D ) Legnem tad oko 4 sata da spavam i probudim se u 9 ne mogu od muke da spavam, uhvati me neka nenormalna glad, te pojedem 2 jaja na ko i 4 hrenovke (virsle). I nakon pola sata me uhvati tolika muka od toga sto sam pojeo da sam svako 5 minuta u wc-u rigao (samoincijativno) dok nisam zadnji komad povratio. I nazovem gitaristu da kazem da ne mogu u svatove, jer sam bolestan. I gitarista me zove poslije i nagovara da uzmem tabletu neku, jer smo tu u gradu u svatovima (po danu) i ako budem lose da ce me vratiti. I sreca pa sam se nekako oporavio, jer bi bio siromasniji za mnoooogo mnogo para od baksisa :D
Jokerski
10.10.2010, 22:42
Ne se secam sta tocno se desilo, jer mesec dana u 19xx i nekoju znam da se nisam mogo rehabilitirati
mirandess
10.10.2010, 23:16
Ljeto, prvi srednje, jack daniels, popio pola boce i zavrsio u hitnoj. P.s. bljak, dan danas kad pomirisem jackie, muka mi, nisam bio dobar 7 dana poslje prvog pijanstva :)
..osnovna škola....sunce+toplo pivo= jako loš provod i lelujav dolazak kući
hrvoje81
01.07.2011, 17:19
14 godina, domaca rakija... mislio da je voda pa potegnuo...
Mario_mo
05.07.2011, 02:39
za svoj 16. rodjendan ... jesam i prije toga pio, ali nikad ne da nisam znao za sebe... ugl. radi neke cure litar votke sam samcat... znam da sam izgubio sutradan 4 kg...
hrvoje81
05.07.2011, 11:17
gdje neces izgubit kilazu drugi dan. povracas, nemozes pit, nemozes jesti... tako nastavis cijeli vikend i za par dana te nema vise :-)
Maksuzija
05.07.2011, 11:25
u sedmi razred za 1-vi maj od 1l piva skopsko :D
U osmi razred na vikendicu kod mog drugara napio sam se od domasne rakije.
Imao sam 16 god. kupio tu veče svoju prvu gitaru, mojoj sreći nije bilo kraja, dočep'o se neke rakijetine, slistio pola litre za kratko vrijeme. A posle kad me stigla... e to je trebalo vidjeti!
A tek sutradan mamurluka... uf jooooooj...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.