PDA

Pokaži Full Verziju : TYROS 2 - - ISPROGRAMIRAN ???


korguser2005
22.11.2006, 14:24
Pozdrav svim yamahašima !

Obzirom da sam ja Korgovac (oduvijek) čisto me informativno interesira da li netko ima isprogramiran Tyros2 sa semplovima i složen za svirku?

Koliko vidim na netu još nema nitko ! Sve su to pokušaji ali finisha nema !

Možda ima Krešo ili netko od yamahaša sa ovog foruma pa da stavi neki svoj demo u mp3 da se čuje !

Možda bi me i zanimala ta klavijatura kad bi je netko imao isprogramiranu !

Pozdrav svima i ako netko ima mp3 neka stavi na download !

korguser2005
28.11.2006, 12:41
Vidim ja da ću se morati primiti posla !

blusa
28.11.2006, 12:51
Imam neke snimke sa jv sa tyros 2 ali slabo mi je totalno
ako zelis da cujes mogu ti dati.

korguser2005
28.11.2006, 13:30
Može, postavi demo ako ti administrator odobri ako ne možeš na moj e-mail korguser2005@gmail.com !

Pozdrav prijatelju!

kreso
28.11.2006, 14:16
:lol: :lol: :lol:
Di si mene svrsto u Yamahaše :lol: :lol:
I da imam tolike pare nikad ne bih kupio Tyros II. Ne da nije loš aranžer, nego imam svojih razloga zašto. Jedan je od tih da je preskup i ne vrijedi tih novaca.
A što se drugog tiće mislim da je bezveze postavljat DEMO-e SET-ova ako ih nisi osobno sam pravio. Zbog čega reklamirati nešto što nije tvoje. Osobno da se mene pita u demo bih stavio samo vrhunske SET-ove koji su za prodaju i koji stvarno vrijede, a to znaći da ih na ovom siteu može besplatno reklamirati samo YU-midi kao vlasnik ove stranice. Ostali koji prodaju svoje setove ili ih namjeravaju prodati kao npr ti Korguser2005 bi trebali platiti Miodragu reklamu na ovoj stranici.
Bez ljutnje, ti ovdje radiš konkurenciju YU-midi siteu koji je sam uložio svoja sredstva i materijal u izgradnju ovog sitea i mislim da nije fer da mu pored njegove dobre volje da sve daje (što može) ovdje besplatno mu budeš još i konkurencija.
Lijepo ti prijatelju napravi svoj site, pa na njemu tada reklamiraj i prodaj svoje SET-ove. Ovdje je dozvoljena samo razmjena, i donacija. Prodaja NE ! Prema pravilima foruma imaš oglasnik gdje možeš prodavati takove stvari ako koga zanimaju. Na forumu samo instrumente i to prvenstveno s namjerom da ga prodaš prijatelju, kolegi s kojim češ preko ovog sitea i foruma ostati u kontaktu, a i i iz kolegijalnosti da mu pripomogneš ako čovjek negdje zaškripi.
Ja sam osobno takova osoba da ako vidim da nekome treba pomoć jer nema, nezna ili mu nije jasno uvijek rado priskačem, ali da bih se s nekim takmičio ko neki balonja : "Ko ima bolji SET" ili "Daj da čujemo tvoj SET i boje" ne želim. Moj SET nije na prodaju. Mogu ga samo poklonit, ali kome ću ga poklonit, taj to mora zavrijedit. I ne treba mi nikakve reklame i dokazivanja. Iza svojih 36 godina života imam dokazan rad, sviram iz osobnog zadovoljstva i hobya. To što zarađujem od svirki je čisto radi amortizacije oprema i instrumenata, jer niti jedan Music shop kao niti proizvoiđač nije mi dao mukte niti ijedan kabel, a kamo li instrument.

Hvala na razumjevanju.

Pozdrav

Alix
28.11.2006, 14:31
E bogami opet se sprema neka svađa...Vidi ja koliko sam čito prujašnje postove Nedim je javno upito Mileta dali može da reklamira svoj material i da ga prodaje...Miodrag se je s tim složio i reko svako ko ima vlastiti i kvalitetan material da ga može prodaveti jer čovjeku se čini da se ipak neke stvari ne mogu dati džabe...Ja lično već 4 dana sjedim ko blesav za PA1X a niti jedan ritam nisam složio da valja...Dakle briso sam sve sa tuđeg seta i stavljam stvari sa različitih setova i obrađujem ih...Ali taj set za razliku od onih što svoje prodavaju neće biti za distribuciju...Jer pazi-ja kakav sam dao bi i do 700eura za set kakav ja hoću ali na žalost toga seta nema zato šta svi imamo različit repertuar i ukus za muziku...Zato kad ja napravim svoj set prvo za mene će biti neprocjenljiv je moje vlastito djelo i želim da budem UNIKAT i prepoznavan po mojim ritmovima a po drugoj stani ko kaže da će se taj moj set svidjeti nekim orientalistima pošto sam ja teški Južnjak...Eto toliko od mene i molim vas nemojte započinjati svađe i prepirke...pozdrav!

kreso
28.11.2006, 14:54
:lol:
Ma nema nikave svađe stari moj.
Stvar je samo da samostalnim radom svatko od nas mora naučit cijenit svoj i tuđi posao.
Mislim da je Miodragov cilj isto kao i naš da se ovdje podaci razmjenjuju, da jedan drugom pomažemo savjetima i materijalima. E sad, da li ću ja dat svoj najbolji SET ovdje svima džabe ... Mož si mislit. :wink:
A u vezi postavljanja demoa, kažem da ja osobno neću postavljat ništa i trošit kapacitete sitea sa svojim sviruckanjem. Mogu puno pokazat, ali ako me netko želi čut volio bih da to bude uživo, pa da samnom i sazvira i zapjeva. Hebeš ovo. Mogu prikačit bilo koga gore i reč : "Evo momci, ovo sam ja otprdio" da izviniš.
A inače sam VELIKI protivnik da se ovdje prodaju SET-ovi koji bi bili izravna konkurencija Yu-midi. Ma uopće ma ikakav set koji se tiće KORG-ovih aranžera. Jer iz osobnih iskustva govorim, a osjetio si i ti na svojoj koži da se preprodaje bofl roba, šund i ukradene stvari. kako ne bi dolazilo do prepucavanja i klanja, ja visoko dižem gore ruko PROTIV prodaje SET-ova preko ovog site-a. Druga stvar su klavijature, efekt procesori, moduli, razglas ... Ali software tj SET-ovi su jako osjetljiva tema. Nemoj me krivo shvatiti, koliko bi onda ja trebao dobiti para od sveg materijala što sam ovdje stavio DŽABE. Ne samo ja, nego i mnogi od vas. Pa nisam ni čašu vode tražio. malo treba biti realan i fer prema ostalima. Prodaj materijale preko oglasnika i sa strane. Jer mene to strašno smeta. karikiram, npr. ti prodaješ svoj set. Može on biti odličan i neznam što sve. Ali meni je moj SET koji sam dao džaba najbolji, pa nisam dobio ni centa za njega. Znači ispada ti si pametan jer si unovčio svoj SET, a ja sam glup što sam ga poklonio.
Respect prije svega. Zato ističem da bi trebalo reklamiranje i prodaju zabranit svima koji nisu nečim specijalno zadužili forum. Zna se zašto je Nedim dobio dozvolu da reklamira ovdje svoje SET-ove. To možeš i pročitati, a i pitati svakog člana s dužim stažem ovdje kojem je Nedim nesebično pomogao.

Alix
28.11.2006, 15:08
Ma znam brate...Meni pravo da ti kažem ne smeta...Dakle nek svako prodaje ili svoje ili tuđe al bez mene...Dakle ja znam samo da kad napravim set ima da bude do jaja pa makar ga pravio pola godine...Enver iz NY je napravio ODLIČNU stvar...Naime sam je momak napravio sebi ritmove i boje na PA80 i snimio Demo kojeg je postavio na YU-Midi...Dakle većina ljudi (i ja sam bio među njima) dala bi dušu za otaj set...Jer je čovjek napravio original JuVe sve od A-Ž i to onakav kvalitet više nema ko što je imo na PA80...Ali momak ne daje taj set pa da mu kuću ponudiš...Dakle nisam ga ni tražio od njega jer znam da je 8 mjeseci (živa istina) ispopunjavo taj set i pravio ko lud...Ali zato i zvuči do jaja i njegov melos i način svirke je UNIKAT u americi i zato je tako tražen i dobar muzičar...E sad sam i ja skonto-dakle napravi sebi i imaj za sebe...A ako ko traži to tvoje djelo ako ne cjeniš svoj trud prodaj ga ili daj džabe...Ali s tim si sam sebe sjebo jer dokazivaš da ne cjeniš vlastitog talenta i rada,kao i muke...Svako ima pravo da se odluči šta će da napravi sa svojim materialom ali najviše me paraju oni dileri (zanš o kome govorim) što tuđe grabe i skupljaju i onda s tim zarade...E pa nek zarade na mom znoju-hoće klinac...A sigurno ću napraviti ubitačan set pa makar godinu dana ne spavo kako treba ali JuVe ima da bude u originalu :lol: ...Pozdrav!

BasariStudios
28.11.2006, 20:02
Kreso, jest da je to dobro buraz al jedno je stvarno smesno i ne mogu da
odolijem a da ne odgovorim.
Da cuje MP3 primer, ovaj drugi mu kaze da ima JV, reci ti meni dal bi taj
covek skontao ista uopste o tom T2 ako cuje JV primer.
Zar to sranje ne zvuci isto na svaki sint? To nije nista vise nego samplovane
bubnjeve i bass, zar ce on tako odlucit il presudit nesto???
Nadam se da bar ti razumes ovo.

Pozdrav

Alix
28.11.2006, 20:44
Nemoj da pišeš ružne reči prijatelju :lol: ....Sempl ne zvuči na svakoj klaviaturi isto to i sam znaš...Dakle nekom se sviđa Yamaha,nekom Korg i tako...To je isto kad kažeš da se sempl isto čuje na Yamahi Motif ili na Korg LE...Pozdrav!

blusa
28.11.2006, 20:48
A sta bi trebalo da dam djabe nesto sto sjedim do 7am i pravim
svaki dan i podijelim i da sutradan drugi uzima po $600 za to
ne budite smijesni hehh..
A drugo ovdje nisam skinuo nista sem ove mp3 fajlova
tako da nemoze niko da mi kaze skino si ritmove tudje
i prodajes kad nije tako zato "kreso" nemoj govoriti
globalno vec bar ubaci ono "pojedinci" :wink:
i naravno da prodajem setove sto radim djabe nedam
moze da se buni ko hoce..
vozdra. :wink:

Alix
28.11.2006, 20:59
Joj prijatelji hajde nemojte se sad svađati braćo mila...Radije mi kažite kad ste zadnji put kakvu žensku skontali ili svirali po njoj...De brate malo se sudržite i nemojte uvjek stvarati gužvu...Eto haj Krešo nemoj ništa pisati nazad a i ti Blusa nemoj napadati i zaboravimo ovo sve skupa...Kolko bi ja puta mogo pojedincima da zavalim kajlu al neću radije se kontrolišem-doduše nekad popuste živci pa psujem....Al neću više :lol: :wink: ...Ma uglavnom MOLIM vas nemojte pisati postove koji stvaraju svađu...Hajde jarani ne kvarimo merak i društvo koje imamo ovdje gore na Yu-Midiju...Pozdrav!

kreso
29.11.2006, 11:10
:lol: :lol: :lol:
Ma neću se ja ovdje svađat. Ja samo iznosim svoj stav.
Ko hoće nek prodaje, ali nek prodaje svoje ako mu se dopusti. Ja od njih neću kupovat.
A neću sigurno ni prodavat, ali neću ni poklanjat. A s nekima se neću ni mjenjat.
Svaka čast aktivnim i poštenim članovima. A na moje postove može reagirat samo onaj koji ima nečistu savjest.

Ajd uživajte. Zdravi bili. Nek vam je sretna trgovina

kreso
29.11.2006, 11:13
@ Blusa, Alix i Nedim

Da me vi slučajno krivo ne skontate pa mislite da vas napadam.
Zna se tko radi, a tko kopira pa potom preprodaje tuđu muku. E takovih se tiće moj post.

E kad bi KORG napravio opciju stavljanja passvord zaštite na osobne SET-ove. To bi bila veća revolucija od portamenta :lol:

Alix
29.11.2006, 11:24
Prijatelju moj ja nemam šta da se ljutim...Dakle NIKOME nisam prodo tuđi set ili na njemu zaradio...Dakle to što si iznio svaka ti čast-realan si kažeš ono što misliš...Doduše ja radije neke stvari prećutim jer ne želim da stvaram svađu....Ali vidi jednu stvar-danas pojedinci koji imaju svoje sajtove prodavaju Tuđe stvari...Ja kad sam imo PA80 napravio sam jedan jedini set (skido stvari sa drugih setova i štelo po svom ukusu) i stavio mu ime ALMIR-LJ.SET...E sad ja sam jedini Almir u Sloveniji što sviram a za Ljubljanu da ne govorim...I kad sam vidio par frajera da imaju moj set na kojem Piše Almir-Soprano ili Fajke,Sexofon ili Pirule (to su imena boja što sam ih sam izmislio) a sam set je preimenovan-šta da kažem...Bez rječi a ja sam znam da tih imena nigdje više nema nego u mojoj glavi.Ja taj set nikome nisam dao ali kad sam prodao PA80 zamolio me čovjek da mu sve gore ostavim...Ja normalno pristao na to al da nikome ništa ne daje-grajer mi dao svoju rječ i šta se desilo?Gledam taj isti set kruži (ali bez semplova)..Al eto pametan šuti...Pozdrav!

korguser2005
29.11.2006, 14:58
Pozdrav svima,

mislim da li da odgovorim ili ne ali obzirom da ste me spomenuli moram !

Neću biti grub kao neki jer je to osnova kulture dopisivanja na Internetu pa ću pokušati kulturno odgovoriti a sad - tko shvati - shvati !

Ispravio bih samo par netočnih izjava !



Di si mene svrsto u Yamahaše

Nisam rekao da si ti yamahaš nego sam pitao da li možda ti imaš kojim slučajem neki mp3 demo !

dalje,


Osobno da se mene pita u demo bih stavio samo vrhunske SET-ove koji su za prodaju i koji stvarno vrijede, a to znaći da ih na ovom siteu može besplatno reklamirati samo YU-midi kao vlasnik ove stranice.

Na tvoju žalost, tebe se ne pita, pita se administratora ovog sajta !


Ostali koji prodaju svoje setove ili ih namjeravaju prodati kao npr ti Korguser2005 bi trebali platiti Miodragu reklamu na ovoj stranici.

Ne prodajem (još) svoj set, za prodaju namjera postoji jer je uloženo jako puno rada ali ni to se još sigurno nezna da li će se prodavati, razmjenjivati ili darovati ! Za plaćanje reklame nije nikakav problem samo mislim da bi administrator ovog sajta o tome trebao donositi odluke !


Bez ljutnje, ti ovdje radiš konkurenciju YU-midi siteu ..

Neznam na koji sam mu način ja konkurencija - pa nemam još vlastiti portal sličnog sadržaja ! To je prava konkurencija ako si na to mislio a ne postavljanje mp3 demo snimki da ostali vide što se može napraviti od pojedine klavijature pa da na osnovu toga donesu odluku da li je isplativo za njih kupiti takvu klavijaturu ! U svakom slučaju bolje je postaviti vlastiti demo mp3 nego naklapati praznim riječima što sve klavijatura može ili nemože ! Ovako kad ljudi čuju donose odluku ! Zbog čega inače idemo svi u music shopove na probavanje klavijatura i slušanje ?


Moj SET nije na prodaju......

Pa nisam ni tražio tvoj set ! Niti bilo koji drugi badava - to što sam htio kupiti samo po sebi dokazuje da cijenim tuđi rad jer i sam pravim svoj set pa znam koja je to muka !

Ja sam osobno takova osoba da ako vidim da nekome treba pomoć jer nema, nezna ili mu nije jasno uvijek rado priskačem ...

Pa ako si takova osoba, daj svoj set drugima (ne meni) koji nemaju i neznaju sami napraviti !



Ali meni je moj SET koji sam dao džaba najbolji, pa nisam dobio ni centa za njega...


E sad, da li ću ja dat svoj najbolji SET ovdje svima džabe ... Mož si mislit...

Ovo sad ne razumijem ! Može li netko ovo objasniti ?



E kad bi KORG napravio opciju stavljanja passvord zaštite na osobne SET-ove. To bi bila veća revolucija od portamenta..

Ne treba ti KORG da bi se to napravilo, to možeš i sam ako znaš ! I nije tako teško - ako treba pomoć - tu sam !


Ovaj post nema namjeru da "diže" tenzije, to je jednostavno odgovor zato što se moj nick spomenuo u krivoj interpretaciji a ja sam nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ili obezvrijediti nečiji trud i rad, tako da što se mene tiče ja se na nikoga ne ljutim i zahvaljujem svima što se trude da ovaj forum bude od koristi u smislu pomoći i razmjene znanja a ne u "konkurencijske" i "reklamne" svrhe!

Pozdrav svima !

kreso
29.11.2006, 15:48
E vidi ga sad !

Spomenuo sam tebe kao primjer jer sam mislio da se nečeš ljutiti kao jedan od aktivnih, a ti okrenuo pilu naopako.

Kao prvo, bez uvrede. Iz principa neću stavljati ovdje nikakav demo niti svoj niti tuđi. Tko me želi čuti neka dođe na mjesto gdje sviram.

A to dal me se pita ili ne nemoj iskušavati.
Mogo bi se prijatelju moj neugodno iznenaditi. Malo poštovanja, jer i ja tebe poštujem bez obzira što si mlađi od mene.

Što se tiće mog najboljeg seta, pa evo ti odgovora.
Pomoć ću ti tako da ću te naučiti pecati ribu, i nečeš biti gladan. Ali ti neću loviti svaki dan ribu da bi ti bio sit. Mislim da me razumiješ što ti hoću reč.

A ako ću ja dati svoj najbolje SET ovdje, zašto onda ti za svoj set u download sekciji najavljuješ u jedno 10-tak postova prodaju ? Kome ? Meni i ostalim kolegama. Hvala, ja ga ne trebam !!! Pa da ga i poklanjaš ga neću. Imam ENVER-KARA Set ali ga ne prodajem jer NIJE MOJ !!! Imam i svoj SET na kome sam radio godinu i pol dana. I sad bi ga trebao samo tako dati nekome ko nezna aranžer ni upalit, a kamo li nešto drugo na njemu napravit. Svoj najbolji SET ću dati samo onome za koga znam i za koga sam siguran da će isto meni poslat. Mislim da se tu slažeš sa mnom, jer kako i sam ističeš na njemu radiš godinu dana. Bravo ! Tako i treba.
Pravila foruma su razmjena, a ne prodaja. Ponavljam ponovo, prodaj ga preko oglasnika. I ja ako ću prodavat, prodavat ću ga putem oglasnika. Site nije niti moj niti tvoj, zato kažem da svak tko želi reklamirati mora pitati i platiti reklamu. A Miodrag će sigurno taj novac prosljediti u pametne svrhe (npr. kao donaciju za bolesnog kolegu Envera).

A to se DEMO-ima :roll: Znam ih puno koji stavljaju na svoje stranice DEMO kao svoj rad, a naći ću mu barem 30 % tuđe muke ( i tvoje i moje i Nedimove ...). A bilo bi bolje da se svi uhvatimo poštenog posla pa napravimo YU-MIDI zajednički SET koji bi bio kvalitete EnverKARA SET-a, a ne da se samo žica ili downloadira. Onda bi to bio zajednički SET svih nas i taj bi se mogo distribuirat bez ikakvih zamjerki.

Što se tiće Passworda koliko znam Pa80 nema opciju zaštite od neovlaštenog kopiranja. Ti vjerojatno imaš Pa1X pa na njemu možda takova opcija i postoji.

I na kraju. Ako si sebe našo u mojim postovima kritike onda mi je sve jasno. Žao mi je ako si krivo interpretirao moje riječi, no osuđujem u prvom redu neradnike. A ako ti sebe svrstavaš u tu grupu onda te žalim.

korguser2005
29.11.2006, 16:32
Dobro, ne stavljam sebe ni u kakve grupe a ponajmanje u grupu neradnika !

Rekli smo si šta smo mislili i mislim da se "problem" izgladio ! Poštujem ja i tebe i nisam mlađi od tebe nego smo istih godina, možda sam ja čak i stariji !

Nema sve to veze, bitno je da sve funkcionira kako treba i slažem se ovaj puta s tobom u svemu !

Netrebaš me učiti programirati klavijature jer ja to radim već puni 15 godina a za tvoju ponuđenu pomoć - od srca ti hvala - možda će mi i trebati nekad - nikad ne reci nikad !

Budi mi pozdravljen prijatelju i pozdravi svoj bend ! Kad se vidimo "uživo" popit ćemo kavicu na miru i lijepo se napričati !

Puno uspjeha u radu,

Pozdrav

kreso
29.11.2006, 16:39
Hvala lijepo !

Isto sve najbolje i tebi !

Što se tiće pića nemaš beda. Popit čemo sigurno i više od jednog :wink:

Možda se nismo najbolje razumjeli, ali u globalu mislim da slično razmišljamo.

fico
29.11.2006, 17:17
Nemoj samo da se mi vi stari borci svadjate. Jer ako pocnu padati ta pica a ja se slucajno zateknem u blizini bojim se nece biti dovoljno jedno ili dva
pozdrav

Alix
29.11.2006, 19:37
Ma ne boj se fićo...Obojica su jako dobri momci i veliki muzičari...nek se oni to dogovore između sebe...Nego vidiš od ove svađe ja sam dobio jednu korisnu informaciju (dakle u svakom slabom je neko dobro)...Naime zamolio bi obadvojicu da mi objasne taj LOCK na Pa1X...Zanima me više nego bilo šta pa ako mogu svoje djelo na njemu zaključam,to je FENOMENALNO...Hajde budite jarani pa malo objasnite kako to ide...pozdrav!

Vaxter
29.11.2006, 19:44
Mislim da je ona ovu temu recheno i vishe nego shto je potrebno, i zato ona ide u LOCK!

Za nastavak nova tema...