Pokaži Full Verziju : Cvrst picked bass pa50???
dejanmaksic
11.03.2010, 21:28
Zdravo,kako da namestim parametre za picked bass na korgu pa50...npr kao sto koristi srecko krecar ?
gibanica
12.03.2010, 00:51
imas takvih basova u mnogim setovima. parametre nazalost ne znam ali
nadji u download sekciji vasa.set za tvoju klavijaturu i imas bar 2-3 takva basa.
skoricnik
12.03.2010, 09:29
Nisam siguran da li na PA50 ima efekat BASS AMP Model.
Ako postoji, u soundu ga dodaj na bass, i daj mu bassa, middle i treble.
Ako ne postoji, onda mu stavi obican graficki EQ, digni mu bas i visoke, malo srednje i to je to.
Dacky1984
12.03.2010, 12:30
Bas to sto kaze skorisnik obican fabricki picked bas samo mu stavi eq nije bitno (Parametric/Graphic) i tu ga sredi malo i to je to.
A ako konkretno trazis njegove parametre itd... to ces morati ja mislim njega licno da pitas za tacne vrednosti :-)
Pozdravce!
nikako nemoj da podizes frekvencije.....zlatno pravilo u 90% slucajeva oduzimaj u 10% dodaj....znaci umesto da dodas basove i visoke,direkno idi na oduzimanje srednjih frekvencija i to je to...sto vise dodas to vise izoblicujes......to sto ti je reko kolega SCORICNIK je apsolutno pogresno.....
zsimonovic
12.03.2010, 16:35
Na Tritonu na picked basu,kod Krecara stavljen je 7EQ,poslednja dva-visoki su mu pojacani na +14dB, 2kHz je malcice pojacan (na 2dB) i prvi-bas (60 ili 80Hz koji je vec) pojacas na 5dB a ostali su na 0.Samo,nije isti picked na Tritonu i pa80,ima razlike u boji.
dejanmaksic
12.03.2010, 20:37
Hvala ljudi,probacu,pozdrav.
skoricnik
12.03.2010, 22:06
Kolega @rocco
A zbog cega je onda stavljen taj efekat na klavijaturu, da se ne dira?
dejanmaksic
13.03.2010, 12:15
probao sam,ali ne mogu da namestim,imam jednu dvojku na kojoj je taj bass i stavim sve isto ali bass ostaje isti..
gibanica
13.03.2010, 13:58
pa iseci bas i ubaci ga de oces, jel tako?
Fabricki picked bass odabrati efekat pod 74 na B
Exciter Blend + 100
emphatic point 50
eq trim 50
leq gain + 15
pre heq g + 15
Ovako radi super
Ma,imaš u download sekciji brdo materijala i dobrih pick bassova,samo moraš malo pročešljati user boje iz pomenutog materijala.Ja sam imao dobar na PA 500,postavio sam na download,samo potraži malo.(siguran sam da paše i za PA 50)Pozdrav!
probao sam,ali ne mogu da namestim,imam jednu dvojku na kojoj je taj bass i stavim sve isto ali bass ostaje isti..
Epa udjes u mixer/tuning i stavis povise FX send na bass kanalu. Verojatno nema ic, pa zato ti opet ostaje isti!
skoricnik
13.03.2010, 16:42
@Acekorg
Kolega je verovatno dodao efekat u PROGRAMU iliti SOUND pa zato nema nista u Stilu.
Primetio sam na svom PA800 da kad namestim zeljenu boju basa u Soundu, writeujem, pozovem u stil, on ne zvuci uopste tako, zvuci kao da mu nista nisam radio.
Pozdrav
Kolega sto ne koristis onaj dx11 bass sto imas haman u svakom setu. On Zvuci super, sto rece kolege imas dosta materijala..
@skoricnik
Moguce je i to. Ali trebalo bi da zna da te podesavanja su posebne za svaki ritam, i da ne idu zajedno sa boje.
A rekao je i da ima taj bass na dvojku i kad namesti tako ne cuje se.
Mozemo samo da nagadjamo, javi ce se on pa reci ce nam :)
@erno11
Meni se licno taj Dx11 bass ne svidja kako izlazi u ritmu. Ja bih ipak predlozio Picked bass adekvatno podesen sa ekvilajzer.
Kako kome odgovara!
Pozdrav
nemanja 1982
07.11.2010, 17:26
I ja mucim muku sa tim basom vec duze vreme nikako da nadjem neki dobar,da li mi moze neko preporuciti u kom setu PA50-60-80, se nalazi neki bas koji fino zvuci i lepo izlazi na razglas!
Pozdrav svima
dejanmaksic
Jedan od mogucih razloga sto nema promene jeste da mozda nisi pojacao tu liniju A ili B gde si vec stavio eq
Proveri pa javi sta si uradio
bojanlook
08.11.2010, 20:25
ovako druze:
stavis FX na 8
1- +18Db
2- -13Db
3- -2 DB
4- +18Db
5- +18Db
6- +7Db
7- +15Db
i onda B>pojacas po zelji...to je to od prilike poz...
Ljudi koji efekat da stavim na finger bas da mi ne bruji na kutijama???
picked sam sredio treba mi finger za zabavnjake
Jel se moze taj bas koristiti za druge korgove kloaviature PA2xPro? Hvala
bojanlook
09.12.2010, 15:48
moze se koristiti , ali zasto bih ti koristio nema potrebe kada na pa2xpro ima mnogo boljih seplovanih basova...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.