Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Aranzeristi na estradi?!

Burli
11.03.2010, 00:43
U zadnje vrijeme sam imao priliku da slušam par klavijaturista(aranžerista) koji prate poznate estradne ličnosti i mogu Vam reći da ih ima i dobrih ali i prilično loših!?
Konkretno evo recimo Zvezde Granda, u 2 navrata sa različitim pjevačima dolazi isti klavijaturista, prvi put sa Stevanom Anđelkovićem a zatim sa Slobodanom Vasićem i baš se vidi da među njima nema neke uigranosti, problemi sa intonacijama, repeticije foršila, strofa, refrena, dogovaranje oko repertoara i sl.???
Moje neko lično mišljenje je da puno njih gleda kako da jeftinije prođe, tj. da nađe što jeftinijeg klavijaturistu a da o kvalitetu i samoj svirci baš i ne daju neku važnost, naravno čast izuzetcima!
Možda je malo i degutantno, ali me zanima u kojoj su oni priči kada su pare u pitanju, kako su plaćeni i dal' dijele bakšiš???

P.S. Ko o čemu, baba o uštipcima, tj. muzičari o parama... :-"

milan84
11.03.2010, 00:48
Da ne svira mozda pa2x i m3?

Burli
11.03.2010, 01:04
Ne, ovaj je bio sa Pa2 i G6(koji mu bezveze zvuči) i neizostavni Power Mate:-&

Reče da je iz Niša, '82 godište, možda ga neko i prepozna... B-)

milan84
11.03.2010, 01:06
I ovaj sa m3 je iz Nisa,ime mu je Misa.

Burli
11.03.2010, 01:12
Vjerovatno je to taj momak, pretpostavljam da je M3 zamjenio za G6, možda zato i nije sređen instrument?

milan84
11.03.2010, 01:16
Moguce,znam da prati dosta njih,stevu,milicu todorovic....ima na youtube topmusic uzivo bojan tomovic i taj momak.

negovan
11.03.2010, 03:11
Taj sa m3 je misa laguna. Slusao sam ga kada je pratio Radu manojlovic, mnogo dobar klavijaturista. Mog kolegu iz panceva su pitali da radi,tj.da prati zvezde,i nudili su mu 200 evra,ali gde god da radi ta cena je. Odbio je ato sto su gostovanja daleko i ne isplati se. Toliko ja znam za to.

svrakan
11.03.2010, 11:03
Miso i radi sa Radom ali on je iz Peci koliko ja znam,radi decko ok,dobar je i Vlada sto prati Stoju,Mile sto pradi Daru,tu je i Joca Tyros ali se momci ne eksponiraju,cute i rade.Cene idu odprilike od 100-500e,i ovaj momak Milan iz Nisa radi korektno.Tu je u Subotici bio sa Zvezdama Granda kad su bili.
@Negovan,200e i placeni troskovi puta je korektna cena pogotovo zato sto rade po 3-4 dana nedeljno pa kad saberes to je dosta novca danas.Tako da ne znam sto nije prihvatio,ali svako zna svoje.
Uglavnom oni koji su se namestili sa jednim pevacem i pevacicom posle nekog vremena mogu da nameste cenu da bude jako dobra i to je to.
A to da ima i dobrih i losih,to i nije tako bitno u toj prici,ovi iskusni macori kazu svirka je bitna 20 posto,a bitnije je sve ostalo sto ide uz muziku.

milanceshow
11.03.2010, 11:15
To je ipak poso za mladje muzicare koji nemaju svoju porodicu.Sto se novca tice je Ok.

kufi
11.03.2010, 11:18
Ma Misa laguna je legenda slusao sam ga na acapulku sa Banetom M. i Katarinom Keti Zivkovic ubi covek koji su ono ritmovi i boje jos nisam cuo nista slicno tome tako dobro da j*** kevu sta sve izlazi iz one dve klavijatrure je pravo zlo da covek vise ne pozeli da svira u opste aranzer kakav bend netreba im u opste kad ih on prati poslusajte snimke uzivo sa radom pa ce vam sve biti jasno da njega nema k**** bi rada tako zvucala dobro plus covek i odlicno peva jer ona ne peva zabavnjake sve u svemu extra Pozz:)

gibanica
11.03.2010, 11:43
upravo tako.
ja sam klavijaturu kupio od lika bas to vece kada je pratio novicu zdravkovica, kaju, i bojana tomovica. malo je reci da slabo svira.
no on to priznaje i kaze ja sam se ustekao i bas me briga ko sta prica. uzimao je 250e u jednoj diskoteci u novom sadu.

@milancetu cestitam na jubilarnom postu :p

nesaband
11.03.2010, 11:47
momcima svaka cast ako dobijaju tu cenu mada sumnjam.njima uglavnom menadzeri namecu klavijaturiste a oni nisu bas tako darezljivi i boli ih uvo kako ko svira,njima je bitno da su sto jeftiniji i tacka.Ja imam iskustvo,radio sam pre par godina diskoteke u kojima je gostovala nasa "draga koleginica Jami" i moja cifra je bila maksimalno 100 eura +troskovi puta.Znam coveka koji je pratio Zeljka Sasica moj dobar drugar i njegova cifra je bila slicna.do 150 eura kad ide van srbije.
Ali ako su te cifre tacne skidam im kapu,alal vera momci!

svrakan
11.03.2010, 11:55
@nesaband,zavisi gde i sa kime,nije isto pratiti nekog ko uzima na vece 800-1000e,ili nekog ko uzima 5000,pricam iz licnog iskustva,opet ponavljam svirka nije u prvom planu,pogotovo kao sto neko rece u prethodnom postu menadzerima,bitno da se posao odradi.

Dell
11.03.2010, 12:19
zar slobodan vasic ne svira aranzer i pjeva?

svrakan
11.03.2010, 12:22
Sloba je prvi aranzer kupio od mene i korga TR,radio je sam i to odlicno,medjutim sad nema potrebu za tim,lakse je nositi samo mikrofon.

kufi
11.03.2010, 12:51
U pravu je kolega svrakav bitno je da se posao odradi a cena varira nije isto pratiti radu sad koja je u prvom planu i da kazemo zvezda i nekog drugog iz zvezda granda koji je daleko manje poznat tu se potpuno slazemo :D:-"

gibanica
11.03.2010, 15:31
zar slobodan vasic ne svira aranzer i pjeva?
ne, donese svoj aranzer i solo pa50 i tr i nadje nekog lokalca da mu odradi svirku.
ja sam ga pratio pre oko godinu dana jedan vikend, bas tako na njegovoj klav.
al to je bilo pre "anonimne" :)

svrakan
11.03.2010, 16:37
Ma to je bilo davno,sada ga boli uvo,ima svoj band sa kojim radi.
Nego da se vratimo na temu,puno se pise o Misi Laguni,momak odlicno radi posao i peva nema sta,ali ne zaboravite da se uvek vrte istih 40-50 pesama i to je bomba,i svi pricaju o snimku sa Radom,imam i ja taj snimak pa kad uleti Vasic i Topalko kao gosti to je onda sve ali ne dobra svirka,ne zato sto on ne svira dobro vec upravo zato je pripremljen za Radu.Ko razume shvatice.

bokivelik
11.03.2010, 22:27
Mogu samo da podrzim i potpisem post od kolege Svrakana.
Covek govori iz licnog iskustva. A sto se tice Mise lagune kao i vecine muzicara cim uleti u neki drugi fazon od ustaljenog postaje smesan, ili krace receno svira dobro uvezbane stvari. Ali jbg nemoze sve da se zna nesto ti ide od ruke a nesto ne. A i zajebano je kad pratis vise pevaca ne zbog pesama nego treba pamtiti tonalitete.

Burli
12.03.2010, 00:15
O ovom klavijaturisti što prati Tomovića sam ja pisao, jel' to Miša "Laguna"?
http://www.youtube.com/watch?v=cS2A6x4JeXc&feature=related

Što se tiče pamćenja intonacija mislim da muzičari sa iole iskustva mogu poslije druge-treće pjesme znati otprilike šta i kako...

Recimo meni je Grego kad je počeo raditi sa Sašom Matićem bio opasan, odavno ga nisam slušao, vjerujem da je i sada dobar!? Ili Rule što je radio sa Džejom. Čak šta više bolje je i pjevao od njega...

S' druge strane Stolica(Samardžićev klavijaturista) je po meni osrednji muzičar koji je imao sreću što je mostarac...

Sad slušam i momka što na ovom snimku prati Radu Manojlović i odlično zvuči!
http://www.youtube.com/watch?v=TYKvlhvu58Y&feature=related

Dacky1984
12.03.2010, 00:26
E druze taj decko jeste Misa ali ne laguna to je Milos Vacic decko je iz Nisa znam ga posto sam i ja iz Nisa i to je to da ne raspravljate o kojem decku je rec. Jedino ako mu nisu dali neki nadimak "Laguna" mada ne vidim zasto bi a cini mi se da postoji i drugi Misa laguna.

Sto se tice cene slazem se da je razlicita posto sam i ja licno svirao sa grandovcima i znam ljude dosta koji su svirali i sviraju (Gacka, Stamen, Misa, ...) dakle iskreno koliko ja znam dosta varira od svirke do svirke i mnogo zavisi od menager-a sa kojim saradjujete tako da ako neko ima nameru ili ponudu da svira neka se prethodno debelo raspita sa kojim manager-oma saradju jer znam slucajeve i za 100 EUR-a i manje a i za 1000EUR-a pa i vise za jedno vece (moje iskustvo opet kazem)

Znas sta, sto se tice toga kako decko svira mislim eto imate snimak pa ocenite, ja cu da ostanem bez komentara.

A da mu je sredjena klavijatura, iskreno po mom ukusu NE, ali za ono sto on radi koliko znam jeste jer se decko dosta angazovao.

E DA, sto je reko Milanche ipak je to GRAND i te fore posao za neke klince koji imaju zivce za ta putovanja i cimanja itd... Ko ima porodicu neka zaboravi na ovo sa Grand-om (moje misljenje opet)

Pozdravce iz NIS !

svrakan
12.03.2010, 09:20
@Burli,na drugom snimku sa Radom to svira Miso Laguna,inace hocu da kazem imam snimak iz Crne gore cele svirke sa Radom ,i sad gledajuci ove snimke na youtube vidim da je cak i redosled isti pesama koji izvode kao i na mom snimku,tako da je normalno ako nekog pratis sa estrade da taj repertoar zvuci dobro,ostalo i nije bitno,a Miso je stari lisac,a izuzetno dobro peva pogotovo Lukasa skida dobro i to ce uvek da prolazi.
A na prvom snimku je momak iz Nisa,koji bez obzira sta ko pricao o njemu i svirci radi non stop i uzima kintu i to je za postovanje,trudi se i ozbiljan je.Eto toliko.

bokivelik
12.03.2010, 15:20
@Burli
Nisi me razumeo u vezi tonaliteta naravno da se moze posle prve pesme znati odakle dokle se peva ali ima i pevaca dzangrizavih pa traze striktno tonalitet pa makar i bio polu ton. Ili ona prica "spusti mi veceras teze pesme za polu stepen" a upuredo peva jos jedan pevac pa kad se zbrkas to je katastrofa ali se tu vidi majsorstvo. Jos je gore kad muske pesme peva pevacica ili zenske pevac a u momentu se ponekad zablokira.

Sto se tice snimaka sa Radom Manojlovic vidim da klavijaturista nije umeo da je nasteluje mikrofon pa je jadna promukla.:lol:

Vule
12.03.2010, 15:31
Ona ima problema sa disanjem,u svakoj pesmi se bori za vazduh pa to povlaci razne probleme...a klavijaturista koji radi sa njom i pevacima slicnog "kalibra" treba da ima zivce debele ko fosna inace katastrofa...

bokivelik
12.03.2010, 15:53
upravu si video sam na jednom snimku kako mu se nesto buni. jbg mora da cuti jer je ona zv.granda zaboga.

svrakan
12.03.2010, 16:18
Ma 90 posto estrade ne zasluzuje sto su tamo,ali sreca je veliki faktor a pogotovo zaboravljate da je vecinu pevacica neko (probio),a mnogo dobrih pevaca radi za sitne pare,ali to je prica kojoj nema kraja,onaj koji zna da se dobro proda imace posla,a ne onaj ko dobro svira i peva.

ilcezan
12.03.2010, 17:45
ja iskreno mislim da misha laguna je primer kako klavijaturista treba da svira i kako treba da mu je sredzena klavijatura razbija momak slushao sam neke snimke sa banetom moicevica na ohridu svirali pa to je repertoar od 3 sata i sve to zvuci ko da svira neki bend sto radi zajedno 10 godina i sve razliciti repertoar nije to ovno dva sata repertoar pa navezbash i ides da razbijes sve

Dell
12.03.2010, 18:52
pogotovo zaboravljate da je vecinu pevacica neko (probio)

ne moze da bude tocnije :D

makso68
12.03.2010, 20:53
Dell,je l´ti to iz iskustva znaš?(naravno da se šalim)Pozdrav!

Sejox
13.03.2010, 00:00
Ona ima problema sa disanjem,u svakoj pesmi se bori za vazduh pa to povlaci razne probleme...

Svi vjerovatno znamo,da su ta djeca (vecinom) pod medijski napuhanim i
totalno nerealnim nazivom "Zvezde....",uglavnom skoro svi kao pokupljeni sa
ulice i onako prosli neke brzinske audicije.
Postavlja se pitanje: Da li su oni uopste radili ikada vjezbe tehnike disanja,dikcije....da li su ikada sa nekim radili korepeticiju (pjevanje uz klavirsku pratnju)..........ja nesto u to sumnjam.

Zato se i desavaju razni problemi,koje ipak ljudi koji ih prate kao muzicari,moraju da rjesavaju u realnom vremenu i uz pomoc dobrog strpljenja i muke.

Dell
13.03.2010, 00:16
ne makso, nego znam npr ko je radmilu probio :D

makso68
13.03.2010, 17:10
Ma,šalim se majstore.Ja znam ko je nije probio,npr.JA,na žalost.Pozdrav!

Dell
13.03.2010, 17:11
:lol: