Pokaži Full Verziju : Stavljanje reverba na elemente bubnja - tyros
viktor011
08.02.2010, 08:03
da li neko zna kako da skinem reverb/hal sa bubnja,odnosno reverb samo sa bas noge,ne smeta mi na dobosu ali bas noga brunda,kako to da resim?
ne kontam gdje si to nasao reverb na bas nozi ..kod fabrickih ritmova nema nigdje taj slucaj e sad jedino ako si ti nesto eksperimentisao bolje ti je da taj ritam i ne probas dotjerivati...a ako bas hoces onda skini efekat sa bubnja i rijesit ces
viktor011
08.02.2010, 10:16
mozda nisam najbolje objasnio,kada stavim reverb na bubanj,hocu da mi utice samo na dobos ili..a da preskoci recimo bas nogu,video sam da to moze da se resi u voice editoru kada pozovem fabricki bubanj ali ne znam kako da sacuvam tu postavku??
U samoj klavijaturi je nemoguce, ako je Tyros 2 u pitanju.
Koliko ja znam, tako nesto je moguce samo sa programom XGWorks.
ja mislim da kod tebe nije problem sa efektom vec sa postavkom bubnja ..moras da podesis jacinu te bas pedale i odnose jer sa nekim normalnim reverbom nema sanse da pravi bilo kakav mutan ton...ili napravi ako bas hoces novi set bubnja gdje mozes da stavis bas nogu bez imalo efekta a ostale komponente dodaj kolko zelis
rondzo4life
08.02.2010, 17:24
Na tyros-u bi trebalo da mozes ubaciti EVENT Change poruku unutar style creator-a (RPN-NRPN). Sad nisam siguran da li to moze unutar patern-a ili samo na pocetku ritma, mada mislim da bi moglo da se ubaci unutar pattern-a. Pogledaj upustvo stranica 168 za moguce event naredbe!
Poz
viktor011
08.02.2010, 19:26
a kako bi ja mogao,odnosno gde i kako se pravi novi bubanj set,pa cu tako resiti da ne bi sad svaki ritam pojedinacno?Pokusavam ali ne znam gde se to radi na t3?
moras instalirati program Voice editor (na PC), koji se nalazi na cd-u koji si dobio uz tyrosa.
Pozdrav,
Boban
viktor011
08.02.2010, 20:33
uspeo sam da napravim bubanj kakv hocu i sacuvao ga u kyustom drums ali sada ne mogu da ga stavim u ritam sekciju zasto??
U opste ne vidi kyustom drums kada hocu da pozovem,samo mi daje custom voice?
Na tyros-u bi trebalo da mozes ubaciti EVENT Change poruku unutar style creator-a (RPN-NRPN). Sad nisam siguran da li to moze unutar patern-a ili samo na pocetku ritma, mada mislim da bi moglo da se ubaci unutar pattern-a. Pogledaj upustvo stranica 168 za moguce event naredbe!
Poz
Moze u Patern-u vise puta.
Izvinjavam se na dezinformaciji iz mog proslog posta. Ova poruka od @rondzo4life me podsetila da sam i sam radio nesto slicno par puta. Menjao sam Ctrl - Control Change, u ovom slucaju Ctrl 91 je za reverb. Znaci u ovom slucaju, Ctrl 91-0 ispred bas bubnja, a posle njega vratis Ctrl91 na 20, na primer. Ova metoda, moram da napomenem, nije savrsena, ali moze dosta da pomogne. Tako npr. dobos moze da se stimuje vislje i nize, uz promenu vrednosti za PitchB u Edit-u. Ako slucajno ne pisem jasno, StyleCreator>Edit>Filter.
rondzo4life
09.02.2010, 05:05
Ja mislim da bi ove stvari bilo najlakse obraditi u nekom sekvenceru tipa cubase i slicno. Mnogo brze i efikasnije nego tipkanje po kljavi!
klavijatura je i napravljena da se radi na njoj a sto se tice efikasnosti i brzine i tu se grdno varas nego danas ljudi samo traze neke olaksice i precice umjesto da sjednes i radis na instrumentu...ja ne znam koji je problem kod ovoga kolege al barem podesavanje efekta nebi trebalo biti problem pa pogledaj samo fabricke ritmove dal kod njih ista mulja i brunda...
znaci problem je u ritmovima koji sami radite a ne u klav...
Pozdrav,
Fazon je da u fabrickim ritmovima ima dosta SysEx naredbi koje su tu da nastimaju bubanj (Panorama za odredjene elemente bubnja, volume, reverb, itd.).
A to se jedino moze napraviti sa software kao sto je npr. XG Works koji u sebi ima XG Editor i s tim editorom se bubanj moze editirati kako pozelis. Onda se posle toga sve te Sys Ex naredbe ubace u midi dio style-a.
Tako da su bubnjevi u fabrickim ritmovima, svi na taj nacin izmixani.
Pozdrav,
Boban
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.