Pokaži Full Verziju : Korg Triton Zip-Drive
Kako da prikacim Zip-Drive 100 na PC, da mogu da prebacim Selmplove etc. na Zip-Disku? Pokusao sam, ali bez uspeha. Zip-Drive mi je IOMEGA ZIP 100 i prikacen je sa PC'om preko SCSI prikljucka. Instaliro sam Programm/Driver ioware-w32-x86-402.exe ali nece XP da nadje Zip-Drive. Dali treba neki drugi Driver i kako treba tacno da se prikaci?
Hvala Unapred
Poz
C:\Dokumente und Einstellungen\Amel\Desktop/zip
Jarane stvar je ovakva...Lično imam Iomega Jazz na SCSI-vodilo...I jedina mogućnost da sa pc-ja na Jazz ili ZIP prenosiš setove ili semplove,itd je ovakva...Nabavi sebi PCI karticu kontroler za SCSI,mora imati mogućnost za priklop eksterne naprave...Kad upališ PC odmah naloži drajvere i restartaj PC...Zatim moraš na ZIP-u preko terminatora da naštelaš chain number...(preko toga upišeš scsi adresu naprave koju kontroler čita...Ja obično imam na broju 4)...Zatim preko SCSI kabla (25-pin stari model a 41-pin čini mi se je noviji model-SCSI2) priklopiš eksterni drive...Windows XP ga avtomatski instalira pošto su drajveri već gore...I tako klikneš My computer i pojavi se dodatni disk koji je tvoj ZIP...Eto nadam se da sam ti bar malo objasnio kako treba da bude...Pozdrav!
Ok. Idem ovih dana da nabavim PCI Kontroller, pa cu da pokusam da uradim kako pise gore. Hvala Alix
Poz
ma nisu oni skupi ja sam svoga dobio za 10eur preko oglasa...Ali doduše teško ih je naći jer se SCSI interface jako rjtko koristi u PC-jima...Jer pazi jednu stvar tvoj 25-pinski kabal ne možeš da priklopiš direktno na parallel port (port za stare printere) jer je sam razpored tx i rx različit...I ako budeš kupio karticu sa SCSI-2 obavezno kupi i pretvornik(adapter) sa SCSI-2 na SCSI-2 ili kabal sa SCSi-2 na SCSI-1...Eto ako ti bude još šta trebalo javi se...Pozdrav!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.