PDA

Pokaži Full Verziju : Yamaha V50


salenis
31.10.2006, 21:33
Interesuje me kakva je ovo klavijatura Yamaha V50. Posto sam razmiljao da za bascontru uzmem Kawai K1...ali sam video da mnogi sviraju na V50(Gorila, Cvekla...). Kakve mogucnosti ima u odnosu na Kawai za bascontru i koja je cena ove klavijature.

Pozdrav svima

djoro
31.10.2006, 23:40
ja nisam nikad cuo kawai ali V 50 sam imao i bio izuzetno zadovoljan sa njom . Nikad nije me zajebala i isplatila se bar 1000 puta. Crkla mi samo internal bateria i izgubio sam sve terce i boje koje sam pravio i popravljao godinama zato sam kupio LE umesto. Ta klaviatura ne bi trebalo da koshta vise od 300-350 evra u vrh glave a odlicna e. Za bas kontru najbolja shto sam ja cuo. Svi cigani shto sviraju bas kontra ovde ( usd ) koriste V 50. Babaroga od klaviature stvarno.

Pozdrav djoro.

seadi
02.02.2007, 18:29
kako ovaj post nije update odavno nisam htio poceti novi nego eto koristim ovaj post da bi pitao za savjet poznavaoce yamahe V50.Nasao sam program sendSX i uspijevam unijeti boje ali kako sam nov u ovome svasta sam pokusao jer sam mislio da cu rijesiti problem bez trazenja pomoci i kako mi to ne uspijeva nadam se da ce mi neko pomoci.Imam ukljucene bubnjeve i svaki put kad unesem boju na udarac tipke javlja se dvoglas trazio sam po klavijaturi kako da iskljucim bubnjeve ali mi ne ide i ne ide.Kako to da uradim i kako da sejvam boje da znam gdje su.Sigurno ce oni sto poznaju yamahu V50 reci "ala je ovaj glup" ali eto ja nemogu to rijesiti bez necije pomoci,pa bi bio jako zahvalan alixu ili nekom drugom ako mi se javi s odgovorom.Da kad vec je imam da posluzi necemu a ne samo da mi kupi prasinu.

Unaprijed zahvalan

Alix
02.02.2007, 20:39
V50 je moja nekadašnja ljubav poslije T3 Korga,poznam ga kako diše...Mogu ti reći da je BOMBA..:Jedino što joj fali jest zvuci harmonike a ostalo sve ima...Dakle na njoj se mogu praviti arabske skale,terce (sve intonacije,dusrke,molske)-ma prava stvar za jednog muzičara koji voli portamento i Dx boje za dvojke...Pored jako ubitačnog Bass-a za kontre (Pluck Bass je standard) ima jako dobre zvukove.U njega stane 100 Single boja+100 Performance boja+Ako imaš eksternu karticu još 100 Dodatnih boja...
U njega se mogu importirati sve boje od Dx-serije,TX-serije,i čak ima mogućnost šaltanja algoritma....Dakle u jednom zvuku promeniš algoritam (ima 4-vrste) i iz njega dobiješ skroz drugi zvuk koji isto tako kao predhodni odlično zvuči...E sad cjena (Realna) je od 350 pa tamo do 500eur zavisi ima li eksternu ROM karticu,koliko je očuvan,i šta ima na njemu...Dakle stvar prava za JuVe i dvojkice...

"SEADI"-poslo sam ti PM da mi se javiš na MSN-sve ću ti razložiti od A-Ž kako se stavljaju boje preko SendSX-a i kako se memoriše,upisiva itd...Pozdrav!

seadi
03.02.2007, 21:16
hi alix
uspio sam neke stvari da dovedem u red ne sam naravno ali eto..... pa me samo interesuje kad ubacivam boje moram li svaki put promijeniti mjesto mislim broj ili moram svaku unesenu boju kopirati na odredjeni broj ili broj po mojoj zelji,hocu reci da li moram odrediti broj na kojem ce se nalaziti ta boja prije ili posle unosenja sa kompjutera.I samo jos jedno o flopy disketama nisam znao da ima razlike i da su neke 2DD a neke 2HD da li se ove prve mogu jos kupiti ili su ih prestali proizvoditi jer na svim mojim je 2HD a ima ih na stotine.Jer svaki put kad pokusam s flopija da unesem boju kaze bad disk.

seadi
03.02.2007, 21:19
ovo gore o 2DD mislim da nije tacno nego 2SHD
izvinjavam se

fico
04.02.2007, 00:31
Seadu mislim da ti je bolje koristiti kabal nego ganjati diskete .Ko god da ima disketu ima na njoj snimljene boje i cuva ju za boze nedaj a boja ces dobiti na netu malo more i dok jih sve isprobas i sredis upoznaces sint u dusu .
Dok ja i ti naucimo svirati kako valja izace i neka bolja yamaha i korg pa cemo za njih sredjivati sve od pocetka.
Pozdrav.

Alix
04.02.2007, 00:54
Seadi ako hoćeš da memorišeš stvar je ovakva:
---Prije nego što išta započneš izklopi MEMORY PROTECT (I kod kartice i Internal)
---Zatim prikopčaj sinth na kabal....
---Otvoriš sendSX i otvoriš u njemu boju...
---Na ekranu PC-ja se ispišu slova i brojevi (npr. f6h4,itd...)
---Klikni SEND...
---Na V50 ti napiše Sound Received,i zatim se ispiše ime boje na ekranu....
---Preslušaj boju dali ti se sviđa...
---Ako treba dorada upotrebi parametre i funkcijske tipke na V50 (Portamento,Velocity,Algoritam,itd)
---Kad hoćeš da sačuvaš boju pritisneš WRITE i izabereš poziciju (broj) u kojem da ga sačuvaš...
---Pritisneš * (YES)
---Kad te upita "ARE YOU SHURE?"---Pritisneš + (YES) i boja je sačuvana...
---Prije svega najprije napiši sebi koje pozicije (mjesto ili broj u banci) želiš da obrišeš i koji ti se ne sviđa da nebi po grešci izbriso kakav dobar zvuk...
Inače V50 nudi stvarno mnogo funkcija za obradu,sam kad sam kupio jedan komplet set obrađivo sam gačitavo vrijeme (2 godine) i stvarno kad mu uđeš u fazon tek onda vidiš koja je to strava od sintha...Omogućava (ako se dobro sjećam ) mješanje 7 ili 9 zvukova ( u Performance Mode) i stvarno to kad sastaviš par žešćih boja,dobijaš strašne nijanse zvukova i terci...Eto toliko za sad pa se javi ako ti šta zakoči...Pozdrav!

seadi
04.02.2007, 02:17
puno hvala alixu i fici ..............pa nakon nekog vremena sam i ja to skonto sto se tice flopija bio sam ga cak izvadio i odnio kod majstora da ga pregleda falila mu gumica ali i dalje pokazuje bad disk pa kao sto fico kaze nema niti potrebe da ga koristim necu ga niti popravljati.A vrlo tesko cu ga i prodati jer nije bas nesto narocito ocuvan.Sve u svemu probacu ovo sejvanje i unosenje na alixov nacin pa ako sto zaskripi nemoj se molim te ljutiti ako te opet nesto pitam.A kako je krenulo bice toga jos :oops: ...........nego havla jos jednom pa da probam hoce li to ici ili ne

Alix
04.02.2007, 10:30
SEADI...Jarane nije da koga vređam ali neki ljudi ne poznaju na koji način YAMAHA V50 zapisuje podatke na OBIČNU DISKETU...PC ili Kompjuter imam FAT kodni zapis na Floopy,A V50 kao i DX7/II imaju svoj standard kodnog zapisa...Ja sam lično imo Muke dok mi jedan kolega nije prodo set na Floppy-u i razložio u čemu je fazon loadanja...Dakle ako si zainteresovan imam vlastite setove na disketi kojeg bi ti dao buzašta a napravljen sa 2 godine muke i patnje,dakle na disketi imam oko 5setova punih svega i svačega,da te glava zaboli...Da zaklučim priču-NIKAD se neće desiti da kopiraš boju na FDD i naloadaš na V50..V50 ima drugačiji zapis i drugačiju obradu podataka za LOAD,SAVE i COPY...Eto pa ako šta odlučiš javi se na MSN...Pozdrav!

seadi
04.02.2007, 20:40
nije problem,posto je razlika u vremenu sedam sati vrlo je tesko da smo obojica istovremeno na msn-u ali zato mi uvijek mozes poslati email...........pa cemo se dogovoriti ja cijenim svaciji trud jer imam svoju vlastitu kompaniju i znam sta znaci mrkotrpan rad.....a posto mi je ovo sporedna zanimacija i nebavim se s muzikom profesionalno..... a da i hocu nemogu jer neznam svirati tek ucim.....nebi bas da ulazem previse dok za to ne dodje vrijeme hocu reci dok ne naucim svirati a kako mi ide to se nece desiti naskoro ...... :oops:....samo znam da necu ici i pustati fajlove za novac i pretvarati se da sviram ........

ratkoratko
11.03.2007, 15:52
Pozdrav svima! Imam i ja Yamahu v50,i imam veliki problem.Ne radi mi donja polovina ekrana!Da li neko zna gde bih mogao kupiti taj ekran?Unapred zahvalan.Ratko

Alix
11.03.2007, 19:03
Ratko,za taj problem ne moraš da mjenjaš kompletan ekran...Stvar je u tome da ako ti je ekran PUKO ili se razlio onda je potrebna zamjena...(Tih ekrana nema više da se kupi) a ukoliko samo slabo rdi dojnja polovina ekrana ond je problem u kontaktu samom...Neki LCD Displejevi su povezani sa matičnom pločom preko Flat kabla,preko vrep žičica ili preko posebne prevodne gumice koja ih spaja....Za V50 tačno ne znam koji je sistem ali u svakom slučaju otvori sinth,polako ga odšerafi,malo pregledaj gdje se sklapaju i sastavljaju Ekran i matična pločica i probaj to da malo očistiš sa štapićima za uši...Dakle bez potrebe da tražiš nov ekran kad možeš sam da ga popraviš...Pozdrav!
PS:Ako ti šta ne bude jasno javi se na PM ili MSN...

SrdjanBC
24.04.2007, 19:08
Da li neko ima slucajno skinute ENVERS_BOJE iz download sekcije ako ima nek mi posalje bas bih voleo da probam ali ne mogu da skinem. srdjancakic@hotmail.com Unapred hvala!!!