PDA

Pokaži Full Verziju : Korg X3


zokin
31.10.2006, 15:08
Pozdrav svim kolegama!

Da li neko ima bilo kakva iskustva sa ovom klavijaturom? Kakva je sto se tice boja, terci... Lik mi je nudi za 350 eura, da li je to puno para za nju?
Bilo kakav komentar je dobrodosao!

DinO74
31.10.2006, 18:24
Zdravo! Imao sam ja tu klavijaturu prije nekih 10 godina. Kupio sam je kada se tek pojavila i tada je po katalozima bila BoooM :). Svirao sam na njoj nekih godinu i prodao je. Meni se nisu svidjele tipke jer su kao i na svim X serijama sa gumicama tako da sam brzo unistio dinamiku na 20% klavijature. Sto se tice boja, to je klasicni workstation poput M1, T3, 01W sa nesto novijom sintezom zvuka AI2 ali za razliku od ova tri , X3 ima nesto "plici" zvuk. Terce se mogu uraditi ali tako da je svaka kombinacija jedna skala u tercama (npr. COMBI A43 A-dur, A44 a-mol itd).Ima sve kao i ostali Korg workstation starijeg datuma.Ako je ocuvana sto se tice tipki ...onda pokusaj da ga oboris za barem 50 EUR! :lol: Dobra je to klavijatura za te pare... Pozdrav!

zokin
01.11.2006, 15:28
"Dino074" hvala na odgovoru!

Uzeo sam ga koji dan na probu i evo mojih prvih utisaka o klavijaturi :
1. Tipke su stvarno lose ili ja ne mogu da se naviknem posle tri godine sviranja na 9000pro
2.Sto se tice boja ima lepe saxsofone, brasove, tambure, buzuki, harmonike jako lose i DX negde na pola puta da budu dobre
3.Navikao sam da dosta koristim transpose a ovde ne mogu nikako da se snadjem sa tim pa ako neko zna neka javi

Kako da je prikljucim na aranzer, sta treba da podesim ovo nisam nikad radio?

Alix
01.11.2006, 16:46
E što se tiče transpozi tu ti nema pomoći već da se naučiš sve skale...Ja sam ponosno dugo godina sviro na transpoze i kad sam bio pozvan na jednu svadbu da sviram s jednim bendom harmoniku (nijem im trebo klaviaturista već harmonikaš) onda sam se tako osramotio ko nikad u životu...Dakle momci su svirali iz polutonova (Fis,Gis,itd...) a ja frajer nisam znao polutonskih skala...Nit sam mogo da ih pratim,ni terciram,nit da improviziram ama baš ništa ko tele na bini...Kad sam ih pito što sviraju iz polutonova rekli su mi da snimaju svirku sa svadbe pa da drugi muzičari nebi krali cake sa tog snimka pa da im "zasole" s polutonovima...Eto najbolje jaro uzmi sebi knjigu pa naučvi sve sreda...A ja sam probo ali ne ide ipak je slađe kad sebi nabaviš tritona pa 2 klika i tranzpoziraš :lol: ...Pozdrav!

zokin
02.11.2006, 11:00
Sto se tice skala imam obicaj da pesmu sviram iz originala, bilo da je cis, fis, as... uopste nemam problema sa tim, ali kad treba da spustam ili dizem skalu tu koristim transpoze, jebiga tako sam naviko!