PDA

Pokaži Full Verziju : Mixeta


blatusan
29.10.2006, 13:13
Raja vozdra, treba mi jedna mixeta nije toliko hitno. Naletio sam na ovu, pa ako mozete pogledajte pa mi javite dali bi se isplatilo nju uzeti:
http://www.musicstore.de/de/PA_Beschallung/6_33_PPOWERMIX_82_PAH0002642-000/0/0/0/detail/musicstore.html

blatusan
29.10.2006, 17:56
Jel iko probo ovo cudo, ma uostalom imam 30 dana da je vratim ako mi se nesvidi. Hvala na pomoci.
Pozdrav Alen.

jmikulc5
30.10.2006, 21:29
Ja sam imao taj mixer i mogu reci da radi dosta dobro. Jedina zamjerka bi bila da snaga koja je navedena nije bas istinita.
Pozdrav!! :D

blatusan
30.10.2006, 23:18
Ok hvala jaro. Uzet cu je pa cemo vidjet.Imam 30 dana probnog vremena.Pozdrav.

cincilator
31.10.2006, 00:57
Definitivno los "powered mixer"...
o.k., i cijena je u skladu sa "kvalitetom".
Ukoliko ne mozes da izdvojis vise novca, onda je bolja solucija kupovina polovnog pojacala.
Ne treba se plasiti polovnog pojacala, jer recimo "Dynacord" moze da traje decenijama bez ikakvih problema, uz normalnu upotrebu i poznavanje osnovnih pravila 'setapovanja' ozvucenja.
Sudeci po stranici koju si prilozio, zivis u Njemackoj.
Pokusaj na e-bay da kupis recimo Dynacord PSX-850 ili PSX-802. Pojacalo daje snagu od 2x250w na 4 oma, ali 'pravih' vati.
Posjeduje prirodan i topao zvuk, a ima i ugradjen efekt-procesor odlicnog kvaliteta. Za narodnjake "eho" je malo brzi, ali nije neupotrebljiv. Reverb je odlican.
Sest mono kanala i dva stereo, sasvim je dovoljno za manji bend ili "oneman band".
Cijena je vrlo relativna i zavisi od "srece" i prilike, ali u svakom slucaju cijena od 300 evra je realna.
Uglavnom moze da se "pokvari" ljudskom greskom, a mnogo teze zbog "kvaliteta izrade".
Preporucljive su zvucne kutije sa 15" inca basom i vjeruj da ti nece trebati nikakav dodatni "subwoofer" za manje svirke..

Alix
31.10.2006, 10:34
"cincilator" jarane u pravu si kad spominješ Dynacord jer ja ga već imam dugo vremena (PM1600) i stvarno nema te sile da je pokvari...Dakle iz hladnog prostora u topao sa kondenzacijom i vlagom ja ga palim a on radi ko nov...Ali jaranu Blatusanu treba neka stvar za početak...Dakle njemu ne treba baš neka jaka stvar za ozvučenje dvorana i ostalih velikana nego za manje svirke pa kad bude napredovo financijski onda će i on sebi da kupi nešto jače...Ali za ovo da nisu realni Watti u to sumnjam...jer pazi Montarbo firma je bila jako dobra firma za proizvodju...Dakle na našim prostorima su Montarbo i Dynacord bili kao danas Korg i Yamaha...Dakle 2 velike firme sa jako kvalitetnima stvarima...Ali stvar je u tome što je Montarbo napiso da je njegova mikseta Montarbo 716 2x350W a to nikad nije bila...jer su tu istu miksetu testirali (ne Montarbo) već sa strane u laboratoriju i ustanovili da je za 50W slabija...Dakle realno je bila 2x300W i tako su tužili Montarbo i dandanas ne znam dali Montarbo ikako postoji a i ako postoji bori se za preživljenje jer ga je ta tužba skupo koštala (po zakonu je javno tumačenje pogrešnih podataka kaznjivo djelo zavođenja potrošača)...I tako mislim da i Behringer nebi slago tu snagu...Doduše sve te maksimalne snage su mjerene na impedanciji 4ohma pa je zato moguće da na 8ohma moć padne zbog same teorije ohmovog zakona...Ali u svakom primjeru za ove pare ova mikseta je najbolja odluka i još 3 godine garancije puno znači...Pozdrav!

blatusan
31.10.2006, 11:04
Sto se tice DYNCORDA, to znam, nezamjenjiva je. Ali kao sto je Alix rekao, za pocetak. To znaci da su moje svirke maximalno 100ljudi u jako maloj prostoriji al opet nikad se nezna. Mislim da mixeta nije losa za pocetak uostalom 3 godine garancije je veliko i daje pouzdanje u kvalitet i daje sigurnost, dakle ako se nepokvari sama mogu samo po njoj skakat ili posipat je pivom onda nemam garancije :lol:
Uglavnom za mixetu znam koju cu, ako mi se nesvidi imam 30 dana da je vratim. A sto se tice zvucnika, tu sam jós malo sumnjiv, jer sa parama sam gore nego nikakav a jebes mixer bez solidnih zvucnika. Ako moze koji savjet ili prijedlog.
Hvala, pozdrav Alen.

cincilator
01.11.2006, 19:32
alix, mnogo se vise "laze" kada je u pitanju snaga danasnjih pojacala u odnosu na "staro racunanje", ne za "50w", vec za dvostruko, pa i za "trostruko", kod pojacala velike snage.

blatusan, za muzicara, kada je u pitanju ozvucenje, na prvom mjestu je kvalitet zvuka, a tek potom razne "zastite", "broj dugmica i 'cincilatora'...".
isto vazi i za muzicke instrumente. jedan instrument je dobar onoliko koliko mu je dobar zvuk. sve drugo je manje vise marketing.
"beringer" je uspjesna kompanija zbog nevjerovatno niskih cijena. ali beringer je i proizvodjac sa izuzetno losim kvalitetom proizvoda, ne u smislu kratkotrajnosti.
sa beringerovim pojacalima i kutijama mozes da pokvaris sluh ;)
kako mozes procijeniti kvalitet pojacala, bez nekog veceg muzicarskog iskustva?
sigurno ne na osnovu zvuka prikljucenog instrumenta. 'keyboard' ce uz malo "miksa" dobro da zvuci na vecini pojacala, cak i onih najjeftinijih.
medjutim vokal - nece!
a kakav vokal(i), takva i muzika.
zato sam i pomenuo polovnog dynacorda, starije generacije.
sa recimo obicnim shure sm58 mikrofonom glas jednostavno "tece" u svojim prirodnim frekvencijama, sto nikad neces dobiti na beringer-u i velikoj vecini danasnjih "powered mixers".

Alix
01.11.2006, 21:41
To si u pravu svaka ti čast vidim da imaš i ti dosta znanja što se tiče pojačala i ozvučenja...Ali jarane,kolega Blatusan hoće za početak nešto za dostupne pare da može da odradi malo manja veselja i dok ne zaradi malo više para za veći cjenovni razred...Ja sam imo Montarbovu 716-ku (inače prava stvar) i zvučnike labave firme Carlsbro (koje sam bogami dragog nosio na servis 4-puta i to u Celje (70km od mene)) ali sam na nju radio punih godinu dana dok nisam našparo za PM1600 i Corrus Line...Ali u suštini ako imaš dobro uho i osjećaj za zvuk sa štelanjem equalizera mogu da se naprave čuda...Jedino kolegi blatusanu bi preporučio Dynacord PM600 koja je mala miksetica i vrlo simpatična ali jaka stvar i stvarno me iznenadila kad sam je isprobavo u glasbenom centru u Ljubljani...Jaro ti si ionako iz Njemačke pa na E-bayu se sigurno može naći kakva polovna jer pazi te miksete su vječne i nema te sile da se pokvare,neuništljive su a nude najbolji kvalitet koliko sam imo priliku da čujem...Pozdrav!