PDA

Pokaži Full Verziju : Digitech vocalist workstation


Janker
21.01.2010, 20:58
Uzeo sam ga juce na probu da vidim kako radi, pa me interesuje kolika mu je sad cena polovnog, i dali je dobar, tj koja je razlika izmedju njega i digitech performera. Nisam jos probao, ali predpostavljam da i ovaj ima opciju da preko klavijature cita harmoniju.

aleksandar72
22.01.2010, 15:01
@Janker..Nisam jos probao, ali predpostavljam da i ovaj ima opciju da preko klavijature cita harmoniju.

Da ovaj,za razliku od Performera ima tu opciju.Kako ce Performer komunicarti sa klavijaturom kad nema MIDI interfejs??

Workstation je u stvari "generacija" performera,tj bolji performer!
Razlika: MIDI interfejs,bolji procesor/konverter,bolji efekti,veci editing,pitch korektura,veci displej,ima harmony styles.....u svaki slucaj solidna sprava!

Sad koliko vredi??Sigurno 200-250EUR

Zlatek
22.01.2010, 16:55
@Janker
U svakom slučaju ti ga preporučujem.Nekada sam radio sa VHM 5- to je generacija prije workstationa.Workstation radi bolje, i naravno spojiš ga sa midi kablom na klavijaturu, odrediš midi kanal i radi bez problema!

Janker
23.01.2010, 16:46
E hvala vam.
On ga ceni manje od 200E, tako da je onda to verovatno dobra kupovina.
Ali ne mogu lepo da ga namestim, tj ne znam, sve izlazi bezveze, pa ako neko ima da mi posalje koji se parametri upisuju u programu, da ih prekucam.
I jos nesto, mozda je glupo pitanje, ali ovaj sto prodaje me ubedjuje da moze da se snimi necija boja glasa, i da ona izlazi bilo ko da peva posle. Jel to tacno?

aleksandar72
24.01.2010, 00:10
@ali ovaj sto prodaje me ubedjuje da moze da se snimi necija boja glasa, i da ona izlazi bilo ko da peva posle

Reci mu neka prestane da te ubedjuje oko toga :lol:
Nema nikakve veze!Ali ideja je super :)
To je DESCTOP Vocalist koji ne treba puno sredjivanja za osnovne stvari.Ako poznajes dobro harmoniju i kvintni krug,lako ces se snaci sa manualom.
Cena oko 200EUR je odlicna!Kupuj....

hajro
24.01.2010, 00:54
evo i moga pitanja naravno da mi znate odgovovoriti a posebno zlatek koji je vec imao VHM 5.da li je moguce na VHM5 da on reprodukuje moje terce ili uopste pratece vokale tacno kada ja ne sviram uzivo harmoniju, to znaci dali potpire failove brez sviranja harmonije.LP.

Janker
24.01.2010, 04:34
@Reci mu neka prestane da te ubedjuje oko toga
Nema nikakve veze!Ali ideja je super

Predpostavljao sam da je tako, nego aj da pitam, mozda neko ipak zna :)
Nije problem harmonija, a i lako ce biti kad povezem sa MIDI kalblom preko klavijature, nego ta terca sto izlazi je mnogo vestacka. Tacna je intonatvno, ali je zvuk los. I ima li on opciju da pored toga sto mi dodaje pratece glasove, da moj glas oboji, posto nemam jak glas, pa nekad to ne zazvuci dobro.

Zlatek
24.01.2010, 15:29
@hajro
VHM 5, a i workstation ti ne može reproducirati prateče vokale ako pustiš midi file, jer mu treba nešto da prepozna harmoniju.To možeš riješiti na dva načina- prvi je da pustiš midi file i istovremeno lijevom rukom sviraš harmonije da bi vokalist prepoznao o kojem se tonalitetu radi.Drugi način je da na več postoječi midi file snimiš traku za vocalist.Ja sam koristio uvijek ovu drugu opciju jer to jednom napraviš i imaš riješeno za sva vremena.Izabereš dakle midi kanal na kojem ti i aranger svira harmoniju-na Rolandu je to 11 kanal i snimiš taj kanal sa harmonijama .Vocalist će ga automatski prepoznati i točno reproducirati prateče vokale-naravno ako si ih točno snimio.Taj midi track možeš potpuno i stišati, ali će vocalist raditi bez problema.Da ne zaboravim napomenuti još jednu vrlo bitnu stvar-kada sviraš uživo harmonije vocalist ih uredno prepoznaje-primjer C-dur C-E-G možeš odsvirati i u obratu kao E-G-C i vocalist će ga prepoznati točno kao C-dur!Ako to kao takvo snimiš u midi file tu se javljaju problemi jer tada vocalist prepoznaje tu harmoniju kao E-mol.Dakle kod snimanja midi tracka uvijek moraš harmoniju odsvirati u njezinoj osnovi i nema problema.
@Janker
Vocalist naravno ima opciju da ti i glas oboji,možeš mu dodati i efekta i sve šta treba.Uđeš u njegove opcije sve lijepo podesiš po svojim potrebama i uživaj!
Pozdrav!

hajro
24.01.2010, 18:27
hvala prijatelju zlatek na opsirnom objasnjenju ali ipak je to za mene sve previse komplicirano a posebno to sto sam vrlo slab sa harmonijom jer sam dugogodisnji bubnjar a ne klavijaturista .LP.