PDA

Pokaži Full Verziju : korg pa800 mrlja na display-u

darko26
20.01.2010, 14:01
Malopre mi se pojavila mala mrlja u donjem desnom uglu na display-u,jel imao neko slican problem i sta ciniti?!!!

tesla
20.01.2010, 19:46
Očisti je...

Ace
20.01.2010, 19:52
Da nisi je mozda udario sa nesto pa je pocrnelo, napravila se crna mrlja?!

armin
20.01.2010, 23:32
ako si sta jeo vise ekrana hoce to onda i meni se desi ili kad pijem nesto... a najcesce kada su ti ruke masne :D

gjoko
21.01.2010, 00:09
dobro ti je tesla reko ocisti je:lol:

EmirTotic
21.01.2010, 00:20
Hm... Mozda se ne radi o tome... Jedan moj drugar ima pa80 i vec 3-4 godine ima plavu mrlju na displeju (ali ne fleku nego ispod displeja je) kao boja kad se razlije. Ne znamo ni danas otkud to i sta je to ustvari...

Ace
21.01.2010, 00:37
Ljudi pa zar kolega nije probao da ocisti pred da postavi temu. Ako to bila obicna mrlja koja se moze ocistiti sa krpom nema razloga za otvaranje temu?!
Ja mislim da je to, kao sto kolega Emir rekao, mrlja ispod ekrana. Mozda je postala od neki udar ili izlozenost na sunce (mada je sad zima :? ). Ali za fleke od necistotije nema potrebe od tema na foruma.

skoricnik
21.01.2010, 00:40
Takozvane "mrlje" ispod ekrana nastaju udarcem. Jedan moj kolega je slucajno mikrofonom udario u ekran PA80-ke i ostala mu je fleka. U pitanju su LCD kristali koji se razliju i nastane posledica udarca.

Pozdrav

Marco7
21.01.2010, 11:06
A moze da se desi da se mrlja sama vremenom povuce da znas ako nije bio neki jaci udarac ;)

darko26
21.01.2010, 13:27
Mrlja je zute boje,klavijaturu nisam udario nigde,prekljuce sam svirao kuci sve je bilo O.K juce je upalim pojavi se ta mrlja,sad je upalim ona duplo veca-nisam nista jeo nad njom,neznam sta je al ako ovako nastavi za par dana ode display...

EmirTotic
21.01.2010, 14:10
Brale, jel mrlja spolja ili unutra ispod ekrana?

Korg-Pa800
21.01.2010, 14:37
malo cudno,ali da nije neki virus upao u sistem klavijature:confused::confused::confused:

EmirTotic
21.01.2010, 14:43
Upravo zbog toga pitam, kontaktirao sam jutros tog drugara i rekao mi je da je reinstalaciom operativnog sistema resio problem (uklonio je tu plavu mrlju ispod ekrana).

Alix
21.01.2010, 14:53
Ja mislim da OS nema veze sa displejom...Jel zašto bi "virus" crto žute ili plave mrlje na ekranu...Cilj virusa je onesposobiti normalan i stabilan zagon sistema ili napraviti tzv. "freeze"...Ako je mrlja ispod ekrana onda je bio ili udarac s nečim,ili pregrubo tipkanje po njemu,ili je došo kondenz ispod gornjeg djela toucha pa ti pravi drugu nijansu što se pokaziva kao mrlja...Druge logičke solucije nema...

darko26
21.01.2010, 23:10
Mrlja je na display-u a onda preko ide ona providna folija ili kako vec da je nazovem,to mesto gde je mrlja nesmeta nista preko nje mogu da pritiskam display i to sve funkcionise kao i pre...
Dodato:
Videcemo sta ce biti,u svakom slucaju hvala!!!

darko26
22.01.2010, 17:39
Nemislim ja na foliju koja ti dodje na display-u kad kupis klav. nego preko display-a ide folija ona preko koje pritiskamo display i ponek je obrisemo..;))

asmir90
20.06.2011, 20:49
evo da se nadovezem...danas sam kupio pa80 i ima mi kao mrlja na displeju ali nije mrlja odozgo nego kako kazu kolege unutra,ali ne vidi se stalno zavisi iz kojeg ugla se gleda.ako se gleda odozgo pravo u displej onda je malo zameljano a kad gledam sa strane ne vidi se nista...pa zna li neko u cemu bi mogao biti problem,mozda je duze vremena stojala kod ovog lika od koga sam kupio,da li bi moglo biti do vlage ili nesto slicno,i da li ima lijeka tome ? hvala unaprijed...

gagy
21.06.2011, 11:31
Druze,ta "zuta mrlja" je posljedica udarca u display i na tom mjestu nastaju mrtvi pixeli a ocituju se zuto-narandzastom bojom pa kasnije prelaze u crne tackice,identicno kao kod mene na PA1x kad mi je ispao lap top na display.Popravke nema,raspitao sam se,vremenom se mogu samo siriti,a jedini lijek je zamjena displaya koji nije niti malo jeftin!Pozdrav!

asmir90
21.06.2011, 12:16
ali kolega kod mene nisu zute mrlje nego onako plavo kao slova na displeju ali toga nema kad iskljucim klavijaturu,ovako kad gledam kao malo zameljano kako da objasnim kao da sam prosuo nesto po klavijaturi.ali opet kazem zavisi iz kojeg ugla gledam ako npr. gledam preko tipki nista se ne vidim ali kad gledam odozgo na displej onda se vidi kao malo zameljano nadam se da me razumijes ?

darko26
21.06.2011, 12:19
Proslo je evo skoro godinu i po mrlja jos stoji tako kako je,ne smeta nista i za sad nediram nista,verovatno sam je negde u transportu zakacio,a sto kaze gagy kolega moze se siriti i kod mene se sirila prvih par dana i toje to,od tad vise nista se ne menja i neka tako ostane,druge probleme nisam imao....Pozdrav!

dragi 007
31.10.2011, 21:06
Pozdrav svima,ta mrlja nije od nikakvog udarca,ja sam rešio taj problem,da sam otvorijo klav,i gde je displej ima izpod displeja folija,ona se od vlage zalepi na gornjem staklu,tako da treba samo obrisati foliju ,i fino sklopiti i na svirku...

baltik79
02.11.2011, 00:23
Meni se to desilo na pa80 dok sam ga imao. Pa onda nestane i tako nekoliko puta. Meni je bio problem sto sam drzao sint blizo zvucnika i vjerovatno zbog magneta se to desavalo.Licilo je kao razlivene tempere.

Amelo
26.02.2012, 17:23
Pozzz kolege malopre da upalim moj Pa800 i na sred ekrana narandzasta mrlja ko da je neko flomasteroom izcvrljo al izgleda kao da je na ekranu izmedju displaja i stakla kad ugasim klavijaturu nista ze nevidim cim je upalim pojavi se na istom mjestu da li je nako imao iskustvo sa tim pozzzz...

nikadvisekorg
26.02.2012, 22:13
Teraj dok radi ako se ne širi dalje nemaš brigu.... ako krene da se širi onda skupljaj lovu za nov displej.

VUNIMRAV
26.02.2012, 23:17
Pa procitaj ove gore postove,mozda je ista stvar u pitanju.

amadeus1
27.02.2012, 04:35
posto ovi ekrani imaju digitajzer na sebi koji je zaljepljen uz lcd moze biti da je to ljepilo popustilo i da je to nesto ucinilo da napravi mrlju

Amelo
27.02.2012, 09:06
zna li neko koliko kosta novi display jel to komlikovano hmmm da li je neko menjao display.pozzzzzzzzzzzz

nikadvisekorg
27.02.2012, 11:22
oko 250e u Srbiji.

Minicevac
28.02.2012, 03:50
Ista stvar je u pitanju,ne isplati se nov displej,stvarno mnogo skupo!

Alix
29.02.2012, 09:26
Drug upitaj se isplatili se kupovati display koji košta 1/4 cjene same klaviature...Džaba ćeš baciti pare...Da si bliže to bi ti ja sredio za džabe pošto uopšte nije komplikovano ukoliko ti je problem na foliji...Ali ja se bojim to što ti imaš da nisu mžda MRTVI PXLI...Onda bi imo malo veći problem,jer kad počnu piksli crkavati,pitanje vremena kad će ti ekran da rikne...Sad nisam ti reko 100% da su to mrtvi pixli ali zna biti i da jest...Zato kad ugasiš klaviaturu pogledaj imali ta mrlja još gore na ekranu (kad nema napona)...Ako ima onda nema veze sa pixlima a ako je nema onda znaš šta ti je...Pixli se mogu "popraviti" sa temljitin "masiranjem" ekrana imaš upustva na internetu...Tako da sve ovo uzimaj za rezervu da nebi poslije bilo još gorih problema.Pozdrav!

Amelo
01.03.2012, 11:48
Kada ugasim klavijaturu vidi se tacno da stoji ta mrlja koja ccini mi se iz dana u dan je sve veca ali i kad upalim klavijaturu vidi se ispod te mrlje da ekran i da sve funkcionise kako treba kao da je mrlja na nekom ekranu povise pravog ekrana sto bi u tom slucaju znacilo da je mozda ta folija odlepljena .Da li moze ta folija da se ukloni ili da se ponovo zalepi i kako bi to funkcionisalo za sta sluzi uopste ta folija ?
Pozzzz...

erko0703
01.03.2012, 19:16
ja imam tu mrlju jedno dvije godine na pa 800 ali idalje radi kao sat nese sikirati

Amelo
03.03.2012, 16:47
Ma nesikiram se nego mi smeta povecava se i nevidim dobro iza sta pise koja je boja ili stayle ako je do folije a ona moze da se relativno lako zalepi ili skroz ukloni onda bi to pokusao da odradim ,,,, Pozzz

nikadvisekorg
03.03.2012, 20:46
Slušaj kad skupiš pare da zameniš displej jer ćeš to kad tad morati da uradiš, probaj prvo kod nekog da otvorite taj tvoj, i da sve lepo očistite ali samo kod nekog dobrog majstora za elektroniku, da vidi može li šta da se spasi...... i ako uspeš spasio si novac, ako ne u svakom slučaju ćeš da ga zameniš ako se širi kao što kažeš. Ali nikako da eksperimentišeš sam ako nisi radio takve stvari. Mada ako je fizički nagnječeno to mesto gde je mrlja male su šanse da može to da radi, ali ipak probaj pre nego što ga zameniš nema šta da pokvariš više od toga.

rocco
03.03.2012, 21:52
Drug upitaj se isplatili se kupovati display koji košta 1/4 cjene same klaviature...Džaba ćeš baciti pare...Da si bliže to bi ti ja sredio za džabe pošto uopšte nije komplikovano ukoliko ti je problem na foliji...Ali ja se bojim to što ti imaš da nisu mžda MRTVI PXLI...Onda bi imo malo veći problem,jer kad počnu piksli crkavati,pitanje vremena kad će ti ekran da rikne...Sad nisam ti reko 100% da su to mrtvi pixli ali zna biti i da jest...Zato kad ugasiš klaviaturu pogledaj imali ta mrlja još gore na ekranu (kad nema napona)...Ako ima onda nema veze sa pixlima a ako je nema onda znaš šta ti je...Pixli se mogu "popraviti" sa temljitin "masiranjem" ekrana imaš upustva na internetu...Tako da sve ovo uzimaj za rezervu da nebi poslije bilo još gorih problema.Pozdrav!
mrtvi pikseli nemaju veze sa crkavanjem display-a,to ti je kao televizor sa mrtvim pikselima mozes ga gledati 10 godina,ja na roland G600 imam takvu mrlju vec 6 godina i nema nikakvih problema,nit se siri nit se smanjuje,nosio sam kod jednog vrlo dobrom majstoru za klavijature i reko mi je da se to ne popravlja al moze da radi do beskonacnosti

ado_rado
03.03.2012, 22:44
Ja sam imao slican problem na pax1 i to ovako je bilo!
Sviram svadbu i negdje oko 5 sati po podne nestaje stuje u toku svirke ja i dalje levat ne iskljucujem klavijaturu nego stoji kako stoji nakon negdje odprilike 20minuta dolazi struja i automatski se pali klavijatura i dolazi mi ta fleka na displeju u samoj sredini odrilike velicina malog nokta u prsta!
Tako sam je i prodao a svirao sam na njoj jos 2godine!
To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!;)

nikadvisekorg
04.03.2012, 01:46
To je najvjerovatnije napon struje a to se cesto desava sa klavijaturama kada sviramo po tezgama gdje je varijacija struje ne stabilna!;)

Da li si ti svestan svoje nesvesti? =)) (ne zamerite što sam citirao post do moga, ali ovo ide u potpis :D

a što se tiče rada u uslovima gde je takva struja a mi imamo skupe instrumente, nije skupa investicija korektor napona.... baš zbog takvih situacija. Ne treba neki preterano jak nek ide samo klavijatura preko njega, možete proći i sa manje od 50e. A traji za vjek i vjekova. A može i ups za kraće nestanke struje ako vam klavijatura dugo učitava.

A možete i da ne kupite ništa od toga kako bi serviseri zaradili lebac =))

odoh mnogo offtopic, neka kolega razmisli o mom prethodnom postu.... ja bi iz radoznalosti da sam u tvojoj situaciji probao da otvorim displej s nekim serviserom.....

sinisa
04.03.2012, 12:24
Blago nama svi smo i advokati i elektricari i farmeri i pekari i muzicari u sve zivo se razumemo. Prema tome balkan bi trebao biti vodeca sila u svetu pored nas toliko pametnih...;)

Sto se tice mrlje nisam imao slican problem ali mislim da moze da se resi bez menjanja displeja,pretpostavljam od prilike sta bi moglo da bude,ukoliko sigurno nije od udarca, ali da bi to potvrdio morao bi da rastavim displej.

Dell
04.03.2012, 16:07
Napon struje :lol: :lol: :lol: e majko moja mila...

Amelo
05.03.2012, 22:50
Ja neznam koliko zona ima display al ovo kod mene izgleda kao da nije na display nego iznad njega sto znaci da se izpod te mrlje vidi dispalay koji je ok i kada se ugaasi klavijatura ako se izmaknemo sa strane vidimo tamniju mrlju odo ostallog displaya sto znaci logicki ako mislimo da su pixeli nebi se vidilo i kad je ugasena klavijatura ili gresim pozzz...

Alix
14.03.2012, 09:03
mrtvi pikseli nemaju veze sa crkavanjem display-a,to ti je kao televizor sa mrtvim pikselima mozes ga gledati 10 godina,ja na roland G600 imam takvu mrlju vec 6 godina i nema nikakvih problema,nit se siri nit se smanjuje,nosio sam kod jednog vrlo dobrom majstoru za klavijature i reko mi je da se to ne popravlja al moze da radi do beskonacnosti

Može a i ne mora...Nebi se sad prepucavo šta jest a šta nije...Svaki školovan inžinjer ti može potvrditi na koji način radi mreža pixela na lcd-ju i samo pitanje vremena je kad će početi odmirati i drugi pixeli..To govorim za LDC u boji..Za monocrome ili vrno-bjeli što ima Rolad G-600 je drugačija stvar...Tamo imaš samo "0" i "1" dakle ili je crn ili nije upalje a kod boja je mnogo kompleksnija stvar koja se reguliše povodom električnog napona.Da ne odužavam-kad rikne-rikne,POzdrav!

da odgovorim momku--U tom primjeru nemaju pixli veze sa tim i da si bliže to bi rješili za jedno 2h...
Al ovako ako znaš nekog kolegu da ti to sredi nećeš imati nikakvih problema...To nije neki veliki kvar al kad budeš prodavo sinth svako će da se zabulji u taj displej i da počne maslati oko cjene ili kako to n valja da je u kvaru i slično...E sad hoćeš li ga uspjeti uvjeriti da to nije pokvaren display,itd itd...Jako gadna stvar.

pericadex
17.03.2012, 01:28
Meni je isto tako bilo na pa 80. Meni je nastalo tako sto sam preko stavio drugu klavijaturu koja je bila teska. A nisam imao kofer nego torbu. Kad sam dosao na svirku, upalio klav. i mrlja na sred ekrana. Gitarista kaze da je moguce da je otisao piksel. Ja iskren da budem, i ne razumijem se toliko u to. Bas mi je bilo krivo. Kad sam dosao kuci, sutra dan upalim klav. sve normalno. Ova plastika od ekrana je bila pricepila ekran, ili sta vec... al sad je sve ok. A sto se tice pa 800 moj rodjak ima slican problem, on kaze da je imao neku tacku, i sa tom tackom je radio do skoro dok nije zamjenio za pa 3x. xD pozdrav

Amelo
23.03.2012, 15:30
da odgovorim momku--U tom primjeru nemaju pixli veze sa tim i da si bliže to bi rješili za jedno 2h...
Al ovako ako znaš nekog kolegu da ti to sredi nećeš imati nikakvih problema...To nije neki veliki kvar al kad budeš prodavo sinth svako će da se zabulji u taj displej i da počne maslati oko cjene ili kako to n valja da je u kvaru i slično...E sad hoćeš li ga uspjeti uvjeriti da to nije pokvaren display,itd itd...Jako gadna stvar.

Hvala kolega na odgovoru al da li bi mogao da mi pojasnis sta je u pitanju jel sad crko display jel mora da se menja ili ne ili je ipak ta neka folija se odlepila da bi mogao da znam sta mi je ciniti da li da trazim da kupim display ili da trazim dobrog elektrootehnicara da mi ovo pogleda pozzzzz...