PDA

Pokaži Full Verziju : Kad ce novi KORG arranzer ?

No.1
19.01.2010, 09:01
Jel se prica nesto oko novi KORG arranzer...ima li se ista u planu...
Neko cuo nesto?

tesla
19.01.2010, 23:11
Već si izgustirao Pa2X ??!!

Ace
19.01.2010, 23:48
Na NAMM pretstavljaju neki elektricni klavir. Od PA serija nista. :)

RadeKOKI
19.01.2010, 23:53
Evo ako te bas interesuje imam neke nezvanicne informacije koje kruze izmedju KORG-ovih saradnika preko okeana preciznije Canada, KORG se bacio na razvijanje nove generacije zvuka ERT iliti Extreme Real Technology, pokusavaju da se priblize ostaloj konkurenciji Yamahi i Ketronu u nijansama realisticnosti u zvuku, naime nov koncept postoji i bice na bazi OASYS-a koji je inace propao kao model koji je izbacen ali nije nikad zaziveo tako da su novu tehnoglogiju spojili sa starom sminkom i namestice novi model koji ce sigurno parirati na trzistu, opet imam neke dojave da Yamaha nije zadovoljna sa TYROS3 modelom i da priprema 4-ku kao zamenu...tako da nesto ce se desiti sve u svemu KETRON je poceo opasno po americi i kanadi da im oduzima trziste pre svega model audya (negledamo nase potrebe nego potrebe ljudi koji tamo zive-domorodci iliti ameri) kvalitet zvuka, realisticnost, mogucnosti.....tako da KORG sprema neki odgovor eto kolko znam tolko sam napisao mogu se raspitati jos sta i kako ali teeeeesko se odaju neke tajne za razliku od Rolanda tamo bas nista...oni su tek nenormalni.

Vule
20.01.2010, 00:03
Kolega Rade je uvek imao sveže informacije...i sigurno je da se nešto valja iza brda? :confused:

Mene sad zanima pošto nisam uspeo još da sredim PA2 da li će moći da se odmah zameni za PA3 kad ovaj izadje,da sad ne gubim više vreme oko ovoga da ga pakujem i nameštam,a vidim i da je Kolega Postavljač Teme sličnog razmišljanja?

Hvala

RadeKOKI
20.01.2010, 00:17
Pa sad dali ce biti opet neka PA serija 3...nezna se jos nezvanicno, ali jedno je cinjenica da ni KORG vec duze vreme ne izbacuje nikakav aranzer na trziste i oni su poceli kao i Roland da prepakuju modele u pod drugim brojem, pa500, pa500 musikant, turski...tako da su reseni da sa novim modelom predju na nov korak u soundu mogucnostima, pa naj verovatnije ce se pojaviti prvo model sa zvucnicima kao i kod predhodnih serija PA1X pa PA1Xpro, PA800 pa PA2Xpro, e sad ostaje da cekamo...sta ce se desiti na KORG-u je da povuce potez, sve u svemu mozda postoji verovatnoca da se desi neocekivano na sledecem sajmu novi KORG i novi Roland posto su oni veciti borci za trziste, roland je povratio staru slavu na polju WORKSTATION-a pojavom Fantom serije gde je KORG bas debelo zaostao u nekim stvarima...pa videcemo sta i kako neminovna su nova desavanja...

Vule
20.01.2010, 00:21
Možda Kolega Nedim zna...

kabi
20.01.2010, 00:25
Evo kolege nesto sam nasao ako je verovati

http://img269.imageshack.us/img269/5136/pa3q.jpg

Ace
20.01.2010, 00:34
Ovo je verovatno neka photoshop montaza =))
Pa nemoze vec nista ne javljaju, nista nema u planu a da se zna i kako ce izgledati cak i kutija napravljena.
A moram priznati da solidno izgleda

Dejan
20.01.2010, 00:36
Bilo je Kabi price o ovome...Ne svidja mi se,nema sempler HAHAHAHHA.Salim se.To je foto-montaza

Ace
20.01.2010, 00:43
A ono "midipart" sa desne strane klavijature je grcka muzicka strana sad sam proverio. Cak ima i nesta za free download bez potrebe zacleniti se.

milan_lekic
20.01.2010, 00:51
a levi tasteri za skale sigurno nebi bili ovakvi, ovo je cini mi se sa Pa500 oriental verzije

tesla
20.01.2010, 03:12
Rade jeli to pouzdana informacija pošto ja planiram da menjam ubrzo i da li znaš hoće li moći setovi ovi naši da idu unutra i kakva je kombinacija za terce???
pozzzz

dugmic
20.01.2010, 06:15
Pa ljudi ovo nikad nece doci kraju , bacanje love dzaba svirajte na kantu koju imate , neznam mozda vas ekonomija ne pogadja, strasne stvari pa mi samo namestamo kante i bakrace , kad ce mo da sviramo zaboravicemo da sviramo jbg, sve je to slicno , harmonikasi predlog vrnite se na harmoniku zato sto nikad nece biti sound na arrangerr kanti kao sto je na instrumentu doziveo sam to ,nema sanse .

Marco7
20.01.2010, 07:21
Mislim da nece Korg zuriti sa izbacivanjem novog modela jer je Pa2xPro nov model i Korg a i musterije su zadovoljni zadnjim modelom ;)

Alix
20.01.2010, 08:57
Dajte ljudi nemojte se brukati sa Foto Montažama...Uopšte za najmanje 2-3 godine nećemo vidjeti KORG-ovog novog aranžera...Zašto?...Pa zato što je pa1x i kasnije pa1xpro carevali preko 5 godina da je na kraju izašo pa2xpro i još se u tome špekuliralo dali će se zvati pa2xpro ili će biti pa1000,itd,itd...Daj manite se đavlovog posla,šta fali pa2xpro?...Nas 99% muzičara koji se toliko radujemo novom aranžeru nismo sažvakali pa2xpro i pa800 ni 20% mogućnosti koje poseduju ove mašine a već nam "malo" funkcija ili ram-a ili nije dovoljno savršen...A kad vidim čovjeka koji stavi pa2xpro i triton LE a ima snevnicu 50eur,ili još gore-radi na midi fajl-smuči mi se život...Pozdrav!

svirko
20.01.2010, 09:13
Evo jedan link,

sa svim novitetima koji se misle pojavit u 2010 godini.
Nema novih aranžera, samo stage piano od ajmo, reć klavijatura.

http://www.korg.co.uk/news/news_2010_01_14_01.asp

RadeKOKI
20.01.2010, 11:20
ma svirko sve se moze, cak setovi iz i3, imace u sebi JV nubanj, amza boje..sve full za to je zasluzan NEDIM on pakuje gore sve za korg i ketron tako da nema zime, jedino nece biti ubacene cuvene boje mica, citra, cortan e to kao para usi pa nedim to ne dozvoljava nikako...cak ide neformalna prica da ce moci sve setove iz le, tr, extreme, m3, m50 sve cita samo trpas ono cita i cepas, nema zime za pakovanje..cak je u aranzer modu predvidjena mogucnost da se koristi i cuveno dugmence COMBINATION za u TC helicon je ubacena i opcija "SHABAN" mislim da tu nema zime...:lol:

svirko
20.01.2010, 11:32
Jaoooooo...

to mora da je neki protopip....
PaShaSha3Tdi:D

svirko
20.01.2010, 11:39
@Rade,

to sam i ja nešto čuo, da,s obzirom da je dosad bilo nekoliko PA modela, za kojekakva tržišta, da će izbacit na tržište i model prilagođen za Balkansko podneblje, jel ono još nije bilo zastupljeno,naravno sa svim mogućim ritmovima potrebnim za našu muziku, bojama također.
A sad, za ono dugme, to nisam siguran......možda je za to zadužen TC Helicon, kao poseban proizvođač

LOKI
22.01.2010, 00:45
hahahaaaa,zanimljivo,ma da ko zna:lol: fotomontaza je bas dobro odradjena :)

No.1
24.01.2010, 10:53
Kolega Rade je uvek imao sveže informacije...i sigurno je da se nešto valja iza brda? :confused:

Mene sad zanima pošto nisam uspeo još da sredim PA2 da li će moći da se odmah zameni za PA3 kad ovaj izadje,da sad ne gubim više vreme oko ovoga da ga pakujem i nameštam,a vidim i da je Kolega Postavljač Teme sličnog razmišljanja?

Hvala

E druze ja ga sviram vec 2 godine - oko 400 svirke
zdosadilo mi, ne mogu vise da ga gledam !
Radilo se na njemu puno i to sto mi je potrebno je sredjeno maximalno.

Vule
24.01.2010, 11:05
Verujem ti ;)

Ali samo kad pomislim da bi zbog toga trebalo ponovo pakovati ritmove i boje i namestati hiljadu gluposti...ne menja mi se nista :rolleyes:

gagy
24.01.2010, 12:00
Novi aranzer,nova namijestanja,podesavanja,sati i sati provedeni da bi to zvucalo kako treba,a cijene nastupa stare!Ne isplati se jos!