Pokaži Full Verziju : Pa 1x-ne mogu ubaciti OS;displej izgubio boju??
Postovane kolege imam 2 problema: 1. ubacivanje o.s. v.3.01 u klavijaturu pa 1x, nece nikako da ga povuce s diskete. 2. Porblem s displejom dakle nema boju sav je nekako siv nekad na pocetku kada upalim klavijaturu boja se pojavi i nestane i ponov se vrati na sivu boju. Zahvaljujem unaprijed!
1.Problem: Ovisi kako si snimio instalacijski OS na diskete, ako si recimo skinuo fajlove sa neta i direkt ih snimio na disketu...neče radit,moraš svaki taj fajl pokrenut na računalu da on formatira svaki disk i da automatski prebaci fajlove tj. mora odradit svoje...ali moraš pazit dali si skinuo verziju koja ide na diskete ili onu koja se učitava sa HDD/CD...mislim da ima i takva verzija samo neznam dali je za PA1 seriju.
2.Problem: jesi u trenutku kad ti sve posivi probao okretat kotačič na stražnjoj strani klavijature...ono za kontrast LCD-a?
Problem broj 1 sam rjesio. Problem 2. nazalost nisam rjesio. Okretao sam kotacic ali nista i dalje ostaje sivo mjenja se u svijetlo i tamnije ali boja ne dolazi. To vam je isto kada gledate TV crno-bjeli, znaci displej funkcionira samo nema boju.
A jel na pa1x ima u globalu da biras semu boja koje ce da ti budu na ekranu? Na pa 800ima ta opcija i izmedju ostalog ima i sema da je sve crno belo.
Nema koliko je meni poznato.
Da li je neko rasklapao klavijaturu?
Da li je transportovana u prikolici i sl. ,gde se tumbala?
Kako ti se pojavilo "sivilo" na displeju? Iz cista mira .. ili posle...
Moze li malo vise detalja?
Korg-Pa800
18.01.2010, 20:02
A jel na pa1x ima u globalu da biras semu boja koje ce da ti budu na ekranu? Na pa 800ima ta opcija i izmedju ostalog ima i sema da je sve crno belo.
A tesla druze,gdje na pa800 mozemo da prebacimo iz colora u crno bijeli fazon.
To mi je extra a ne znam gdje da nadjem???
Nije nista od ovoga sto nabrajate! Kada sam upalio klavijaturu poceo mi treperiti displej, a onda poslije toga displej postade crno bijli. Mozda je razlog sto je klavijatura stajala jedno vrijeme blizu zvucnika... Uglavnom sve funkcije rade bez problema, ali boje nigdje!
A tesla druze,gdje na pa800 mozemo da prebacimo iz colora u crno bijeli fazon.
To mi je extra a ne znam gdje da nadjem???
GLOBAL / General Controles / Interface / Background Color
Nema ovo zadnje za ruguliranje boje, na pa 800 ima ali na pa 1x nema ila ja neznam naci.
Da li je neko rasklapao klavijaturu?
Da li je transportovana u prikolici i sl. ,gde se tumbala?
Ja svoje klavijature sve vozim u prikolici kad se vračam s mora, i nije im nikada ništa bilo,samo ih naravno dobro omotam i privežem, a držim ih u torbama i jedan ide u kofer.
Zahvaljujem kulegama na odgovorima! Izdleda da cu klavujaturu morati nositi na KORGOV servis da rjesim problem.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.