Pokaži Full Verziju : kako povezati mikser sa pojacalom i jos jedno ekstra pojacalo
imam behringerovu miksetu europower 5500 koja ima u sebi pojacalo skoro sam sebi kupio jos jedno pojacalo od behringera i zelio bih ovo pojacalo koje je mnogo jace nego ovo u mikseru da povezem sa mikserom koji je postupak dali moze neko da objasni hvala
jednostavno ,pošalješ signal sa mixera(master out ili eq out) na pojačalo.
Bolje ti je da ides iz Eq out ako hoces da imas stvarnu zvucnu sliku i na slave-u jer ti ovako izbacuje sve na nulu ;)
pa1x pro elite
17.12.2009, 18:56
Kod starijih powermixeta se javlja jedan problem . neznam jeli taj problem riješen na novijimi mixetama.
problem je kod kabla koji ide iz mixete u pojačalo. tj najvjerovatnije ces trebat izbalansirat kabal. izlaz na mixeti je obicna mono "banana"6,3 mm . a ulaz u pojačalu je xlr. tu se stvara problem. trebat ces kupit mono bananu 6,3 mm(za ulaz) i xlr priključak (za ulaz u pojačalo)trebat ce ti obican kabal . mozes kabal od klavijature . rastavi vi bananu i zalemi one dvi zice. kasnije rastavi xlr. na njemu imas brojeve. 1 ,2 i 3 . 2,3 spoji sa jednom zicom a kasnije na tu zicu stavi onu zicu od kabla L (kabal koji ide iz mixete u pojačalo) a drugi R spoji na 1 . mislim da nebi trebalo bit problema , mislim da tako treba spajat . pozz
aleksandar72
17.12.2009, 20:16
Kako ces izbalansirati mono konektor i dvozilni kabal??
Iz miksera u pojacalo se ide uvek balansiranim konektorom,bilo to XLR ili 1/4"!
Pin 1 : Shield
Pin 2: +
Pin 3: -
To je standart u svetu elektronike a ono odlemi ovo zalemi tamo.....???
Balansirani kabal se ne dobija pomocu premoscivanja i ovakve eksperimente ne preporucujem nikome.
Pozz
pa1x pro elite
17.12.2009, 20:52
ma nisam mislio izbalansirat mono bananu i kabal. evo primjer . vaki primjer sam vidio na jednom forumu . ne sjecam se tocno a necu da navodim ime jer cu biti banovan :(.
http://img205.imageshack.us/img205/4353/bezimenal.png (http://img205.imageshack.us/i/bezimenal.png/)
aleksandar72
18.12.2009, 01:27
Evo primera kako se to radi(ako ima potrebe) i uporedi sa tvojom skicom :confused:
pa1x pro elite
18.12.2009, 15:39
Moja greska. priznajem.znao sam da se radi tako nesto ali nisam bio precizan u brojevima. sad cu zapamtit. pozz
aleksandar72
18.12.2009, 16:18
ovakve greske mogu nekoga skupo da kostaju,pripazi sledeci put ili ako ne znas pitaj.
pozdrav
p.s.nacin izolacije negativnog signala je u sustini po principu faradejevog kafeza ;)
hvala drugovi proradilo je svaka cast hvala jos jednom
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.