Pokaži Full Verziju : par pitanja oko pa800
Pozz,interesuje me par stvari, dali je moguce da radi neki loop u bilo koju brzinu styla to znaci ako sviram neko dvojku u a dur da mi onda neki kratki fraza od loop odsvira nesto ali da bude u istoj brzini koji mi tempo akoje tempo 100 da mi svira onda fraza loop isto100 itd,a drugo pitanje vezi terci imam i ja neke terce na pa800 ali jedan kolege moj ima jedene terce kad svira kolo u a duru i kad svira a dur skalu tacno mu izlze terce a kod mene ne izlazu tacno,dali tako nesto postoji.Eto nadam se da ste me razumeli ocemu se radi.Hvala svima
Odgovor na prvo pitanje : Pokušaj da loop-ove prebaciš na multi padove i onda ćeš moći odraditi sve to na svakom ritmu.A,drugo,ima u opticaju dosta loše odrađenih terci ili pogrešno imenovanih.Moguće je da ti piše terca npr.H7,a znamo da taj tonalitet ne postoji.To su terce u e-molu harmonskom,ali se u improvizaciji melodija vrti oko dominante(H7),pa čovjek napisao da su to terce H7.Ja sam imao sličan slučaj na Triton Le-u,pa sam ih morao preimenovati.A,možeš zamoliti kolegu da prepišeš od njega terce i riješiti problem.Imaju i one tzv. Šumadijske terce,koje se koriste u kolima,tamo ima i donja kvarta na tonici i još po nešto,a ne zvuče u ljestvici baš korektno,pa je moguće da je i to u pitanju.Pozdrav!
problem oko tog kolege nije vise tu nazalost,ako neko tako nesto koristi bio bi zadovljan da mi polsaje to ili cak objansi kako se to radi.hvala
skoricnik
29.11.2009, 14:56
1: Koristi TIME SLICE opciju, i moci ces da kontrolises brzinu loopa sa tempom
2: Postoje perfektne terce, samo njih je mnogo teze napraviti nego ove obicne preko Ensemble.
Pozdrav
dali neko od vas ima te terce mozda? da ih cujem.hvala
Ja sam napravio skroz tacne terce na oscilatore u pa500 pa mozes ih probati i na pa800. Imas durske, molske, donje i orientalne. Stavio sam to juce u download ali jos ga nema na pocetna u poslednje fajlove ?! Verojatno ce se tek pojaviti. Inace na pa800 najbolje terce su u userDK. One sa ensemble zaboravi te uopce nisu dobre jer nikad ne ispadaju tacne.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.