PDA

Pokaži Full Verziju : Wharfedale zvučne kutije


svirko
24.11.2009, 00:23
Pozdrav prijatelji!

Evo ovako, muči me jedna dilema u vezi zvučnih kutija.
Dvoumim se između dva modela Wharfedalovih kutija:

http://www.wharfedalepro.com/Home/Products/CLASSICPRODUCTS/LXLXESERIES/LX18BLX18BE/tabid/113/Default.aspx

http://www.wharfedalepro.com/Home/Products/PASSIVELOUDSPEAKERS/EVPXSERIES/EVPX15/tabid/119/Default.aspx

Naime, trenutno imam Power mikser 2x450W/ 4 Ohm, i koristim jedne kutije FullRange 400W/8Ohm.
Naravno, kutije mi trebaju za svirku aranžera.
E,sad, koje kutije uzeti od ovih, jel bi htio da pokrijem recimo i neke veće sale i gaže,odnosno eventualno, uz ove koje trenutno imam, da spojim i neke od ovih Wharfedalovih zvučnih kutija.A ako treba, za veće gaže, kupio bih i neki manji Slawe.
Znači, moje pitanje je, koje kutije bi se bolje isplatilo uzeti, jel razlika u cijeni je nekih 30-tak Eura.

Unaprijed hvala svima,

Svirko

Misa91
24.11.2009, 01:02
Ne znam koliko cu pomoci odgovorom, ali moj prijatelj ima WHARFEDALE PRO EVP-X15 nekih 7 meseci i zadovoljan je njima. Kada je preso sa Dynacord 12.2 na njih, kaze da su mu zvucale mutnije, ali on uglavnom po diskotekama svira tako da mu to i odgovara na neki nacin!

aleksandar72
24.11.2009, 01:49
Zar nije LX-15B Subwoofer?
Koliko sam ja razumeo trazis fullrange kutije,ili sam ja nesto pogresno razumeo?
EVP-X15 provereno dobro radi...ali eto da ti skrenem paznju na Titan 15,koja je po meni jedna od najboljih proizvoda ove firme.

Pozz

svirko
24.11.2009, 09:05
Pa ovako, LX 15B su u biti Wooferi.
E,sad, na stranici od Wharfedalea, ta kutija je označena kao čisti Subwoofer, i sa gornje strane kutija ima onu rupu za štangu na koju ide druga kutija, dok ovdje, koje sam ja gledao, isto je LX 15B, al te kutije nemaju tu rupu sa gornje strane, nego idu direkt na stalak, znači imaju rupu sa donje strane.
Evo šta recimo piše za te LX 15B:
"The Wharfedale Pro purpose built high frequency compression driver uses a specially formed titanium diaphragm with a 50mm voice coil. The combination of the low mass diaphragm and our three slit radial phase plug give extended frequency response and accuracy. The sonic clarity and output capability these drivers are capable of is readily appreciated in use and demonstration. Crossovers are designed specifically for each system and feature high quality components. The Wharfedale Pro Pro-Tech™ driver protection system, integral to all LX full range systems, provides smooth and effective limiting and protection against both sustained high power overloads and high energy transients. "
E,sad....ko tu koga.....
A inače da, tražim full range zvučnike.

svirko
24.11.2009, 09:29
Eh, ovako, izgleda da ove kutije što su u trgovini a koje sam ja gledao, su LX 15E, a ne B.
Izvinjavam se svima na krivoj informaciji.

aleksandarba
30.08.2010, 19:16
Dragi mkolega,ja vec tri godine radim sa warfedalovim aktivnim kutijama 15 od po 400 w.Meni je vrlo brzo posto sam ih uze crkao bas pa sam u obadvije stavio celestion 1530 i mogu ti reci da sam sa time mnogo zadovoljan,radom sa Korgom PA 800 i Rolandom G70 i mogu ti reci da je zvuk extra.Narocito mi se svidja glas koji izlazi iz njega.Koristim Yamaha pasivnu miksetu.Takodje da ti naglasim da mi je jedan prijatelj na njima napravio i spikon izlaze za jos po jednu kutiju.koje fabricki one nemaju pa za vece svirke koristim uz njih i Ev s200,starije kutije koje mnogo dobro rade.Koliko je to pametno i ispravno ja stvarno ne znam ali mi dosta dobro odradjuju posao i zaradjuju pare pa i ako skorije budem morao da ulazem za neku popravku nije mnogo bitno,To sam napravipo pre nekih 7-8 meseci i jos uvek dobro funkcionisu i solo i sa jos po jednom pasivnom kutijom.Na njima imas i potencu=iometre za visoke i bas tonove i jednom recju odnos cena kvalitet barem se meni mnogo dopao.Platio sam ih nesto ispod 1000 evra obe nove i jos 140 evra celestion koje sam ugradio i dosad mi se isplatilo.pozdrav i sretno sa tvojim izborom.

ivan7
19.09.2010, 18:00
Taj Wharfedale mi je malo ipak nepoznato ime, a s obzirom na cijene su ok...

Da li netko još ima moždaWharfedale kutije u kombinaciji s Korgom PA1xpro ili PA2xpro?

Gdje je u biti Wharfedale u usporedbi s Yamahom Zeckom Dynacordom Peavey---?