Pokaži Full Verziju : Slušalice za Korg Pa2x pro
vazdagazda
23.11.2009, 10:53
Koje slušalice preporučujete za Korg,da bi se moglo dobro naštimati, u stvari dali postoje uopšte slušalice sa kojima bi mogli raditi na Korgu.Ja sam več probao sa slušalicama koje koštaju oko 50-60 eur.Super zvuči sve iznivelisano ali kad prekopčaš na razglas onda ništa nisčim.Namjeravam da kupim neku drugu kategoriju "mislim na cjenu" ali sam neznam šta.
pozdrav svima
Mislim da ti neće pomoći slušalice niti za 500 eura, jel zvuk u slušalicama je jedno, a kad god prespojiš, odnosno spojiš klavijaturu na razglas je drugo.
@vazdagazda
Slušalice sa razglasom se nikako ne mogu uspoređivati.Kada radiš na slušalice to je samo jedna komponenta(slušalice), a kada spojiš klavijaturu na razglas to je nešto sasvim drugo.Zavisi koji mixer koristiš, pojačala,kakove su kutije -dvosistemske,trosistemske-koristiš li bas binove i slično.Nikako zato ne možeš raditi na slušalice i očekivati da će isto izlaziti na razglas.
vazdagazda
23.11.2009, 11:56
Nemogu da vjerujem, onda bi na svaki razglas morali posebno štimati klavijature,-u redu neke nijanse !
E ja se ne slazem,ja koristim AKG K171 studijske slusalice koje su flat,ravne,i nivelisem ritam po njima i ok je jer su referentne.Preporuka su i AkG K141,K240,ili neke Sennheiser,ili pak Audio technica M40,M50.
A na razglasu samo po potrebi podesavam Master Eq u zavisnosti na kojoj opremi radim i vrlo sam zadovoljan.
Inace Slusalice K171 su oko 140-150e.
Moja preporuka audiotehnica m50! Samo moras da sredis par ritmova na razglasu pa da naucis kako ti zvuci na slusalicama kad je iznivelisano, prema tome radis i ostalo!
b.o.Y.c.h. ČK
23.11.2009, 15:36
Slušalice=razglas, razlika je ko dan i noć...ali ne znači da slušalice ne rade posao!!
Ja sam svoje klavijature sredio sa slušalicama (Philips Wirelles - oko 60e)...
Treba imati par primjeraka rađeno na razglasu, i sve raditi po tome...
Isto tako, one su stvar navike..
U svakom slučaju bolje slušalice nego neki HIFI, ili zvučnici od kompjutera
vazdagazda
24.11.2009, 08:26
Super kolege, i ja sam u namjeri da kupim ili audiotehnica m40/m50 i razmišljao sam o AKG 141 i na kraju možda shure 440.Nažalost nemam u blizini neku radnju gdje bi to mogao isprobati pa sam zato postavio ovaj post. pozdrav
@Svrakane, upravo o tome govorimo da slušalica daje jedan zvuk, čuje se naravno studijski sve, najsitniji detalj, ali kad klavijature spojiš na mikser, MORAŠ dotjerati zvuk,a dotjeruješ ga na EQ
Slušalice,naravno kvalitetne i te kako rade posao šta se tiče uređivanja zvukova ili ritmova, ali, pa bar je o tome bilo dosta riječi, zvuk drugačije izlazi na miksere i kutije.
Znači nema toga da kad ukopčaš klavijature u mikser, da čuješ sve kao u slušalicama.Opet zvuk moraš dotjerivat na EQ,zar ne?
zsimonovic
24.11.2009, 13:48
Moja preporuka je da ne kupujes slusalice jer od slusalica se kvari sluh,moze da se i osteti veoma lako sa klavijaturom,narocito ako nisu nivelisane boje.Ne mozes stelovati klavijaturu na slusalice,klavijatura se steluje na razglasu.Bolje kupi neke zvucnike koje ces prikljuciti na klavijaturu,zbog zdravlja ti govorim.Pozdrav!
Dodato:
Zdravlje je na prvom mestu a znam lika koji je ostetio trajno sluh sa slusalicama isto sa klavijaturom.
@Svirko-da.Sada nedavno sam radio kao zamena sa jednim gitaristom koji je doneko kutije neke koje su imale previse sredjaka i basa,a visokih malo pa sam dostelao na master eq da dobijem ton priblizan onome na koji sam navikao.
@Zsimonovic-i cevapi su stetni,i alkohol i mnogo drugih stvari pa ih konzumiramo,a sto se slusalica tice naravno da ne treba da bude glasnoca koja bode sluh nego u nekoj normali.
upravo tako.
u potpunosti se slažem sa Svrakanom.
ima slušalica, skoro većina, na kojima je i potenciometar za podešavanje glasnoće zvuka u njima samima, tako da ni u tome nije problem.
A na sušalice se može dobit 98% zvuka u klavijaturama.
Na razglas samo dodaješ srednje, visoke, ili baseve, ili oduzimaš, šta već.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.