PDA

Pokaži Full Verziju : Roland Fantom G- "pucketanje" semplova


beginner
18.11.2009, 23:34
Poštovani forumaši, molio bih Vas za mišljenje, savjet, preporuku, pomoć...

Naime, prije nekog vremena se na ovome cijenjenom forumu pojavio set za Roland Fantom G, koji sam skinuo i ubacio u klavijaturu.
S obzirom na ono što sam ja imao u fantomu u prijašnjem setu, ovaj set mi je bilo pravo osvježenje.
Počeo sam ga prilagođavati kako meni odgovara ali me muči jedan problem...Pojedine sampleove kada koristim, kada snažno udarim tipku "pucketaju"...probao sam prepravljati sam sample ton po ton da im "sample gain" bude +6 dB a ne +12dB kako je predodređeno u setu, ali nisam ništa dobio time.
Pretpostavljam da je riječ u samoj dinamici, ali ne znam kako ispraviti grešku tog pucketanja.

Hvala svima unaprijed, lijep pozdrav!

-=beginner=-

Vule
18.11.2009, 23:50
Kad kazes "pucketanje semplova" zakljucujem da mislis samo na RAM boje,je li tako?

A mozes li nam taj problem malo bolje opisati...pritisnes ton jacon dinamikom i kad pucketa,u sustainu (dok drzis ton) ili kako? Malo mi je pitanje nejasno da zakljucimo o kakvom se "pucketanju" tacno radi jer jedino sto mi pada na pamet je lose uradjen LOOP POINT i to se obicno manifestuje kao "pucketanje"

beginner
18.11.2009, 23:57
Isprika na neprecizno postavljenom pitanju, dakle:

Da, radi se samo o RAM bojama, kada dinamički jače pritisnem tipku čuje se pucketanje, ali ne u sustainu, kada pritisnem jako i držim tipku pucketanje nestane za par nanosekundi

rolandinjos, već si mi dao ideju za loop point, pokušat ću s time

Ako je do loop pointa, imam dosta posla, jer par multisampleova zeza :(

Vule
19.11.2009, 00:21
Pa da,neprecizno odradjen LOOP POINT prouzrokuje to pucketanje ali se ono cuje kada zadrzis dirku (u trajanju samog sempla) a sad ja opet ne razumem to kad kazes da jace pritisnes dirku i tada se cuje...to onda nije ovo na sta ja mislim?

vingula
19.11.2009, 01:45
Pazi...ako ti na početku tona zapucketa....onda u patch modu podigni ta 1-2 ATTACK,ako na karaju pucketa...probaj podignut RELEASE ili SUSTAIN,ako nije ništa od toga....onda je 100% Loop Point u pitanju ;),mada ovisi i dali si u efektu dodavao filtere ili pomočni EQ.

beginner
19.11.2009, 14:39
Hvala na savjetima, pokušat ću u toku dana, mislim da nije problem u efektima, jer od svih tonova samplea npr. organ registra harmonike npr. C3,Cis3,D3 tonovi pucketaju, dok ton Dis ne pucketa i s njim nema problema, to sam tek noćas skužio da neki tonovi rade dobro a neki imaju to "pucketanje".
Sad razmišljam, da je do efekta svi bi tonovi pucketali, zar ne?
I da, ton na početku zapucketa.

Još jednom velika hvala na pomoći!

Vule
19.11.2009, 14:52
To je do semplova...

milanceshow
19.11.2009, 14:59
Podesi Loop Point i tako prepravljen sempl zacuvaj.Tom prilikom ga sacuvaj preko postojeceg.
Znaci,da obrises stari i da na tom istom mestu sacuvas taj prepravljen!

beginner
24.11.2009, 14:38
Još jednom se zahvaljujem svima koji su bili voljni pomoći, veliko hvala.

Uspio sam riješiti problem sa pucketanjem sampleova, i to na način da sam nakon silnog čačkanja po parametrima i sampleovima, loopovima i čega sve ne, izvadio RAM koji imam u klavijaturi (Transcend 512 Mb) i ponovo ga vratio u slot.
Nakon što sam sve probao što ste mi savjetovali i vidio da ništa ne pomaže, preostalo mi je jedino to, jer sa Fantomovim bojama nisam imao problema nego isključivo sa sampleovanim bojama, pa sam došao i na tu ideju da probam izvaditi RAM i vratiti ponovo, jer od silnog transportiranja klavijature postoji mogućnost da se memorijski modul izvukao iz utora (neprimjetno golim okom, ali vjerojatno dovoljno da prekida, gubi kontakt itd.)

Htio sam ovo podijeliti s Vama, ukoliko netko bude imao ovakav ili sličan problem da pokuša i sa ovim zahvatom ukloniti kvar.

Lijep pozdrav svim forumašima.

milanceshow
24.11.2009, 16:07
Hvala na korisnim informacijama!