PDA

Pokaži Full Verziju : Poreznici navaljuju


jmikulc5
04.10.2009, 14:34
Evo prošli vikend u Vinkovcima poreznici počeli obilazit sale za svatove i počeli popisivat tko svira i za koliko novaca. Izgleda da će se iz toga izrodit ništa dobro. Oće država para, a nema od koga više da uzme pa onda udri po sviračima.

makikorg
04.10.2009, 14:38
udrite i vi po njima =))...

NO NAME
04.10.2009, 15:05
I treba dragi moj kolega ,Nece oni pare od muzicara kojima je to profesija nego od ovih Malo firmica malo svirkica pa ubijaju cene i njima dobro.

Pozdrav iz ravnog Banata!.:lol:

vujanov
04.10.2009, 15:24
Kod nas u Loznici, pre 2-3 godine su nas dobro isprepadali! Dolazili su na svirku, zamislite, za Novu godinu, kao da nas upozore, al ipak smo morali davati neku izjavu...i na srecu nista nije bilo posle! Neka estradna udruzenja ne priznaju, a samo je u Srbiji priznato udruzenje Branimira Djokica. Od nas trojice, samo je jedan u tom udruzenju, ja sam bio u nekom valjevskom, a pevac nije nigde!
A isto tako jednom su nam na kraju svirke u Beogradu, u restoranu Djeram ispod topciderske zvezde, trazili za SOKOJ...i opet smo se izvukli, jer je mladozenja rekao da ce on to regulisati...Trenutno je ovde mirno po tom pitanju, ali i svirki je sve manje, pa videcemo sta ce se dalje odigravati....POZDRAV svima!

Veljko Estetico
04.10.2009, 15:30
Alo kolege,taj zakon ce se uvesti posle nove godine i bice zvanicno objavljen.Ova inspekcija sto se sad pojavila to sve lopovi kolege,da vam kazem drugarski da vam ne uzimaju pare imao sam tako iskustvo.3 ili 4 udruzenja kruze po drzavi i prodaju price muzicarima kako ce da pisu kaznu po 200000 din.Samo hvataju na blef da ti uzmu pare.Mene su jednom zajebali iskreno,zato vam kazem.Inspekcija za sada ne postoji,slobodno svirajte,a kad dodje inspekcija da vas smara pozovite miliciju ima da se useru.Meni je dosao inspektor i pokazao kao neku znacku tj.legitimaciju i poceo je da me prepada kako su to autorska prava i ako neplatim da ce mi uzeti instrumenta i pisati kaznu,kad sam uzeo tel.da zovem miliciju brzo se predomislio :D.TO SU LOPOVI KOLEGE,nemojte im placati prave od vas magarce!!!!!

dominik
06.10.2009, 14:38
Ma katastrofa!!
Nedaju nam disati! U zadnjih tri godine je sve drastično poskupilo, život općenito, gorivo i da ne nabrajam a nama dnevnice iste još hoće i njima neki k.rac da plaćamo!
Da, stvarno su sve iscrpili pa vele još i po nama....

Tomy
06.10.2009, 17:27
Ja sam procitao danas na newsu da su poceli hodati u HR po medjimurju. Ako ima ovdje koga iz medjimurja neka pripazi!

zeljko
06.10.2009, 17:35
Tako nam i treba kad hocemo u EG.Svagdje se porez na sve placa pa zasto nebi i dole kod nas,jos malo ce te morati kao i ja ovdje u njemackoj radi alkoholo ako ste vozili auto i kod psiologa i sve dok ne polozite psiho test nema nove vozacke.Pozz

romario
07.10.2009, 21:15
U cijeloj Hrvatskoj .

Znači,nešto se radi konkretno.

A šta,vidjet ćemo za koji dan...

murtson
15.10.2009, 14:30
ima li tih inspekcija,ili ne. ima li još netko nekih novih iskustava?

Tomy
27.11.2009, 23:06
Evo nove vijesti sto se tice hrvatskih muzicara koji rade po gazama i svadbama.
Prenasam tekst u cijelosti(copy paste):

ŠOU U DRENOVCIMA

Poreznici upali na svadbu i pročešljali tamburaše

Datum objave:
27.11.2009 20:39

Mirko i Sanja Mesec neće svoje vjenčanje, poput ostalih mladih parova, pamtiti po zabavi i veselju, nego po nepozvanim gostima koji su im ga pokvarili
Nekoliko minuta nakon ponoći, dok su se mladenci i svatovi, njih 600-tinjak, zabavljali, u dvoranu u Drenovcima kraj Vinkovaca banuli su inspektori Ministarstva financija i Porezne uprave iz Vinkovaca, a u pratnji su im bili policajci. Upravo tada svatovi su darivali mladence, a upad poreznika sve je prekinuo. Najviše su bili šokirani roditelji mladoženje, piše Večernji list

– U trenutku kad su inspektori uletjeli sa značkama, kao u filmovima, htjela sam u zemlju propasti. Bili smo poniženi. Došlo mi je da se, iako volim svoju državu više od onih koji su pokvarili slavlje naše djece, odselim iz Hrvatske! Žalosno je da će se svadba pamtiti po toj neugodnoj epizodi – kroz suze je ispričala majka mladoženje Ljuba Mesec.

Ogorčenje događajem koji je zasjenio slavlje njegova sina nije krio ni otac Antun. Inspektori su među svatovima bili i duže od sata, ali nisu, pričaju roditelji mladoženje, kontrolirali uredne dozvole vlasnika objekta s kojima su Meseci imali uredan ugovor. Na meti inspektora bili su glazbenici, od kojih su tražili potvrdu da plaćaju naknadu ZAMP-u, a od snimatelja obrtnice.

Čak su išli tako daleko da su od susjeda, prijatelja i rodbine obitelji Mesec, koji su rodbini i prijateljima te večeri pomagali u podjeli hrane i pića, zahtijevali da im pokažu ugovore o djelu! – Razumio bih da je na svadbu došla sanitarna inspekcija i kontrolirala hranu koja se poslužuje, ali porezna inspekcija… To mi zaista nije jasno. I tako pokvariti vjenčanje svima – zgranut je Antun Mesec.

– Ako su željeli provjeriti dokumentaciju, mogli su to učiniti bilo koji drugi dan. Nije bilo potrebe da onako upadaju i unište nam slavlje. Kad su napokon otišli, ništa nije moglo oraspoložiti svatove – tvrde Mesecovi. Nisu željeli komentirati špekulacije da je inspekciju poslao vlasnik konkurentske dvorane. Sve je to, ističu, nevažno, osim činjenice da je to prvi put da inspektori s policajcima upadaju na svadbu i kontroliraju. No, za voditelja vinkovačke porezne uprave Željka Galića u postupku njegovih inspektora nema ništa neuobičajeno.

– Radilo se o redovitom postupanju u opisu radnih mjesta naših djelatnika. Ne vidim ništa čudno ni u tome što su radili poslije ponoći i vikendom, normalno je da se nadzor obavlja u vrijeme dok traje djelatnost koja se želi kontrolirati – kazao je hladno Galić.

Muzicari pripazite!!!!

b.o.Y.c.h. ČK
28.11.2009, 01:28
Medjimurje, heh, na meti sam :)
Kakva je to potvrda da se plaća naknada?
Šta slijedi u slučaju da se potvrda nema?

keyboard_man
28.11.2009, 01:34
koliko se placa ta naknada... bi li netko mogao se izvuci na foru da svira besplatno, tj prijateljstvo pa ne naplaciva...da li se to placa na privatne manje svirke????

Vaxter
28.11.2009, 01:55
Pa vidish da su od prijatelja i komshija koji su sluzili trazili ugovor o delu, ap ti vidi...
Ne placa se porez na to shto svirash, vec na sviranje autorskih pesama...

jmikulc5
28.11.2009, 01:59
Pobogu ljudi!!
Zamp se naplačuje za izvedena glazbena iliti muzička djela, a oni naplačuju po kvadratu sale ili po broju gostiju u sali. To nije ZAMP, nego HARAČ i još k tome pod okriljem države. Pa za vrijeme TITA privatnost (privatne zabave, svatovi) je bila zaštičena koliko-toliko, a ovo sad je totalni harač. Dobro da ne pregledaju mladu dal je nevina, ili da poslije darivanja mladenaca prebroje darove i uzmu porez.