Pokaži Full Verziju : Souncraft EFX12
Da li neko ima Soundcraft EFX12 mixsetu, i koji efekat koristi za pevanje?
Imam BEHRINGER UB1832FX mixsetu i neki dan sam kupio Soundcraft EFX12 mixsetu.Na Soundcraft mixseti jeste cistiji ton ali kod efekata ne mogu da nadjem ni slicno kao na behringeru.Na behringeru koristim 61efekat(deley/reverb) a kod Soundcrafta B13.
Da li moze neko da mi pomogne kako da namestim Soundcraft mixsetu?
aleksandar72
16.09.2009, 15:41
Soundcraft EFX12 je puno bolji izbor od Behringera UB1832FX, kako tonski tako i u kvalitet FX procesora!
I jedan i drugi nemaju "dual engine processor"(kao kod Yamahe MG/FX ili Dynacord PM/CMS serije) sa time sto kod SC mozes da promenis 3 parametra,ovisi o kojem programu se radi.U svaki slucaj ugradjeni Lexicon daje bolje rezultate u uporedbu sa Behringerom,to si sigurno i sam konstatirao.
Odabir parametara zavisi od vise faktora:pravac muzike, prostorija,instrumet/vokal,indoor,outdoor.....tako da moras sam odabrati sta i kao ces da koristis.Ja ti jedino mogu pomoci u vezi podesavanja parametara u globali a sta ce odabrati,to moras sam da odlucis.
Na EFXu generalno dobro rade small/large hall i plate reverbi ali osecam da tebi treba istovremeno hall i delay,posto si odabrao B13 kombinaciju.To je i jedina kombinacija koju mozes modificirati za tvoje potrebe.B14 ne bi upotrebio samo zbog fiksnog PPREDELAYa od 10ms i fiksnog EQa od 40%.
Moras da racunas na ogranicenu fleksibilnost procesora i odredjene "kompenzacije"!
Sa prvim dugmetom(odozgo) reguliras brzinu dileja,sa drugim ponavljanje(feedback) i sa trecim dubina hala.
Poigraj se ovim parametrima,gledajuci pomocu PFLa da ti signal procesora ne ide permanentno u Clip,verujem da ces postici zeljeni efekat, naravno uz odredjene kompromise.
Pozz
spasoje88
16.09.2009, 16:09
Druze, sve ti je stvar ukusa....Da li vise volis hal i echo.... Mi u bendu koristimo efekat B5! Ali svaki taj efekat moze da se usnimi sa odredjenim parametrima....Tako da, sve je stvar ukusa.... Ali eto...Mi koristimo B5!
Ja imam istu mixetu,ali je kod mene izgleda novija verzija gdje na broju 16 ima KARAOKE efekat.Da li neko ima iskustva sa tim i sta misli?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.