Pokaži Full Verziju : Korg PA 800 sa 256 MB
Malimuzicar
06.09.2009, 02:05
i 16 Banki za Drum Kit 100% provjereno
:confused:
Šta je postavljač teme hteo da kaže?
hteo da kaze da je platio 400euro i da ima 256Mb u Pa800 :D
bolje 500euro i imas pa2x,a rijesio se pa800
hahaha vala u pravu si :D
Malimuzicar
Da li si ti licno proverio>
EngyKorg
06.09.2009, 11:13
citao sam i ja na jednom forumu o nadogradnji memorije navodno da se radi u njemackoj ali jos nisam cuo da je to ko odradio i dali je uopce moguce :confused:
moze da se prosiri ram u Pa800, 128MB kosta 298eura a 256MB 398eura,radi jedna muzicka firma ovde u njemackoj.
Kao sto je kolega rekao, bolje dodat 500€ za Pa2x nego 400€ samo za ram memrojiu,ali to je samo moje mislenje :)
Malimuzicar
06.09.2009, 12:50
Ja nisam to napravijo nego jedan Kolega oko 350€ je kostalo i ja sam tog misljenja da je bolje uzeti PA 2x nego se tim zezati jos pogotovo ako klavijatura ima jos Garanciju jer Korg vise nece da ti prizna Garanciju ako je neko nesto radio na klavijaturi.
ima ga jedan i u beogradu sa 256 mb memorije
Kazu da je Sedo ubacio 4 GB u pa800!
Auu Dalabu, opet nesto novo....
poz.
Kazu da je Sedo ubacio 4 GB u pa800!
Bekir to još odavno ima,al' na pa2...
Zna li se ko odradjuje tako nesto u PA800? Ja bi isto prosirio svoju kljavu! Nema veze sto kosta! Nevjerujem da Sedo to ima jer skoro sam vidio da mu je set 64 i nesto MB i nemoze ni on nista vise da stavi vjerovatno!
blackman
06.09.2009, 15:55
moram se ukljucit na ovu temu ja imam u pa800 4gb al USB..STIK pa vjerojatno neko nekokim kolegama soli pamet sa ovim prosirenjima
zsimonovic
06.09.2009, 16:00
Zna li neko koja se memorija stavlja i kako ide to prosirivanje?
bokivelik
06.09.2009, 16:01
slazem se i ja za pa2x za te pare ali mi recite kakva je dirka na pa2x moze li se solirati potpuno isto kao na pa 800?:confused:
Neki ljudi ubace maticne ploce sa pa2 u pa800 i dobiju autumatski 256mb jer im odgovara i kao aranzer i kao solo.
E sad koliko se sta isplati i kome sta odgovara neznam.
A otkud to da PA2X ima 256MB?Koliko znam,fabrički dođe 128 MB RAM.A i ne znam za što će vam toliko rama?Ako nekome treba aparat za studio,onda niti je to PA 800 niti PA2X.Toliko.Pozdrav!
Pa2x pro ima fabricki 128 ali g je moguce prosiriti na 256mb kupovinom novog slota od 256 ;)
kakvog slota, valjda plocice za ram??? koliko mesta ima u pa2x, 1 ili 2?
@marco, ako dokupi slot to znaci da dokupi josh jedno mesto gde ce da ubaci ram, nisam najbolje razumeo kako je na pa1x aj nek mi kaze neko, pozz.
koliko ja znam u PA2x slot vec postoi nego treba se kupiti samo ram plocica od 128 mb ubacis i gotovo.
pa da, i ja to mislim, ali dal ima samo jedno mesto kao na pa800? znaci staru onda mogu da prodam :D
###Kazu da je Sedo ubacio 4 GB u pa800!###
I šta ima od toga...On je svoje adute puco u set koji je bio idealan za Mileta...E sad njemu ni 1280 ni 256 ni 2000GB RAM-a ne pomaže kad on NEMA materiala za tako veliku memoriju.To je samo preseravanje i hvala,bolje bi mu bilo da trenira tehniku svirke jel po onome što sam čuo,postoji masa muzičara koji sa njegovim setom mnogo bolje sviraju od njega.
#Neki ljudi ubace maticne ploce sa pa2 u pa800 i dobiju autumatski 256mb jer im odgovara i kao aranzer i kao solo.#
Mnogo šta bi mogo da napišem na ovu temu ali ne bi volio da stvaram zavadu ili nekoga postavljam na laž...Matičnu sa PA2X u PA800,e šta sve neću čuti i bolje odgovara kao aranžer...Ti su potpuno 2 iste mašine s malom nijansom boljeg zvuka u pa2x,a da ste kad otvorili pa2xPro videli bi kakav mu je raspored kad mu se podigne gornji deo,i kako građen---I još nešto kako će da radi matična ploča od PA2Xpro u PA800 kad 2xpro NEMA ZVUČNIKE...Ja ljudi šta sve da se čuje na forumu...
ma evo imam 64 rama i svakakvih semplova sa dragog nama yu-midi,al sta ces kad je ramazan pa se ne svira nigdje ,mislim da cu formatirat pa800 da se i on malo odmori od importa kmp-eva
Niikkola
06.09.2009, 20:45
Evo ja cu da dam pa800 potpuno sredjen i da doplatim 500e za pa2x ;)
Korg-Pa800
06.09.2009, 21:16
Ma ljudi sto se dzaba zavaravamo....
Ugradnja 256 MB u pa800;sto da ne,mozda za neke studijske muzicare,ali za nas tezgarose je sasvim dovoljno 64 MB.
Neko kaze doplati par stotina €ura pa kupi pa2xpro.
Kod naseg balkanskog naroda se sve svelo na to da gledaju na kontra stranu.
Primjer,neko kaze hoce da kupi novu ili polovnu klavijaturu do 500€ a odmah drugi govore dodaj jos pa kupi skroz neku drugu itd.
Mislim,to je stvarno pretjherivanje,al nebitno je to da se sad neko ne bi nasao uvrijedjen.
Sto se tice ugranje rama u pa800,kao sto sam rekao ja sam za,eh sad koliko kome treba.
Meni je sasvim dosta 64 MB.
Neko kaze premjestiti plocu od pa2 u pa800.
Mislim to je prava glupost.
Sta sve nece nasi balkanci izmisliti da se dokazu.
Da se to moze mijenjati pa u fabrici bi je mijenjali (To vam je isto da od golfa 4 ubacujete motor u golf 5,mislim bezveze).
Onda neko kaze da su tipke za solaze na pa2xpro pretvrde i nisu kao na pa800.
Meni licno bi odgovarale i da su drvene.
Ja uspijem odsvirati neku pofinu solazu i na pravom klaviru.
Hocu reci,svako moze odsvirati svaku solazu na pa2 samo treba sjesti i vjezbati a nasem narodu je sve tesko ali i ovo je nebitno.
Neko kaze Bekir ima 4 GB rama.
Eh bas me interesuje sta li je on ubacio od semplova i ostalih stvarcica u nju.
Pa ja svojih 64 MB ne mogu da popunim,i to je stvarno smijesno.
Ja mislim da klavijaturu,da bih normalno radila,ne bi trebalo dirati i nista u njoj mijenjati osim sto je fabrika dozvolila.
Tj. u moj pa800 mozes kao sto znate ubaciti mp3 karticu,video karticu i hdd.
Svako ima razlicito misljenje i razlicite stavove.
Sto se tice paxpro;da razjasnimo jednom zauvijek...
U pa2 dolazi standardnih 128 MB ram-a,i moze se prosiriti na 256 MB.
Samo nisam siguran da li ima 2 ili 1 slot za ram memoriju.
Znaci,trebamo gledati sirom otvorenih ociju i ne trebamo sami sebi odmagati.
Ako mi bolje znamo,onda hajmo mi izmisliti neku klavijaturu i dati korgu na razmatranje(mada se ni tu ne bi mogli sloziti jer uvijek ima razlicitih misljenja).
Samo da se zna,nemam nista licno ni protiv kog,samo sam htio da razjasnim ovu situaciju.
Znaci,moze varijanta pa800 sa 256 MB rama,ali to je barem za mene previse,meni je dosta 64 MB.
Toliko od mene...
Lijep pozdrav...:D
Gjoko ja znam sta pricam veruj mi!Ako ne verujes proveri pa se javi sa drugim informacijama!
Malimuzicar
06.09.2009, 21:43
se u Njemackoj tacnije u Darmstadu ima i internet stranica na google se moze naci musitronics ali kako sam cuo covjek nedaje Garancije i Klavijature se moraju poslati ili direktno donijeti njemu u radnju . Koliko je to isplatljivo i potrebno vrjeme ce pokazati.
Pozdrav
bokivelik
06.09.2009, 23:22
Alix druze lose si me shvatio sta sam hteo reci i molim te nije mi do nikakve rasprave ni sa kim pogotovu ne ovde.
hteo sam napomenuti da sam cuo da su maticne ploce identicne na pa2 i pa 800 neznam dal je tacno i dal su ljudi menjali ali mome kolegi ovde serviser rekao da bi moglo pa sam pretpostavio da to rade. Meni ne pada napamet da to radim.
I pitao sam za dirke da mi neko odgovori kakve su na pa 800 a kakve na pa2x. Zalili su mi se da su na pa2 dirke lose za solo. Ja ih nisam probao.
Jer kad bi svi mi pricali sve sto tacno znamo ovaj post nebi ni postojao.
na pa2x su za mene bolje nego na pa800 gde su plastikaneri, imao sam i pa1x kod njega su na sasvim drugi fazon, a na pa2x ne odgovaraju dirke vecini koji su bili ili harmonikashi ili su naucili na manjim aranzerima da rade, a svi koji su sviraki klavir ili bar g800 znaju prednosti dirki sa takvom mehanikom kao na pa2x, znaci samo vezba i onda necete pricati da na pa2x ne valjaju dirke.... pozz
Ja ću malo odlutati sa teme,nadam se da moderatori neće zamjeriti.Ovo što ću reći navodi na zaključak koji je na neki način vezan za temu : Ljudi,dragi,99,5% gostiju u kafani ne čuje razliku između PA 50 i PA2Xpro,samo džaba odvajamo novac,teško zarađen,od,i onako,mizernih dnevnica.Moj kolega,inače,zaposlen u Artistu-B.Luka(bubnjar je)kaže da je klavijaturista nikad ne bi kupio skuplji aranžer od Korga PA 50.A mi se ovdje gađamo sa MB i GB RAM-a.Sasvim je dovoljno 32 ili 64 MB RAM-a za sve tezgaroške potrebe.Studio je već neka druga priča,a tamo se,u glavnom,koriste VST instrumenti i ostale softverske zajebancije.Ja sam poželio akustičarsku svirku,gdje je potrebno 365000 GB RAM-a u mozgu za tekstove,foršpile i harmonije.Pozdrav!
Gjoko ja znam sta pricam veruj mi!Ako ne verujes proveri pa se javi sa drugim informacijama!
eee Marko7 ne ljuti se nisam rekao da ne znas kao prvo postujem te i ne bi to reko nego to je moja predpostavka jer sam jednom pricao sa nekim i mi je nesto tako napomenuo a i logicki bi bilo tako al i ne mora da je tako.
nek mi neko kaze, jel isti tip memorija od 128mb koji ide u pa2x kao ona sto ide u pa800??? ako je tako onda bolje da se uzmu te od 128mb sa pa2 jer nisam do sad cuo da se nekom pokvarile...
E ja znam da su se kvarile i na Pa2xPro i to cak maticne ploce ;)
eee sad si me uteshio :D znaci najbolje reshenje da prodam korga i da kupim roland ili yamahu... ma samo me zanima dal ce da radi ta sa pa2x u pa800???
Hehehe al' tom slucaju nemas Korg-a =))
ma 'bem ti glavobolju kad god sam imao korg, uvek neshto fali, a rolanda sam pichio bez mnogo muke
da ne idem offtopic, ima li neko ovde sa 128 mb ram na pa800 ili ako nije problem nekome sa pa2x da slika ako nije tesko dostupna ko na pa800....
jaro jok nece ti radit jer pa800 podrzava najvise 64 jest da se moze prosirivat ali sranje bolje fabricki ako zelis 128 uzmi pa2x ha ja ali savjetujem ti samo 64 da moze da se u pa1x tako radi auuu to bi bilo super neg je 32 mb i tapija maciji kasalj eto jarane bolje ono sto je fabrika napravila bolje ne koplikuj stvari bolicete glava vise eto tako poz
pa i pa1x radi najvishe na 32 pa ljudi lepo ubace 64 sa malim prepravkama i to pichi, a kad vec menjam stavicu 128mb pa nek pichi bar.....
Ja sam cuo da su neki likovi prepravljali memoriju na Pa1x na 64Mb e koliko je to tacno ne znam!Znam da meni nista vise ne treba od 32Mb,i to imam 8Mb slobodnih ;)
da ja sam poznavao coveka koji je imao 64mb na pa1x al znam da je u to vreme oko 300e platio i idu onda neke sasvim druge memorije i onda ne mogu ove edo ram jer se prepravka vrsi na ploci.... al kaze da radi kao sat,da sam znao da ce da mi crkne ram na pa800 bolje da sam nashao pa1x sa 64mb.
koja je cena za ram od 128 mb?
trenutne cijene u Banjaluci
128mb za Pa2X 90 eura
EXB M256 za Pa2x i M3 125 eura
RAM za Pa 800 (64MB) 50 eura
Koliko ja znam jos niko nije provalio kako koristiti 128 na pa800 tako da se nista ne dobija sa stavljanjem vece memorije
<!-- / message -->
evo iz prve ruke vam kazem, imam broj coveka u novom sadu koji radi 64 mb na pa1x i cena je 100 evra, a u makedoniji decko ubacuje 128 mb ram u pa800 za otprilike istu cenu, s tim sto ne ubacuje novi modul vec vrsi prepravku postojeceg kako sam ga razumeo e sad kako tacno ide neznam, bitno da pa800 posle ima 128 mb ram.
Korg-Pa800
20.09.2009, 08:21
kolege uz duzno postovanje ali o ovome je vec bilo rijeci na ovome forumu nema potrebe da ponovo otvarate nove teme.
ewo:
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=10761
mozda pitanje nije isto ali u kontekstu se moze naci i cijena za novi ram i sve ostalo...
Toliko...:D
Marko_kraljevic
20.09.2009, 18:34
decko ubacuje 128 mb ram u pa800 za otprilike istu cenu, s tim sto ne ubacuje novi modul vec vrsi prepravku postojeceg
za nesto slicno sam cuo i ja,tj,da se na postojeci modul RAMa dodaju jos 2 chipa (ima mesto predvidjeno za njih) ..e sad koliko sam cuo,moze se izvesti tako da se skinu 2 chipa s jedne memorije i zaleme na drugu memoriju,tako da na joj budu 4 komada (originalno su samo 2 komada,po 1 na svakoj strani)..
ta intrvencija skidanja i namestanja mislim da s moze izvesti u bilo kom servisu koji ima lemilicu "duvaljku" ,(servisi mobilnih telefona) ..posto imam jednu rezervnu memoriju,plus ovu u pa800,razmisljao sam da uradim ovo.videcu jos,nisam se odlucio :) ako zajebem nesto ostajem bez obe memorije
i da dodam,memorija mora biti od pa800(znaci od 64 mb 2 komada,pa napakovati na jednu chipove) ,inace nece moci raditi
joj narode sranje sve to sto djaba se bacat na to nije fabrika djaba napravila toliko i toliko rama ha ja i ja sam dosta pokusavo pa zna se desit da se pokvari pa sta onda nit se ubit nit plakat samo stoji i zalosno i smijesno tacno moze da se odradi na pa800 256 MB ali to slabo ko i zna samo jaka firma koja se dosta razumije oko elektronike djba samo preseravase sa time ostavi nako kako ti je djaa patis klavu pozz
@Korg18,malo obrati paznju sledeci put kako se izrazavas.
Nije ti prvi put da pravis gresku.
###Kazu da je Sedo ubacio 4 GB u pa800!###
I šta ima od toga...On je svoje adute puco u set koji je bio idealan za Mileta...E sad njemu ni 1280 ni 256 ni 2000GB RAM-a ne pomaže kad on NEMA materiala za tako veliku memoriju.To je samo preseravanje i hvala,bolje bi mu bilo da trenira tehniku svirke jel po onome što sam čuo,postoji masa muzičara koji sa njegovim setom mnogo bolje sviraju od njega.
#Neki ljudi ubace maticne ploce sa pa2 u pa800 i dobiju autumatski 256mb jer im odgovara i kao aranzer i kao solo.#
Mnogo šta bi mogo da napišem na ovu temu ali ne bi volio da stvaram zavadu ili nekoga postavljam na laž...Matičnu sa PA2X u PA800,e šta sve neću čuti i bolje odgovara kao aranžer...Ti su potpuno 2 iste mašine s malom nijansom boljeg zvuka u pa2x,a da ste kad otvorili pa2xPro videli bi kakav mu je raspored kad mu se podigne gornji deo,i kako građen---I još nešto kako će da radi matična ploča od PA2Xpro u PA800 kad 2xpro NEMA ZVUČNIKE...Ja ljudi šta sve da se čuje na forumu...
Ja koliko sam tačno informisan Šedo treutno ima 0 GB memorije,prvo su mu "KOLEGE" maznuli Set i to im nije bilo dosta sad su mu Ukrali i Klavijature,možda griješim i volio bi da griješim ali tako se priča bar ovdje u Njemačkoj.pozdrav
neznam mislite sta hocete, ja sam dogovorio da ugradim, tj da nadogradim ram na 128 mb, dobijam i garanciju na sve to, pa dal treba dal ne memorija nikad nije visak kome je dovoljno 64 neka mu ih, meni ionako neshto crklo (il ram il plocha) pa moram da je nosim kod majstora, tako da cu dati malo vishe da bude 128mb.
Ja sam cuo da su neki likovi prepravljali memoriju na Pa1x na 64Mb e koliko je to tacno ne znam!Znam da meni nista vise ne treba od 32Mb,i to imam 8Mb slobodnih ;)
Tako je majstore i kljava ti zvuci fenomenalno (po ovome sto si ovde pokazao na demo snimcima i na ritmovima koje si okacio na download).Pozzz
bokivelik
21.09.2009, 22:04
Kolega @o5ja dali hoces kad sve to odradis da izbacis sliku sa praznom memorijom klavijature gde ce da pise free space 128......b.
Hteo bih svojim ocima u to da se uverim.
Mislim ako nije problem?
:)) za da imas ram memoriju na pa 800 128mb je ok moguce je ali ima jedan problem !!! koj jos resavam ssd u nutra je problem sto treba da se zameni zasto je mal 256mb kad stavis resurse i softver imas samo jos 80 mb slobodan user ti mozes da vcitas 128 ali gde ces smestiti :))) veceras radim oko taj problem javicu :))
vane nisam te bash najbolje razumeo....
pirocanac nije problem slikacu kad budem odradio.
reko sam da ssd memoriju u nutra e mali ne moze da se stavi set od 128mb nego samo od 80mb naj vise
znaci mora da se prepravi i ssd? koliko je veliki ssd ??? i objasni mi kakve veze ima ssd kad set ako je semplovan ide u ram?
pa ssd memoriju ti je isto kao hard disk vo njega nalaze se operativen sistem ,resurse i normalno set tvoj sta ga ubacivas preko usb ta memoriju e oko 230mb od koj resurse zahvacaju okolu 150mb kompetno sa operativni sistem ostala memorija ti je za tvoj set znaci kad priklucis klavijaturi cekas da se loadira pcm semplove i ostalo to se nalaze u ta ssd memoriju znaci mozes da imas ti 256 mb pcm memori ali zabe kad nemas mesto to da upamtis
znaci opet da ne te zbunim
ssd je 230mb
pcm 64 mb
pcm rom 128mb
pcm rom ti je ugradjena ram memorija za da radi sve sto je fabricko a ona druga eksterna pcm je 64mb e ta se pravi 128mb mezutim nema ssd memoriju dovolno za to da upamtis u klavijaturu i kad je ugasnis i ponovo da je upalis nece da ti pokrene set zasto nema dovolno memoriju i sve sta si snimio momentalno kad ugasnis brise se ili kaze ti full memory jel sam bio jasan pozzz
ok, a jel se to moze resiti tako sto se stavi veci ssd il ne?
Koliko sam ja citao na nekom muzickom forumu (zaboravih tacno link!) neko je tamo govorio da se moze definitivno staviti i daleko jaciu solid state disk, al pitanje je sad dal OS podrzava toliki format u GB (32GB na primjer). Kada bi to bilo moguce tada bi se sve korg klavijature mogle do unlimited kreacija napuniti. Poz
pa ne treba nama toliko dovoljan je i 1gb :D a i j#$@# proizvodjaca koji nam je uskratio to UNLIMITED zar muzika sama po sebi nije kreativna, sta ce nam onda instrumenti koji nam uskracuju tu kreativnost???
Vane ti ako go resis prasanjeto za zgolemuvanje na ssd ke bides Anstajn za site muzicari na balkanov zatoa sto togas ram-ot stanuva totalno neinteresen i nepotreben a klavijaturite konecno onakvi kakvi sto gi sakaat povekjeto ovde neograniceni,brzi i lesni za rabota.Ti posakuvam uspeh vo imeto na site nas ovde i ke cekam rezultat.Pozz
prevod :
Vane ako uspes da resis problem oko povecanja ssd-a ti ces da postanes "Anstajn" za sve muzicare (aranzeriste) na balkanu jer tada ram postaje totalno neinteresantna kategorija a aranzeri ce konacno biti onakvi kakvi bi voleli svi ovde :neograniceni,brzi i laki za rad.Ja ti zelim u tome puno uspeha u ime svih nas ovde i cekam rezultat.Pozz
cekajte, nek mi kaze neko, jel kad se nadogradjuje ram na 128mb u pa800,
dal se spajaju dva modula od 64mb u jedan, ili se stavlja nova plocica od 128 iz pa2x???
p.s. evo sta sam nasao na ofucijelnom korgovom sajtu
http://www.korgpa.com/pa_root/images/faq/Pa800_disappearing_Ram.jpg
If the symptoms are no Sample RAM shown, even without loading any sample, the RAM module is damaged. This should be rare, but might happen, due to the nature of RAM manufacturing processes. While checking for Available Memory be sure that the PCM Autoload feature (in Media > Preferences) is not activated. If this is the case, please contact the nearest Korg Authorized Service Center, and ask them for a check-up, and eventual replacement of the Sample RAM module (part code: GRA0002101). Please get in touch with them in advance, to be sure they have the replacement part readily available, and can do the service work in the shortest time. While you wait for the replacement part, you can safely continue to work with your Pa800, excluding any Sampling write operation. The problem to the Sample RAM module does not affect any other area of the Pa800.
Some users reported that with OS versions previous to 1.5, they could write samples with no problems at all, and the problem surfaced only after updating to the new version. This is due to a new function, introduced with OS version 1.5, that tests integrity of RAM memory.
In case it finds some failure, it prevents all Sampling write operations, resulting in no available Sample RAM. Older OS versions allowed for Sampling write operations even in case of RAM misfunction, but this could eventually result in malfunctioning.
[quote=o5ja;104018]
p.s. evo sta sam nasao na ofucijelnom korgovom sajtu
to je od prije dvije godine... kad su poceli pucati prvi ramovi....
Ccc . . . Opet ista prica,dupli nickovi i cuda!CCC . . . . . . .
Evo sta sam nasao na nekim sajtom....Sudeci ovome izgleda da nema razlike za koju klavijatiru stavljamo ram prosirenje posto pise da je ovaj modul za sve klave pa1, pa800 i pa2 i kao takav se i prodaje ....e sad gde se moze kupiti.....
P.S : izvinjavam se ako nije se pojavila slika posto prvi put stavljam sliku i nisam znao kako bas ide
EXBM256 - 256MB Sample Memory Expansion for Korg M3,PA1X, PA1XPRO or PA2XPRO.
Korg
Price: $249.99
inc GST
Quantity
Korg
Expansion Boards and Cards
256MB Sample Memory Expansion option for Korg M3 and PA1x, PA1xPRO and PA2xPRO.
Open Sampling
The M3’s Open Sampling System lets you sample and resample in any mode to produce new remixed combinations of sounds and effects, or to capture full performances “In-Track” within the sequencer. Cutting-edge editing tools include Time Slice, Time Stretch, Crossfade Looping, Rate Change and Normalize.
An easy-to-use Auto-Setup function makes all the right sampling settings for you, with the press of a button. Stock sampling memory is 64 MB, and can be increased to 320 MB by adding the optional EXB-M256 memory expansion board. Samples in Korg native format, AIFF, WAV, Soundfont V2.0 and AKAI (S-1000/3000 with advanced Program parameter conversion) formats can be used, and internal samples can be exported as WAV or AIFF if needed.
Sampling can also be done to attached media, so USB memory sticks and hard drives can be used to extend memory size to resample a complete song as a WAV file to be burned to a USB CD-R/RW as an audio disc, or for moving to a computer for further editing and manipulation. Audio files on the media can even be edited directly to normalize, trim, and perform other essential editing tasks.
Ovo je Ram Memorija za M3 i Pa2x,nije za Pa1x i Pa800,oni imaju drugaciji Ram.
evo jas se vracam opet nazat ovih dana testiram puno stvare oko pa 800 ljudi sve je moguce evo prvo da objasnim neke stvare kao prvo ono sto cuem nemoj da pravis nand format zasto nikad neces prikluciti klavijaturu nije istina nand format ti je isto kao reset na klavijaturu kao onaj fajl sta je za reset znaci imas opciju i preko stika i preko klavijaturu to da uradis e sad drugi problem je resen softver od pa2x je moguce na pa 800 ali to je puno polsa vec to sam resio :) evo jos jednu stvar koja je interesantna mozes sve da obrises od klavijaturu sve sta je fabricno i da postavis sve sta ti zelis od ritmovima i semplove tad imas memoriju 128 rom i plus 64 od ram memoriju to je mislam dovoljno e sad stavio sam 128mg ona vec radi ali ali ssd je mala memorija poracao sam ssd za ugradnju cekam da mi dodje za nedelja dana pa da vidim sta ce biti i kad zavrsim ovo sve pisacu vam pozz svima
E ovako drage kolege posto vidim razne komentare i cjene.Ja sam prije par dana sam zamjenio ram memoriju tj.sad imam 128 mb radi bez ikakvih problema ali neznam sta sam dobio s tim.Nista nisam primjetio znaci sve isto ko i sa 64 samo sto pokaziva 128 mb.Sto se tice cijene ona uopste nije skupa mene je kostala 70 eura sa postarinom.Narucio sam je u Musik Store Koeln.Ako neko zna sta se moze dobiti vise sa 128 bio bih zahvalan da otkrije tajnu
puno pozdrava
nurfi
bokivelik
04.12.2009, 22:10
@nurfi
Kolega daj molim te slikaj taj Samling info sa tom memorijom da vidim svojim ocima koliko imas memorije u pa 800?
Ako nije neki problem?
ma sta vam je ljudi pa mi bi da mozemo od mrava napravili slona pa to neide manite toga nego sto je fabrika stavila ja preporucujem da to tako ostane manite prosirivanja djaba bacanje para pa800 ima dovoljno memorije 64 toliko ima i korg le i tr a vidite kolko moze da stane boja na korg le tr previse djba se prepirete oko toga daj tako onda vama vecina vas nebi vam pomogla ni klava da ima 5000 terabajti a ne gigabajti ehhehe hocemo da prevazidjemo fabriku koja je i sama klave pravila auuu bolje vam je kakva je takva je neg da sutra dan rikne i jos ovaj kaze nedaju garanciju tamo gdje ugradjuju te rame auuu...
blackman
05.12.2009, 11:41
sto ovaj nurfi ne postavi sliku koliko ima memorije u pa800 nema od toga nista
@ nurfi
tvrdnje koje ovde iznosiš bez dokaza da su tačne smatraćemo dezinformacijama i kao takve biće sankcionisane. Ako imaš dokaz za svoju tvrdnju izvoli i priloži sliku ili ubuduće nemoj ponavljati slične stvari!!!
Pa šta je ljudi,krivo vam što čovek ima 128MB u PA800 i to za 70eur sa poštarinom...NURFI ja ti platim cjelih 100eur za takav RAM i kupim najmanje 5 komada ODMAH...Znači na njima zarađuješ čistih 150eur (u RAM-ovima to iznosi 2 RAM-a i 10eur za 25kafa...;)
koje reko da nam je krivo ne nije nego kazemo svi da je to i previse ono stoj fabrika napravila nek ostane bolje kupiti pa2x nego ulagat tolike pare i sta si dobio time nista samo rame hehe ejj ja imam pa2x i pa800 korg triton extreme i sam neznam gdje sa bojama na pa2x znaci previse eto tako nema ljutnje samo govorim onako kako je poz.
Ama ljudi postavio bih sliku ali nznam kako sve sam probo ali ne ide.Daj neka neko napise kako da postavim slike ovdje.Stavicu i sliku ram memorije a ako ne krsim pravila mogu staviti i adresu i broj telefona od servisa gdje sam narucio ram mempriju.Nema nikakvih problema ali samo da nadem kako postaviti sliku ispod ovog teksta.Ako neko zeli mogu mu i na vlastiti e-mail poslati slike nije nikakv problem.Dragi kolega Ronaldinjos nemam ja sta da lazem niti sta da petljam niti da se hvalim sa 128 mb.Meni je crko ram i ja sam morao da ga zamjenim a nisam ni sanjao da cu da dobijem 128 mb.Jos su me u servisu izruzili da je korg PA 800 sa 128 ram memorijom.Trazili su mi oko 300 eura gdje sam kupio klavijaturu ali i je ´bilo skupo pa sam rizikao da sam zamjenim posto se razumjem u kompjutere.Cak sam stavljao i ram od laptopa od 64 mb i 128 mb ali na monitoru samo bjela slika i nista vise.Mogu vam reci da nije bas lako zamjenuti ram puno je rizika ali ja sam se usudio i bogu dtagom uspjelo je.
pozdrav nurfi
Vala care ako je tako i ako govoriš istinu svaka čast...Sliku možeš poslati BILO kojem Moderatoru ili meni preko MSN pa ćemo je okačiti---najmanji problem...Ukoliko se ne ide z aslikan displey Korga Pa2X,a to će se lako ustanoviti i ako imaš pravo kao što tvrdiš onda tu je svako ko je sumnjo u tebe dužan ispriku...Pozdrav!
Samo tako kolege nastavimo sa svadzom oko ove teme, sto vise postova u ovoj temi to bolje za nas.Ako se secate tako je bilo i o temi Korg pa50 i HD pa
eto izaso PA50 sa SD, mozda urade nesto i sa PA800.Dok mi raspravljamo o rama
za PA800 ko zna sta nam KORG novo sprema. Iskreno da vam kazem da imam ne 256 mb nego i 2,5 giga ram memorije neznam dal bi mi bila dosta....
bokivelik
07.12.2009, 23:20
@gjoko
E bas me zanima sta bih stavio u 2,5 giga od samplova?
Nosoroge i Zirafe?:lol:=))
Ama ljudi postavio bih sliku ali nznam kako sve sam probo ali ne ide.Daj neka neko napise kako da postavim slike ovdje.Stavicu i sliku ram memorije a ako ne krsim pravila mogu staviti i adresu i broj telefona od servisa gdje sam narucio ram mempriju.Nema nikakvih problema ali samo da nadem kako postaviti sliku ispod ovog teksta.Ako neko zeli mogu mu i na vlastiti e-mail poslati slike nije nikakv problem.Dragi kolega Ronaldinjos nemam ja sta da lazem niti sta da petljam niti da se hvalim sa 128 mb.Meni je crko ram i ja sam morao da ga zamjenim a nisam ni sanjao da cu da dobijem 128 mb.Jos su me u servisu izruzili da je korg PA 800 sa 128 ram memorijom.Trazili su mi oko 300 eura gdje sam kupio klavijaturu ali i je ´bilo skupo pa sam rizikao da sam zamjenim posto se razumjem u kompjutere.Cak sam stavljao i ram od laptopa od 64 mb i 128 mb ali na monitoru samo bjela slika i nista vise.Mogu vam reci da nije bas lako zamjenuti ram puno je rizika ali ja sam se usudio i bogu dtagom uspjelo je.
pozdrav nurfi
Ima to da se kupi 128 MB preko drugi grana sto nije Ovlasteno od Korga...
Nemoj da Lazes ljudima Music Store Koeln...
Tebi mora da je Nedim Rodjak.
bokivelik@
prijatelju pa takvi smo ti svi mi, hteo sam da kazem da se samo zalimo, sve nam nesto fali te ovo te ono a kad se samo setim na klavijature sto sam svirao kao sto je bio Roland-e86 pa Roland G600, odlicne klavijature u svakom slucaju al nisu imali sempler a sad 64mb RAMa pa nesto kao malo je to. Nije malo cak ima mesto i za ZIrafu pa mozda i celu dzunglu nego treba da se samo to lepo upakuje i gotovo.
bokivelik
08.12.2009, 01:07
@gjoko
Ma zezam se druze.
Hteo bih stvarno da vidim sve te konstatacije o memorijama.
Vise nikom ne verujem dok ne vidim svojim ocima pa makar i sa slike.:confused:
Ja nemam sta kvalitetno da stavim u 128 mb ram-a u pa2 a pojedini pate za gigabajtima... 64mb za pa800 je sasvim dovoljno da se osetno promeni sound klavijature...Neznam zasto dovoditi u rizik celu klavijaturu bez potrebe???
Ma neka proba ko hoće...A vidim javio se jedan član iz MINHENA što kaže da kolega LAŽE...Pa care ako ti nije teško daj bogati nazovi ili kontaktiraj tu radnju i pitaj ih kako stoji sa tim 128MB RAM-ovima...Ja bi zvao al neam pojma njemački a ti ako bi to uradio zauvjek bi razčistio ovu polemiku oko tih RAM-ova...Ja kolko vidim naš narod je bolsetan na nadogradnju...Najradije bi u pa2x ubacili Intel I7 procesor,HD-Grafiku,BlueRay,USB3.0,WiFi...Ma daj što se tolko forsirati...Bez veze...
Pa1x zadovoljava sve potrebe ima dosta dobre boje a sto se tice rama 32mb je puno realno kod mene u ramu su tambure bubanj tarabuke 3 bas gitare power gitara lead gitara kontra gitara 6 harmonika frula glisando bozuki dx boje i jos par sintetickih 2 saksofona i violina + slajdovi distorije i jos neka cuda i imam oko 3mb jos mesta :S a vi se razmisljate da budzite klavijaturu na 128rama ili 256 to je suludo!
Dodato:
a da zaboravio sam imam i nylon gitara od rolanda i half gitra
Ma neka proba ko hoće...A vidim javio se jedan član iz MINHENA što kaže da kolega LAŽE...Pa care ako ti nije teško daj bogati nazovi ili kontaktiraj tu radnju i pitaj ih kako stoji sa tim 128MB RAM-ovima...Ja bi zvao al neam pojma njemački a ti ako bi to uradio zauvjek bi razčistio ovu polemiku oko tih RAM-ova...Ja kolko vidim naš narod je bolsetan na nadogradnju...Najradije bi u pa2x ubacili Intel I7 procesor,HD-Grafiku,BlueRay,USB3.0,WiFi...Ma daj što se tolko forsirati...Bez veze...
Halo,
Reko sam vec, sve je Divlje... 128 MB a 256 MB je Pokusni Kunic i oba su Nestabilna....
Korg kad Objavi na svoju Stranicu 128 MB Lizencirano za Pa800 onda Smiju Muzicke Kuce da Prodaju Lizencirani Produkt, to valjda svi znamo...
Poz!
Hrle
hrci dragi kolega ne lazem ja nikoga mogu ti poslati racun pa se uvjeri gdje sam je kupio .posalji mi svoju e-mail pa ti sve posaljem
pozdrav nurfi
"Jasmink"
druže slažem se sa tobom,pa1x je za mene mašina i ostace,i još su na cijeni kod nas vamo,košstaju 1600,1700 eura polovna,nova nema naravno skuplja je polovna pa1x,nego nov korg pa800,zašto pa1x se ne kvari i imam ga i sad,imam pa2x pa800 ali pa1x je sve njih izmislio pozz.
Prijatelju Nurfi dobio sam tvoj e-mail, vidio sam da si uredno Kupio od te kuce, samo mi nikako neide u glavu kako prodaju na divlje a velika su Muzicka Kuca i poznata, mogli bi da izgube lizencu.
Bilo kako bilo ljudi da zavrsimo sa ovom temom bez mene, Ima da se Kupi 128 MB.
E ovako ovo sam dobio od clana nurfi ili kolege Alibegovica na mail i kaze da ne zna da postavi slike u postu pa evo ja cu to uradim za njega pa nastavite dalje ;)
Tu samo pise da imas oko 10-ak mb slobodne memorije.../:):D
Obrisi sve semplove, pa onda slikaj.
bokivelik
09.12.2009, 00:34
Evo moje prazne memorije 8,8Mb a na moju rezervnu memoriju je ista oznaka KIP 2101. E sad neznam dali je to merodavno.
Sad je ovje J&/( lud zbunjenog...Ovamo čovjek ima račun i slike RAM-a i tvrdi da ima na PA800 128MB,po drugoj strani sam skeptičan jel nisam vidio na svoje oči...Na treću stranu piše jedan član da 256NIJE uradni Korgov ram...Pa kako NIJE?...Korg mu je stavio oznaku EXB-256 i licenciran je RAM veličine 256MB kojeg se stavlja u korg Pa2xPro i radi bez problema...Jes da mu je cjena zasoljena al kome treba nek izvoli...Samo ova caka oko 128MB nešto mi ne ide u glavu...
Kolega Alix mi diskutiramo za Korg Pa800 a ne Pa2x odnosno ja vise nemam volje da diskutiram, Korg Pa2x EXB-256 je Ovlasteno i Lizenzirano...
A za Korg Pa800 ne postoji drugi RAM osim internalni...
To je isto kao pre za Pa80 korg je Pustio i patentiro 8 MB Flash Card, a mi smo svi Kupovali 16 MB dali si sad Razumeo....
Poz!
Hrle
Pratim ovu temu i opet ne mogu da poverujem na kolega nurfi.
Zarem on nije znao da treba da izprazni ram pa tad da slika ili nesto hoce da nam podvali neku sliku pa da ljudi ne zaprimete ili bog zna sta...
Kolega nurfi aj molim te napravi jednu tacnu sliku gde ce da pise jasno koliko Mb ima prazan RAM i da resimo vise ovu dilemu
Pozdrav
RadeKOKI
09.12.2009, 17:20
Ne razumem nikako ovo napucavanje oko RAM-a aj sad vi meni moji drugari, kolege, gospodo, dame i gospodje recite sad dal je to malo normalno ?? Ja mislim da nije kao prvo mislim da uopste mnogi proizvodjaci idu malo u pogresnom smeru zakljucujem iz ovog posta, oni bi trebali da nameste jednostavno klavijaturu na kojoj nece biti jednostavno nista..... sem dirki "ala triton extreme" i jedan ooooooooooooooooooogromni touch screen od 30` a unutra bi trebalo da ima naj manje 160 000 GB RAM-a DDR4 naj bolje za semplove i ni jedna ROM boja i naravno ugradjen TC Helicon zadnje generacije i pritom da ima 5KG, eeeeeee malo "morgen" ! Od toga nema nista, moze li iko da pokusa da namesti malo neku boju iz ROM-a ? neki lep bas, harmoniku, violinu tako nesto pa nije valjda sve u tim famoznim semplovima koji se rade u HOME studijima na prosecnpj opremi cak i kucna varijanta SM-58 u neki sempler ili PC sa integrisanom zvucnom i sempluje se neki registar sa harmonike, i to sad kao bolje nesto zvuci od fabricke boje koja je snimana na tehnici vredna par miliona $ ??? Ja sam to zakljucio da oni ipak idu drugari moji u pogresnom smeru definitivno, a kod nas balkanaca postoji definitivno sindrom "nezastitosti" samo daj, daj, daj ,daaaaaaaj, daaaaaaaaaaj...trpaj sto vise moze samo da ima gomila a iz gomile se nista ne koristi po devizi "a ako nek ima od viska glava ne boli" i nije ni cudo sto jedino nama balkancima riknjava PA800 i vicemo najlosija masina ikad a model je prodat mozda na milione primeraka i svima radi samo nama crkava a zasto ?? pa gore sam napisao i zasto "trpaj, guraj, tovari...daj daj daj daj daaaaaaj" i normalno i zivotinju, auto na kraju krajeva covek sebe kad preforsira crkne, ovo famozno modovanje mi deluje isuvise nenormalno da je moguce proizvodjac bi to sam uradio jer jednostavno poznaje mogucnosti svoje elektronike i to je "nategnuto" tako i radi sva ostala budzenja su suvisna.
I mislim da bi ova tema trebala da ode pod LOCK jer se sve vise zaukava i zagrejava, vec vidim iz par postova lete varnice, pratim ovu za mene tesku budalastinu i nisam mogao da izdrzim da ovo ne napisem a vi vidite sta cete i kako ce te.
Lep prijateljski pozdrav za sve forumase !!
nikadvisekorg
09.12.2009, 19:09
ova firma ugradjuje 128 i 256 mb u pa800, ja neznam nemacki ako neko zna neka pozove, naci cete broj na netu imaju svoj sajt da ne ispadne da ih reklamiram.
redbull1
06.03.2010, 19:17
gledao sam na ebay-u pa 800 sa 256ram.Ne vjerujem da smije prodavati ako nije stvarno 256mb.
http://www.yu-midi.org/forum/faq.php
Kolegi mom otišla memorija u PA800. Otišao u Banja Luku u poznati dućan i ponudili mu novu memoriju od 128MB. I ugradili mu. Ja nisam vjerovao dok nisam upisao svoj set i kod njega sam mogao da lodujem još puno drugih samplova na moj set, a kod mene u mojoj klavijaturi više niti jedan nisam mogao loadovati. Tako sam se uvjerio i sam da nije laž. Ima 128MB. Kaže da ga je izašlo sve skupa s putnim troškovima, jer je dva puta morao za Banja Luku, oko 800€ sve! :-O
zeljkobrane
06.06.2010, 15:51
Pozdrav svima vidim da se diskutuje oko tog rama za pa800, pa sam ja odlucio da nesto prilozim ako mogu da pomognem,moj mali ima isto pa800
pa sam se zainteresovao oko toga pa sam nesto pronasao
evo poslacu par slika sto sam nasao na drugim forumima 2719
2720
ima jos jedan snimak koji je neki turko metnuo na youtube,pa neznam da li smijem link da ostavim
pozdrav od Zeljka i Brane
Ja mogu prilozoti preko 200 ovakvih slika (toliko sam memorija promijenio , a mozda i vise) i tu nista nema cudno ... od prvog dana se u Pa800 ubacuje RAM od 128 MB , ali on cita samo 64MB... za preradjivanje na vise sam cuo da neko od nasih radi u njemackoj , a evo ovdje citam da se radi u Banjaluci , a posto sam ja u Banjaluci i nisam cuo za to ne znam sta da mislim... posto u zadnje vrijeme sve cesce dobijam klavijature na servis kojima pucaju procesori na ploci , a dugo sam razmisljao o razlozima dopustio bih sebi zakljucak , da je osnovni razlog (pored lose uradjene pa800 generalno) napucavanje semplova , ne u smislu velike memorije vec velikog nivoa signala u odnosu na fabricke boje... sve vise setova su toliko glasni da na zvucnike od pa800 ne smijes pojacati ni do pola.... pa bilo bi dobro to smanjiti , jer vjerujem da ce se problemi sve cesce desavati bez obzira na velicinu memorije... pozdrav
@ braun: daj molim te...kako to moze da utice glasnoca sempla na rad memorije ...LoL =)) ,,,memorija sluzi da se ti semplovi skladiste i sa nje vuku ,a ne da je ta ista memorija procesor za zvuk,ili ti generator zvuka,pa mozda izoblicenje sempla mozda moze da osteti...izvini,ali nema nikakve logike...cisto jos jedan dokaz da ta tvoja teorija pada u vodu su vecina turskih setova,ciji su user ritmovi i boje bar 30-40% jaci nego internalni ritmovi i boje,pa nikom nista...a tako se pakovao i pa1,pa klavijature rade i dan danas... moja laicka teorija zbog cega crkava ram na pa800 je lose odradjena matematika sto se tice napona za maticnu plocu i ista salje vise struje na ram i da zbog toga vremenom memorije pregore...mozda sam i ja izmlatio,ali mi je u svakom slucaju mnooogo logicnije... Pozdrav...
Po mom misljenju,nebi bilo dobro da se ponovo vratimo na eventualnu polemiku ili raspravu,zasto je kod jednog odredjenog broja modela
Korga PA800 crkla RAM memorija.
To nas nece odvesti nigdje i moze se samo nagadjati.
Napisao sam nagadjati,jer korporacija KORG,koliko je meni poznato nikada
nije zvanicno objavila i dokumentovala zasto se to desavalo i desava.
Da su to uradili,morali bi priznati svoju gresku i morali bi da povuku sve modele PA serije uz neku nadoknadu svojim musterijama.
Znaci nije dobra i pozeljna dalja polemika o crkavanju RAM memorije na
PA800,samim tim sto i ova tema nije namjenjena za to.
Zamolio bih sve clanove da se suzdrze od pisanja o necemu,za sta nisu
objavljeni zvanicni dokumenti ili neka obavijest,a samim tim se nezna ni
pravi uzrok.
A i otislo bi se u offtopic na temi....
nikadvisekorg
11.06.2010, 03:26
kolege voleo bi da znam ko mi je izbrisao post sa slikama i zasto, mislim da nisam prekrsio nikakvo pravilo, nit sam koga reklamirao niti sam koga vredjao, a slike sam ubacio da bi svi videli o cemu je rec.
Nije ti niko obrisao post nego si promašio temu a i mesto za pitanje!!!
Evo tvog posta na sasvim drugoj temi http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7227&page=5
A ovo je klasičan primer šta se dešava kada se teme bespotrebno otvaraju!!!
LOCK
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.