Pokaži Full Verziju : pa80 - Koji program i kakav kabel za povezati sa racunalom za pravljenje ritmova
gogspa80
24.08.2009, 13:12
imam pa 80, i htio bih da ga povezem sa racunalom, i u nekom programu da mogu kucati bubanj, i kada preslusavam prije nego sto sam napravio ritam, da mi svira sa bojama iz klavijeture, da su mi odnosi kakvi i budu, jer je dosta lakse kucati ritam na racunalu predpostavljam nego u klavijeturi... dali iko od vas tako pravi ritmove, matrice, bilo sta, i ako mi moze reci kakav kabel mi treba, dali moze sa onim sto ide na usb, a u klavijeturi midi, i dali je komplikovano sve to povezati? hvala
znaci da pravim ritmove, kao kad se programira bubanj u nekom programu...
Sto se tice kabla,mozes da povezes klavijaturu sa bas takvim kablom kako si i pomenuo.To je vrlo jednostavno.Midi In i Out u klavijaturu,a USB u kompjuter.
Sve mozes da radis u programima kao sto su Cubase SX 3,Nuendo,Sonar,Pro Tools i sl.
Da bi mogao da u takvom programu radis sa bojama iz PA 80,moras da skines sa net-a patch odnosno instrument definition listu za PA 80 i ubacis je u program koji koristis(recimo Cubase).Tako da,kada startujes program i odaberes tu patch listu sa bojama tvoje klavijature(Pa80),cujes na aranzeru njegove boje.
I onda u drum editoru kucas bubanj,a u ostalim track-ovima snimas solo boje od Pa80.
Znaci,bez instrument definition liste ne mozes koristiti u MIDI snimanju njegove boje.
To moze vrlo lako da se nadje na net-u ili u download sekciji YU-Midi foruma.
Pozdrav!
gogspa80
14.10.2009, 15:18
hvala ti na odgovoru, kupio sam midi- usb kabal i radi sve, samo ne mogu nigdje naci instrument definition listu za korg pa 80...
Poslacu ti na PP link na sajt,sa kojeg mozes besplatno(naravno) da
skines .INS file (Instrument Definition File) za Korg PA80.
Tamo pise da je za program Cakewlk,Sonar a da li moze za druge ne znam.
Kada to skines,mozes postaviti u download sekciju,jer ja nisam ovih dana u mogucnosti.Ovo sam slucajno nasao,ali ne mogu uploadovati.
Pozdrav,
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.