Pokaži Full Verziju : pa500 - ekran ne svetli i iz njega izlazi dim
misa1265
21.08.2009, 13:33
Cao svima,juce sam kupio pa500 i svirao ga normalno,ali jutros kada sam ga upalio ekran ne svetli i iza njega izbija dim!!sve ostalo radi sem toga!!kakav je to problem i jel ga mogu sam resiti,posto mi se ne isplati da opet idem za Beograd da ga nosim?!!hvala unapred!!
ma odnesi ti to gdje si i kupio svakako je pod garancijom ,to je tebe zapala neka sa fabrickom greskom !!
pozzz
misa1265
21.08.2009, 13:42
Jeste pod garancijom,ali tako za jedan da se pokvari!:(zvao sam tu radnju oni kazu da je verovatno do struje!!sad nzn ni ja sta da radim!!moracu opet za bg!!
Brate pusi se iz njeg...nosi to gdje si kupio!
Ne dozvoli te priche zbog struje i slichno.
Vadjenje na strujni udar je najsandardniji nachin da se izbegne garancija.
Trazi nov instrument, ne popravku!
Imash na to prava, poshto je kvar u roku od nedelju dana.
I idučeg isprobaj još u radnji, da ne bi bilo opet nismo znali.
ma u glavnom te radnje sto prodaju opremu u njih je uvjek do necega nikad do njih nije , ja da sam na tvom mjestu ja bih vratio a ti opet znas svoje pozdrav..
pa1x pro elite
21.08.2009, 17:14
evo da napomenem . vecina kvarova ili nepravilnosti u radu dolazi zbog struje. uvijek postoji i nesto drugo ,moj problem je bio sa strujom . ja sam jedno vrijeme sviro , klavijatura i mixeta sve na jednu uticnicu . i kad sam upalio klavijaturu displey je jedva bio osvjetljen (dugme za pojacavanje je bilo na max ) , a kad sam upalio mixetu i pojaco , woofer se nije uopce cuo. a drugi put kad sam posebno uticnicu za mixetu i posebno za klavijaturu , onda je sve radilo normalno, cak sam moro smanjit osvjetljenje displeya i basove na mixeti. najvjerovatnije da je na pa 500 nesto spalo pa negdje zeza . pozz
Vrati to sto prije i uzmi drugu i nemoj ni pod kojim slucajem da nosis nekom drugom da ti otvara posto ces izgubiti garanciju...
Mislim da to nema veze sa strujom,jedino ako je grmilo pa je od udara groma,al onda se klavijatura nebi uopce upalila.
Nadji nekoga tko ti moze u roku dan-dva ispitati adapter,da nije mozda on neispravan.
Ako je on u redu,onda samo imas cvrst dokaz da nije nista do struje,nego do klavijature,i naravno,odmah ju nosi gdje si ju i kupio
Negdje sam u potpisu vidio nesto slicno:"Svi uredjaji rade na bijeli dim i kada isti izadje iz uredjaja, uredjaj je pokvaren!"
Da si ga kupio od mene, razbio bi mi ga od glavu do sad'.Nazad brate mili u prodavnicu i trazi da ti plate i putne troskove.
Pozdrav
To vec ne moze po zakonu da dobije... :)
simptomi koje opisujes upucuju na kvar na plocici koja je zaduzena za osvjetljenje displeja... to je bio problem i na dosta pa 50-ki ... kvar nije opasan i zamjena bi trebala biti dosta jednostavna i naravno da treba da udje u garanciju , a ne u nekakve strujne udare, jer bi strujni udar spalio prvo pojacalo ili plocu...
Jarane kad je do struje moze da se desavaju neke stvari navedene gore,ali kad se pusi onda je neki spoj a ako bilo sta pokusas sam da uradis onda je pusa sto se tice garancije!
naravno da ne treba sam da radi... i kad je garancija i kad nije... samostalno otvaranje klavijatura obicno donese jos koju nevolju ... kao sto rekoh , mislim da kvar nije ozbiljan bez obzira sto se pusilo iz klavijature , jer se najvjerovatnije radi o plocici za displey koja je vrlo laka za zamjenu (naravno ako je imaju ti koji su ti prodali ) a ako nemaju zahtjevaj zamjenu klavijature...
misa1265
23.08.2009, 17:29
Vratio sam klavijaturu u radnju,,neki spoj bio pa je nesto izgorelo,ali posto sam je tek kupio,poslace mi novu!!!:D
E to je to.Moras priznati da bu uvijek bio skeptican sto se tice klavijature te da je nisi vratio.Zato sad ces dobiti novu i uzivaj.Neka te dobro posluzi.
misa1265
23.08.2009, 18:28
Hvala Dejane,nadam se da ce sa ovom biti sve u redu!!
Korg-Pa800
28.08.2009, 17:21
@misa1265 (http://www.yu-midi.com/forum/member.php?u=13252)
Moze biti ako ti se displey ne pali da je na njega pala neka voda pa da je crko ili da mu je otisla kompletna lampa,ili negdje neki spoj popusta pa se lem przi i zato ti se vjerovatno pusi.
Moj ti je savjet...
Da si ga kupio na kraj svijeta,ako je pod garancijom,nosi ga na servis i pusti te price sto pricaju serviseri da ga je sprzio grom;to je bezveze.
Lijep pozdrav...:D
Nisam vidio da si napisao da si je vatio...
Uglavnom sve najbolje...
Pozdrav...
misa1265
28.08.2009, 19:36
Hvala u svakom slucaju,dobio sam novu i radi dobro za sada!!pozz
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.