PDA

Pokaži Full Verziju : Siwa cobra


kemolegende
31.07.2009, 17:42
Kako vam se svidja ova harmonika?
http://www.youtube.com/watch?v=q0pkndnZU_8

AndrijaGM
31.07.2009, 18:41
Govorim u svoje ime fizicki izgled je po meni besprekoran svidja mi se i dekla i boja basova i registri sve, tezina je sjajna 10,5 super harmonika i ok zvuci . . .

shtimerserviser
31.07.2009, 19:54
Vrat klavujature mi izgleda kao da je prepravljana od klavirne u dugmetaru/ nije zaobljena, bar tako se vidi/Na crnoj bas dasci neidu i crna dugmad / gube se, utice na izgled /kao i crni meh.Shto se tice tezine Ok, ali od cvrsine drveta /znaci i tezina / zavisice i rezonanca /ton/ Pozz

jeftabgd
05.08.2009, 13:26
Nije mi jasno zasto na ovim klipovima koji reklamiraju SIWU,kao muzicka podloga idu ova kola,a ni jedno nije odsvirano na SIWI.Malo mi deluje kao kicenje tudjim perjem.Neka postave snimak gde covek svira SIWU na suvaka u sobi pa da damo onda neki komentar.

gjoko
05.08.2009, 14:19
harmonika je sigurno odlicna ne sumnjam u to, video sam na njihovim sajtom imaju i klavirske posto ja sviram klavirku imaju strasan model samo bi dodao ovo ko zna da svira svirao bi i na kantu :lol:, evo vam primer od jednog majstora na harmoniku a svira na weltmeister S5 cini mi se:
http://www.youtube.com/watch?v=JcuQ-gC6idY&feature=related

a ujedno evo vam sliku harmonike koja se meni bas onako iz prve svidela:
http://www.siwafigli.com/updates/super-quinta_it.htm

cvele
05.08.2009, 15:38
Strasan model ali i strasna cijena..:-O
http://www.siwafigli.com/catalogo_ing.htm

Ovaj model Cobra mi se svidja, a za ovaj Quinta....:p
Kakva je prednost harmonike koja ima Cassotto? Sta je to u sustini?

jeftabgd
05.08.2009, 17:24
@gjoko-Harmonika je u najboljem slucaju dobra a da li je bas odlicna veliki je znak pitanja.U poslednjih 20 godina je jako opao kvalitet harmonika.Dolazile su mi u ruke i nove Guerrini i Dallape pa su bile mutave i ocajne za svirku.Nekoliko puta sam imao Siwu u rukama i bez uvrede za gospodina Ivana(cenim njegov trud,rad i znanje),ova harmonika jos uvek nije prva liga.A to sto Ralcev svira Weltmaister je sasvim druga prica.Bugari i Rumuni vole taj smek.Ne verujem da Minune i Ralcev nemaju pare da kupe Dallape ili Guerrini.I Branimir Djokic se godinama slikao sa Sonolom a po mom misljenju,to je obicna pracka.Spoljasnji izgled harmonike je opet sasvim posebna tema.Ali ne svira ono spolja sto je nakindjurena nego ono iznutra,tonovi i sl.U krajnjoj liniji opet vodimo beskrajnu diskusiju o ukusima.Sto ljudi.sto cudi.Svako ima drugacije kriterijume.

shtimerserviser
05.08.2009, 18:20
Dobro si reko jeftabgd 100ljudi 100 cudi.Nije bitno biti muz ili zena / ali kakvi...? / Nije samo reci da je ORAHOVO drvo,JAVOR, LIPA itd. Bitno je gde je raslo, na koju nadmorsku visinu, sa koje strane shume, jel bilo u sredini shume i peklo ga sunce.Od sabivenosti drveta, kako dali je iz SRCEVINE ILI PERIFERIJE, zavisice i ton harmonike kako i svaki drugi akusticni instrumenat.Kako covek mozesh se lepo obuci ali ....... Nepostoje 2 ista coveka pa tako je i sa akusticnim instrumentima. Decki su mladi i nisu kroz njihove ruke proshle dovoljan br. harmonika, pa zato tako jednostrancivo gledaju.

cvele ! Cassotto u sushtini je KABINA

gjoko
05.08.2009, 21:12
slazem se stobom kolega jeftabgd potpuno.