Pokaži Full Verziju : Promena tempa po varijacijama
Da li neko zna kako se radi ova promena tempa po varijacijama?
Marko_kraljevic
13.07.2009, 06:27
u record modu,event edit,izaberes master track i dodas novu komandu za tempo i podesi koju brzinu zelis i to je to.
Da, Marko je dobro napisao.........samo bih dodao.......treba pre novog tempa odabrati INSERT......tu se pojavljuje isti postojeci tempo......e taj novi dupli tempo ukucaj koji ti treba! Pozdrav
E sad i ja da dodam bitnu stvar kada jednom podesis ritam i npr sviras sa nekim i on ti kaze ubrzaj ili uspori ako to uradis sve ce ti se poremetiti,znaci kako namestis,u tom tempu moras i da je odsviras jer inace ce da se poremeti,pozzz.
Hvala vam puno!Svrakane to sto kazes je tacno 100%,ima li nacina da se to sredi?Cim pokusam da ubrzam on automatski pocinje da mi usporava tempo i jedino rasenje ja da stanem pa opet da pustim.
Uvek mozes upotrebiti tempo lock...
Tacno,pazi kad mi uopste to nije proslo kroz glavu.Hvala jos jednom svima na pomoci!
Da,ali ako pravis namenski ritam gde ima dva ili tri raylicita ritma,sa razlicitim tempom onda ga namestis za vek vekova i ne diras,mozda i postoji nacin ali ja ga nisam jos otkrio.
ovo je pretpostavljam sve pisano za pa1x/pro ili pa800 jel tako?
Tako je,i to je velika prednost u odnosu na pa80,gde smo se svi mucili sa ovim problemom.
Pa evo i ja citam i znam da se nisam susretao sa ritmovima u kojima,na recimo
tri varijacije imaju tri tempa.
Na primjer,da na jednoj ima 145 na drugoj 120 a na trecoj 94.
Ako to funkcionise na PA800 i PA1X/2X onda je to dobro, i naravno,
to bi trebalo da su namjenski ritmovi za tacno odredjene pjesme.
Svrakane ...neces verovati ali video sam kod nekih drugara na nekim klavijaturama Pa 800...to nije bitno....mozes da vrtis tockic koliko hoces ali se ne poremeti brzina......kako...ne znam....OS. je bio 1,51....jbg.! Kod mene se poremeti.....tu si u pravu i to kada pomeram brzinu makar za 1 onog novog tempa koji sam radio,dok kad pomeram tempo u osnovni varijaciji nema problema. Kod mene je O.S 2.01
To je zato sto im nije bio stikliran tempo pa mozes tockic da vrtis koliko hoces.
korgpa2xpro
16.08.2010, 21:36
pozdrav svima,i posto nisam uspeo da nadjem slicnu temu(a mozda i ima),zanima me kako da napravim da u varijacijama rumba bude naprimer 110 a dvojka 90?u pitanju je korg pa2x.hvala svima:confused:
Da si pretražio foruma našao bi sigurno 3 teme u kojima imaš odgovor na pitanje. Tema je spojena sa staru temu u kojoj si trebao pisati ako nešta nije jasno umesto otvarati novu!
bokivelik
16.08.2010, 23:15
Udjes u Style Record pa u Event edit na dnu gde pise Acc1 ili Drum ili Bas zavisi na koju si traku, zavrtis tocak i prebacis na Master pa kliknes na displey-u pa insrert-ujes brzinu koju hoces. Na kraju snimis Style i to je to.;)
Potrazi lepo forum ima opsirnije ranije se o tome komentarisalo.
Moze tema u LOCK!
Samo jos nesto ja da dodam a jako je bitno :)
MOZETE I USPORAVATI I UBRZAVATI ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM DRZITE SHIFT I ISTOVREMENO OKRECITE TOCKIC(ako ste ubrzali za tri onda vam je na svim varijacijama brze za tri) ALI NE PUSTAJTE SHIFT DOK RADITE SA TOCKICEM ZA TEMPO JER ODE MAST U PROPAST :))
svirac007
18.08.2010, 13:07
Hvala Marco MAJSTORE Izgleda da nisam tako pokusavao ubrzavat. pozz
100% radi i jos ako si ne nekoj drugoj stranici i ne vidis kockicu za tempo onda stisnes shift i cepas i ako nisi na glvnoj strani displeja i ne vidis tempo on radi radnju koju mu zadajes ;) Pozdrav ;)
ja definitivno ne radim nesto kako treba,nesto mi brljave ritmovi sa ovim razlicitim tempima,moracu opet da probam...
Nema brate sta da ti brljavi . . . Ako ti je pocetni tempo nadve prve varijacije 107 a na tri i cetri 127 odradi gore kao sto pise a u slucaju da hoces da ubrzavas nemoj nikada ubrzavas u varijaciji tri i cetiri nego u prve dve i sve ce da radi kako treba ali pod uslovom da stisnes shift+tempo!Ao pokusas to na var 3i 4 pocece da ti luduje tempo ;)
hvala puno,mislim da mi je malo jasnije,mnogo je lakse kada se ovo konkretno opise,hvala jos jednom
ja sam se ubio neki dan pokusavajuci naci kako jednu varijaciju u ritmu dvojka ubrzati za duplo, a da ostale 3 ostanu ne promjenjene, i nista nisam uspio,a bas bi mi mnogo pomoglo..moram dobro procitati sve vase postove, pa se latiti posla, inace probao sam sve to u style rec
Neces se zbuniti...Samo kao i kod svega mora da se zagreje stolica ;) Ko je bar jednom ozbiljno seo za pa1/pa800/pa2 da napravi ritam u startu mu je jasno napisano resenje u prvim postovima...Ko nije nikad probao naravno da mu nista nije jasno i normalno je da ne zna o cemu se ovde prica.
gogilo.cacanin
11.12.2010, 11:23
Posto sam imao pre neki dan postavio ovu temu pa mi je zakljucana.Radi se o tome sto objasnjenje vazi za Pa800 i jace klavijature.A ja jos uvek nisam provalio kod pa500.Citao sam i kazu da u stile rekord pa onda u event edit
moras uci.a kod pa500 nemogu da nadjem taj (event edit).probao sam da promenim u varijaciji3 da promenim tempo,on automatski prebaci i ostale varijacije.Mnogi ce mi reci (ova tema je bila)i dobijam opomene!!!sedim i citam
po forumu i stvarno sam sedeo satima i probavao i jos uvek nisam uspeo.
Ako je neko upoznat sa Pa500 neka mi pomognu.jer ja mislim da od pa800 i ostale jace klavijature ima razlike.Hvala u napred.
Apsolutno nema razlike od Pa800 do pa500. A zaista nemogu shvatiti kako to da nemozes naci Event edit, sigurno nisi upoznat jos sa klavijaturu pogotovo ako ti je nova. :)
Ovo je napisao kolega Bokivelik
Udjes u Style Record pa u Event edit na dnu gde pise Acc1 ili Drum ili Bas zavisi na koju si traku, zavrtis tocak i prebacis na Master pa kliknes na displey-u pa insrert-ujes brzinu koju hoces. Na kraju snimis Style i to je to
To je ta procedura, al posto ti ne ide evo ti jos mala pomoc:
Kad udjes u Record/edit stisnes MENU dugme i eto ti Event edit, prv u meniju :)
Kad udjes u Event Edit track okreni na master i eto ti tempo eventa prvi na listu. Promenis mu value. Izadjes iz Event edit okrenes na Var2, opet udjes u event edit i namestis opet tempo koje zelis. Tako za sve varijacije. Na kraj memorises ritma (tempo na prvu stranu u record/edita ne diras, to je tempo za sve varijacije a ne za pojedinacno)
Pozdrav
gogilo.cacanin
11.12.2010, 19:13
E to dugme (MENU),mi je trebao,sad sam ga i ja nasao.Do sada niko nije spominjao menu.Uspeo sam da sredim.Klavijaturu imam vec dve godine ali nikad mi to nije trebalo do sada.Oped hvala tebi.
samo mi je ta sitnica trebala,i bez ljutnje ako nisam od jednom skontao.
hvala
aleksandar031
31.07.2011, 11:37
da ne otvaram novu temu.pokusavam ovu promenu tempa i ne ide.sve po uputstvima ali nista:mad:.sve uradim kako pise i nece opet,treba li sta u globalu da se podesi,znaci vise nemam ideju poludeo sam!
Dodato:
ima li ko ideju,hitno mi je. mislio sam da je do loopovanih ritmova medjutim ne radi mi ni na fabrickim, da li treba sta u globalu da podesim da bi mi ovo radili kako treba?
@aleksandar031
A sta tacnije ti ne radi .... ?!
Stavis na Master traku Event od tipa Tempo i okrenes mu Value sa tempo koje zelis .... Taj event treba biti na pocetku varijacije (pogledaj position zato)
aleksandar031
02.08.2011, 09:44
pazi,postavim sve kako treba,idem na insert i pojavljuje mi se dupli tempo tu u oba ukucam novu brzinu koju zelim.tako uradim za svaki CV u varijaciji.sacuvam ritam,i posle da ga probam,sve isto.najnoviji je OS u klavijaturi
Onda nemoj da menjas prvi. Dodas samo drug pored njega prvi ima position 001.01.000 i ima value 1 recimo 125 (to je osnovno tempo u ritma), a ti dodas jos jedan pored njega sa position 001.01.001 i ima value 2 koliko ti zelis da ima. I tako uradi za varijacije i memorisi.
aleksandar031
02.08.2011, 18:16
E lafe imas pivo:lol: ne znam sta je bio problem uglavnom radi,prvi put sad sam ukucao samo novi tempo na insert stari nisam dirao i evo u redu je.svi su pisali da treba dupli da se ukuca,kod mene nije htelo,vazno da sad radi.treba li jos sta da podesim da mi ne bi divljao tempo,ako pomeram brzinu na toj varijaciji gde sam uneo novi tempo?
Kad menjas Tempo drzi dugme Shift pritisnuto. Koliko se secam to je bilo caka da ne pokvari tempo na ostalim varijacijama ako menjas na jednu.
Dobro se sjecas Ace. To je u stvari takozvani "Relative Tempo Change" koji podize ili spusta tempo i na ostalim varijacijama za istu razliku u vrijednosti za koju smo promijenili tempo i na aktuelnoj varijaciji. Na ovaj nacin se nece desiti da tempo pri promjeni skoci na svim varijacijama na nominalni tempo.
nesaband
14.04.2012, 14:31
Jeste tema malo starija ali da je obnovim sa mojim problemom ako neko zna da ga resi.
Odradio sam ja sve to tako kao sto su kolege napisale i to funkcionise.Na primer za pesmu "jedno pismo jedna suza" na var.1 mi je orijental,sa tempom 123,na var.2 mi je dvojka na koju sam stavio tempo 94,na varijaciji 3 mi je rumba u tempu 109.
E sad kad sviram u varijaciji2 dur i mol sve je u redu ali kada sviram septakord onda mi ubrza na neki brzi tempo.
To se isto desava i u varijaciji3 gde je rumba.
kod mene ne moze nikad bez problema sve da radi,uvek se javi neki specifican problem.
Ako neko ima ideju zasto se to desava neka napise nesto pametno.
Unapred hvala.^:)^
govedarevic
14.04.2012, 20:25
Ni meni nije jasno zbog cega ubrzava, cudno. E zbog takvih problema ja koristim performase, za takve pesme. Na 3 performanse stavim 3 ritma i odgovarajuce boje, i ne razmisljam hoce li ritam podivljati ili ne. Pozzz ;)
nesaband
14.04.2012, 22:03
Javice se vec neko ko to zna da objasni;).Verovano ima nacina da se to sredi
ali ja jos uvek nisam ukapirao gde gresim.
Prijatelju, mislim da je problem u varijacijama i da se moze bez problema otkloniti. Ako si rucno upisao tempo u event edit, opcija master, vjerovatno nisi upisao u sve cv dzepove:cv1, cv 2 cv 3 itd. Najlakse ti je da udjes u chord meni pa da za sve akorde upises cv1 i za molove i durove i za septakorde. to je to...poz
nesaband
15.04.2012, 14:21
Bravo prijatelju,resio sam to pre tvog odgovora jutros naravno uz pomoc naseg eksperta za PA-500 Gosn. @ace,naseg dugogodisnjeg clana foruma.
U svakom slucaju hvala ti na odgovoru i to je prava putanja za resenje ovog problema,provereno na mom slucaju.
Necu otvarati novu temu, jer se radi takodje o promjeni tempa. Evo problema;
Imam ritam *A* koji radi na tempu 108, ja sam na taj ritam htio kopirati bass iz drugog ritma *B* ali je tempo bass-a iz tog *B* prebrz 156, a kada ga usporim na 108 nije to to sto mi treba.. Dakle, evo skraceno trebam na ritmu *A* , tempo- 108 imati samo bass gitaru iz ritma B, tempo- 156 (A da ne uticem na tempo drums, accompa) . Ako je moguce da tempo te bass gitare nekako upolovim na 108 a da radi brzo kao na 156. Jesam ga zakomplikovao nema sta :confused:
Hmmmm, bogami jesi ga zakomplikovao ....
Meni za pocetak nije jasno zasto se ne uklapa tempo ? Da nije taj drugi ritam kucan u drugaciju metriku ?
Cesto sam srecavao 6/8ske ritmove kucane u 4/4 metriku.... :(
Promeniti tempo samo na jednu traku nije moguce na ovaj nacin koji je napisan u ovu temu.
Drugo sto mi pada napamet je da je jedan ritam duplo brze kucan od drugi u isto tempo. U taj slucaj ovako prvo sto mi pade napamet pre spavanje je da sam izkalkulises gde bi trebalo da se nadju note (measure.beat.tick) pa ih rucno napises u Event editu .....
Mozda ce se neko javiti sa jednostavnije resenje.....
Evo vidim da sam lose objasnio pokusat cu precizirati do detalja. Bass tracka iz fabrickog ritma jota (koji je kucan u 2/4 taktu) tempo 156, mi treba u fabrickom ritmu slow pop 108 tempo (koji je kucan u 6/8 taktu), savrseno se moze uklopiti samo na taj nacin da bass svira na 156.
Edit; Vidim da je ovo vec pomalo nemoguc posao, morat cu pokusati da to rucno nekako snimim.
bokivelik
11.07.2012, 23:18
moguce je to sto zelis druze ali je malo uvrunuto.:p Ja cu pokusati da ti objasnim postupak jer je malo podugacak. Naime treba da zeznemo track bass iz 2/4 u 6/8 .:D
Udji u nov ritam (record pa new style) i namesti takt na 6/8. Onda u prvoj traci snimi nesto bezveze i produzi trajanje na koliko taktova traje bas u joti. Zatim prkopiraj traku iz tog ritma i pusti kao da snimas ali nista ne diraj celo vreme dok deonica odsvira. Ka to zavrsis snimi ritam na nekom mestu u User-u pa sa tog ritma prekopiraj bas u tvom zeljenom ritmu. Mislim da bi trebalo biti resenja. Nadam se da sam ti objasnio. Pitaj ako nesto nije jasno. ;)
Boki al sa time ce samo da prekopira 2/4sku traku u 6/8sku metriku a temo ce da ostane isto ....
Po matematici mu dodje da u 6/8 metrika moglo bi da stane takt ipo sa 2/4 i to ce biti to. Takt ipo sa 2/4 prekopiran u jedan takt 6/8 a tempo ce ostati isto. Kompleknost ovog pitanja cini to sto treba 2/4 na 156 tempo da se ponasa kao 6/8 na 108 :S
Daj boze da si ti bio u pravu pa da je problem resen :)
bokivelik
14.07.2012, 14:25
Ace kolko sam ja skapiro njemu se ta figura odlicno uklapa tako da mislim da mu je tempo manje bitan:? pa sam tako i napisao.:D Uostalom neka proba pa cemo da vidimo. ;)
Najprije hvala ace (po ko zna koji puta) i bokiju za odgovore. Boki ipak mi je tempo mnogo vazan zbog toga i pitam, nije problem kopirati bass traku, jer taj bass kada kopiram na 6/8 ne svira vise brzo nego svira sporo na 108. Pokusavao sve, ali uzalud.. Na kraju ipak nista nisam uspeo napraviti. Ovo je stvarno komplexno za mene, nisam se jos susretao s ovom vrstom problema. Pretpostavljam da imate korgove obojica.. Preslusajte bass na jota ritam onako izvorno-tvornicki mislim da je oko 150 tempo manje vise ne znam sada tacno.. i taj bass treba onako zivo i brzo da svira u u 6/8 ritmu slow pop (otprilike na oko 108). Evo ja sam odustao od ovoga :) brzo sam se predao...
bokivelik
15.07.2012, 00:11
Kazi mi tacno koji su ritmovi upitanju da probam ja da ti to odradim. Nemoras ovde mozes i na P.P. Iz koje varijacije u koju i tako to... Napisi koji je Slow pop upiatnju posto za jotu vec znam.
Poslusas kako zvuci bass linija i odsviras je tako ... pretpostavljam da nije previse komplikovana. Inace kod mene na pa500 mislim da nema taj ritam Jota :(
Postovano sa mobilnog uređaja
svirac007
21.06.2014, 00:58
Moze li neko da mi objasni kako da na PA800 odradim da na dvije varijacije obicne dvojke napravim jednu varijaciju duplo sporiju a da mi ne ludi tempo kada ih ubrzajem. Do skoro sam koristio jednu dvojku (Koce dvojka) koja je imala tako uradjene varijacije.
E sad imam novu dvojku kod koje su sve varijacije iste ali neznam da jednu usporim za duplo. (primjer za pjesmu Dva oka njena Saban.S.)
Da napomenem da znam uraditi razlicite brzine varijacija u EVENTU ali mi tako tempo poludi ako nesto ubrzam ili usporim tockicem. To bi moglo biti fora oko takttova 2/4,4/4.. al neznam kako se to mijenja. pozz
acakasper
21.06.2014, 08:59
imas sve objasnjeno ovde
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10081&highlight=promena+tempa
svirac007
21.06.2014, 14:04
Nema drug opisa toga sto trazim, i sve slicne teme sam procitao. Da opet malo pojasnim na toj staroj Koce dvojki je na svakoj varijaciji tempo napr.90 ali na cetvrtoj mi je duplo sporiji ritam (45) iako tempo i dalje pokazuje 90.
Ovaj problem je u metrici ali neznam kako da je promijenim jer kada u RECORD EDIT STYLE ili EVENT EDIT obiljezim METER tockic je nece da mijenja (2/4,2/2....)
Da bi promijenio metriku moraš izbrisati varijaciju i onda možeš mijenjati 4/4 u 3/4 ili 2/4. Ne vrijedi ti ako promijenis 4/4 u 2/4 a isti ritam ti svira na toj varijaciji. 4/4 je duplo duži od 2/4 što znaci da bi ritam na 2/4 mogao biti duplo brži (mislim da si o tome pisao). Rješenje je da na 4/4 imas usnimljen duplo sporiji ritam od onog na 2/4 . Preporuka: snimi jedan part (ne kopirati nego odsvirati) na jednu varijaciju 4/4, a zatim na drugu varijaciju 2/4, ali ga uspori za pola tempa (npr sa 90 na 45). Ja sam sebi podesio te promjene po varijacijama, a negdje sam čak i zaključao tempo po varijacijama. Pozdrav
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.