PDA

Pokaži Full Verziju : Biće skoro propast Sveta?

Vule
05.07.2009, 13:49
Novosti: Biće skoro propast sveta
Nedelja, 5. jul 2009. 12:46

Ako je suditi prema proročanstvu drevne civilizacije Maja, planeta Zemlja odbrojava svoje poslednje dane!? - smak sveta nas očekuje 21. decembra 2012. godine.

Nekoliko vekova pre nove ere Maje su osmislili kompleksni kalendar, za koji stručnjaci tvrde da je najtačniji od svih poznatih. Posle dešifrovanja došli su do zaključka da kraj dolazi za nešto manje od tri godine. Ovu teoriju, sve popularniju u svetu, podržali su i pojedini matematičari i astrolozi, koji su takođe izračunali isti datum za smak sveta, kao i Maje.

Šta bi trebalo da se dogodi tog sudnjeg dana 21. decembra 2012. godine? Tada će se odigrati redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. I baš tog datuma, završava se i drevni kalendar Maja...

Narod Maja poznat je po brojnim dostignućima koja su i danas misterija za naučnike. Na primer, Maje su sa neobjašnjivom tačnošću, izračunavali periode okretanja nebeskih tela. Iako nisu znali za teleskope i druge astronomske sprave, smatrali su da godina traje 365,242129 dana. Prema važećem gregorijanskom kalendaru Zemlja se okrene oko Sunca za 365,242500 dana. A tek nedavno, uz pomoć najpreciznijih savremenih astronomskih uređaja, utvrđeno je da godina traje 365,242198 dana. Takođe, ovaj drevni narod je izračunavao trajanje meseca sa tačnošću od 0,0004 dana, a u određivanju vremena za koje se planeta Venera okrene oko Sunca pravili su grešku od samo 14 sekundi na 100 godina. Kalendar Maja sastojao se iz šest delova. Aktuelni, peti deo u kojem mi sada živimo je započet 1987, a završava se 2012. Od 2012. će započeti šesti deo kalendara koji je prazan... U kalendaru Maja je i dan rođenja Isusa Hrista, označen kao dan kada bi trebalo da se dogodi nešto veliko. Označen je period Drugog svetskog rata i još neki važni događaji.

Arheolozi su, prošle godine, u potpunosti uspeli da dešifruju pismo i matematiku Maja, po kojima se predviđa da će 21. decembra 2012. godine nestati naša planeta. Oni su još pre dve hiljade godina dali preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju - za svaki dan. Velika je misterija zašto se ta tablica završava sa 21. decembrom 2012. godine. Mnogi s razlogom pretpostavljaju da su drevni astronomi Maja predvideli da planeta posle tog dana neće postojati.

U spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.

Kulminaciju ekonomske krize neki teoretičari predviđaju upravo oko 2012. Bez obzira na sve teorije i predviđanja, jedno je sigurno - ako se 2012. ništa ne dogodi, u Londonu će biti održane Letnje olimpijske igre.

Upravo ovog datuma, prema mišljenju i proračunima nekoliko vrhunskih matematičara, planeta će, jednostavnim rečnikom, umesto da uspori, 21. decembra 2012. godine, ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti i nastaće opšti haos.

Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu - „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja, koju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa (preminula u 101. godini). Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. godine. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012. godine.

izvor: MONDO

Pročitah ovo u vestima pa me zanima vaše mišljenje...da li mislite da ne treba verovati u ovakve stvari ili ima razloga za zabrinutost?

Enes-am21
05.07.2009, 14:12
hahaha... dobar ovaj dio za olimpijadu...hahaha...

Sejox
05.07.2009, 14:14
Procitao sam ovo,vec negdje.

@rolandinjos prijatelju,opusti se malo....;)
Vidis da nas sada prepadaju sa ovom gripom A(H1N1),a prepadali su nas i
ranije sa raznim "smakovima svijeta",sa raznim letecim tanjurima,marsovcima....

Ja licno,zivim zivot ne osvrcuci se na ovakva predskazanja.
Ako ce biti svima,neka bude i meni.
A inace,ako bih se zabrinuo ja ili bilo ko drugi,pobudalicemo za mjesec dana.;)
Opusteno-pa sta bude....

MICKY
05.07.2009, 14:15
@Rolandinjos....
Nema razloga za brigu,vjeruj mi...
Ja sam onaj tip osobe koja se voli baviti ovakvim stvarima i upoznao sam nekoliko ljudi koji nisu bas neki ludi sociolozi i filozofi koji samo kazu neku informaciju da bi skrenuli paznju na sebe.
Ovi moji ljudi su posebni ljudi koji citav svoj zivot proucavaju religiju i uopsteno,zivot.
Ova tvoja prica mi je poznata,jer sam je vec jednom cuo...
Kada sam bio u drustvu tog moga prijatelja,u tom momentu je naisla jedna moja drugarica koja je spomenula ovaj datum i ovu godinu.
Moj prijatelj ju je samo pogledao,nasmijao se i rekao da to nije tacno...
Znaci smak svijeta se nece dogoditi 2012...
Ako malo bolje procitamo vjerske knjige,mislim na vjerske knjige krscana pravoslavaca i muslimana,i ako ih dobro analiziramo naci cemo tamo u njima tacan datum smaka svijeta i tacno vrijeme kada ce se to dogoditi!
Mnogi ljudi kazu da niko ne zna kada ce nastupiti smak svijeta???
Ali zasto se ne bi znalo???
Bas se ta informacija treba znati i treba se spremati za taj dan i uopsteno treba biti spreman za sve sto je takve tematike...
Uglavnom,smak svijeta nece nastupiti 2012,to je sigurno.
I jos jedna cinjenica...
Ljudi koji se boje smaka svijeta su oni koji bi da vjecno zive i koji ne cijene svoj zivot,a ljudi koji se ne boje smaka svijeta...e to su pravi ljudi.
Toliko od mene!

alen248
05.07.2009, 14:15
Daj Rolandinjos mani se ovakvih tema jos nam samo to treba!

aleksandar031
05.07.2009, 14:19
sta bude, bice
sta ne bude,nece biti:D

Vule
05.07.2009, 14:31
Ej Kolege...samo da vam kažem,nemojte mene tešiti,ne plaši se Roki ni malo...:lol:...nego,zanima me diskusija na ovakvu i slične teme,ipak ovo objavljuju "ozbiljni" mediji...:-"

I mi Milana Tarota za trku imamo...:lol:

DjoleBn
05.07.2009, 14:36
Meni odgovara, ja digao prije mjesec dana kredit na 5 god :D :D :))

Vule
05.07.2009, 14:40
Još ako imaš grejs period od godinu dana skoro i da ne moraš da ga vraćaš...:lol:

BoleroBend
05.07.2009, 14:41
a prepadali su nas i
ranije sa raznim "smakovima svijeta",sa raznim letecim tanjurima,marsovcima....

brate i druze sejo, nisu nas prepadali oni postoje..bar ovi drugi
smatram da samo neinteligentan i prilicno naivan um moze da veruje da smo jedini u vasioni.

-7. avgusta 1998.god sam sam se uverio u postojanje pomenutog.
daj dan cu pamtiti dok sam ziv jer dobro znam sta sam video i doziveo.
-moguce da je zabluda da "marsovce" tretiramo kao male zelene, ali postojanje "leteceg tanjira" svakako da nije, u sta sam se tad uverio

boli me uvo ako mi se ljudi u narednim postovima budu smejali, ali sa mnom je bilo jos ljudi koji su videli isto..
na kraju krajeva bas me briga dal ce neko verovati ili ne, samo mislim i da najznatizeljniji bi se prepali jer u coveku jednostavno postoji strah od nepoznatog i to je to.

a za smak sveta..mozda ce biti nekih krupnih dogadjaja ali u "nestajanje" cisto sumnjam.

Sejox
05.07.2009, 14:42
Nekome je smak svijeta,kada ostane bez posla....
Nekome,ako je stalno kokuz....
Nekome,ako ga je prevarila zena....itd,itd,itd....

Ovi "smakovi" su gori od "pravog" jer znas da se to ne dogadja svima,nego
tebi i jos nekome.
A "pravi" bi trebao "svima po spisku"....;)

@BoleroBend

Ja nigdje ne napisah,da smo mi jedini u vasioni.
I nisam te skontao,sta si htio da kazes i da li je meni upuceno.
Nadam se da nije-pretpostavljam.

Pozdrav,

b.o.Y.c.h. ČK
05.07.2009, 14:47
@Boleroband
Šta si vidio? ajd podjeli baš me zanima..

Vule
05.07.2009, 14:49
Jedino malo zbunjuju ovi podaci vezani za te kalendare drevnih Maja...malo sam googlao po netu i pronašao dosta pisanih stvari na istu temu...svakako postoje odredjeni argumenti koji govore u prilog toj teoriji o "nečemu velikom" što će se desiti,jer se dosta toga već poklapalo sa njihovim predvidjanjima,mada,kad pogledamo u rikverc nama se već toliko toga "velikog" izdešavalo u poslednjih deceniju dve, da stvarno ne znam da li nas još nešto može iznenaditi...meni i marsovac sad da dodje na kafu ne verujem da bi se uznemirio,još bi mu slatko i vodu ponudio...:lol:

BoleroBend
05.07.2009, 14:49
pa kako ne vidis. citirao sam te, "razni smakovi sveta, marsovci" itd. to mu dodje kao podsmeh el tako?
ako nije izvini, vec sam pomislio da ti kao "glas razuma" mislis tako..e onda reko svasta ;)

hteo sam da kazem, ne tebi, nego, vise u vidu izjave, da je suluda pomisao misliti da smo sami u tolikom svetu nebeskih tela, te da je samo zemlja naseljena. eto

makikorg
05.07.2009, 14:56
a ja bas tad resio da se zenim... :(

bandza
05.07.2009, 15:19
Nije tacno da su Maje prorekle smak sveta!Ali ce to svakako biti sjajan film 2012!Na internetu postoje strucnjaci koji tumace kalendar drevnog naroda Maja i kazu da je to ono u fazonu nidje veze....Ali da se ne bi ja upustao u dalju diskusiju jel bi dugo trajalo samo cu reci da je 2012 samo kraj jednog od ciklusa...Niko nije rekao smak sveta.To se malo sad pravi marketing varijanta za opasan film koji ja ne znam ni da li je izasao ili tek treba!Toliko o tome.

Sejox
05.07.2009, 15:20
@BoleroBend

To sto si ti vidio,vidio si i imas naravno pravo da pises o tome.
Znaci,to je bilo prije 11 godina i nema ih vise?
Takodje i pisanja u raznim medijima,osim onim specijalizovanim za tu tematiku,
su se drasticno smanjila.
Mogli bi mi i nadugo i nasiroko o ovome,ali nije tema.
Ja vjerujem ono sto vidim svojim ocima.
Dakle,hocu da vidim "vanzemaljca" da samnom ili s tobom,ili sa bilo kojom
drugom osobom sjedne i popije kafu,uslikamo se i dovoljno.
Teoretski postoje ali prakticno ne.(bar jos ne)
Mozda ce ovo ispasti neinteligentno ili naivno,ali ja tako razmisljam.
A ono "Glas razuma" nema veze sa ovim.Razuman mora imati dokaze argumente,i vjeruje svojim ocima i usima.

Malo od teme,ali...toliko.

Vule
05.07.2009, 15:22
@ Bandžo...tačno je da je 2012. godina kraj jednog ciklusa ali nisi napisao da je kalendar za ciklus nakon ovog potpuno prazan...:-O...kao i moj sa zakazanim tezgama za tu godinu...:lol:

mimiki
05.07.2009, 15:31
to Srbiju nece sigurno da zahvati ima svi da dodju na nase prostore ipak smo mi daleko od sveta :lol: kad dodje taj period ima da budemo glavni konacno:lol:

keka
05.07.2009, 16:12
Momci i djevojke pozdrav svima, iako se nejavljam cesto svaki dan sam po par puta na ovo siteu i upucen sam u vecinu tema. Naravno neke teme koje me podstaknu (dali na ozbijan ili humoristican nacin) da dam svoj komentar to i uradim. Tako i ova tema koju je poceo nas Ronaldinjos me potaknula da dam svoje misljenje .
Posto su taj kalendar velesvjetski arheolozi iskopali iz piramida starih Maja i proucili i nekim poredjenjima doveli u vezu sa dogadjaja iz nase dalje ili bliske proslosti neznaci da je to sve tacno. Tek kada taj kalendar bude potvrdjen identicnim i tacnim poredeci ga sa kalendarom, koji takodje treba da bude iskopan iz piramida, jos starijeg naroda cije ime jos neznamo, u Visokom. Eh onda cu ja da se ZABRINEM!!??.
:) :) :)

zeljko
05.07.2009, 16:23
I da ne dodje smak svijeta unisticemo se sami polako al sigurno vec smo poceli,po meni bih bolje bio smak svijeta,nebih se vise patili.Pozdrav

ERKOOO
05.07.2009, 16:52
Procitao sam ovo iz dosade...et malo zanimljivo napisano al u ove gluposti ne vjerujem! Niko ne moze proracunati ni znati kad ce smak svijeta osim stvoritelja-Boga! Ljudi vise ne znaju sta da rade,nemaju vise sta da izucavaju pa kontaju nesto cime ce zacuditi sav svijet,jednostavno smijesnooooo! Boze sacuvaj

Vaxter
05.07.2009, 17:39
@keka
Nisu li Osmanagicu opovrgli sve dokaze da je to uopshe piramida u Visokom

milanche007
05.07.2009, 17:44
da mi je znati koji su to sektasi koji truju ovaj napaceni narod,njih sve treba zatvoriti ili poslati na prinmudni rad.puteva nikad dosta,tu bi bili korisniji.
u potpunosti se slazem sa nim sto je erko rekao,samo Bog zna kad ce biti propast sveta.

cash
05.07.2009, 18:06
21.12.20012. znaci tu pa da Petak (dan u sedmici) a prema Kur anu sudnj dan ce da bude na Petak.. znaci ima smisla...xd

Millan
05.07.2009, 21:42
Bas smo jednom posle neke tezge dosli na temu smaka sveta, sta bi bilo kad bi bilo.... Na sta je nasa koleginica prokomentarisala: Bas me briga, ja imam tetku u Australiji, otici cu kod nje!=))
Tako da cu je zamoliti da povede i mene....:lol:

zsimonovic
05.07.2009, 22:03
Ne bojte se drugari,necemo mi to doziveti sigurno.Treba da se izdesava jos dosta stvari i da propadne nacisto svet i mnogo,mnogo ljudi da strada od ratova,gladi,zemljotresa i drugih nepogoda pa tek ce posle toga uslediti smak sveta.Masoni i iluminati (Satanisticki podanici) rade na unistavanju sveta.Sledi i zigosanje koje se pominje u Bibliji od strane istih.Novac nece postojati vec ce biti digitalizovan i sve ce ici preko banaka i kartica tako da ce satanisti imati uvid koliko ko ima para (Nema slamarica).Ugradjivace se cipovi u neki deo tela gde ce biti memorisani svi podaci,tu ce biti podaci iz licne karte,zdravstvene knjizice,navigacija,prisluskivaci itd.Oni ce i izazvati treci svetski rat,radice na tome da bude jedna vera u celom svetu na cijem ce celu biti ANTIHRIST koji se pominje u Bibliji.Pogledajte sledeci prilog:

http://video.google.com/videoplay?docid=7929072146122248802&ei=uwVRSovbE8XJ-AbDqdnEDQ&q=zig+zveri A sve sto se desava,narocito u poslednje vreme,vodi ka ovome!Nazalost!Mada,ne treba razmisljati o tome,treba voditi normalan zivot i cuvati se od zlih ljudi i naravno moliti se Bogu kao i ne ciniti losa dela,ili bar se truditi da ih sto manje cinimo.

E.R.O
05.07.2009, 22:49
nisu li bas svjetske vodje oni koji i promoviraju religije, a medju njima i krscanstvo da bi lakse kontrolirali zaludjene mase???

Sejox
05.07.2009, 22:52
@Vaxter

Osmanagicu nisu zvanicno opovrgli njegove tvrdnje,da kraj Visokog postoji
piramida.
Isto tako,niti on nije ponudio argumentovane dokaze da to jeste tako.
Mislim ima tu raznih prepucavanja,i pametnih ljudi,naucnih radnika ali i onih
koji bi da bez obzira na sve,da izvuku neku materijalnu korist.

A inace,imali smo mi u BiH,tacnije u Hercegovini,u mjestu Gabela kod
Capljine i "TROJU".......Tako je tvrdio onaj meksikanac Salinas Prajs....;)

Uglavnom,nema istrazivackih radova ove godine,niti se sta o tome govori.

gega
05.07.2009, 23:22
Ova tema je stvarno interesantna...a i mishljenja nekih clanova.
Sto se novinskog clanka tice,sigurno su sa ovom temom podigli tiraz...:)

Prvo ne mislim da cemo mi lelemudi (citaj covek)izracunati kada ce doci sudnji dan ,iako se oduvek trudimo da damo naucno objashnjenje za sve sto se oko nas zbiva i sto nas okruzuje .
Sta kako i zasto.... I sto je najgore vjerujemo u to pa se tokom niza godina ispostavi da to i nije bash tako.. najprostiji primer zemaljske kugle koja je jedno vreme vazila kao pljosnata..pa okrugla a na kraju elipticna.

Kroz to trazenje naucnog objashnjenja zadiremo u podrucja koja ne bi trebala da se diraju pocev od manipulacija gena biljaka... preko coveka.
Oduvek su ljudi vjerovali u nesto,u Boga il u neke druge sile, to je davalo utehu snagu i nadu u opstanak .
Licno ne vjerujem u prorocanstva kojekakvih novina , ako treba nesto da se desi,desice se bez najave...ili bar bez najave preko novina.
Mislim da niko od nas u stvari i ne zeli tacno da zna kada ce...a ako slucajno padne takva pomisao na um,bude prognana jer se u podsvesti bojimo vise no sto smo spremni priznati....

Iskreno..dali bi neko stvarno hteo znati sta mu donosi sudbina (sutra)?
Ja ne !
Pozdrav

Burli
05.07.2009, 23:33
Za "piramide" u Visokom se sa sigurnošću jedino zna da nisu imale građevinsku dozvolu kao ni urbanističku saglasnost... ;)

Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zaljevao sam pesticidima polje iznad Bukovice...
http://www.youtube.com/watch?v=3RPhu-Kdm0E

Vaxter
06.07.2009, 01:53
@sejo
Chitao sam neke tekstove o tome po netu, i ono shto sam video su poprilichno chvrsti kontra-dokazi.
U sushtini, tvrdi se da je prirodni fenomen u pitanju.
Nije nemoguce...
Vecina zna za Djavolju Varosh...
Sad, Osmanagic josh nije dao nishta u korist svojih tvrdnji, tako da se cheka njegov potez.
Problem je shto su ovi nauchni radovi, koje sam chitao, izdati pre 3 godine...

Sejox
06.07.2009, 02:12
@Vaxter

Situacija oko "piramida" u okolini Visokog je prilicno konfuzna.
Najveci broj naucnih radnika iz te oblasti,smatra da je to neka vrsta
prirodnog fenomena i ja se slazem s njima,sve dok me neko pravim materijalnim
i naucnim dokazima ne razuvjeri.
Do sada,osim onih kamenih blokova,cudnog izgleda nije pronadjeno nista
sto bi asociralo na postojanje zivota,u nekom vremenu-kao,ljudski skeleti,
posudje,orudje,oruzje....itd
Inace,nastavak istrazivanja iziskuje veliki novac,kojeg izgleda nema,pa koliko sam upucen tamo se nista i ne radi.

AndrijaGM
07.07.2009, 12:05
Dosli mi neki Jehovini svedoci na vrata =)) - nose neku artiju, salim se malo, stigao je neki propagadni materijal sto se tice smaka sveta, sad hoce da kupimo knjige da naucimo kako da prezivimo taj smak... Ima i neko predavanje mislim da je cak u Beogradu... Situacija je dramaticna, ko se bude edukovao prezivece =))=))=)) , a ko ne pricace o njemu oni sto prezive... Sta vi kazete???

milanceshow
07.07.2009, 13:14
Tek sam sad procitao temu i ne mogu da verujem da ce opet propast sveta!:D

grandia
07.07.2009, 13:33
momci, posto svako kaze ono sta on misli, zelim i ja da kazem sta mislim ...

mislim da ne verujem u nista. jedino u sta verujem je logika. ipak pripadam onoj grupi naroda koji ne zeli da vredja ni jednu religiju na nasoj planeti (mislim na vece vjere). postujem sve religije i ako ne verujem u njih.

kao sto kaze jedna recenica a vi isto to znate:
verovati = nista ne znati ...
ili svabski: glauben = nichts wissen

imam dosta prijatelja i familije koji su clanovi jehovini svedoci pa su uvek malo po malo pokusali da mene i moju uzu familiju ugovore kako bi i mi bili clanovi te vjere ... rekao sam im bez ljutnje, ali ne mogu uopste pristati na to da me neko ubedi nego sam bog. kad bi ja pristao na ubedu nekog normalnog coveka kao sto sam i ja, osecao bi se da sam prodao svoj mozak i misljenje o nekim stvarima. to ne dolazi u obzir.

za mene vazi ova logika: kad se vise njih svadjaju ko je u pravu, ne verujem ni jednom dok se sam ne uverim. znaci hriscani kazu da su oni u pravu, muslimani kazu oni, jevreji takodje itd. ... il jedan laze il svi ....

a to vazi i za smak sveta (da se vratim na temu) ... neko nas laze i to kako!

ne mislim na clanove ovog sajta nego uopste na sve naucnike, professore i glavne osobe svoje religije.

za mene nauka i religija ne pashe nikako zajedno ....

pozdrav

E.R.O
07.07.2009, 13:42
@grandia
I meni isto nije zdravorazumski kad vidim da ljudi vjeruju u boga samo zato sto su rodjeni u toj i toj vjeri, a da nisu sami pronasli Boga i iskusili neko iskustvo koje ih je uvjerilo u postojanje velike face na nebu...
Kad je vec Majka Terezija jedna od najsvetijih osoba u novijoj povijesti u svojoj knjizi napisala da je cijeli zivot sumnjala u svoju vjeru prema Bogu...
Kako onda ljudi tako olako slijede svoje religijske vodje samo zato da se ne bi isticali od svoga drustva?

Plavkica
07.07.2009, 19:20
Hm...interesantno.....
Nekako vise verujem u prorocanstvo Tarabica....
Tako da "smak sveta" bi trebalo da bude nestanak najmladjeg kontinenta na svetu( u ovom slucaju to je Australija), a nakon nje i potop Amerike....
A, opste je poznato da je balkansko poluostrvo najstarije kopno na planeti Zemlji, pa samim tim mislim da nama taj "smak" nista lose nece donijeti...
Cak stavise, konacno ce nam "svanuti"!:)

EmirTotic
08.07.2009, 00:44
Ma to je neki trip i zvaka da se poveca tiraz novina kao sto neko vec rece... Jednostavno, koliko je svet sve vise izvestacen i izopacen nista me ne bi zacudilo. A sto se Boga tice, ljudi veruju da je na nebu, a popeli su se na mesec, tako visoko, a njega nigde nema... Znaci, istripovali su to da bi pobegli od svojih problema. To je moje misljenje...
Tako da, DjoleBn-vracaj kredit polako =))

tranzit
08.07.2009, 01:32
A sto bi Emire Bog bio na nebu... i da li je uopste Bog bilo gdje ili je mozda ipak svugdje. Ljudi svasta i u svasta vjeruju pa ne bi bas mnogo trebalo obracati paznju na to. Jesi li ti bas siguran da su ljudi bili na Mjesecu ili je to samo bila jos jedna od bajki u koju smo povjerovali a da nismo u nju posumnjali ni jednog jedinog momenta. Bar tada ne. Na svu srecu u novije vrijeme se ovakve sarene laze ne prihvataju bezuslovno. A to mlacenje prazne slame o smaku svijeta bi moglo da se uzme kao dobar vic ama izgleda da mnogi ucesnici u ovoj diskusiji ne znaju za salu... vrlo su ozbiljni u raspravi.

dugmic
08.07.2009, 01:35
ma bre nostradamus se napijo sa dzek denijolom pa brbljao svasta , zaboravite na takve gluposti .

EmirTotic
08.07.2009, 13:00
Jurij Aleksejevic Gagarin se popeo na mesec 12. aprila 1961... :P
Pa svako ima pravo da veruje u nesto. :P
Tvoje je misljenje da je ovo sala kao i moje, ali eto neko ne misli tako i imaju pravo na to. ;) Svako shvata stvari na svoj nacin ;)

Sejox
08.07.2009, 13:28
@Emire

Na koji mjesec se popeo Gagarin....;)
Mozda je pjevao "Zvijezda tjera mjeseca....".ali tamo on nije nikad sletio,ipak.

Nil Armstrong sa posadom Apolo 11....prvi.
Kazu da je istina-ja se nisam penjao,da provjerim....;)

EmirTotic
08.07.2009, 22:19
http://blog.b92.net/text/10148/Gagarin,%20Jurij/
Ipak si u pravu, nije sleteo ali je otisao daleko :D

AndrijaGM
08.07.2009, 23:57
Sve je to vrliko pitanje :confused:, kakva je tehnologija bila u tom vremenu ( jer ovo sto postoji danas dozivelo je brz i nepredvidiv napredak kroz samo nekoliko godina), ne postoje materijalni dokazi, osim snimka tj. video zapisa koji je mogao biti uradjen i u studiju... Malo(vise) smo skrenuli sa teme, ali ako bude smak sveta moramo negde da se skolonimo=)), bar provremeno...=))

b.o.Y.c.h. ČK
26.08.2009, 13:28
Vratimo se mi toj misterioznoj temi...
Naime, jučer sam gledao film "Nostradamus 2012",
gdje se govori o toj famoznoj godini kolapsa...
Evo, koga ovo zanima neka skine film i vidi, a ne
da se "pričaju priče"... ;)

kreso
26.08.2009, 13:49
Smak svijeta će biti samo ako ga sami uzrokujemo.
A to je vrlo vjerojatno da čemo i napravit.
Btw, dobit čemo ionako na vrijeme upozorenje iz svemira, ionako sva moderna tehnologija i dostignuća potjeće od vanzemaljske intelegencije. Ima smisla moja tvrdnja, jer ako se osvrnete na povijest čovječanstva kako to da svo ovo vrijeme do unatrag 100 godina smo bili toliko glupi i blesavi, a genski se nismo ništa izmjenili nit mutirali. Zadnjih 100 godina naučili smo upravljati nuklearnom energijom, napravili kompjuter, space flight, nadzvučne brzine leta, stvorili automobile, otišli toliko napred u medicinskim istraživanjima i molekularnoj biologiji i još mnoooogooo mnogo toga.
Svo to znanje i ta pamet nije zemaljskog podrjetla. neko nam je sve te tajne prenio i otkrio, al nam još nije dao sve, jer je vidio da smo ludi ko puška i opasni po okolinu, pa nas još uvjek drže na uzdama.
A svoje činjenice potkrepljujem samo jednim pitanjem ... kako to da nam je srednji vijek trajao tako dugo i zašto u tom periodu nismo ništa vrijedno spomena izumili. Vjerojatno bi i tamo ostali da se druge civilizacije nisu umješale, i doslovce bi nas kuga pomela samo tako do kraja 20-tog stoljeća.
Daj samo zamisli da imamo mogučnost muđuzvjezdanog putovanja, pa mi ljudi kakvi smo bi za 100-tinjak godina uništili univerzum.

b.o.Y.c.h. ČK
26.08.2009, 14:09
Smak svijeta po meni nije izraz za tu pojavu, nego recimo "epska katastrofa", otkucavanje kozmičkog sata...
Čitajući o tome neće biti katastrofa kao npr pad strašnog meteorita što će razoriti zemlju, nego se taj svjetski kolaps precizira na nuklearne prijetnje, krize sa gorivom, vodom, izumiranje vrsta (npr. pčele-oprašivači, nestat će biljnog svijeta), ekonomski kaos, globalno zagrijavanje ( u konačnosti će ga uzrokovati izjednačavanje sunca sa mlječnom stazom-galaktičko poravnanje), proizvodnja hrane, kuga...

grandia
26.08.2009, 14:13
slazem se time sta je drug kreso reko ...

jedina falinka, barem po meni, ja ne mogu da verujem u isto vreme i u vanzemaljce i u boga ... oba nemoguce postojati, il jedno il drugo ...

pericadex
26.08.2009, 14:31
Evo da se i ja pridruzim temi,naime u kalendaru Maya pise da se 2012 zavrsava 5 dio(ili sta vec) i da pocinje 6,a kako bi postojao 6,ako bi svijet nestao na kraju 5.
Pozzz

b.o.Y.c.h. ČK
26.08.2009, 14:46
U postu prije kod nabrajanja zaboravih spomenuti ratove...Nisu samo Maye previdjele nego i egipćani i taj nostradamus (navodno)
Svijet nebi nestao! Već ćemo biti 6-ta generacija koja će biti istrebljena pojavama koje sam prethodno nabrojio...
Uopće ni nije spominjano da ćemo svi nestati, ali će biti strašno loše stanje...
Još jedan primjer zemlja ima magnetno polje (kao oklop) kada magnetno polje jako ono odbija solarne valove koji dolaze sa sunca, prilikom galaktičkog poravnavanja magnetsko polje će nestati, dopirat će jaka sunčeva energija, posljedice su otapanje ledenjaka..
Ukoliko magnetno polje padne, naš život bio bi promjenjen zbog svih signala koji se šalju kroz nebo (mobiteli, računala, televizori, ma sva elektronika, osim klavijatura :D )...Elektronske komunikacije nebi više postojale, još jedan velik problem

pericadex
27.08.2009, 17:05
A da nije mozda taj sto je piso taj kalendar na pocetku 6 dijela dobijo srcani udar.=))

caka012
27.08.2009, 21:15
Obzirom da smo takva jedinstvena vrsta koja je sklona (samo)unistenju, izvesnoje da cemo jednog dana sami sebi uzrokovati smak sveta. A u ta prorocanstva ne verujem, jer jednostavno ne verujem da neko moze da zna sta ce biti u buducnosti. Ako takvi parapsiholoski fenomeni cak i postoje, ne mogu da verujem da mogu da budu tako precizni da stotinama godina unapred kazu cak i tacan datum kada ce se nesto desiti. Znaci, po mom skromnom misljenju, ne treba se plasiti prorocanstava vec napretka civilizacije koja ce nas vratiti u kameno doba.

miki2008
18.01.2010, 00:56
21.12.2012 Po drevnom prorocanstvu taj dan bi trebao da bude poslednji dan civilizacije e sad ja sam se opasno zabrinuo imam taj dan dogovorenu tezgu sta vi mislite je li pametno da otkazem bojim se gazda ce se ljutit da mu vratim kaparu a ja potrosio jbg:D:D:D:D
Nešto više od četiri godine ostalo je do nestanka života na Zemlji
Smak sveta 21. 12. 2012!

Apokalipsa se bliži. Do kraja sveta ostalo je još nešto više od četiri godine, ako je verovati drevnom proročanstvu. U svetu je sve više pristalica teorije da se smak sveta približava. Teorija je mnogo, a šta će se dogoditi videćemo.

Da li će zimsko pomračenje Sunca 21. 12. 2012. biti i poslednje?

Istog dana će se desiti i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. Tog datuma završava i drevni kalendar Maja, pa su mnogi katastrofičari taj dan spremno prihvatili kao „kraj sveta“.
Teorija o kraju sveta ima mnogo, ali pozabavimo se činjenicama. Drevni kalendar Maja završava se upravo 21. decembra 2012. Taj kalendar je neverovatno tačan i proračuni sveštenika Maja toliko su bili precizni da je kalendar jedan deset hiljaditi deo dana precizniji nego kalendar koji mi danas koristimo. Od svih davnih kalendara, kalendar Maja i drugih kultura Srednje Amerike je najkompleksniji i najinteresantniji. On u svojoj finalnoj formi najverovatnije potiče iz prvog veka pre Hrista.
U drevnim spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.

Neki teoretičari naftne krize predviđaju kulminaciju upravo oko 2012. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, leta te godine imaćemo Olimpijske igre u Londonu.

"Legenda kristalne lobanje"

Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja jer ju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa. Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012.

Dare 82
18.01.2010, 01:04
Pa jedino nam onda ostaje da se uzdamo u Harison Forda!

Vule
18.01.2010, 01:21
Ja bih ti predložio da pre smaka sveta pročitaš Pravilnik (http://www.yu-midi.org/forum/faq.php) i po njemu se rukovodiš u daljem učestvovanju na Forumu...Ovakva tema već postoji (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10008)...

Hvala

hajro
18.01.2010, 03:21
ma eto nisam procitao sve izjave ovdje na yu.midi ali meni je to poznato vec od samoga moga djetinjstva da ce biti propast svijeta samo se pitam zar mnogi od vas ne primjete da je vec stihijski nastupio taj propast svijeta,pa nigdje nije napisano da ce se to destiti bas odredjenog datuma ili za samo jedan dan hehe propast svijeta je u prvoj i zestokoj fazi.zato pozurimo da zaradimo sto vise love pa da imamo tamo na onome svijetu(naravno mislim na one tajkune koji misle da je sve u novcu i materijalnom bogatstvu)za svakoga zivoga covjeka nastupi propast svijeta onoga momenta kada za njega ovaj svijet vise ne postoji.drzimo se vjere postenja i cuvajmo svoje zdravlje a o tome sudnjem danu i propasti svijeta odlucuje sasvim neko drugi a ne naucnici koji su obicni smrtnici kao i mi sami.nego postenje i vjeru u ruke i ne zakidajte na strofama i forspilima pa radite naprijed a sudnji dan ce nam doci i svakako sto je neminovno.

klavijaturista
18.01.2010, 08:33
Problem je što jako puno ljudi vjeruje u ta sr..., a jako malo vjeruju u Boga.
Naravno da ljudi koji nas uništavaju godinama da će nas i uništiti e to je Smak Svijeta...a sada plaše ljude sa smakom svijeta pa će ljudi dizati sve više i više kredita e to ima je cilj zapravo samo jedan od ciljeva...Ali stalno izvode kojekakve scene čuvajmo se mi 3 svj. rata i atmoskih bombi izgradimo si dobra skloništa eto u šta treba ulagati.. i dobre zalihe hrane.
A ove sprdačine i pretpostavke to su samo nečije vizije i da dobro zaradi na novome filmu...Ajde ljudi treba uživati veseliti se pjevati i dobro naoštriti kljave i harmonike ko j... taj smak svjeta.Vjerujem u Boga i ne bojim se ja ničega.Živjeli
Dodato:

Kako bi smanjila paniku koju su uzrokovale brojne glasine o majanskom proročanstvu i kraju svijeta koji će nastupiti 21.12. 2012., a koje je dodatno ojačao novi blockbuster 2012 NASA-ini stručnjaci osjetili su se ponukani da opovrgnu ova naklapanja i objasne svijetu da razloga za paniku nema.

Film u produkciji Sony Picturesa, vrijedan 200 milijuna dolara, krenuo je s prikazivanjem u kinima.

Radnja filma temelji se na teorija da će kraj svijeta nastupiti kada se nekakav opskurni Planet X iliti Nibiru zabije u Zemlju.

Po tvrdnjama pseudo-znanstvenika, entuzijasta za paranormalne pojave i internet teoretičara ovaj misteriozni planet iz filma navodno su otkrili još stari Sumerani.

Neki internet siteovi čak su optužili NASA-u da skriva istinu o postojanju ovog planeta, pa je američka svemirska agencija opovrgnula ovakva nagađanja.

Da postoji mogućnost takve kolizije ''astronomi bi sigurno pratili njeno kretanje bar zadnje desetljeće i do sada bi taj planet bio vidljivi i golim okom. Dakle očito ne postoji. Znanstvenici diljem svijeta znaju da ne postoji nikakva astronomska prijetnja u 2012. godini'', tvrde u NASA-i.

Početne teorije o tome da su Maye prorekle smaka svijeta smještale su Sudnji dan u 2003. godinu, no kako se ništa nije dogodilo pomaknut je prema zimskom solsticiju 2012., što se poklapa s krajem jednog ciklusa u majanskom kalendaru.

NASA inzistira da majanski kalendar ne završava 21.12.2012. godine već da nakon njega odmah započinje novi ciklus te da na horizontu nema nikakve prijetnje za Zemlju još narednih par desetljeća.

Ove glasine porekli su i brojeni stručnjaci za Maye i majanski kalendar, kao i sami potomci drevnog naroda s područja današnje Guatemale koji itekako dobro poznaju svoju tradiciju.
Ideja o kraju svijeta zapadnjačka je umotvorina i Maye u svojim drevnim spisima i mitovima nikad istu ne spominju.

''U majanskoj kulturi ne postoji koncept apokalipse'', rekao je Jesus Gomez voditelj Guatemalske konfederacije majanskih svećenika i duhovnih vođa za Sunday Telegraph.
Dodato:
Ovaj članak je kopiran sa stranice net.hr
Eto i šta reći sada!

Alix
18.01.2010, 09:58
Ja mislim da nam samo CHUCK NORIS može pomoći i niko drugi...I da bude smak svjeta tog datuma,samo spustim ruke i čekam kraj...Sa svojih 25 godina mnogo sam stvari proživio i steko familiju i stabilan život,al najžalije bi mi bilo zbog moje dvoje djece koja su još mala...Oni neće dočekati odraslost ako se to desi ali takva nam je sudbina...Premda je bilo mnogo velikih nagađanja i preračunavanja od raznih kometa asteroida i ostalih đavola koja bi mogla da padnu na zemlju i sve unište ali NIKAD se ne zna...Sačekajmo 2012-tu pa ćemo da vidimo šta i kako...;)

Dell
18.01.2010, 11:55
rekli bi stariji eeeeeeeeeee djeco Amerika vam je mozak popila ;) Kako samo na bezazlen nacin ucine da u sve zivo povjerujemo, vanzemaljci, vampiri, vukodlaci itd. itd. pod kozu su nam se uvukli a mi ni ne primjecujemo...

Vule
18.01.2010, 14:31
Ja mislim da nam samo CHUCK NORIS može pomoći i niko drugi...I da bude smak svjeta tog datuma,samo spustim ruke i čekam kraj...Sa svojih 25 godina mnogo sam stvari proživio i steko familiju i stabilan život,al najžalije bi mi bilo zbog moje dvoje djece koja su još mala...Oni neće dočekati odraslost ako se to desi ali takva nam je sudbina...Premda je bilo mnogo velikih nagađanja i preračunavanja od raznih kometa asteroida i ostalih đavola koja bi mogla da padnu na zemlju i sve unište ali NIKAD se ne zna...Sačekajmo 2012-tu pa ćemo da vidimo šta i kako...;)

Glavu gore Kolega i hrabro,to je jedini način da se spasemo...

erno11
18.01.2010, 15:19
Ja u ovo ne vjerumem da ce biti smak svijeta 2012. Ako stha bude, onda cu se obratiti jednoj voljenoj osobi reci njoj par stvari :D :)

Cao

zeljko
18.01.2010, 15:34
@erno da nece biti kasno tada da joj kazes par stvari.Mozda bih bilo bolje da joj to prije kazes i da joj objasnis da ce 2012 smak svijeta mozda nesto i dobijes:DA sad odo imam nekog posla sa svojom dragom:D

b.o.Y.c.h. ČK
18.01.2010, 15:57
Samo se vi zezajte :)
Pa već sada ako malo bolje pogledate, sve se zavija u crno, i neće biti točno na taj dan apokalipsa, nego će tu počet! I biti će onako kako sam pisao na početku..
Nesmijem sve odati :)

zsimonovic
18.01.2010, 16:12
http://www.youtube.com/watch?v=FS09hGfPz1U -za ostale delove pritisnuti u video response prvi prozor

dekipa
18.01.2010, 17:53
Evo i ja da se ukljucim, ne verujem da ce biti bas smak sveta kako kazu.Malo mi je cudno bas da tog dana ode sve u vazduh, ali drugari cinjenica je da se klima drasticno menja ovih zadnjih 10-15 godina.Ja se secam kao klinac padne prvi sneg, i zaboravimo kada se otopi.A sada, izvedem cerkicu dva dana u godini na sankanje i to je sve.Da ne filozofiram mnogo, to ste svi primetili.Znaci nesto se desava i ovo nije zdravo vreme, zdrava klima zato sto se izgubila ta prirodna ravnoteza.A to se ne desava bezveze, ima razloga.
Izlaganje kolege Krese mi se izuzetno svidjalo, posto je covek dosta toga pametnog napisao.Ne shvatljivo mi je da se za 100 godina desi ovaj napredak sto se desio.
Nekada davno sam citao da je pao vanzemaljski brod u Americi, to vam je vec poznato, bia, bla, bla...i da su Ameri spasili neke delove te letelice.Pa kazu da su proucavanju tih istih delova dosta napredovali.E pa sad se kaze a kako su onda Rusi napredovali ako kod njih nije pao.Za njih se kaze da su imali dobru spijunazu i da su to pokupili od Amera.Za vreme bombardovanja 99 oboren je F 117, nisu spasili celu letelicu, ali su spasili neke delove koji su dati Rusima.To sam napisao posto igrom prilika, da ne mlatim mnogo znam ali nema veze.
Sa ovim sam hteo kolegu Kresu da dopunim u izlaganju.
Vernik sam, i naravno ne brine me mnogo taj 21.12.2010, nego kod mene ima jedno olaksanje, zeni mi je rodjendam 22.12 pa ne moram da se brinem za poklon, ha, ha.Ali imam jedan problem, ili da ga tako nazovem, mada nije nikakav problem, i drugoj cerkici mi je 22.12 rodjendan.Pa sad kazem neka su sva deca na ovom svetu ziva i zdrav i za taj datum i za nadalje, i naravno da ima i do tada puno svirki pa i posle toga.

EmirTotic
18.01.2010, 18:35
Boze zdravlja, na pocetku januara 2013. godine cu sa nekom dobrom cicom da sednem u sobu i da pogledam film "2012". Ocekujem da cu se prevrnuti od smeha! ;)

erno11
18.01.2010, 19:06
Ma daj Ba:-O

Grijesim rekli su isto 2009 ili ne znam koja godina da ce isto biti "smak svijeta"
jel bilo BA? Nije, samo opusteno! haj Z

jeftabgd
18.01.2010, 19:12
Vi se zezatea situacija je ozbiljna.Mislim da b.o.y.c.h.C.K.nesto zna a krije to od nas.:confused:

erno11
18.01.2010, 19:31
ako je stvarno istina koji Q da izvinete. Sto polazem za auto. Sto ne potrosi pare na nesto drugo :lol: da uzivam do 2012 godine :-O=)):lol:

jeftabgd
18.01.2010, 19:36
Bolje polazi za neko plovilo posto se predpostavlja da ce biti potop.Bar je tako u ovom novom filmu 2012.

Ace
18.01.2010, 19:38
Hehe interesna je ova tema. Mozda i ranije su ocekivali smak sveta ali nisu imale dokaze a za 2012 ima veoma ubedljive dokaze samo sto mi ljudi necemo da verujemo, a zasto bi kad ni je i ovako ljepo.
A inace ove predpostavke nemaju veze sa klimom kao sto prijatelj Deki kaze nego sa promjena na severni i juzni pol. A kad se smenu zemja ce poceti rotirati u obratan pravac i to ce predizvikati zemjotres. :D ( Bakine devetine)
Ma ljudi odkud bi znale drevne Maje u 3114 godina p.n.e (mislim da tad su sazdali svoj kalendar) za smak sveta i zemjotrese u 2012.
Inace film je stvarno dobar, gledao sam ga u bioskop i stvarno mi se svidzao.
Ako se nesto desi u 2012 bice interesno to videti :D
Pozdrav

EmirTotic
18.01.2010, 19:41
Danas u 21. veku je tehnologija dosela nenormalno veliki nivo i nauka se razvila. Da u tome ima trunka istine do sada bi naucnici odavno otkrili o cemu se radi i sta je uzrok tome idt...

erno11
18.01.2010, 19:42
@Acekorg
**ima veoma ubedljive dokaze samo sto mi ljudi necemo da verujemo**

Koje dokaze? Film sto su napravili 2012 :rolleyes: ?

**Ako se nesto desi u 2012 bice interesno to videti**
Pa ako se desi. NEche onda nikoga biti zivog :)

b.o.Y.c.h. ČK
18.01.2010, 20:10
@jefta
Volio bih imati najnovije samplove, ritmove koje niko nema, i da vidiš, vi se pretvarate u uho a ja pričam :D

Ma pustite vi filmsku industriju, te priče idu u njihovu korist, i već se sada puno zaradilo na ovoj apokalipsi...

Pa zar vam nije dovoljno malo razmotriti svjet i sve oko nas, i kolko logički treba da stvarno dođe do "kraja"? jako malo, sve je na li la...Dovoljno da pogledate vijesti, i videt ćete kakve katastrofe rasturaju ljudske živote

Ja ću samo jedno reći, najbolje je biti neinformiran, ništa ne znati, ne vjerovati..Kako ona pjesma kaže, kako je lepo biti glup :D

Ace
18.01.2010, 23:45
@erno
Nisam mislio filmske dokaze :D nego ovo sa porednje planete i sunce u istu liniju sa centra galaksije jer ovi Mai su ustvari to predvideli. Njihov kalendar se bazira na dvizenje na zvezde i planete. Oni uopste nisu rekli da ce biti smak sveta. Nego su podelili vreme na 5 periode od 5000 godina i ovaj 5 period je zapravo poslednji i spored njihov kalendar, zapoceo 3114 god. p.n.e. a zavrsava na 21.12.2012 i od tada godine se pocinje brojati iz pocetka, iz 0. A ovo da je ta poslednja godina u majskom kalendaru zapravo poslednja i za postojanje na ovu planetu to su ljudi izmislili nigde nema dokaz za to. Tako da ja se ne bojim. :D
E sad kazem ako ipak bude nesto bar cu doziveti da vidim tu katastrofu, kako se sve uriva i raspada, pa iako poginem necu biti jedini.

Dare 82
19.01.2010, 00:18
Ako bude doslo do nekog stradanja ljudi ce biti krivi!Kao sto se ovi u Cernu igraju Bogova ili ove svetske sile koje testiraju svoje raznorazne bombe i slicne gluposti.I ova planeta ima svojih granica i normalno je da ce se desavati poplave,zemljotresi ili tamo opet neki cunami kad je zemlja stalno izlozena raznim razaranjima pa mora da ispolji to negde.

b.o.Y.c.h. ČK
19.01.2010, 00:29
Eh tako je...Da nebi neki mislili da će tog datuma biti sve najedamput crno i kraj, nego fino postepeno..

Ameri su krivci za 90% stvari, pogotovo njihovi pokusi atomskih (nuklearnih) bombi u tihom oceanu što je posljedica podrhtavanje kore, jezgre, strašni tlakovi - pa su time nastali vjetrovi (uragani) i bla bla bla...To je ono što stoji

Bit će mi drago ako ćemo za 2-3godine opet otvoriti ovu temu i svi zajedno kočit od smijeha :)

Millan
19.01.2010, 00:41
Ima jako zanimljivih dokumentaraca na ovu temu, pogledati obavezno...;) Mada se ja iskreno nadam da se smak sveta plasi Cak Norisa.../:):-??

tesla
19.01.2010, 03:23
ja mislim da samo Mile Bas može da nas izvuče ukoliko okupi ekipu i otpevaju onu čuvenu ali zajedno - "Ne može nam niko ništa" =))

milanceshow
19.01.2010, 14:30
Bas me briga za smak sveta!Ionako se selim za Kanadu!!! =))

Vule
19.01.2010, 14:31
Smak sveta je dostupan i u Kanadi...:lol:

HTC jbg

milanceshow
19.01.2010, 14:49
Ma jok Rolandinjos!!!!!Reko mi Dellboy!!!! :D

murtson
19.01.2010, 14:55
ne plašite se ,JA sam s vama!

armin
19.01.2010, 15:08
ma neka smak svijeta radi svoj posao a mi cemo svoj samo da nam se hoce posao jos da podeblja malo..... :D

grandia
19.01.2010, 15:42
jeste interesantna tema ... :-O

bilo bi jos interesantnije da drug vaxter, ako ga ne mrzi, ubaci neki tajmer tj. countdown do 2012 pa da znamo kolko jos vremena imamo :|

meni nije jasno dal taj smak sveta ima nesto u vezi sa vjerom tj. bogom il nesto drugo ...

ako nema veze sa bogom, onda .... sta onda? kasno ce da bude onda za razmisljanje kako smo mogli 2000 godine da verujemo u nesto sta u tome slucaju ne postoji tj. nije postojalo ...

al kad vidim sta se sve momentalno na ovome svetu desava, vuce me vec na "sta onda" ...

film 2012 cu veceras preko neta gledati, znam dobru stranicu za najnovije filmove :D

ps: imali jos dosta mesta tamo u kanadi? hocu i ja, engleski mi nije bash toliko losh, a govorim i "esperantos" kao da sam ziveo tamo :lol:

Ace
19.01.2010, 16:53
Grandia sto ces gledati film kad nas balkance uopce nisu spomenuli u njega. Znaci da kod nas nece biti smak sveta :D
Mozda ce nam doci izbeglice iz Kanadu =))

Vule
19.01.2010, 17:01
Ja se izvinjavam a 'de mu dodje ta Kanada,jel' to negde u ŠvajcarskU?! :lol:

zeljko
19.01.2010, 17:03
Ma jok tamo negdje gdje je hladno:)

Ace
19.01.2010, 17:08
Godine su prolazile ali nije nada
Spasice me ko mi kaze gdje je Kanada
=))

yu-midi
19.01.2010, 17:29
Evo ja sam bas sinoc gledao taj Film 2012.
Mogu vam reci kada taj Film pokusam da pretvorim u svarnost bolje i nedocekati 2012,ali nadamo se da do toga nece doci!
Ipak gledajuci sta se sve desava kao npr. Haiti vec na 100-tine hiljada mrtvih a na milione bez krova nad glavom :(
Mozda je vec i pocelo :confused: samo se tjesimo :rolleyes:

ружица
19.01.2010, 18:12
@yu-midi
i sta je bilo na kraju filma jel smo pocrkali ili su nas spasili amerikanci? :)

klavijaturista
19.01.2010, 18:12
Nemojte se previše zamarati sa time..%%-

yu-midi
19.01.2010, 18:47
pa spasili su nekoliko zoloskih vrtova sa zivotinjama a ko je imao 1 Milijardu Eura po clanu mogao je da se pridruzi :D

jeftabgd
19.01.2010, 19:04
Ja jos dve dobre tezge i imam za kartu.=))Ál zamalo.

Dell
19.01.2010, 19:45
milanche, otkud ja da ti kazem :lol: dodjite kod nas u BiH, mi ionako zaostajemo za svima 15 godina :D :D :D

milanceshow
19.01.2010, 19:57
@d3llbQy_DM
Ja vec imam milijardu eura,nego dao sam ih Svirku da premosti nesto,jer je u frci oko izdavanja novog albuma.Tako da se vidimo u BiH! :D

Vule
19.01.2010, 20:13
eto i mene ako me primate :D

driftkiller
19.01.2010, 20:18
Milacheshow, kakav je to album od milijardu eura, mora da snima u najboljem i najopremljenijem studiju na svijetu??? hehehheh

milanceshow
19.01.2010, 20:42
Pitaj Svirka!

Alix
20.01.2010, 09:05
Mada se ja iskreno nadam da se smak sveta plasi Cak Norisa...---NEMOJ da si se usudio više ovako nešto da napišeš...Sreća je Chuck-u što je BAN-ovan sa ovog sajta pa ne može da pročita tvoj post...Bio bi gotov u milioninki sekunde...hahaha...A što se Kanade tiče,hajmo mi napraviti neku LAGJU (čitaj po šojićevo lađu) i na nju stavimo jedno dobro ozvučenje,par jakih klaviatura i svi gore sviramo i pjevamo i rugamo se smaku svjeta,hahaha...

svirko
20.01.2010, 10:01
To će bit tako umiljate i divne pjesme, da će se i Bog i Vrag smilovat, i odgodit taj smak svjeta.:D
A kao neki član tog benda, predlažem da kolege Milanceshow i Rolandinjos, odsviraju solo dionice,
dok ću ja sa pjevačicom.....pjevat zagrljen ispod palme, na mjesečini.........:D:D

Dare 82
20.01.2010, 14:48
Cak Norisa niko ne moze da banuje,on banuje moderatore!!!

Millan
20.01.2010, 16:19
Ma neka procita... Ih, ma znas kakvi smo ja i Cak, ono sto bi rekli "na prst u dupe"...:lol:

Dell
20.01.2010, 17:04
ne moze nam chuck norris nista, mi smo dobri s batom :D pogledajte rolandinjosu avatar :lol:

tranzit
20.01.2010, 17:54
Sjecam se dobro kako su se pred Novu 2000. godinu mlatile pojedine sekte sa svojim plakatima i prprocanstvima o propasti svijeta i sudnjem danu. Docekasmo i ovu 2010. umrli mnogi ali ih se jos vise rodilo, covjecanstvo mnozi li se mnozi a bilmezi i dalje ne prestaju sa proricanjem sudnjeg dana. Sad je aktuelna 2012. godina, bas me zanima koju ce odabrati kad docekamo 2013.

Ace
20.01.2010, 19:42
Mene ce cika terminator spasiti od sudni dan :D

dugmic
25.01.2010, 04:41
Po meni toga dana izlazi baba roga od arrangera zvani Pa 8000 sa Voice command system , and makes its own takodje rhythm samo mu odpevusis koji ritam heces sam smelje sve i vozi bato i iz njega izlazi pevacica virtualna ne moze se pipati ali prava riba da ubija kako to Maya civilization nisu stavili u podsetnik .

Ace
25.01.2010, 15:04
@tranzit
Citao sam negde na internetu da spored koran kad ce zemlja poceti da rotira u sprotivan pravac tada ce biti smak sveta. A spored ta kosmicka podredenost planete ocekiva se promena pola na zemlje a to se svodi na rotiranje u obratna nasoka. Ali ovo mislim je slucajnost u korana. Da se nedamo da nece biti tako :D
Inace ima te greske u bibliju pronadzeni i izvadzeni od David Icke. Stvarno ima i laze u nju.

Vaxter
25.01.2010, 15:26
Mene samo interesuje kako ce se to ko od vas, koji to zelite, da se spremite za taj smak sveta.
Priprema zimnice, konzerve sa hranom i tako to, a? :))
Da se ima kada pocrkamo... =))
Ako ce bude ishta, ne zelim da znam datum.
Kad ce vec Dumrem, necu znam kad cu Dumrem.
'Ocu da si zivim zivot normalno, a ne da se zavlachim u mishje rupe, i da znam da mi ni to ne vredi. :)

Ace, nije u pitanju promena rotacije zemlje, vec promena magnetizma na polovima.
To se vec dogadja uveliko, i deshavalo se vishe puta u toku istorije planete, kako je pre par godina dokazano.
Usled te promene magnetizma zamlje se predpostavlja da ce doci do velikih energetskih praznjenja, usled mnogobrojnih promena uslovljenih promenom magnetnih polova.

Vule
25.01.2010, 17:27
Jel to znači ako se promene magnetni polovi da ćemo hodati naopačke,to jest naglavačke?

:lol:

milanceshow
25.01.2010, 17:35
Smak sveta je vec bio,a mi smo za to vreme svirali tezgu!!!!

Evo........javili na 2 dnevnik!!!!:D

zeljko
25.01.2010, 17:40
Jest jest u pravu si i ja sam slusao taj dnevnik#o:))

Dell
25.01.2010, 18:52
Ako malo bolje procitamo vjerske knjige,mislim na vjerske knjige krscana pravoslavaca i muslimana,i ako ih dobro analiziramo naci cemo tamo u njima tacan datum smaka svijeta i tacno vrijeme kada ce se to dogoditi!

bas me zanima gdje si u Bibliji ili Kur'anu nasao tocan datum smaka svijeta :) u Bibliji ima Isusova prispodoba o gospodaru koji se vraca s puta i govori slugama da budu budni, jer ne zna se kad ce se vratiti, tj, ne zna se kad ce biti kraj svijeta, ali ljudi trebaju biti spremni za njega uvijek, tj, poruka bdijte jer ne zna se ni dana ni casa ;) sto znaci ko je vjernik teski mu je grijeh vjerovati u te smakove svijeta ;)

zeljko
26.01.2010, 05:31
Sta misli te o ovom???

2010. - Početak 3. svjetskog rata. Rat će početi u studenome 2010. i završit će u listopadu 2014. Počet će kao običan rat, zatim će biti upotrebljeno prvo nuklearno, a zatim i kemijsko oružje. 2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na sjevernoj polutci neće ostati ni životinja ni biljaka. Muslimani tada počinju kemijski rat protiv preostalih Europljana. 2014. - Većina ljudi patit će od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti (kao posljedica kemijskog rata) 2016. - Europa je skoro bez ljudi 2018. - Kina postaje nova svjetska sila. Zemlje u razvoju prestaju biti eksploatirane i postaju eksploatatori 2023. - Orbita Zemlje se neznatno mijenja 2025. - Europa je i dalje jako slabo naseljena 2028. - Stvaranje novog oblika energije (vjerovatno kontrolirana termonuklearna reakcija). Glad postupno prevladava. Svemirski brod s ljudskom posadom polijeće prema Veneri. 2033. - Polarni led se topi. Nivo oceana raste 2043. - Procvat svjetske ekonomije. Europom vladaju muslimani. 2046. - Svi ljudski organi mogu se uzgajati. Zamjena organa postaje jedno od najboljih metoda liječenja. 2066. - Za vrijeme napada na muslimanski Rim, SAD koriste novi oblik oružja - klimatsko. Dolazi do naglog zahlađenja 2076. - Bezklasno društvo (komunizam) 2084. - Oporavak prirode 2088. - Nova bolest se pojavila - starenje za nekoliko sekundi 2097. - Brzo starenje pobijeđeno 2100. - Umjetno sunce osvjetljava tamnu stranu Zemlje 2111. - Ljudi postaju kiborzi (živi roboti) 2123. - Rat između malih država. Velike sile se ne mješaju 2125. - U Mađarskoj dobijaju signale iz svemira (i svi će se opet sjetiti Vange) 2130. - Podvodne kolonije (uz pomoć savjeta izvanzemaljaca) 2164. - Životinje pretvaraju u poluljude 2167. - Nova religija 2170. - Velika suša 2183. - Kolonija na Marsu postaje nuklearna sila i zahtjeva nezavisnost od Zemlje (kao nekad SAD od Engleske) 2187. - Uspješno prekinute erupcije 2 velika vulkana 2195. - Morske kolonije (podvodne) potpuno su osigurane hranom i energijom 2196. - Potpuno miješanje Azijaca i Europljana 2201. - Na Suncu se gase termonuklearni procesi. Postaje hladnije 2221. - U potrazi za izvanzemaljskim životom, ljudi stupaju u kontakt s nečim užasnim 2256. - Svemirski brod donosi na Zemlju novu strašnu bolest 2262. - Postupno se mijenjaju orbite planeta. Marsu prijeti kometa 2271. - Ponovno se izračunavaju fizičke konstante koje su se izmijenile 2273. - Potpuno miješanje žute, bijele i crne rase. Pojavljivanje novih rasa ljudi. 2279. - Energija ni iz čega (pretpostavka - iz vakuuma ili crnih rupa) 2288. - Putovanje kroz vrijeme. Novi kontakti s izvanzemaljcima 2291. - Sunce se hladi. Počinju pokušaji ponovnog aktiviranja 2296. - Snažne eksplozije na Suncu (vjerojatno kao posljedica pokušaja njegovog reaktiviranja). Mijenja se sila gravitacije. Stare svemirske stanice i sateliti počinju padati 2299. - U Francuskoj se pojavljuje pokret otpora Islamu 2302. - Otkriće novih važnih zakona i tajni Svemira 2304. - Otkriće tajne Mjeseca 2341. - Nešto strašno se približava Zemlji iz Svemira 2354. - Kvar na jednom od umjetnih Sunaca dovodi do suše 2371. - Velika glad 2378. - Nova brzo rastuća rasa ljudi 2480. - Sudar dva umjetna Sunca. Zemlja u polumraku. 3005. - Rat na Marsu. 3010. - Kometa razara Mjesec. Oko Zemlje se stvara pojas kamenja i pepela 3797. - Kao posljedica oblaka oko Zemlje, na njoj izumire život. Ljudi se uspijevaju preseliti u nove zvjezdane sustave. ako prezivimo nuklearni rat, kemijski rat, cireve na zelucu, epidemiju raka koze, kinesko-muslimansku dominaciju svijetom, nadjemo dobrog donora organa, ne potopimo se ili ne smrznemo, dozivjet cemo besklasno drustvo.

b.o.Y.c.h. ČK
26.01.2010, 08:20
Zanimljivo :D
Neko ima dobru maštu, otkud ti te fantazije? :)

Dell
26.01.2010, 11:53
baba vanga je to :lol: steta pa prije svoje smrti nije predvidila hoce li izac pa 4x ili Fantom Z 6 :D

Ace
26.01.2010, 14:29
Heh, uste kad sam procitao 3 svetski rat u 2010 setio sam se baba Vangji. Al od sve sto sam cuo najmanje nju verujem. Pretskazatelji ima na svaki korak.
Da ne bi postojala slucajnost do sada vidoviti Milan bi zavladao sa sveta :lol:

al bundy
26.01.2010, 22:38
Sta misli te o ovom???

2010. - Početak 3. svjetskog rata. Rat će početi u studenome 2010. i završit će u listopadu 2014. Počet će kao običan rat, zatim će biti upotrebljeno prvo nuklearno, a zatim i kemijsko oružje. 2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na sjevernoj polutci neće ostati ni životinja ni biljaka. Muslimani tada počinju kemijski rat protiv preostalih Europljana. 2014. - Većina ljudi patit će od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti (kao posljedica kemijskog rata) 2016. - bla bla bla.....

joj al me sad nasmija!!!!
imas fantaziju,ni moja joj nije ravna :)

@KRESO drago mi je da nisi u penziji :)
bas se mislim sta je stobom,jesi ziv, kako si itd???

ajde ljudi prodjite se tih prorocanstava, tih mara-gatara i ostalih zajebancija.
meni nije jasno kako moze neko vjerovat u to???

navodno su neki strucnjaci to protumacili???
a ko su ti naucnjaci?
to su mogli bit kreso....svirko....vaxter.....ronaldinjos....milan bg.... ja...neki klosar ispod mosta......kurva iz javne kuce..........
a novine to tiskaju na naslovnu stranu zato sto se dobro prodaje,nebitno ko sta kaze
pa ljudi, svi vi znate sta je "Bermuda-Trokut".
I sta je sve pisano u vezi toga!
ali zadnjih 30 godina....ama bas nista.
ima misterioznih stvari,ali sve nedokazano,i u zadnje vrijeme ko da nikad nije postojo.
ko klinac sam cito takve stvari i naka nasa balkanska baba-gatara je vec 1999 predskazala smak svijeta pa opet nista.
pa jebemu mater,kad cemo vise pocrkat svi skupa????
kad vec nemozemo zivit zajedno.....daj bar da pocrkamo zajedno!
al opet nista....

joj sto volim ballantines!!!!!!!!!!!!!!!!

Dare 82
27.01.2010, 01:34
Nije to Zeljkova fantazija ovo sam i ja negde procitao ali se ne secam gde.Mada ima stvari koje lako mogu da se dese na primer komunizam ili da ce se ratovi u buducnosti voditi oko vode sto predvidjaju neki analiticari.Eto koka kola nenormalno kupuje izvore po svetu,onda ovo vezano za islam moze da bude tacno jer svake godine u Nemackoj 4000 ljudi predje na islam po zvanicnim podacima.I to bas Nemci konkretno ne auslenderi!Tako da i da se izdesava sve to opet ne znam da li bi bilo dovoljno za neki smak sveta.A i ti "proroci" koliko izlupetaju gluposti nesto moraju i da pogode na kraju krajeva.

koja
01.02.2010, 18:42
Upravo tako.;)